Witamy na Ogólnopolskim Forum Osób Niepełnosprawnych. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 63 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Nieograniczona edycja postów TAK/NIE
TAK 58%  58%  [ 25 ]
NIE 42%  42%  [ 18 ]
Liczba głosów : 43

Autor Wiadomość
PostNapisane: 3 maja 2010, 17:04 
Mile widziany
Mile widziany

Hyhyhyhy Ewa161op034 to w końcu się zdecyduj,kogo ja obrażam,bo raz piszesz tak,raz siak i nie odwracaj kota ogonem,bo albo myślisz że ktoś się pogubi w tym wszystkim ,albo Ty sama już dawno się zgubiłaś w tym co piszesz i do czego zmierzasz i chyba ta druga opcja jest bliższa prawdy.Ale okey-pomalutku,zaraz przytoczę Ci zdanie po zdaniu Z Twojego ostatniego postu. Sama przyznałaś,że kampania to manipulacja, więc kto tu to robi ,co? Kto chce manipulować Ludźmi i jednocześnie jak to Ty ujęłaś ma ich za "bezmózgowców".To są Twoje literki ,a nie moje .Ja nic takiego nie pisałem ,a z Twoich postów jasno wynika co i jak,więc naprawdę zastanów się co piszesz i przede wszystkim pamiętaj co pisałaś wcześniej.

Nawiążę może jeszcze do Twojego podpisu w sygnaturce,bo myślę że jest to ważne i chyba nie za bardzo znasz regulacje prawne, dotyczące praw autorskich, otóż:Twoje posty na forum jeżeli nie są wierszem,opowiadaniem,poematem,wypracowaniem,wszystkim tym co zostało stworzone pod wpływem natchnienia nie są Twoją własnością i nie masz do nich żadnych praw z tytułu autorskiego.Także wprowadzasz Ludzi w błąd umieszczając w podpisie nieprawdę.

PostNapisane: 3 maja 2010, 18:11 
Pisarz
Pisarz

Imię: Ewa
Ostrzeżenia: 1
wilk1972

Nie wprowadzam nikogo w błąd. Moje posty, to moja własność. A Ty mnie nie łap za słówka, bo jak ja zacznę to... Z resztą, nie próbuj mną manipulować, bo Ci to nie wychodzi...

PostNapisane: 3 maja 2010, 18:16 
Mile widziany
Mile widziany

Ewa161op034,a co ma znaczyć ta interpunkcja ? Z Twojej strony był już szantaż,fochy,a teraz co ? Straszysz ? Manipulować? Tobą ? Gdzieżbym śmiał.Przecież Ty masz swoje zdanie i poglądy,których żadna siła nie zmieni i idziesz do przodu niczym taran.

PostNapisane: 3 maja 2010, 18:20 
Junior Admin
Junior Admin

Imię: Agnieszka
Mam pytanie do Ciebie Ewa. Czy Ty w ogóle kiedykolwiek bierzesz pod uwagę fakt, że możesz się mylić? Czy uważasz, że masz monopol na wiedzę? Bo takie właśnie sprawiasz wrażenie. Na forum jest wielu użytkowników, którzy podobnie jak Ty uważają, że powinna być edycja postów. Ale widzisz gdzieś, żeby tak jak Ty zadzierali z każdym? Bo ja nie widzę. I nie wiem co chcesz osiągnąć. Nikt Cię stąd nie wyrzuca jak to wielokrotnie sugerowałaś, ale zastanawiam się jaki masz cel w tym, że tu jesteś. Najwidoczniej potrzebujesz miejsca gdzie będziesz mogła wyładować swoją złość i nienawiść do ludzi. Ale uważam, że forum do tego nie służy i nikt w nieskończoność nie będzie tolerował Twojego zachowania. Według mnie to już podchodzi pod "trolling". Co dział to nieszczęśliwa Ewa walczy z resztą forum. Uważam, że kiedyś miarka się przebierze. Nie szanujesz nikogo kto śmie mieć inne zdanie co Ty. A tak się nie da.

PostNapisane: 3 maja 2010, 18:29 
Junior Admin
Junior Admin

ewa161op034 napisał(a):
Nie wprowadzam nikogo w błąd. Moje posty, to moja własność.

