Witamy na Ogólnopolskim Forum Osób Niepełnosprawnych. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 62 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona

Czy jesteś zadowolony z pracy moderatorów na tym forum?
Tak 72%  72%  [ 42 ]
Nie 17%  17%  [ 10 ]
Nie mam zdania 10%  10%  [ 6 ]
Liczba głosów : 58

Autor Wiadomość
PostNapisane: 10 mar 2008, 18:37 
Administrator Główny
Administrator Główny

Imię: Ewa
Kochani!
Na forum często dochodzi do sytuacji, kiedy nie zgadzamy się z decyzją moderatora. O prawach moderatora nie muszę wspominać, bo każdy wie o tym, że ma on prawo upominać, zamykać, otwierać, przenosić, usuwać itp. posty niezgodne z regulaminem, z netykietą, a także nie na temat itp. Użytkownicy mają prawo nie zgadzać się z moderatorem, dlatego też powstał ten temat.
Jeśli nie zgadzasz się z decyzją moderatora, napisz o tym tutaj. Wszystkie inne uwagi skierowane do moderatorów, pisane w innych tematach będą usuwane!
Jeśli kierujesz jakąś uwagę, wklej linka do tematu o którym piszesz, aby łatwiej było domyślić się o jaki temat i którego moderatora chodzi.

Ostatnio edytowano 10 mar 2008, 21:11 przez Niepokorna, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 10 mar 2008, 18:50 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Rucinski czy ty nie przesadzasz?
Ela miala ochote zrobic to tutaj i zrobila a ty zachowujesz sie jak jasnie pan ktoremu cos nie pasuje. wez wyluzuj czlowieku, forum jest od pisania a nie od ochrzaniania ludzi!

Ostatnio edytowano 10 mar 2008, 21:12 przez Natalia84, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 10 mar 2008, 19:12 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Natalia84 napisał(a):
forum jest od pisania a nie od ochrzaniania ludzi!

Zgadzam się z wypowiedzią Natali84 :brawo:

Ostatnio edytowano 10 mar 2008, 21:18 przez Leszek, łącznie edytowano 2 razy

PostNapisane: 10 mar 2008, 19:14 
Junior Admin
Junior Admin

Imię: Agnieszka
Ja nie wspomnę, że nadal nie mogę używać tego programu i raz na ruski rok wczyta mi zdjęcie, czyli raz :) Ja nie wiem, jak Wam się udaje, ale mnie chyba ten program nie lubi :)

Natalio, Emil jest moderatorem i miał prawo do takiej reakcji, nie musisz krzyczeć i uderzać wykrzyknikami. :roll:

Ostatnio edytowano 10 mar 2008, 21:19 przez LC, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 10 mar 2008, 19:19 
Moderator
Moderator

Imię: Zbyszek
Słuszna uwaga Natalio/zibi

Ostatnio edytowano 10 mar 2008, 21:27 przez zibi, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 10 mar 2008, 21:16 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

LC kilka slow do ciebie. skoro wg ciebie rucinski mial racje to moze w takim razie usuwajcie w kazdym temacie podziekowania uzytkownikow do innych uzytkownikow? paranoja.
z mojej strony EOT

no to mi nie podoba sie praca rucinskiego. zachowal sie jak cham i tyle!

Posty zostały złączone/Niepokorna

Ostatnio edytowano 10 mar 2008, 21:26 przez Natalia84, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 10 mar 2008, 21:18 
Pisarz
Pisarz

Chciałbym zauważyć, że ten temat to ja zaproponowałem Ewie, żeby była przejrzystość w działaniach moderatorów oraz żeby nikt nie czuł sie pokrzywdzony - teraz każdy może zapytać o jakąś decyzję lub wyrazić swój sprzeciw.

Chodzi o moją sugestię w temacie "Ciekawe programy". Otóż, jak zauważyliście, posty, do których uwaga się odnosiła nie zostały usunięte przez nikogo, gdyż uznałem, że na początek wystarczy mała sugestia. Nie jestem aż tak surowy, jak widzicie, wierzę w dobrą wolę ludzi, do których się zwracam, więc pozwoliłem sobie jedynie na edycję postu.

