Witamy na Ogólnopolskim Forum Osób Niepełnosprawnych. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Autor Wiadomość
PostNapisane: 1 lut 2009, 15:23 
Moderator
Moderator

Imię: DZASTI
Kurka może ja w końcu się zacznę uczyć. W końcu już prawie 3 lata jestem bardziej głucha od pnia. Ale też przeważnie nie ma gdzie go używać. A coraz lepiej mi idzie czytanie z ust, tylko od razu uprzedzam co i jak, bo np. ekspedientki lubiż mówić i się obracać, a ja musze na usta patrzeć.

PostNapisane: 2 lut 2009, 00:29 
Przyjaciel od serca
Przyjaciel od serca

Cytuj:
A z jakiej dokładnie płytki się uczyłaś?? (jeśli możesz daj linka) ja się uczę w TON i mam też przegraną stamtąd płytkę (od dziewczyny, która chodzi w inny dzien bo jest zawansowana) idzie mi wolnoooooooo ale idzie. Z przerwą na to co jest za oknem :mad: bo nie dojadę sama

w PZG się uczyłam...
kurs z ludzmi co tworzyli stronę z migowym katolickim
kurs z ludzmi co kurs prowadzili :)

PostNapisane: 1 mar 2009, 00:42 
Zbanowany
Zbanowany

Kurcze, to może ja się cicho przyznam.... jestem w trakcie kursu w PZG... alfabet już znam i liczebniki, kilka migów "dzień dobry", "do widzenia", "żółw", "miś", "niedźwiedź" i "kocham Cię" w międzynarodowym migowym- chętnie przyjmę każdą pomoc. ;) Uczę się, bo ostatnio zniżka jest dla studentów, zawsze chciałem i ostatnio jakoś wyszło, że pojechałem i jestem bardzo zadowolony z kursu póki co.

PostNapisane: 7 kwi 2009, 07:40 
Dobry duch
Dobry duch

moja młodsza córa co ma glęboki niedosłuch ucha uczy się migowego i chętnie jej poślę stronki co proponowaliście, jak co będziecie mieć jeszcze to chętnie skorzystamy. Może też popytamy o kurskiki w PZG
pozdrawiamy

PostNapisane: 9 kwi 2009, 20:07 
Zbanowany
Zbanowany

To zapisz ją do PZG składka to chyba 35 zl rocznie a zwiazek duzo pomaga.

PostNapisane: 15 cze 2009, 23:55 
Częsty bywalec
Częsty bywalec

ja bardzo często korzystam j.migowego i jest to dla mnie po prostu <spoko>
Szczerze mówie gdy jestem na wykłady albo na ćwiczenia to absolutnie nie słucham co mówi wykładowca zawsze rozmawiam z kolezankami (w moim grupie jest 2niedosłysząca) jak rozmawiam ??? BEZ GŁOSU TYLKO MIGAMY oczywisce ze ostatnej ławce i na dodatek to zalezy od profesorów fajnie no nie Pozdrawiam Was :)

Jezeli chce nauczyc j.migowego zawsze dowiescie tylko PZG na 100% i nie muszi płaci składka kto chce ale fajnie by było i są kursy i płatne ok. od 500 do 1000zł to zalezy jaki stopien j,migowego :)

www.onsi.tv/
www.onsi.pl/
Polecam

PostNapisane: 16 cze 2009, 11:14 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Imię: Marysia
brigantia napisał(a):
bsolutnie nie słucham co mówi wykładowca

Hihi to jak potem to wszysto nadrabiasz ;)

Migowy jest świetnym językiem :) Chciałabym w przyszłości znać go dość biegle na poziomie podstawowym na razie jest jak jest ale uczę się dalej.

Obrazek

PostNapisane: 16 cze 2009, 13:46 
Częsty bywalec
Częsty bywalec

nie martwie tego przeciez jest ksiązka internet idt jakoś poradzę heh mam taką nadzieje :P
Majka zyczę ci powodzenia !!!!!

PostNapisane: 6 wrz 2011, 03:56 
Częsty bywalec
Częsty bywalec

Imię: Jonasz
Ja uczyłem się kiedyś migowego w domu parafialnym gdzie spotykały się osoby głuchonieme. Było to kilka lat temu, ale nadal pamiętam alfabet i słowa takie jak "dzień dobry", "do wiedzenia", "żółw" (przyznam się że jest do dla mnie trochę zabawny znak (słowo) ;) ) itp. Chętnie przypomniałbym sobie ten język i oczywiście nauczyłbym się więcej. Pamiętam że kiedyś spotkałem się w księgarni w Rybniku z książką do nauki (w całkiem przystępnej cenie), jeśli dobrze pamiętam był to słownik ze słówkami do pierwszego modułu. Pozdrawiam

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]