Oczywiście, są twoją własnością, bo to Ty je napisałaś, znaczy to, że ponosisz odpowiedzialność za treści, ale tylko tyle, i aż tyle. wilk1972, dobrze się odniósł. Zaakceptowałaś regulamin, rejestrując się tu, a więc przyjęłaś do wiadomości zasady panujące tutaj, a tym samym to, że my, jako Admini, tudzież Moderatorzy, możemy edytować, zmieniać ( poprawiać literówki), usuwać twoje posty, jeżeli zawierają niestosowne treści, a tym samym są niezgodne z regulaminem, i nie musimy Cię pytać o zgodę. Gdyby to, co napiszesz, było dziełem, czyli tym, co wcześniej napisał wilk1972, można by to podpiąć pod prawo autorskie, chociaż i tak nie do końca.

Wprowadzasz ludzi w błąd już z dwóch powodów. Pierwszy podał wilk1972, a drugi to taki, że nikt nie będzie dysponował bez ograniczeń swoimi postami, z jednej prostej przyczyny, jakiej? Chociażby takiej, że nikomu z Was nie odkryje się opcja : Usuń posta.

Jeżeli powątpiewasz w to, co napisałam, poszukaj na forum prawnym, tam odpowiedź znajdziesz.

ewa161op034 napisał(a):
A Ty mnie nie łap za słówka, bo jak ja zacznę to...

... zapewne złamiesz regulamin, i twoje posty zostaną usunięte, lub wykropkowane przez Administrację tego forum. Więc, lepiej nie zaczynaj, tylko dwa razy przemyśl, zanim opublikujesz.

I nie wprowadzaj tutaj zabiegów erystycznych.

PostNapisane: 4 maja 2010, 10:19 
Pisarz
Pisarz

Skoro posty są własnością Forum, to niech Forum odpowiada za ich treść, choćby przed sądem. I proszę bezpodstawnie nie usuwać moich postów, bo usuneliście ostatni, przy czym nie złamałam regulaminu, pisząc go. Skoro nie pasowało Wam, że napisałam, iż Forum nie jest prywatnym folwarkiem Adminów i Moderatorów, to już usuwacie moje posty? Nie przeklnęłam i personalnie nikogo nie obraziłam. Ale skoro czujecie się dotknięci, że Wam się w oczy prawdę mówi- proszę bardzo- usuńcie i ten post!

PostNapisane: 4 maja 2010, 12:26 
Junior Admin
Junior Admin

Co, tonący brzytwy się chwyta, jak już nie ma do czego się przyczepić? Czytaj regulamin, tam jest napisane wyraźnie, kto odpowiada za treść posta, mało tego, ten regulamin nie jest sobie stworzony ot tak, obowiązuje na większości for. Jeżeli masz problem z doszukaniem się, to Ci wskażę:
Cytuj:
Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania i rozpowszechniania informacji."
Dlatego też Administracja Ogólnopolskiego Forum Osób
Niepełnosprawnych http://www.ofon.net nie bierze odpowiedzialności za treści zamieszczane przez użytkowników forum.

Cytuj:
Użytkownik jest odpowiedzialny za treść wszystkich postów napisanych z jego konta, nawet jeśli napisał je ktoś inny.

Nie walcz, bo wobec zasad obowiązujących w sieci, nie wygrasz, zasady ustalane są z góry, a my, tylko się tego trzymamy. I jeżeli o czymś nie masz zielonego pojęcia, to się po prostu nie wypowiadaj, albo po raz kolejny, czytaj ze zrozumieniem, ponoszą Cię emocje, które w niczym Ci nie pomagają, mało tego, pogrążają Cię jeszcze bardziej, i pozostawiają niesmak.

Jeżeli któryś z adminów usunął twój post, to na pewno miał ku temu powód, wiem, jak potrafisz pisać, i wiem, że wielokrotnie złamałaś regulamin, publikując swoje wypowiedzi pod adresem innych użytkowników. Wiedzą też to, Ci użytkownicy, których obraziłaś, więc nie muszę Ci tego udowadniać, bo sama doskonale zdajesz sobie z tego sprawę. Te posty zostały wykropkowane lub usunięte, i dlatego część ludzi nie zobaczy, co potrafiłaś tutaj wyczyniać. My (admini), w porównaniu do Ciebie, nie mamy w zwyczaju robić czegoś celowo, żeby uprzykrzyć życie. Stosujemy się do reguł, wypełniamy swoje obowiązki, i jakbyś chciała nas oczernić, to i tak Ci to nie wyjdzie, a już stwierdzenia o prywatnym folwarku w twoim wydaniu, udowadniają, że nigdy nas szanować nie będziesz, i na każdym kroku, cobyśmy nie zrobili, będziesz na wielkie nie, dla zasady, dla własnego lepszego samopoczucia. Prawda?

