Witamy na Ogólnopolskim Forum Osób Niepełnosprawnych. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 62 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Czy jesteś zadowolony z pracy moderatorów na tym forum?
Tak 72%  72%  [ 42 ]
Nie 17%  17%  [ 10 ]
Nie mam zdania 10%  10%  [ 6 ]
Liczba głosów : 58

Autor Wiadomość
PostNapisane: 18 gru 2009, 10:06 
Dyskutant
Dyskutant

Imię: Jacek
Dzięki, Wilk, mógłbym myśleć pół roku i nie domyśliłbym się... :) Zwłaszcza, że w słowniku podane jest inne znaczenie tego skrótu.

PostNapisane: 18 gru 2009, 10:09 
Mile widziany
Mile widziany

Trurl nie chce być niemiła ani Ciebie urazić ale chyba się trochę czepiasz... - Lc napisała o opcji "szukaj" (to białe okienko zaraz pod czarnym tłem na górze) wystarczy skorzystać i wyszuka bez problemu. Poza tym wiesz już co to jest PW więc jeśli i z tym masz problem napisz... - a LC wskaże tak jak powiedziała.

PostNapisane: 18 gru 2009, 10:41 
Dyskutant
Dyskutant

Karolino, funkcję "szukaj" widzę i korzystam z niej. Wszelako jednak, zamiast odpowiadać na moje pytanie: "poszukaj se", można by powiedzieć, czego mam szukać, ot, choćby podać temat postu, w którym jest to opisane. Nie każdy bowiem dorównuje inteligencją Niektórym. Dlatego (być może) się czepia... :)

PostNapisane: 18 gru 2009, 12:11 
Junior Admin
Junior Admin

Imię: Agnieszka
Jacku, zamiast rozpisywać się na temat czy LC dobrze udzieliła Ci odpowiedzi czy nie wystarczyłoby rozglądnąć się po dziale w którym założyłeś temat "Możliwość edycji postów". Kilka tematów niżej jest temat założony przez ewa161op034 "Jak edytować swoje posty?"
Na wszelki wypadek podaję link:
viewtopic.php?f=94&t=3938
A w nim..... niespodzianka. Kolejne linki do postów, w których ten temat był poruszany.

Myślę, że teraz rozumiesz dlaczego LC zamknęła Twój temat. Cierpliwość moderatora nie każdego dnia jest taka sama :-D

PostNapisane: 18 gru 2009, 12:24 
Dyskutant
Dyskutant

Aggaxx, gdybym się nie rozpisał, nie otrzymałbym od Ciebie konstruktywnej odpowiedzi, dzięki której z łatwością dowiem się, jak jest z edycją postów. Dziękuję, Aggaxx, już klikam w link... :)

PostNapisane: 18 gru 2009, 12:39 
Dyskutant
Dyskutant

Kliknąłem i - o zgrozo - zobaczyłem odpowiedź Admina: "Od siebie dodam, że edycję otrzymują Przyjaciele Forum - jest to nagroda za czynny udział w życiu forum. Póki co, polecam przed wysłaniem kliknąć w opcję podgląd - tam można poprawić wszystkie literówki i przeoczone błędy. Jeżeli post już został wysłany, można zgłosić moderatorowi, albo adminowi,żeby poprawił błąd.". I to mnie - niestety - martwi. Dlaczego, mianowicie, możliwość poprawy błędów (i zmiany treści postów) ma być nagrodą i to tylko dla niektórych? Dlaczego Admin pozbawia możliwości poprawy błędów zwykłych śmiertelników, którzy np. mają kłopoty z czytaniem, albo cierpią na dysgrafię, a swoje błędy widzą nie w podglądzie postu, a dopiero wtedy, gdy im je ktoś pokaże??
Przecież ktoś może popełnić błąd wcale nie ortodraficzny czy gramatyczny, ale merytoryczny, wymagający zmiany np. 80% treści postu. Czy naprawdę musi to zgłaszać moderatorowi albo adminowi?
I uwaga na zakończenie: Jeśli nie można poprawić własnych błędów, trzeba je poprostu olać, a to sprawia, że się za nie nie odpowiada, nie mówiąc o tym, że obniża jakość Forum.