Zachwycać się można, dziękować również, absolutnie nie mam nic przeciwko temu, ale nie można tylko i wyłącznie tego robić, gdyż po prostu odbiega się wtedy od tematu. Nie napisałem tego w sposób niegrzeczny, nie potraktowałem nikogo jak śmiecia - co sugerują niektórzy. Po prostu moderator musi czuwać nad porządkiem i nie da się tego robić bez przynajmniej odrobiny stanowczości. Ja jednak, tak uważam, swoją uwagą przekroczyć uprawnień nie mogłem.

Tyle ode mnie w tej sprawie.

PostNapisane: 10 mar 2008, 21:25 
Moderator
Moderator

Veto

Bytom - Rozbark

PostNapisane: 10 mar 2008, 21:51 
Moderator
Moderator

Imię: Katarzyna
mnie sie nie podoba ze sie ludzi krytykuje za dziekowanie komus za przysługe dotyczaca dziallu czy tematu poco twozyc osobny temat? uzycie słowa dziekuje to nie przestepstwo

PostNapisane: 10 mar 2008, 22:10 
Junior Admin
Junior Admin

Imię: Agnieszka
A ja zastanawiam się co jest według Was gorsze. Zwrócenie uwagi, że rozmowa od kilkunastu już postów odbiega od tematu (wszyscy się do tego przyczyniliśmy, ja również i przyznaję się do tego) czy nazywanie moderatora chamem?

PostNapisane: 10 mar 2008, 22:11 
Moderator
Moderator

Natalia, nie mówiąc już o Elżbiecie powinny się czuć obrażone, zrobiłeś to do bólu, każdy ma prawo cieszyć sie tu na Forum. swymi sukcesami i my Moderatorzy nie mamy im tego prawa zabraniać/zibi

Bytom - Rozbark

PostNapisane: 11 mar 2008, 02:57 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Wielowątkowa refleksja wokół tematu … ;)

Zgłaszam uwagę odnośnie działania moderatorów! Na początek - wyjaśnienie... Czytam ten temat i oczom nie wierzę. Nie o mnie tu chodzi, ale chcę, by moje słowa nie były nadinterpretowane. Dlatego, uprzedzając krytykę, przyznaję, że znam swoje miejsce w nieoficjalnej hierarchii forum. Nie boję się jednak „wychylić” z szeregu i wyrazić swojego oburzenia .
Mało ostatnio pisałam na forum, ale jestem, ponieważ czekałam na zmiany w jego funkcjonowaniu. Miałam nadzieję, że z czasem forum stanie się bardziej czytelne dla niezarejestrowanych gości, gdyż, jak kiedyś słusznie przypominała Ewa, nazwa naszego forum zobowiązuje, by stawało się coraz lepsze. Określenie "lepsze" rozumiem na dwa sposoby. Pierwszy to ogólna atmosfera - witanie nowych osób, tolerancja i wzajemne wsparcie. Pod tym względem OFON, moim zdaniem, wypada dobrze. Lecz dla mnie lepszy znaczy także bardziej czytelny, przejrzysty, zawierający odnośniki, uporządkowany, zgodny z regulaminem - nazywam to profesjonalizmem. I pod względem spełniania tego kryterium, moim zdaniem, wypadamy gorzej. Czemu??
Wyszukując na forach czy też ogólnie w sieci doceniam gdy pod wyszukanym adresem znajduję konkretne, potrzebne mi informacje, a nie tylko wyszukiwane słowo w tytule i "spamy". Dla mnie nazwa wątku powstaje po to, by pokategoryzować, posegregować informacje w jasny, logiczny sposób. Nie mam dziś już siły na przeszukiwanie postów, ale często jest tak, że osoba, którą zapraszam na OFON, nie znająca sytuacji na forum ani jego użytkowników, pisze do mnie później, że za duży u nas bałagan, że nie zostanie. Ja także mam zastrzeżenia do treści postów, tzn. niezgodności ich zawartości z tematem, co już wyrażałam nieraz. Martwi mnie od dawna niezwykły rozrost działów luźnych i rozrywkowych kosztem dyskusyjnych. Kiedy sprawdzam posty nieprzeczytane, i czasami widzę np. 30 w temacie: „dzień dobry”, zastanawiam się, co wnoszą one w życie forum. Czy jeśli tam nie wchodzę i nie piszę „witajcie”, nie jesteście mi bliscy, a ja wykazuję się brakiem kultury??
Dlatego rozpoczęte w ostatnich dniach porządki bardzo mnie ucieszyły i zachęciły do częstszego zaglądania na forum. Odebrałam to jako zapowiedź wzrostu zainteresowania forum. Nie myliłam się. W ciągu ostatnich dni zajrzało tu wielu dawno niewidzianych użytkowników. Byłam dumna z Administratorów i Moderatorów. Ich działanie doceniłam już dawno, na przykład kiedy usuwali posty osób rejestrujących się w celu rozpowszechniania reklam, treści wulgarnych itp. Interwencje moderujących zachęciły mnie do uważnego przeczytania regulaminu i zaczęłam uważniej zabierać głos w tematach. Ich ostrzeżenia oraz zielone komentarze uważałam za niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania forum oraz zapewnienia jego użytkownikom klarowności bezpieczeństwa. W każdym społeczeństwie czy organizacji jest sztab osób kontrolujących przestrzegania norm, regulaminów i zasad. Skoro zaakceptowałam regulamin, zgodziłam się na to, by moderatorzy pilnowali jego przestrzegania i w ustalony sposób zwracali uwagę w przypadku jego naruszenia. Tak widzę funkcję moderatora. Uważam, że Tomek (Ruciński) sugerując trzymanie się tematu nie przekroczył kompetencji moderatora a tym bardziej nie
Natalia84 napisał(a):
zachowal sie jak cham i tyle!
, ponieważ nie użył ani jednego wulgarnego słowa. To była poprawnie wyrażona krytyka. Nie rozumiem, czemu została odebrana tak ostro i wywołała lawinę dużo bardziej nieprzyjemnych słów. Podobne uwagi pojawiały się wcześniej, jak chociażby taka (to tylko przykład, nie prowokacja)
asia_86 napisał(a):
http://samozdrowie.interia.pl/kobiece/aborcja[/i]

