Witamy na Ogólnopolskim Forum Osób Niepełnosprawnych. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 72 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4

Autor Wiadomość
PostNapisane: 22 lis 2011, 22:37 
Pisarz
Pisarz

Imię: Miroslaw
Pojęcia zielonego nie masz jakie relacje miałem z haciastą i co, a raczej z jakiego powodu się popsuły, także mnie nie pouczaj.

ZGRYWUS napisał(a):
nie mam zamiaru z tobą rozmawiać

No wreszcie się rozumiemy :) , czyli uznaję moją propozycję za przyjętą, bardzo się cieszę, tylko mam taką prośbę - proszę trzymaj się tego układu.

Ostatnio edytowano 22 lis 2011, 22:47 przez xWilku, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 22 lis 2011, 22:42 
Pisarz
Pisarz

Imię: DARIUSZ
ok nie muszę

PostNapisane: 22 lis 2011, 22:51 
Pisarz
Pisarz

Pewnie, że nie musisz - możesz komentować moje wypowiedzi, tylko jakby co to nie miej później do mnie pretensji o burzenie spokoju forum - wyjaśniłem się jasno pałeczka jest po Twojej stronie.
Tyle bo spam leci.

PostNapisane: 23 lis 2011, 11:56 
Pisarz
Pisarz

Imię: Bogdan
O kurde co się dzieje? panowie podajcie sobie ręke i będzie O.k pozdrawiam :)

PostNapisane: 23 lis 2011, 12:19 
Pisarz
Pisarz

Nic się nie dzieje, powinien być rozejm, prowokować nie zamierzam i z drugiej strony oczekuję tego samego.

Bytuję na forum już jakiś czas i znam różne typy zachowań, w tym konkretnym przypadku, fakt trochę mnie poniosło, ale to jest tak jak się coś zbiera i pęknie tym bardziej, że próbowałem naprowadzić w spokojny sposób o co mi chodziło w mojej wypowiedzi.

Prowadzony doświadczeniem, układ ignorancki ze Zgrywusem jak najbardziej mi pasuje, nie chce sie tym razem naginać, tłumaczyć i tak w kółko do następnej podobnej sytuacji.

I jak to w przyrodzie bywa nie każdy z każdym się do gada, więc najrozsądniejszym wyjściem jest nie gadać - obie strony zdrowsze będą.

Ostatnio edytowano 23 lis 2011, 12:29 przez xWilku, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 23 lis 2011, 12:27 
Dyskutant
Dyskutant

bodzio2 napisał(a):
Szkoda tylko że dziewczyny myślą że będą przez to atrakcyjniej wyglądac,nic bardziej mylnego ja czuję niesmak do takich osób i myślę że wielu mężczyzn ma taki sam pogląd.

Widzę że poglądy konserwatywne jak ojciec dyrektor. W zupełności się z tobą nie zgadzam. Jeśli ktoś nie ma uprzedzeń do inności czy też oryginalności, to te kolczyki żadnego niesmaku nie powodują. No co innego jak ktoś myśli że wszyscy ludzie muszą się podporządkowywać utartym normom i stereotypom. na szczęście wszystko się zmienia i takich ludzi jest coraz mniej. A wy kobiety ubierajcie i przekłuwajcie się jak chcecie a nie patrzcie na ludzi obok.

PostNapisane: 23 lis 2011, 12:58 
Pisarz
Pisarz

tomo66 napisał(a):
Widzę że poglądy konserwatywne jak ojciec dyrektor. W zupełności się z tobą nie zgadzam. Jeśli ktoś nie ma uprzedzeń do inności czy też oryginalności, to te kolczyki żadnego niesmaku nie powodują.

To jest kwestia gustu i tylko w tym obszarze można się poruszać, jak wiadomo na temat gustów się nie dyskutuje, i tak jak jednemu podoba się kolor zielony, tak drugi go nie lubi i twierdzi, że niebieski jest najładniejszy -na tej samej zasadzie oceniany jest styl ubierania, wygląd, zapach aparycja z charakterem włącznie - albo się podoba albo nie.

Bogdanowi i mnie kolczyki w nosie, policzkach bądź innych miejscach po prostu się nie podobają i nic nikomu do tego, inną kwestią jest dyskryminacja z powodu wyglądu, takiej dyskryminacji tu nie uprawiamy.