PostNapisane: 18 gru 2009, 13:00 
Junior Admin
Junior Admin

Trurl nie wszystko musisz akceptować, nikt Ci nie każe. Przyjmij do wiadomości, że takie panują tutaj zasady, i nikt ich nie będzie zmieniał, każdy potrafi je zaakceptować. Użycie opcji podgląd nie boli, więc przed każdym wysłaniem swojego postu można zobaczyć jak będzie wyglądał po wysłaniu. Myślę, że dalsze dyskusje są monotematyczne, gdyż wszystko sprowadza się do jednego, co już na forum jest.

A dlaczego zamykam temat zamiast odpowiedzieć precyzyjnie, to napiszę Ci tak:
Jestem człowiekiem, mam swoją cierpliwość, i już któryś raz z rzędu musiałabym odpowiadać precyzyjnie, bo ktoś zamiast najpierw poszukać, upewnić się, czy aby ktoś wcześniej się o to nie pytał, znowu pisze, bo przecież po co się wysilać, jak admin lub moderator może pisać po raz "enty" - wszak oni nie mają co robić, tylko non stop na te same pytania odpowiadać.

Trurl, jeżeli masz coś do mnie, zapraszam Cię na PW. W tym wątku jest dla mnie EOT.

PostNapisane: 18 gru 2009, 14:40 
Dyskutant
Dyskutant

Adminie, chyba niedokładnie czytałaś mój wpis. Zatem powtórzę (zwróć proszę uwagę na to, co wytłuściłem i pomyśl chwilkę":
"Dlaczego, mianowicie, możliwość poprawy błędów (i zmiany treści postów) ma być nagrodą i to tylko dla niektórych? Dlaczego Admin pozbawia możliwości poprawy błędów zwykłych śmiertelników, którzy np. mają kłopoty z czytaniem, albo cierpią na dysgrafię, a swoje błędy widzą nie w podglądzie postu, a dopiero wtedy, gdy im je ktoś pokaże??
Przecież ktoś może popełnić błąd wcale nie ortograficzny czy gramatyczny, ale merytoryczny, wymagający zmiany np. 80% treści postu. Czy naprawdę musi to zgłaszać moderatorowi albo adminowi?
I uwaga na zakończenie: Jeśli nie można poprawić własnych błędów, trzeba je poprostu olać, a to sprawia, że się za nie nie odpowiada, nie mówiąc o tym, że obniża jakość Forum".
A Ty mi odpowiadasz: "takie panują tu zasady i nikt ich nie będzie zmieniał, każdy potrafi je zaakceptować". Hmm, nikt nie będzie ich zmieniał, powiadasz... No to wyobraź sobie, że trafiłaś np. do plemienia ludożerców, którzy chcą Cię skonsumować, więc mówisz: "Skonsumować? Mnie? Przecież ludzi się nie je". A oni na to: "takie panują tu zasady i nikt ich nie będzie zmieniał, każdy potrafi je zaakceptować". I szykują sztućce oraz wykałaczki...