Asiu, po raz kolejny przenoszę posta. jak zakładasz nowy temat, sprawdź, czy nie ma podobnego/LC
i nie wzbudzały tylu emocji. (Tak na marginesie, szukając komentarza do zacytowania znalazłam prawie same uwagi LC). Ciekawe czemu… Przykładowo: Czy zachowanie policjanta zatrzymującego kogoś przechodzącego przez ulicę w niebezpiecznym miejscu chociażby słowami „Przekraczanie jezdni w niedozwolonym miejscu jest wykroczeniem i podlega karze” określilibyście jako niegrzeczne i nieeleganckie(oprócz tego, że mało realne), a samego policjanta „jaśnie panem, któremu coś nie pasuje”????
Streszczenie: moderatorom forum przysługuje prawo przypominania o przestrzeganiu regulaminu i udzielania upomnień (Punkty E3 i E4 naszego regulaminu:
3. Moderatorzy mają prawo zamykać, usuwać do kosza, edytować, przenosić, dzielić i łączyć tematy lub posty.
4. Moderatorzy mają prawo zwracać uwagę użytkownikom na ich niewłaściwe zachowanie oraz udzielać im OSTRZEŻEŃ).

PostNapisane: 11 mar 2008, 11:51 
Moderator
Moderator

Zalogowałam się tutaj, można powiedzieć, dość dawno, bo w październiku 2006. Jestem tutaj dzięki Niepokornej, bo to ona wrzuciła link do tego forum na forum o2, gdzie z nudów przypadkiem weszłam (oczywiście na o2). Przez ten czas staliście się dla mnie bardzo bliscy, przynajmniej niektórzy. Ale niestety, na forum dzieje się źle, nie tylko ja to zauważyłam, ale kilka innych osób. Szczerze powiedziawszy czasami się zmuszam, żeby wejść tutaj i się przywitać, bo nie czuję się od pewnego czasu z Wami dobrze. Ciągłe jakieś kłótnie, aluzje, niepotrzebne dyskusje. Po co :?: Źle było jeszcze rok temu :?: Gdy mogliśmy pisać co chcemy :?: Owszem, bez wulgaryzmów, bez chamstwa, ale pisaliśmy co mieliśmy na myśli. I to było w tym wszystkim najlepsze. Po całym dniu czasem naprawdę zmęczona, wchodziłam pisząc co mi leży na sercu. A teraz :?: Słusznie syrga zauważyła, że najwięcej postów jest w "luźnych tematach". Ale trzeba się zastanowić dlaczego tak jest :?: Otóż ja wiem, ale oczywiście zaraz zostanę upomniana i skarcona. Ale szczerze powiedziawszy mam to gdzieś. Dzieje się to dlatego, że moderatorzy bardzo wczuwają się w rolę. Chodzi o to, że czepiają się niezbyt istotnych spraw. Oczywiście nie zawsze, ale jednak. Sorry, ale pisząc coś tam w danym temacie zdarza się, że na chwilę zboczy się z tematu. W prawdziwym życiu jak rozmawiacie z drugą osobą nigdy nie zdarza się Wam zboczyć z tematu? Zawsze trzymacie się jakiegoś schematu rozmowy? Ludzie zastanówcie się czasem po co to robicie ? Dobra, przenosić tematy, posty, bo są w złym miejscu napisane rozumiem. Ale że już podziękować w innym temacie nie można? Paranoja jak dla mnie. Dlatego takie jest oblężenie tematów "luźnych". Po co człowiek ma wchodzić w "dyskusje" i się tylko denerwować, bo powiedział coś co komuś się nie spodobało i zostanie przez to skarconym. W prawdziwym życiu mamy tyle nerwów, stresów, że wchodząc tutaj chcemy, przynajmniej ja chcę, wejść w "chwilę zapomnienia" a gdzie wchodzę? Do następnych kłótni, zgrzytów.

