Witamy na Ogólnopolskim Forum Osób Niepełnosprawnych. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 68 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4

Autor Wiadomość
PostNapisane: 19 kwi 2010, 11:37 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Imię: Tomek
Ewa decyzja dotycząca pochówku moim zdaniem była czysto polityczna i ambicjonalna ze strony Jarka i z bezpieczeństwem miała najmniej wspólnego.
Co do pomysłu zbierania elektoratu poprzez ten krok to wydaje mi się ze będzie miał odwrotne działanie niż sobie założyli.
Dzisiaj czytałem ze Jarek prawdopodobnie wystartuje w wyborach,już tymczasowo przekazał obowiązki w partii.

Obrazek

PostNapisane: 19 kwi 2010, 11:55 
Dobry duch
Dobry duch

Imię: Marek
Dokładnie, mam podobne zdanie co do decyzji. Jedna czy przyniesie odwrotny skutek to już nie jestem przekonany. Bo jeśli wystartuje w wyborach to nawet nie tyle on co jego spindoktorzy jak Bielan, Kamiński i Kurski zrobią wszystko, żeby kampania sznownego p. Jarosława odbywała sie w cieniu tragedii. Znając wyrobienie polityczne naszego społeczeństwa to nie wątpie, że duża grupa ludzi to kupi. Zwróćcie uwagę jak media do tej pory uważane ( przynajmniej przeze mnie ) jak np TVN w obliczu niewątpliwej tragedii zmieniły o 180 stopni opinię o zmarłym prezydencie. Słuchałem i nie mogłem uwieżyć jak można być tak dwulicowym. Teraz już nie mam wiarygodnego źródła informacji nie wierzę już nikomu.

PostNapisane: 19 kwi 2010, 12:12 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Imię: Tomek
Wszystko raczej już jest jasne,teraz tylko poczekamy pewnie na oficjalne potwierdzenie.
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title, ... omosc.html

Ja jednak myślę ze kontrowersje z pogrzebem zaszkodzą Kaczyńskiemu,gdyby pochówek odbył się w Warszawie to wówczas wybory miałby pewnie w kieszeni.
Teraz jednak straci sporą część elektoratu,oczywiście mocherowe panie na 100% będą go popierać.
Uważam ze w obecnej chwili największe szanse miałby kandydat niezależny typu Cimoszewicz,takie wypośrodkowanie pomiędzy wykorzystaniem tragedii a poglądami.
Ps.
Z niecierpliwością czekam na wtorkowe wydanie Kuby Wojewódzkiego.

Obrazek

PostNapisane: 19 kwi 2010, 12:18 
Dobry duch
Dobry duch

Imię: Marek
Obyś miał racje bo nie usmiecha mi się natępne 5 lat tego zawistnego człowieka. Tylko boję się, że takich nawet z wyglądu nie mocherów jednak jest dużo. No ale dość czarnych scenariuszy być może nie będzie tak źle i będziemy mieli w końcu prezydenta z prawdziwego zdarzenia i godnie reprezentującego ten umęczony naród. Ja nie chcę się już więcej wstydzić za moją głowę państwa. Chcę być dumny i móc szczeże powiedzieć to mój prezydent.

PostNapisane: 19 kwi 2010, 13:58 
Moderator
Moderator

Wiecie już pochowali parę prezydencką - więc uważam że temat do zamknięcia się nadaje- Co do kandydatów na nowego prezydenta - Można otworzyć nowy post. PS naszła mnie taka myśl - skoro + śp Kaczyńscy spoczywają na Wawelu to czemu inni prezydenci POLSKI nie są tam chowani :?:

http://www.youtube.com/watch?v=vwVnogxSKQE&list=HL1337635196&feature=mh_lolz

PostNapisane: 19 kwi 2010, 17:37 
Pisarz
Pisarz

Imię: Greg
Dlatego, że Polacy swojego czasu nie dawali się wodzić klerowi za nos- vide konflikt Sapiehy z władzą o Piłsudskiego. Nie rozmieniali tez wielkich symboli na drobne, jak to ma miejsce dziś.
Prezydent państwa chowany w stolicy to jest coś jak najbardziej naturalnego, zwyczajnego i juz. Wawel to BYLO szczególne dla narodu miejsce, takie przy którym milkły spory. Dziś rozgorzeją przez megalomanię pewnego człowieka...

PostNapisane: 19 kwi 2010, 17:40 
Pisarz
Pisarz

Imię: Ewa
Greg_Zorba napisał(a):
myślę że to czyjś pomysł... bardzo przemyślany na zbieranie elektoratu w okół sarkofagu na takim miejscu.

Domyślam się, czyj to pomysł (...)
Popieram...

PostNapisane: 21 kwi 2010, 23:34 
Administrator Główny
Administrator Główny

Imię: Ewa
Cytuj:
Posłowie Prawa i Sprawiedliwości wystąpią do minister edukacji z wnioskiem o wpisanie do programu nauczania obowiązkowych wycieczek szkolnych między innymi do Katynia i na Wawel - informuje radio TOK FM.
źródło: http://wiadomosci.onet.pl/2156565,11,po ... ,item.html

Dlaczego mam wrażenie, że Wawel wybrali ze względu na pochowanie tam śp. L. Kaczyńskiego i jego żony? Katyń mogłabym zrozumieć, Wawelu nie...

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 68 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]