PostNapisane: 19 gru 2009, 01:33 
Administrator Główny
Administrator Główny

Imię: Ewa
Trurl - gdy zakładasz temat, sprawdź, czy nie istnieje już taki, do którego mógłbyś się dopisać. Jeśli nie zgadzasz się z decyzją moderatora, możesz o tym pisać w tym temacie.
Druga sprawa - jeśli kierujesz się do konkretnej osoby, należy napisać do tej osoby PW (Prywatną Wiadomość).
Trzecia sprawa - do cytowania używaj kodu Quote dostępnego zarówno w szybkiej jak i pełnej odpowiedzi. Twój post będzie wtedy czytelniejszy.
Czwarta sprawa - krótka historia edytowania postów na tym forum:
Na początku istnienia forum funkcja edytowania postów była dostępna dla każdego zarejestrowanego użytkownika. Niestety wraz z rozrostem forum wielu użytkowników zaczęło nadużywać funkcji edytowania postów - pisało o kimś obraźliwe teksty - czasem nawet po nazwisku - a następnie, zanim moderator lub admin zdążyli to zobaczyć - zmieniali treść na inną. W rezultacie jedynie pogarszało to sytuację na forum.
Dlatego stwierdziliśmy, że funkcję edycji postów będą mieli tylko osoby będące w grupie Przyjaciel Forum. Każdy - po pewnym czasie - ma możliwość wstąpić do tej grupy. Więcej o tym znajdziesz w temacie Lista aktualnych Przyjaciół Forum.
Trurl napisał(a):
Jeśli nie można poprawić własnych błędów, trzeba je poprostu olać, a to sprawia, że się za nie nie odpowiada, nie mówiąc o tym, że obniża jakość Forum".

Od kiedy to kryterium jakości forum jest dostępność funkcji edycji postów przez użytkowników? Błędy można poprawiać - wystarczy poprosić o to moderatora lub admina.

PostNapisane: 19 gru 2009, 10:17 
Dyskutant
Dyskutant

Niepokorna, piszesz: "Od kiedy to kryterium jakości forum jest dostępność funkcji edycji postów przez użytkowników? Błędy można poprawiać - wystarczy poprosić o to moderatora lub admina".
Otóż jakość forum zależy (i zawsze będzie zależeć) od jakości i treści tego, co napiszą forumowicze. Może nie?
Czy nie uważasz, że własne błędy trzeba naprawiać samemu, zamiast prosić o to kogoś, kto ma edycję postów? Dlaczego bowiem być skazanym na to, że ktoś poprawi albo nie poprawi moje błędy? Ty własne błędy poprawiasz sama i wtedy, kiedy zechcesz. Dlatego Twoje wypowiedzi ukazują się dokładnie w takiej formie, w jakiej chcesz, a nie w takiej, w jakiej Ci wyszło. Ale nic dziwnego - jesteś adminem. Pozwól zatem, żeby wszyscy mogli naprawiać własne błędy (we własnych przecież wypowiedziach). Na tym właśnie polega jakość forum...

PostNapisane: 19 gru 2009, 12:11 
Moderator
Moderator

Imię: Zbyszek
Jacku, wszyscy popełniamy jakieś tam błędy ale nie przejmuj sie tym, poprawimy jak trza będzie, i kłopot z głowy

PostNapisane: 19 gru 2009, 12:14 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Imię: Tomek
Zbyszek, popieram. Po co się kłócić o pierdoły?

PostNapisane: 19 gru 2009, 12:51 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Jacku i po co się kłócić i robić na forum niesmak? Wiadomo, Agnieszka mogła Tobie to jakos inaczej wytłumaczyć, ale nie zrobiła tego z jakieś przyczyny. Zanim temat założysz to przemyśl sprawę. a po drugie nie czepiaj się Agnieszki - LC, bo ona jest chora i potrzebuje naszego wsparcia, a nie tego, abyśmy ją jeszcze obwiniali i to praktycznie za nic.

PostNapisane: 19 gru 2009, 13:19 
Junior Admin
Junior Admin

Tomek napisał(a):
Zbyszek, popieram. Po co się kłócić o pierdoły?

