Witamy na Ogólnopolskim Forum Osób Niepełnosprawnych. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 664 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 34  Następna strona

Autor Wiadomość
PostNapisane: 23 lip 2010, 20:06 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

haciasta napisał(a):
Meteo powiedzialabym Ci wiecej o kasie ale znowu powiedzą że mam na PW PISAĆ :)

Nie rozumiem? Przecież rozmawiamy o pewnych ogólnych tematach, a nie o jakichś prywatnych sprawach. Co najwyżej można by zarzucić tutaj robienie OT, ponieważ odchodzimy od tematu samobójstwa. Ale jakiś dobry admin mógłby to wydzielić.

PostNapisane: 24 lip 2010, 07:45 
Pisarz
Pisarz

Imię: Kasia
Masz racje Meteo troche odbiegamy o tematu wiesz ja znam takich co dla pieniedzy i lepszego życia zostawili rodzine zamiast o nia zadbać i co powiesz o takich ludziach?

PostNapisane: 24 lip 2010, 09:51 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

haciasta napisał(a):
Masz racje Meteo troche odbiegamy o tematu wiesz ja znam takich co dla pieniedzy i lepszego życia zostawili rodzine zamiast o nia zadbać i co powiesz o takich ludziach?

A ja znam takich, co się poświęcają i dbają o swoją rodzinę. I co teraz?

Co to ma do rzeczy w ogóle?

PostNapisane: 24 lip 2010, 10:40 
Pisarz
Pisarz

No to Meteo dochodzimy do wnisku ze to zalezy od człowieka jaki jest i jakie wyznaje wartosci tak ja tez znam takich co dbają o dom i rodzine

PostNapisane: 29 lip 2010, 17:20 
Mile widziany
Mile widziany

Imię: Shegiko
Wiecie......
To pytanie wlaściwie dopiero teraz uświadomiło mi,ze przez cały czas walki o siebie po urazie nawet nie miałam czasu o tym myślec.... Parłam do przodu jak koń na oślep by jaknajwięcej wypracowac i nawet taka myśl nie przemknęla mi przez głowę.... A przecież w takim stanie jak byłam (jak bylo nie jedno zapewne z nas) każdy powinien o tym pomyslec.... Tylko pomyślec,NIE ZROBIC i odpedzic tą myśl. Bo to chyba normalne,że na początku tej drogi nikomu nie chcialo sie wciąż uśmiechac.... Zresztą nawet teraz czasem się chce krzyczec..... Wiem dlaczego nie mialam czasu,bo miałam przy sobie cudownych ludzi,terapeutow,personel i oni nie pozwolili mi zwątpic....

PostNapisane: 30 lip 2010, 08:42 
Pisarz
Pisarz

a ja mam czasami dosyc wyzwisk i ciągłej walki ale zyje i zyc będe bo dziecka nie zostawie

PostNapisane: 30 lip 2010, 09:07 
Pisarz
Pisarz

Imię: Ewa
Ostrzeżenia: 1
haciasta napisał(a):
bo dziecka nie zostawie

Dobry i choć taki powód i motywacja do życia...

Shegiko napisał(a):
Wiem dlaczego nie mialam czasu,bo miałam przy sobie cudownych ludzi

To dobrze, że chociaż ty...

PostNapisane: 30 lip 2010, 09:33 
Moderator
Moderator

Imię: DZASTI
Kurka chyba jestem naprawdę bardzo mocna psychicznie. Oprócz siostry nie miałam nikogo, ba nawet zostałam porzucona. Zero terapeutów itd. Zmaganie się z rakiem (2 tygodnie po śmierci taty na raka) a ja ciągle uśmiechnięta. Siostra mówiła, że gdyby nie to, że ja się non stop uśmiechałam to by się dawno załamała. Oczywiście miewam gorsze dni, ale u mnie to chwila moment i przechodzi.
Może to, że nie słyszę przezwisk, bom bardziej głucha od pnia ;) A jak ktoś strasznie się gapi to mu język potrafię pokazać ;)

Rasistów
Ludzi znęcających się nad zwierzętami (firmy testujące i nie na zwierzętach http://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=403287 )

PostNapisane: 30 lip 2010, 09:41 
Mile widziany
Mile widziany

Ale ja nie mówię,że cały czas się uśmiechałam i że wciąz ktoś przy mnie byl....
Tyle tylko że w tym wszystkim mialam fart miec przy sobie ludzi,a nie ludzi. Poza tym ja z natury jestem wieczną hihrawką i czasem zastanawiam się co musialoby się stac,żebym wywrociła proporcje w moim życiu,czyli wiecej buuuuuuu a mniej hihihi. Tak już mam,zawsze miałam i chyba to nastawienie duzo mi pomogło,a takze przyciągało a nie odpychało innych ode mnie......

PostNapisane: 30 lip 2010, 10:34 
Moderator
Moderator

Nie no ja rozumiem. Ja jestem tez poprawna optymistka i potrafię z wielu rzeczy się śmiać. Nawet jak ogłuchłam to się śmiałam, że wreszcie się wyśpię, bo mnie żaden szelest nie obudzi (co tak było, bo miałam słaby sen) przed świętami dwa lata temu gdy nawet sama nie mogłam usiąść na łóżku powiedziałam siostrze, że pomogę jej sprzątać..........będę palcem pokazywać gdzie brudno.
I sama napisałaś miałaś ludzi, terapeutów. Ja miałam tylko siostrę, a i siostrzenica.