Pisząc o Piercingu i wizerunkowym brakiem zachwytu z mojej strony, mam na myśli, że przeskoczyć pewnych swoich preferencji w przypadku kiedy to mam poważniejsze zamiary w stosunku do kogoś nie mogę, jeżeli chodzi o relacje koleżeńskie, osoba może wyglądać nawet jak kosmita byleby mi charakter takiej odpowiadał.

PostNapisane: 24 lis 2011, 23:30 
Moderator
Moderator

Jak już wspomniałam wcześniej mam kolczyk w brodzie. Nie dyskryminuję osób "wykolczykowanych", jednakże uważam, że przesada nie wychodzi na zdrowie.

AlexRothaar napisał(a):
Dawniej miałam 3 w brodzie (po środku i po bokach), w brwi, języku, pępku, 8 w jednym uchu i 2 w drugim

Fajnie, nie wiem ile masz lat. Ale mniemam, że do "starych" nie należysz :P Zastanawiałaś się jak to będzie wyglądało, te dziury wszędzie gdy będziesz miała dzieści lat ? Bo ja się zastanawiałam. Wprawdzie mam tylko w brodzie, ale zrobiłam to gdy byłam nastolatką, nie powiem że żałuję, bo nie żałuję. Ale muszę przyznać, jeśli idę coś poważnego gdzieś załatwić wyciągam ten kolczyk, bo inni nie traktują człowieka poważnie, jeśli widzą kolczyk w dziwnym miejscu, chociażby jeden niestety. Ktoś powie, że nie obchodzi go opinia innych, owszem nie obchodzi, ale w życiu są sytuacje, gdzie ta opinia ogrywa ważną rolę.

PostNapisane: 28 lis 2011, 22:53 
Mile widziany
Mile widziany

Imię: Alex
kruszynka napisał(a):
Jak już wspomniałam wcześniej mam kolczyk w brodzie. Nie dyskryminuję osób "wykolczykowanych", jednakże uważam, że przesada nie wychodzi na zdrowie.

AlexRothaar napisał(a):
Dawniej miałam 3 w brodzie (po środku i po bokach), w brwi, języku, pępku, 8 w jednym uchu i 2 w drugim

Fajnie, nie wiem ile masz lat. Ale mniemam, że do "starych" nie należysz :P Zastanawiałaś się jak to będzie wyglądało, te dziury wszędzie gdy będziesz miała dzieści lat ? Bo ja się zastanawiałam. Wprawdzie mam tylko w brodzie, ale zrobiłam to gdy byłam nastolatką, nie powiem że żałuję, bo nie żałuję. Ale muszę przyznać, jeśli idę coś poważnego gdzieś załatwić wyciągam ten kolczyk, bo inni nie traktują człowieka poważnie, jeśli widzą kolczyk w dziwnym miejscu, chociażby jeden niestety. Ktoś powie, że nie obchodzi go opinia innych, owszem nie obchodzi, ale w życiu są sytuacje, gdzie ta opinia ogrywa ważną rolę.

Ja wyciągam kolczyki tylko do szpitala. Po usunięciu ich smaruje `dziury` cepanem lub inną cebulową maścią i nie mam blizn, ani tym bardziej dziur. Jak się ładnie dba o dziury po wyciągnięciu to nie zostają blizny. Teraz na twarzy mam tylko dwa (broda i brew) no i w języku - to z takich bardziej widocznych, reszta jest mniej widoczna. A mimo to studiuję farmację i nikt nic nie ma, nie wolno mi nosić tylko `dyndających` kolczyków. Mam 21 lat w tej chwili, kolczykować się zaczęłam po ukończeniu 18 roku życia. Wcześniej nie miałam `dodatkowych` kolczyków nawet w uszach, a w ogóle w uszach zrobiłam mając dopiero 15 lat - wcześniej nigdy nie miałam. Mogę nawet zrobić zdjęcie i pokazać Ci, że po kolczykach po bokach ust nie został nawet ślad. :)

Nie mogę powiedzieć, że nie traktują mnie poważnie bo mam kolczyki na twarzy kiedy załatwiam jakieś sprawy, raczej ludzie na ulicy mnie zaczepiają i albo mówią, że mam dziwny strój i czy dziewczynce tak wypada, albo chwalą oryginalny styl (chodzi o całość, kolczyki, włosy, ubiór itp). Czasem też słyszę, że żaden facet mnie nie zechce :) A to ciekawe bo mam tego swojego od ładnych kilku lat, hehe. I to w sumie on mnie powstrzymuje od kolczykowania się - bo w planach miałam kilka `dziwnych` kolczyków w dziwnych miejscach. ;)
Ze względu na mój wygląd zdarza mi się też, że ludzie robią mi zdjęcia.