Wystosowałaś wniosek o edycję postów, ok. Ja Ci, odpowiadam, że jeżeli edycja powróci, a pewnie tak się stanie, jak tylko Niepokorna upora się z modyfikacjami, to tylko będzie to (edycja czasowa), i to się już nie zmieni. Więc, nie wiem, o co teraz walczyć chcesz?

Czara goryczy zaczyna się przelewać, celowe psucie atmosfery na forum także, podchodzi pod odpowiedni regulamin, więc ewa161op034 zastanów się, bo wiecznie tolerować tego nie będziemy. Więc, czekaj cierpliwie, troszeczkę spasuj, i ciesz się tym, co masz. Inni potrafią być cierpliwi, złość, to zły wyznacznik jest. Nie oczekuję odpowiedzi z twojej strony, bo wiecznie tego samego w kółko powtarzać nie będę. Masz tutaj wszystko napisane, więc chociaż raz, dostosuj się, i uszanuj mój czas, tak, jak ja szanuję twój, odpowiadając Ci na posty, które w kółko mówią o tym samym, a ja któryś raz z rzędu, odpowiadam Ci to samo.

PostNapisane: 4 maja 2010, 14:59 
Pisarz
Pisarz

LC

Umieściliście sami w ankiecie pytanie o pełną, a nie czasową, edycję postów. Ludzie głosują " za ". Oznacza to, że mam poparcie bynajmniej niektórych użytkowników, którzy może nie potrafią albo nie chcą walczyć i bronić się- tak jak ja... czasowa edycja postów...- No cóż, dobre i to na początek... Odnośnie psucia atmosfery- poczytaj innych, bo ja tylko walczę o siebie- o swoje. Niezgodne z moim sumieniem byłoby milczeć, gdy mnie się traktuje, jak śmiecia... ja nie potrafię milczeć! to by mnie chyba trafiło na miejscu, gdybym nie napisała, co myślę.

PostNapisane: 4 maja 2010, 15:12 
Mile widziany
Mile widziany

Walka-walce nierówna.Wszystko zależy jakich metod się używa.Czasem można więcej zdziałać i zyskać gdy się jest miłym i życzliwym dla Ludzi,a nie traktuje Ich jak potencjalnych wrogów.

PostNapisane: 4 maja 2010, 15:15 
Junior Admin
Junior Admin

ewa161op034 napisał(a):
Umieściliście sami w ankiecie pytanie o pełną, a nie czasową, edycję postów.

Bo sama wystosowałaś takie postulaty, tak? W sygnaturce miałaś, tak? Potem zmieniłaś. Miałam napisać inaczej, skoro twoje żądanie było inne, pomimo naszych wyjaśnień? Byś się znowu przyczepiła do mnie, więc dmuchnęłam na zimne, chociaż wcale tej ankiety nie musiało być, bo sama jej nie zrobiłaś. Teraz tego nie zmienię, niech tak pozostanie.

PostNapisane: 4 maja 2010, 15:25 
Pisarz
Pisarz

wilk1972

Wiesz co? G**** prawda. Ja życzliwością i chęcią udzielania się, niczego nie zdziałałam. To nie frazes, który sobie wymyśliłam na poczekaniu. Moje poglądy wynikają z doświadczeń, a nie z poczytnych książek, czy gazet.

PostNapisane: 4 maja 2010, 15:35 
Mile widziany
Mile widziany

A może tak troszkę kultury,co :) ? Nie przystoi Kobiecie pisać takich brzydkich słów(nawet wykropkowanych).A co do tego co pisałem to opieram to właśnie na własnych doświadczeniach.Widocznie moja życzliwość była naturalna.