Rasistów
Ludzi znęcających się nad zwierzętami (firmy testujące i nie na zwierzętach http://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=403287 )

PostNapisane: 30 lip 2010, 10:44 
Mile widziany
Mile widziany

Siostra i siostrzeniec,to wiele....
Sama wiesz,jak ktos wpadnie do domu,do szpitala na 10min,to czlowiek odzywa.....
Moja koleżanka była 5tyg na oddziale na rehabilitacji i wpadałam do niej czasem,na jeden weekend zabrałam do domu....
Ale nie o niej ta opowieśc...
Byla z nią na pokoju dziewczyna,przed 30ka,2mies temu po udarze,straciła w nim ciąże. Jest z tym sama. Mąż,czy chlopak zapracowany do niej nie wpada,a matka załamana jej stanem.... Swoja drogą gratuluję postawy takim mamą.... Ona dopiero może powiedziec że jest sama....
Chciałam jej coś powiedziec.....,ale co?????? Wiem sama po sobie jak mnie wkurzały te teksty 'dasz radę ,wierzymy w ciebie,bedzie dobrze....". Nie przeszlo mi to przez gardło. Dziewczyny już raczej nigdy nie zobaczę i wiesz co?????? Troche mi przykro,że jednak nie poklepałam jej po ramieniu.... chociaż przez chwilę nie byłaby sama. Tyle,że nikt świata nie zbawi i każdy swoje cierpienie musi przeżyc sam.....

PostNapisane: 30 lip 2010, 11:36 
Pisarz
Pisarz

a ja jak mam doła to siedze i placze ale póżniej jest ok

PostNapisane: 30 lip 2010, 12:04 
Moderator
Moderator

Shegiko napisał(a):
Ona dopiero może powiedziec że jest sama....

Ale ja miałam tak samo. Dwa lata w szpitalach i ciągle sama. Na rehabilitacji jak mi w końcu przyznali, bo nie chcieli, bo powiedzieli : po raku się nie opłaca jak i tak umrze" Teraz jestem sama w domu. Siostra mieszka 200 km stąd. Ona chociaż miała mamę chłopaka. Ja się dowiedziałam, że już nie jestem kobietą. Całymi dniami teraz siedzę sama w 4 kątach. Dobrze, że chociaż je mam.

Rasistów

PostNapisane: 30 lip 2010, 12:47 
Pisarz
Pisarz

DZASTI jesteś kobietą i to ekstra a na reszte nie patrz :)

PostNapisane: 30 lip 2010, 13:32 
Mile widziany
Mile widziany

DZASTI
Nie bedę Ci pisac, "najwazniejsze jest wnętrze człowieka,a nie wygląd zewnętrzny"...... bo to bajki. Niestety ten świat spada na dno Tartaru..... Ale napisze Ci "głowa do góry,nigdy nie jest tak żle by mogło byc gorzej". Chociaż nikomu nie życze tej drugiej cześci. Sama musisz w siebie uwieżyc i w to,że jesteś pełnowartościową osoba. To najwazniejszy krok.... Chociaż przyznam Ci sie po cichu i tylko Tobie,że ja jeszcze mam z tym problem. Ale ostatecznie nie jesteś sama......masz nas. A to chyba lepsze niz być samotnym w tłumie ludzi....
Pozdrawiam i życze miłego dnia....

PostNapisane: 31 lip 2010, 09:38 
Dyskutant
Dyskutant

Imię: R
Jesteś super dzetsi i nie ważne co inni mówią . wiesz ile razy geje mnie wyzwali lub że niema miłości płakałem ale trzeba żyć dalej trzeba żyć za życia a nie umrzeć za życia!!! Dołowanie się nic nie da .Marnujemy tylko czas .To że jest się ON trzeba to wykorzystać jak najlepiej ponieważ tego nie zmienimy.

http://www.biseksualisty-geja.blog.onet.pl/

PostNapisane: 31 lip 2010, 09:44 
Pisarz
Pisarz

Racja Radku ale nawet OP majom doły a nam jest dwa razy cięzej życ :)

PostNapisane: 4 sie 2010, 18:49 
Pisarz
Pisarz

Mam dziś taka doline że mi się życ nie chce :(

PostNapisane: 4 sie 2010, 20:12 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Lokalizacja: ...Gdy patrzę w twe oczy, zmęczone jak moje To kocham to miasto, zmęczone jak ja ...
Imię: Chmurka
haciasta napisał(a):
Mam dziś taka doline że mi się życ nie chce :(

Kasiu, no co Ty :?: Głowa do góry i uśmiech na twarzy poproszę :przytul2:

PostNapisane: 5 sie 2010, 15:55 
Mile widziany
Mile widziany

hihihi
A ja myślałam,że jak Was znajdę to się z Wami pouśmiecham.....,a mam takie dni od soboty,że......
Ale już mi ktoś w tym tygodniu powiedział,że po burzy wychodzi słońce.....
Więc czekam chociaż na jakies przebłyski.......
Pozdrawiam Was wszystkich.
Fajnie,że chociaż tak tajemniczo,ale mogę się pożalić.....

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 664 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 34  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1