PostNapisane: 29 lis 2011, 00:04 
Dyskutant
Dyskutant

Bardzo dobrze mówisz. To nie twój problem że-ktoś ewentualnie nie będzie cie akceptował. Po 1 jeśli oceniamy człowieka to powinniśmy zwracać uwagę na całość. A dziwny dla co poniektórych ludzi styl ubierania się może świadczyć tylko o oryginalności danego człowieka. Polska to jeszcze dziwny kraj i ludzi za dużo rzeczy dziwi.

Bardzo podoba mi się wpis AlexRothaar, z własnego doświadczenia pisze wam zenie ma z tym problemów. Każdy powinien reprezentować taki styl w którym czuje się dobrze.

PostNapisane: 29 lis 2011, 02:10 
Moderator
Moderator

AlexRothaar napisał(a):
Ja wyciągam kolczyki tylko do szpitala. Po usunięciu ich smaruje `dziury` cepanem lub inną cebulową maścią i nie mam blizn

Ciekawe. Ja nigdy nie smarowałam żadnymi maściami do blizn, bo z brody wyciągam jak już to na niedługo i muszę wkładać za 2-3 dni bo mi zarasta dziurka :)
AlexRothaar mam nadzieję, że nie odebrałaś mojego postu jakoś źle, bo ja nic nie mam do osób "wykolczykowanych", nigdy nie zwracałam uwagi na inność innych.
tomo66 napisał(a):
Polska to jeszcze dziwny kraj i ludzi za dużo rzeczy dziwi.

No właśnie, dobre stwierdzenia i pasuje najbardziej do małych miast, bo w większych i dużych to już tak wiele rzeczy nie dziwi innych, choć się zdarza.

PostNapisane: 29 lis 2011, 16:22 
Mile widziany
Mile widziany

Imię: Alex
Mi dziurki też szybko zarastają, wyciągam przed szpitalem, wracam i już mam zarośnięte. Zwłaszcza język... Wyciągnęłam kolczyk z języka bezpośrednio przed operacją, po kilku godzinach operacji + czas na obudzenie się nie mogłam włożyć go na miejsce. I musiałam przekłuwać po raz drugi (przez zrost, tym razem bolało). :)

Cepanem smaruję jak wyciągam jakiś kolczyk na stałe lub na jakiś czas (np. przez następne kilka miesięcy nie chcę kolczyka w jakimś miejscu to żeby nie było blizny).

Zabawnie jest jak mam glany, skórzany, ciemny płaszcz i ludzie nie siadają obok mnie w autobusie :D Kiedyś dwie dziewczyny (na oko gimnazjum) robiły mi zdjęcie `z ukrycia` i nie wyłączyły flesza ;) Innym razem gość robił mi zdjęcie i wlazł w stoisko w supermarkecie ;) Różne sytuacje mają miejsce, z mniej przyjemnych zdarzają się zaczepki `dresów`, ale nie zrezygnuje bo coś się ludziom nie podoba. Biorę tylko pod uwagę to, co mówi mój mężczyzna, w końcu jego zdanie się dla mnie liczy. :)

Aha i dodam jeszcze, że niekoniecznie takie coś tyczy się małych miast, a dużych nie. Mieszkam w Bydgoszczy, dość duże miasto, a mimo to ludzie różnie reagują, a jak pojechałam kiedyś do Kostrzy (taka mała miejscowość) to wszyscy byli zachwyceni, że ktoś tak kolorowy (no, w sensie metaforycznym, hehe, bo ubrania czarne) do nich przyjechał :)

/edit: Jak noszę kapelusik, który widać na moim avatarze, to panowie zaczepiają mnie chwaląc "śliczny kapelontek" hehehe. ;)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 72 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]