syrga napisał(a):
Dla mnie nazwa wątku powstaje po to, by pokategoryzować, posegregować informacje w jasny, logiczny sposób. Nie mam dziś już siły na przeszukiwanie postów, ale często jest tak, że osoba, którą zapraszam na OFON, nie znająca sytuacji na forum ani jego użytkowników, pisze do mnie później, że za duży u nas bałagan, że nie zostanie. Ja także mam zastrzeżenia do treści postów, tzn. niezgodności ich zawartości z tematem, co już wyrażałam nieraz

Skoro się nowemu użytkownikowi nie chce czytać, czy tam nie ma siły przeszukiwać postów, to sorry ale po co się tutaj loguje? Czytajac wczesniejsze posty poznaje nas, a co? Tak ma być, że nowi użytkownicy witaja sie i maja gdzies co bylo wcześniej? Ja tam jakoś przewertowałam jak sie zalogowałam wszystkie posty. Nie było dla mnie problemu, chcialam tu być, wiec chcialam Was poznać. A skoro ktoś kto tego nie robi i ma pretensje, że jest bałagan, bo w innym temacie ktoś napisał co innego to sorry ale moim zdaniem to niech się nie loguje tutaj w ogóle. Bezsensu. Przecież nikogo się nie zmusi by uczestniczył w życiu forum czy będzie bałagan czy go nie będzie. Zresztą dla mnie bałaganu nie ma, wystarczy czasem się wczytać w to co ludzie piszą, a nie zwracać tylko uwagę na ich błędy w pisaniu

Ostatnio edytowano 11 mar 2008, 13:00 przez kruszynka, łącznie edytowano 3 razy

PostNapisane: 11 mar 2008, 12:07 
Pisarz
Pisarz

kruszynka napisał(a):
Ale że już podziękować w innym temacie nie można? Paranoja jak dla mnie.

Nikt nigdzie nie napisał, że "nie można podziękować". Proszę czytać ze zrozumieniem uwagi moderatorów.

A dział z dyskusjami z założenia ma być miejscem, gdzie występować będą spory i różnice zdań. O to w nim chodzi, więc nie rozumiem oburzenia, bo tam ludzie po prostu dyskutują. Radziłaś, by ktoś, komu nie chce się czytać poprzednich postów, nie logował się w ogóle na forum. Równie dobrze można poradzić, by ktoś, komu nie podobają się żywe dyskusje, nie wchodził w ten dział. Proste.

Jeżeli chcecie, by było jak dawniej, to musicie zgłosić do administratorów pomysł, by zlikwidować regulamin, gdyż on nie jest potrzeby w takim wypadku, bo był co chwilę łamany. Ale dopóki regulamin będzie, trzeba go stosować. I moderatorzy są od tego, żeby pilnować.

