Witamy na Ogólnopolskim Forum Osób Niepełnosprawnych. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
PostNapisane: 3 sie 2010, 14:13 
Dobry duch
Dobry duch

Imię: Karol
Witam
Od początku lipca staram się o zaświadczenie lekarskie do prawa jazdy, na początku zdawało mi się, że dostane takie coś od ręki, ale tak nie jest. Otóż od urodzenia choruje na mózgowe porażenie dziecięce, przeszedłem dwie operacje w klinice w Zakopanem no i teraz mogę w miarę normalnie chodzić :)
Niestety każdy lekarz, do jakiego pójdę odsyła mnie albo do innego lekarza albo chce mi wystawić druk do specjalnego prawa jazdy, a ja chce porostu do normalnego a nie na specjalnie przystosowany samochód, bo takiego po prostu nie potrzebuje. Byłem już w Wojewódzkim Ośrodku Medycyny Pracy, ale oni odsyłają mnie do lekarzy w mojej miejscowości a ci z kolei odsyłają mnie do Ośrodka Medycyny Pracy, no i koło się zamyka. Może ktoś miał podobny problem, o jakie dokumenty muszę się postarać i do jakich lekarzy się udać ?
Pozdrawiam

PostNapisane: 5 wrz 2010, 17:48 
Dyskutant
Dyskutant

Imię: Piotr
Ja to niewiem też jakiś czas próbuje to załatwić nawet do kopałem się do przeciw wskazań dotyczących prawa jazdy i nie spełniam żadnego porostu nie mogę się doprosić lekarzy o rzetelne badanie :wrzask: :wrzask: :wrzask: jak to jest uzyskanie takiego zaświadczenia jest uzależnione od widzimisię lekarza który boi się odpowiedzialności więc ja się pytam co to za lekarz, powinni zrobić serie badań i na tej podstawie wydać opinie a nie od razu odsyłać, powinien zająć sie tym rzecznik praw obywatelskich ale jak tu domagać się prawa w państwie bezprawia :wrzask: :wrzask:

PostNapisane: 6 wrz 2010, 11:08 
Moderator
Moderator

Odwołuj się :) Tu wszystko o prawku : http://www.v10.pl/prawo/Prawo,jazdy,3612.html

PostNapisane: 16 wrz 2010, 13:14 
Dobry duch
Dobry duch

Imię: Barbara
A bezpośrednio , przed kursami , lekarz przyjmuje , ośrodek nauki jazdy , załatwia lekarza dla wszystkich kursantów.....ja tak miałam :komp:

Strefa czasowa: UTC + 1