Witamy na Ogólnopolskim Forum Osób Niepełnosprawnych. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 76 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4

Autor Wiadomość
PostNapisane: 9 gru 2009, 13:11 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Imię: Tomek
Karolina, rewelacja :) I do tego ta piosenka. Normalnie prawie się łza kręci w oku.

PostNapisane: 9 gru 2009, 18:45 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Potwierdzam słowa Tomka. Wiele sobie poprzypominałem, kiedy to było...

PostNapisane: 12 gru 2009, 22:34 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Lokalizacja: ...Gdy patrzę w twe oczy, zmęczone jak moje To kocham to miasto, zmęczone jak ja ...
Imię: Chmurka
Pamiętam jak chodziłam do podstawówki, to po drodze zachodziło się do małego sklepiku zwanego przez uczniów Zieloną budką. Tam właśnie kupowaliśmy gumę do żucia Donald i wspaniałą oranżadę do picia w kapslowanych butelkach.
Lubiłam też landrynki anyżkowe -pycha :!: teraz takich już nie ma, wafle Andruty,lizaki z gwizdkiem i proszek w takich kryształkach co strzelał w buzi ... to było fajowskie :-D

PostNapisane: 13 gru 2009, 02:45 
Pisarz
Pisarz

taki sklep ze slodyczami z tamtych lat,by sie przydal :-D

PostNapisane: 13 gru 2009, 13:16 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Lokalizacja: ...Gdy patrzę w twe oczy, zmęczone jak moje To kocham to miasto, zmęczone jak ja ...
Imię: Chmurka
kora40 napisał(a):

Oj przydałby się :lol:
a pamiętacie ciepłe lody i gumy kulki :)

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

PostNapisane: 13 gru 2009, 18:57 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Taaaa,ciepłe lody,z których czekolada długo nie chciała się od podniebienia odkleić :lol:

PostNapisane: 19 sty 2010, 13:52 
Pisarz
Pisarz

Imię: Greg
Vibovit, Bobo Frut, cukierki irysy, krówki, czekolada "studencka", wata cukrowa.

PostNapisane: 19 sty 2010, 14:49 
Mile widziany
Mile widziany

Greg_Zorba napisał(a):
Vibovit,

I to podobnie jak ja - paluchami z saszetki zamiast rozpuszczony w wodzie? :D

Po kryjomu żeby nikt nie widział :)

PostNapisane: 20 sty 2010, 13:16 
Pisarz
Pisarz

Imię: Greg
roznie, a owszem jakiś taki wydawał mi się smaczniejszy wydłubany po kryjomu paluchami, tak żeby nikt nie widział :)

PostNapisane: 25 sty 2010, 23:54 
Dobry duch
Dobry duch

Imię: Miya
Z dzieciństwa słodyczami które najbardziej zapadły mi w pamieci były różowe czekoladki stzrelające w buzi które chyba sie nazywały "Różowa Pantera" i miały chyba na pudełku taką pantere. Pamiętam jeszcze niemieckie czekoladki których nazwy już nie pamiętam...

PostNapisane: 5 lut 2010, 11:12 
Dobry duch
Dobry duch

Imię: elzbieta
Ja jestem już po 50 i ze swojego dzieciństwa pamiętam chałwę w puszkach, sękacze sprzedawane w sklepikach szkolnych, misie z kremem a rarytasem była czekolada.

Ostatnio edytowano 9 lut 2010, 09:58 przez Aggaxx, łącznie edytowano 1 raz
Post wyedytowano ze względu na użycie Caps Lock'a do jego napisania. Proszę, abyś w przyszłości nie używała go do pisania swoich postów. Caps Lock w języku forum oznacza krzyk.

PostNapisane: 5 lut 2010, 16:45 
Mile widziany
Mile widziany

Elu mamy tutaj na forum dyskusję na temat smaków z dzieciństwa - szczególnie tych słodkich o których napisałaś zobacz:
slodycze z dziecinstwa - viewtopic.php?f=73&t=3562

Pozdrawiam :)

Ostatnio edytowano 9 lut 2010, 10:01 przez Aggaxx, łącznie edytowano 1 raz
Posty zostały przeniesione. Można kontynuować rozmowę ;-)

PostNapisane: 8 lut 2010, 23:42 
Pisarz
Pisarz

ostatnio spotkalam w sklepie cieple lody..smak..hm.teraz mi niezbyt podchodzily.smiech.ale kiedys..