Chciałbym też zwrócić uwagę, że np. zibi i LC już wcześniej wielokrotnie zwracali uwagę na to, by trzymać się tematu i jakoś to niczyjej reakcji nie wywołało, ale wystarczyło, że ja coś takiego zaproponowałem i od razu powstało pospolite ruszenie, bo ktoś się ośmielił zasugerować, by jako tako trzymać się tematu. Zejść z tematu nieznacznie można, nikt nikogo za to nie karci, ale wtedy od tego są moderatorzy, by rozmowę skierować na odpowiednie tory.

A tu już powoli powstają grupy męczenników, których obrażono, zgnojono, poniżono, urażono, podeptano ich honor, skrzywdzono niemiłosiernie. To są jakieś wyimaginowane krzywdy i tyle.

PostNapisane: 11 mar 2008, 13:01 
Moderator
Moderator

Rucinski napisał(a):
Nikt nigdzie nie napisał, że "nie można podziękować"

Dla mnie zwracania uwagi jeśli się podziękuje, że to nie ten temat to właśnie znaczy do cholery że nie można tego robić. Proste.

Rucinski napisał(a):
Radziłaś, by ktoś, komu nie chce się czytać poprzednich postów, nie logował się w ogóle na forum. Równie dobrze można poradzić, by ktoś, komu nie podobają się żywe dyskusje, nie wchodził w ten dział. Proste.

A nie jest tak? Przeciez nie każdy udziela się w dyskusjach, nie chce więc tam nie wchodzi, więc po nie rozumiem o co Ci chodzi.

Rucinski napisał(a):
Jeżeli chcecie, by było jak dawniej, to musicie zgłosić do administratorów pomysł, by zlikwidować regulamin

Dawniej był ten sam regulamin i jakoś było zdecydowanie mniej kłótni.

Rucinski napisał(a):
A tu już powoli powstają grupy męczenników, których obrażono, zgnojono, poniżono, urażono, podeptano ich honor, skrzywdzono niemiłosiernie. To są jakieś wyimaginowane krzywdy i tyle.

Rucinski nie każdy może zgadzać się z Twoim zdaniem czy z Twoją uwagą, ale to nie znaczy, że jest męczennikiem, a takim pisaniem Twoim zawsze będą tutaj spory, bo wyrazić swojego zdania nie można, gdyż od razu albo piszesz (co już nota bene staje się nudne), że ktoś nie czyta uważnie, albo jeszcze coś tam. Weź na luz i będzie git.

Ja powiedziałam swoje i nie ma potrzeby, aby teraz znowu ktoś drążył i wgłebiał się w moje słowa. Jest źle, nie wiem z jakiego powodu. Albo to wina regulaminu albo moderatorów bądź uczestników forum. Trzeba więc to zmienić a nie walczyć i analizowąć bez potrzeby każde słowo. Teraz mi się tutaj nie podoba i owijać w bawełnę nie będę. Proste

PostNapisane: 11 mar 2008, 13:51 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Rucinski wlasnie twoje uwagi sa dziwne, skoro juz dales uwage Eli to rownie dobrze powinienes byl dac uwage Mlgosi i innym uzytkownikom ktorzy mowili wg ciebie nie na temat. a tak to jest niekonsekwencja z twojej strony.

a z syrga zgasdzam sie w 1000%

PostNapisane: 11 mar 2008, 14:15 
Administrator Główny
Administrator Główny

Imię: Ewa
Temat ten nie powstał po to, aby obrażać moderatorów, a już na pewno nie po to, aby nazywać Rucinskiego chamem czy innymi podobnymi zwrotami. Wasza postawa wobec ich pracy na forum świadczy o tym, że tak naprawdę nie zdajecie sobie sprawy z tego, jakie naprawdę są funkcje moderatora, jakie ma kompetencje i uprawnienia co do swojej funkcji. Co więcej - widzicie tylko to, co sami chcecie widzieć. Zacznę od Natalii.

Cytuj:
no to mi nie podoba sie praca rucinskiego. zachowal sie jak cham i tyle!