Żeby Tomku zasiać zamęt ;) Niech kolega Trurl pobędzie na innych forach, to przekona się, że nie tylko u nas edycja nie jest dla każdego...Na większości for nie ma jej wcale. Żadną nowością jest to, że forum tworzą ludzie, i to co się tu znajduje piszą ich "palce". Jedyna różnica taka, że ludzie rejestrując się tutaj akceptują zasady panujące, powinny najpierw zapoznać się z regulaminem forum. Jeżeli coś im nie odpowiada, to po prostu się nie rejestrują. Chyba nikt nie rejestruje się tutaj na siłę, co? Sprawdzenie posta przed wysłaniem nie kosztuje chyba zbyt wiele wysiłku, poza tym proszę zauważyć, że większość osób posiadających możliwość edycji postów - ich nie edytuje, gdyż najpierw sprawdzi, jakość posta zanim go wyśle. Poza tym, admin lub moderator ma swoje obowiązki, jednym z nich jest poprawianie postów, jeżeli coś komuś nie wyszło. Osoby, które chcą coś w swoim poście zmienić, wysyłają do nas wiadomości, a my poprawiamy ich posta - nie jest to żaden problem - bo tak jest wszędzie, no chyba, że się nie bywa na wielu forach, to się nie wie. Mam wrażenie, że kolega na wielu forach nie bywa, bo nawet problemem jest właściwe cytowanie, o którym wcześniej wspominała Niepokorna. Każdy z użytkowników ma szansę, aby znaleźć się wśród PF, jeżeli już wstąpi do tej rangi, to otwierają się dodatkowe funkcje. Tak, więc: edycja postów, jest nagrodą za czynny udział w życiu forum... Na wszystko trzeba sobie zasłużyć. Ten czas, który jest przed ma za zadanie pokazać, jakim kto jest użytkownikiem, jak podchodzi do forum, czy chce tu być, czy tylko po panoszyć się trochę, a potem sobie pójść pozostawiając po sobie niesmak.
Tak więc... Trurl cokolwiek byś nie napisał, zasad tutaj nie zmienisz, bo one nie są od wczoraj, tylko trwają nieprzerwanie od 2006 roku. Masz problem z zaakceptowaniem, to sam siebie zapytaj, czy chcesz tutaj być, czy nie, bo ja myślę, że skoro forum tworzą ludzie, to taka przeszkoda w postaci braku edycji, która notabene może się przed tobą otworzyć, chyba przeszkodą nie jest, wszak jakość postów cały czas jest, bo ludzie aż takich błędów nie robią, piszą, co chcą, i wysyłają. Jeżeli jednak nie potrafisz tego przyjąć do wiadomości, to już twoja sprawa. Nikt na pewno nie zmieni czegoś, co trwa od zawsze, bo tobie się to nie podoba, bo tobie się nie chce wcześniej użyć opcji "podgląd".
Poza tym, jeżeli nawet ktoś z nas edytuje swój post, Ty to zobaczysz, więc nie bój się, nikt tu żadnych sztuczek nie robi. Brak edycji dla ludzi bez rangi PF jest zabezpieczeniem przed niesmakiem, który wielokrotnie tutaj był, bo ktoś zmienił swój post po fakcie, bo ktoś usunął uwagę napisaną przez moda. PF to zaufanie, i jest to adekwatne z posiadaniem edycji postów.
I jeszcze mała uwaga. Ewka prosiła, abyś cytował właściwie. Więc proszę i ja jeszcze raz.

Iwonka, to że jestem chora, nie ma nic do rzeczy, więc proszę, aby nikt mi tutaj nie współczuł. Odpowiadam za wszystko, co napiszę, i nie potrzebuję taryf ulgowych :)

Ostatnio edytowano 19 gru 2009, 13:37 przez LC, łącznie edytowano 1 raz
edytowano

PostNapisane: 19 gru 2009, 16:11 
Mile widziany
Mile widziany

I to mi się podoba LC,Niepokorna.Grzecznie,ale też i zdecydowanie.Taki powinien być Admin.Tylko stanowczość i nie ma w tym cienia ironi gdyby ktoś się probował doszukiwać.

PostNapisane: 20 gru 2009, 07:55 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Imię: Joasia
Ewa (Niepokorna), Agnieszka (LC) - TAK TRZYMAJCIE!!! Grzecznie, ale stanowczo.