PostNapisane: 4 maja 2010, 15:47 
Pisarz
Pisarz

wilk1972

Słowo wygwiazdkowałam- to po pierwsze. A po drugie- sugestia, jakoby moja życzliwość względem innych była nienaturalna, jest tendencyjna i krzywdząca. Nie znasz mnie. Ja nie potrafię udawać i to mnie gubi niejednokrotnie. Jestem bezpośrednia i mówię, co myślę. I jak jestem wobec kogoś życzliwa- to na serio... Ale Ty wiesz lepiej, Ty mnie znasz... Otóż znasz tylko tyle, na ile Ci na to pozwalam. A skoro przyjęłam tu taktykę obronną, to uszanuj to i nie oczekuj ode mnie zmiany osobowości, bo dla nikogo nie przestanę być sobą. Dla nikogo nie skreślę siebie. Dla nikogo nie będę schlebiać i przed nikim nie będę się płaszczyć.

PostNapisane: 4 maja 2010, 16:02 
Mile widziany
Mile widziany

Ależ szanuję i nawet to pisałem we wcześniejszych postach.To prawda nie znam Cię,ale sama piszesz,że jesteś naturalna i piszesz to co myślisz,więc literki mówią za Ciebie i nawet przez nie można poznać człowieka.W sumie miałbym jeszcze wiele pytań,ale chyba to by było na tyle z mojej strony,bo sprawa dotycząca edycji postów została jasno wyjaśniona.

PostNapisane: 4 maja 2010, 16:56 
Administrator Główny
Administrator Główny

Ewo - piszę to jako Administrator Główny - jako członek administracji i jedna z osób odpowiedzialnych za funkcje na forum. To, co teraz napiszę, uzgodniłam także z drugim Administratorem Głównym - Wojtkiem (wojsmol) oraz pozostałymi administratorami: LC i Aggaxx.

Odpowiedź jest następująca:
LC napisał(a):
Odpowiem teraz, co do edycji postów, bo widać, jak czytasz to, co pisze Administrator Główny. Jeżeli opcja edycji powróci, to tylko na czas określony, w zależności, jaką opcję przewidzi modyfikacja. Będzie to albo 20 minut, albo dłużej, albo do momentu, kiedy ktoś nie odpisze pod ostatnim postem. Nieograniczonej edycji postów, dla osób, które nie otrzymały rangi, nie będzie. Pisaliśmy to już wielokrotnie. Czasowa edycja postów, doskonale sprawuje się na innych forach, jest akceptowana przez użytkowników, mają wystarczająco czasu, aby poprawić literówki, etc. (...)

W związku z tym masz teraz dwa wyjścia:
1. Zaakceptować decyzję administratora i korzystać z forum zgodnie z regulaminem.
2. Usunąć konto na tym forum (w tej sprawie proszę o Prywatną Wiadomość do mnie).

Jest to oficjalna odpowiedź na Twój wniosek, Ewo. Obecnie - dopóki coś się nie zmieni w tej sprawie - dyskusję na temat edycji postów uważam za zakończoną.

PostNapisane: 4 maja 2010, 18:57 
Dyskutant
Dyskutant

Imię: Piotr
wilk napisał(a):
A może tak troszkę kultury,co :) ? Nie przystoi Kobiecie pisać takich brzydkich słów(nawet wykropkowanych).A co do tego co pisałem to opieram to właśnie na własnych doświadczeniach.Widocznie moja życzliwość była naturalna.

Co racja to racja zmieniam swój głos za to g....

PostNapisane: 4 maja 2010, 20:31 
Pisarz
Pisarz

Niepokorna

Jak się nie ma, co się lubi, to się lubi, co się ma. Dobra i edycja czasowa. Akceptuję to, gdyż nie mam większego wyboru.

hardak
:-D
Mnie się nie udało zagłosować po raz drugi...

Ale ta czasowa opcja chyba jeszcze nie jest dostępna?

PostNapisane: 4 maja 2010, 20:41 
Dyskutant
Dyskutant

Imię: Piotr
ewa161op034 napisał(a):
hardak
Mnie się nie udało zagłosować po raz drugi...

Ewcia wróble cwierkają że zostaniesz rzecznikiem prasowym forum

PostNapisane: 4 maja 2010, 21:40 
Administrator Główny
Administrator Główny

ewa161op034 napisał(a):
Ale ta czasowa opcja chyba jeszcze nie jest dostępna?

Nie, nie jest jeszcze dostępna. Kiedy uda nam się znaleźć i zainstalować taką funkcję, poinformujemy Was o tym.

PostNapisane: 6 maja 2010, 10:04 
Pisarz
Pisarz

hardak napisał(a):
Ewcia wróble cwierkają że zostaniesz rzecznikiem prasowym forum

Jednak podziękuję.

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 63 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1