Ja z kolei popieram jego interwencję w tamtym temacie i w wielu innych, jeśli taką decyzję jeszcze podejmie w innych tematach. Mógł to zrobić w setki innych tematach, gdzie dyskusja także toczy się nie na temat, a jednak postanowił najpierw zrobić to w tamtym temacie. I to nie dlatego, że wypowiedziała się tam Elżbieta, ale dlatego, że wątek od kilku dni jest kontynuowany na całkiem inny temat, niż świadczy o tym tytuł tego tematu. Jeśli więc chcecie kogoś oskarżać, to najlepiej kierujcie to do mnie - gdyż on wykonuje polecenia moderatora, które przecież ja ustanowiłam.

Cytuj:
mnie sie nie podoba ze sie ludzi krytykuje za dziekowanie komus za przysługe dotyczaca dziallu czy tematu poco twozyc osobny temat?

Kasiu, nie krytykuje się, ale upomina o powrocie do tematu. To raz. Po drugie, po to jest funkcja PW (aby podziękować) lub galeria, aby tam pokazywać innym innym efekty działania jakiegoś programu.

Cytuj:
Zwrócenie uwagi, że rozmowa od kilkunastu już postów odbiega od tematu (wszyscy się do tego przyczyniliśmy, ja również i przyznaję się do tego) czy nazywanie moderatora chamem?

Aguś, także się nad tym zastanawiam. Doszłam do wniosku, że łatwiej jest na kogoś się oburzać i obrażać, niż spojrzeć na działania moderatora obiektywnie.

Aniu - nie napisałabym tego lepiej niż Ty to ujęłaś. Cieszę się, że niektórzy dostrzegają potrzebę zmiany forum. Chciałabym innym przypomnieć, że to jest forum dyskusyjne, a więc toczą się tutaj różne dyskusje. Nie jest to rodzaj komunikatora GG. Większość ludzi wchodzi tu po to, aby poznać innych, ale też po to, aby się czegoś dowiedzieć - na konkretny temat.

I wreszcie kruszynka - Twój post wydaje mi się wiele przesadzony i jego treść świadczy o tym, że nawet nie starasz się zrozumieć drugiej strony - administracji w tym moderatorów. Piszesz tak jak Ci pasuje, co Ci pasuje itp. Oburzałaś się jak usunęłam pewną osobę z forum, trzymałaś stronę osób, które jawnie obrażały innych, którzy łamali regulamin. Ty jednak tego nie widziałaś - widziałaś tylko krzywdę, jaką robi się tej osobie, dając jej kolejne ostrzeżenia. Byłaś kiedyś moderatorem? Polecam spróbować, być może zrozumiesz co mam na myśli pisząc, że funkcja moderatora to nie zabawka, z którą pewne osoby nie umieją się obsługiwać. Jeśli dany moderator wykonał swoją funkcję - to znaczy, że miał powód do tego.
Poza tym chciałabym Ci przypomnieć, że od lipca funkcjonuje już całkiem inny regulamin, znacznie rozszerzony i bardziej szczegółowy. Polecam zapoznać się z nim.
Cytuj:
Rucinski wlasnie twoje uwagi sa dziwne, skoro juz dales uwage Eli to rownie dobrze powinienes byl dac uwage Mlgosi i innym uzytkownikom ktorzy mowili wg ciebie nie na temat. a tak to jest niekonsekwencja z twojej strony.

Natalio - on nie dał uwagi Elżbiecie. Ta uwaga jest skierowana do wszystkich, którzy się tam wypowiadają nie na temat. To, że swoją uwagę dołączył do postu Elżbiety, a nie np. Małgosi, to spowodowane jest kolejnością postów.

PostNapisane: 11 mar 2008, 15:20 
Moderator
Moderator

Niepokorna napisał(a):
I wreszcie kruszynka - Twój post wydaje mi się wiele przesadzony i jego treść świadczy o tym, że nawet nie starasz się zrozumieć drugiej strony - administracji w tym moderatorów. Piszesz tak jak Ci pasuje, co Ci pasuje itp. Oburzałaś się jak usunęłam pewną osobę z forum, trzymałaś stronę osób, które jawnie obrażały innych, którzy łamali regulamin. Ty jednak tego nie widziałaś - widziałaś tylko krzywdę, jaką robi się tej osobie, dając jej kolejne ostrzeżenia. Byłaś kiedyś moderatorem? Polecam spróbować, być może zrozumiesz co mam na myśli pisząc, że funkcja moderatora to nie zabawka, z którą pewne osoby nie umieją się obsługiwać. Jeśli dany moderator wykonał swoją funkcję - to znaczy, że miał powód do tego.
Poza tym chciałabym Ci przypomnieć, że od lipca funkcjonuje już całkiem inny regulamin, znacznie rozszerzony i bardziej szczegółowy. Polecam zapoznać się z nim.