PostNapisane: 20 gru 2009, 10:11 
Dyskutant
Dyskutant

Hmm... Ty też, Ewo, nie chcesz mieć możliwości poprawy błędów? - A może - jak inne Panie - jesteś nieomylna i dlatego - tak jak One - sądzisz, że możliwość poprawy własnych błędów mogą mieć tylko niektórzy i to tylko w nagrodę? No i pewnie twierdzisz jak np. Tomek czy Iwona, że ci którzy proponują najnaturalniejsze rozwiązanie (czyli ja...) kłócą się o pierdoły? Czy, gdybyś nie była nieomylna, własne błędy uważałabyś za pierdoły?

PostNapisane: 20 gru 2009, 10:44 
Mile widziany
Mile widziany

O dżizes jaka maruda ;).

PostNapisane: 20 gru 2009, 12:11 
Junior Admin
Junior Admin

Trurl wybacz, ale robisz się monotematyczny. Czytaj, co napisałyśmy wyżej, bo mam wrażenie, że nic do Ciebie nie dotarło. Mało tego, mam wrażenie, że robisz to celowo. Edycja postów jest... Tylko trzeba przystąpić do rangi PF. Zrozumiałeś teraz, czy powtórzyć Ci jeszcze raz? Ty edycji miał nie będziesz, bo nie należysz do żadnej rangi. Pisz posty tak, żeby błędów nie robić, sprawdzaj w słowniku, przeczytaj sygnaturkę Dzasti, jak popranie pisać, a twoje problemy się skończą, używaj opcji podgląd przed wysłaniem. Zapoznaj się z pojęciem "forum", zapoznaj się z "regulaminem", poznaj zasady panujące tutaj, a może w końcu coś do Ciebie dotrze. Nie baw się we flooding - na dłuższą metę na dobre Ci to nie wyjdzie.
Ewa jest administratorem, więc samo przez się oznacza to, że edycję mieć będzie. Co się jej tak uczepiłeś. Zasady, to zasady, panują wszędzie. Pochodź po innych forach. Jeżeli jesteś dorosłym facetem zrozumiesz, jeżeli nie, nadal będziesz wałkował temat. Co chcesz tym osiągnąć, co wywalczyć? Hę? Ci powiem jeszcze raz. Nic nie zdziałasz. Przystopuj. Masz coś personalnie do Ewy - napisz jej PW, masz coś do mnie - napisz mi PW. Dlaczego tak trzeba robić, nie wiesz? Odsyłam do regulaminu - jakże znienawidzonego przez niektórych. Nadal będziesz miał problem z dostosowaniem się do tego, co mówi administrator - konsekwencje w końcu zostaną wyciągnięte, a kolejny, monotematyczny post, zostanie usunięty - przykro mi. Skoro nic innego do Ciebie nie dociera.

wilk1972 napisał(a):
O dżizes jaka maruda ;).

Wiesz, niektórzy ludzie już tacy są, że przyjemność sprawia im czepianie się, my możemy to jedynie ignorować, i nie dać się sprowokować. Skoro to jedyny sposób, aby coś dotarło... Bo ja wszystko rozumiem, ale wyjaśniamy, a człowiek i tak swoje. Nie wiem, gdzie tu dorosłość...

PostNapisane: 20 gru 2009, 12:52 
Dyskutant
Dyskutant

Na wszystkich forach, w których uczestniczę edycja własnych postów jest czymś naturalnym i oczywistym. Weźmy np. http://w-krainie-elfow.com/ czy http://enter.chip.pl/forum/. Ja już pomijam fakt, że jest to forum osób niepełnosprawnych, a Wy - co dziwne - odmawiacie im prawa poprawiania własnych błędów... I twierdzicie, że tak jest dobrze, bo tak zawsze było.
Kiedyś, przed wiekami, oficjalnie twierdzono, że Słońce krąży wokół Ziemi i inaczej być nie może, no bo to przecież widać gołym okiem, a jak ktoś nie wierzy, niech sprawdzi w Biblii. A tych, którzy twierdzili, że jest inaczej, palono na stosie, twierdząc nie tylko, że się czepiają, ale że występują przeciwko nauce Kościoła, a więc i Boga... Ot, weźmy chociaż Giordano Bruno...

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 62 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1