PostNapisane: 9 lut 2010, 20:30 
Dobry duch
Dobry duch

Imię: Miya
Ooo ciepłe lody.. Kiedyś to były przepyszne.. Albo te czekolady z okienkiem.. treaz sztucznie smakują akiedyś to z uciechą się je jadło.. pamiętam ejszcez jak weszły Cheetosy i były w n ich pieniądze wszystkei dzieciaki zawsze biegały kilka razy na dzień i jak się tam 100 zl wygrało to była radość (na te stare pieniądze jesczez :) )

PostNapisane: 11 mar 2012, 11:17 
Pisarz
Pisarz

Imię: DARIUSZ
Aga 64 napisał(a):
kora40 napisał(a):

Oj przydałby się :lol:
a pamiętacie ciepłe lody i gumy kulki :)

Ojej przez te ciepłe lody to oberwałem tak w domu od mamy takie Bęcki że przez tydzień dupa mnie bolała.A było to tak.W czasie kryzysu kiedy większość produktów spożywczych trzeba było wystać w długiej kolejce,mama wysłała mnie po masło,słone oczywiście.W Delikatesach oprócz masła rzucili jeszcze kilka innych produktów,między innymi te nieszczęsne ciepłe lody tzw murzynki.No i miałem pecha bo zabrakło masła,ale na stoisku ze słodyczami były jeszcze murzynki,a ja po kilku godzinach stania żeby się załapać na pół kilo masła,stanąłem w kolejce za tymi murzynkami,które dostałem i zadowolony ze swojego zakupu poszedłem do domu,pochwaliłem się że zamiast masła którego zabrakło kupiłem ciepłe lody które wiadomo też były nieosiągalnym towarem Na nic nie pomogły tłumaczenia,mój starszy brat stanął w mojej obronie tłumacząc mamie że ciastka też się zje,ale to nic nie pomogło.Teraz jak to wspominam tamte wydarzenie sprzed ponad 28 lat to się śmieje.ze takie czasy kiedyś były że nic nie było można dostać oprócz octu :lol: ale tamtego pamiętnego dnia nie było mi wcale :o do śmiechu

---- Dodano 11 marca 2012, 11:01 ----

Bogdanus napisał(a):
takim ,, rarytasem " z czasów dzieciństwa jaki pamiętam była czekolada , przywożona przez kolezanke mojej babci z Rosji tzw . kora , to była taka , z bąbelkami gazu , mozna kupić obecnie .
W liceum , a byly to czasy gdy nic nie było w sklepach , z racji nauki w liceum ekonomicznym , trafiłem do raju , mam na mysli 2-miesięczne praktyki w zakładach wtedy 22 lipca e. Wedel . Tam najadlem się słodyczy raz na całe życie . Najbardziej smakowała mi pianka z ptasich mleczek , ściągana prosto z lińji produkcyjnej , przed oblaniem jej czekoladą , na którą juz po tygodniu nie mogłem patrzeć . Widziałem i smakowalem tam m inn. największa landrynkę , bo to w procesie produkcyjnym masa landrynki leży na podgrzewanym metalowym stole i wazy dobre 50 kg. wynosiliśmy na potęgę , czekolady w skarpetkach , wtedy słodycze były na kartki , a ja tak w domu ze 200 czekolad miałem , tyle koleżanek i kolegów to w życiu mnie nie odwiedzalo jak wtedy . :roll: :roll: :roll:

No to nieżle ale masy chyba nie dał byś wynieść.Ja pracowałem przy słodyczach,między innymi na landrynce to wiem ile taka jedna masa waży i wynieść jej nie da rady z kilku powodów,Raz że szybko zastyga i jest bardzo niewygodna a dwa że na bramie ochrona by od razu zadzwoniła po kierownika.tym bardziej się dziwię że wynosiłeś czekoladę w skarpetkach Już sobie wyobrażam jaki był zapach tej czekolady :lol: :lol:

PostNapisane: 20 mar 2012, 22:20 
Przyjaciel od serca
Przyjaciel od serca

Imię: Leszek
A pomarańczowe cukierki w kształcie półksiężyca? Mniam...
To był mój pierwszy zakup w sklepiku spożywczym... pycha...
A na dziesięciozłotówce jaką płaciłem była czcigodna Nike... Były czasy... :P

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 76 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]