Skoro uważasz Ewo, że nie staram się zrozumieć drugiej strony to niech i tak będzie. Nie mam zamiaru tutaj się tłumaczyć czy coś w tym stylu. Bo po co :?: Owszem kiedyś miałam zastrzeżenie co do jednego ostrzeżenia, ale nie dlatego że nie zauważałam obrażania forumowiczów. Po prostu wiadomość została usunięta i wychodziło na to, że bez powodu zostało dane ostrzeżenie. Wyjaśniono mi to i luz. Ale po tym zdarzeniu nie można od razu sugerować, że ktoś trzyma czyjąś stronę, bo mnie nie obchodzi kto jest usuwany, nagradzany, karany itd. Nie twierdzę, że funkcja moderatora to zabawka, ale nie mam zamiaru próbować bo mam ważniejsze sprawy na głowie :smile:

PostNapisane: 11 mar 2008, 16:38 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Ewo ja bym ci proponowala zmienic ten regulamin gdyz sie wyklucza

PostNapisane: 11 mar 2008, 19:58 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Czytam te posty i tak naprawdę zsdania mam podzielone, nie wiem co powiedziec.
Na forum jestem juz czas jakiś i czuję sie tutaj jak w rodzinie, kilka osób znam bardziej, kilka mniej, ale jest mi tutaj dobrze.
Cieszę się, ze jest tutaj tylu moderatorów, administratorów, ludzi, którzy dbają aby w tej naszej rodzinie jakos wyglądało. :wink:
Czego nie lubię? nie lubię przede wszystkim obrażania się na wzajem, jeśli nie masz o czym pisac, to nie pisz, bo przez głupie uwagi docinki mozesz obrazic drugą Dyskusje owszem są pieknym działem i chciałabym aby tych tematów było tam coraz więcej. A forum jest miejscem wymiany zdań. Ja wiem, też popełniłam kilka razy błąd, pisząc, ze ktos nie ma rracji, choc wiem, że tak nie powinno byc.
Bardzo mnie denerwuje, ze jezeli na dany temat jest już sporo postów, jesli jest widoczne, ze nie ma juz nic nowego do wniesienia, to powinno się taki temat zamykac np. "Reaktywacja Majdanka i Oświecimia". czy inne, w tej chwili juz nie pamietam jakie.
Bardzo mnie też martwi dział "Luźne tematy". Jest tyle mnóstwo tematów, którre mozna by poruszyc, że ah normalnie szok, a tutaj widze codziennie tematy typu "Dzień dobry" na ten temat juz wypowiadał sie ktos z Was (nie pamiętam, a w tej chwili nie moge wrócic), czy też "Co teraz robicie?" i wiele innych jest to dla mnie takie mdłe, nic nie wnoszący temat.

Nie mam kochani zadnych propozycji, wiem, ze drodzy Moderatorzy macie sporo problemów, aby zadbac o to, by nam tutaj było dobrze.
Dziekuję Wam za tą pracę, za to że jesteście. Mam nadzieję, że wspólnymi siłami bedziemy to forum dalej budowac i że bedzie to nasze miejsce spotkań, pogawędek, ale i takze porady wysłuchania drugiej osoby, bo wiadomo, ze szczególnie dla nas ON zycie nie jest łatwe.
A dla was Moderatorzy :kwiaty: :serduszko:

[ Dodano: Wto Mar 11, 2008 20:01 ]
Nie odbierajcie tych uwag w złym tonie, to takie moje spostrzeżenia.
Ja tak bardzo się cieszę, że mamy taka OFONkową rodzinę, że wszystko przyjme, najwyzej, jak to robie w kilku tematach nie bedę sie wypowiadała.
Pozdrawiam

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 62 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1