Witamy na Ogólnopolskim Forum Osób Niepełnosprawnych. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 75 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4

Autor Wiadomość
PostNapisane: 20 kwi 2010, 19:34 
Przyjaciel od serca
Przyjaciel od serca

no ale co wam daje taka gadka?

PostNapisane: 20 kwi 2010, 19:43 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Imię: Tomek
A co ma nam dawać?
Co daje gadka o polityce? przecież tez nic nie zmienimy.
Każdy pokazuje tu swój punkt widzenia i tyle,na tym polega rozmowa.

Obrazek

PostNapisane: 20 kwi 2010, 19:46 
Pisarz
Pisarz

Imię: Kasia
rafallbn1981
a co Ci daje czytanie?

PostNapisane: 20 kwi 2010, 20:04 
Pisarz
Pisarz

Imię: Kris
Boże koleś lekką ręką wciąga 3.5 tysiąca i jeszcze sięga po dofinansowanie :o :o :o dla mnie to jest parodia i nic więcej nigdy nie było i nie będzie sprawiedliwości

PostNapisane: 20 kwi 2010, 21:25 
Przyjaciel od serca
Przyjaciel od serca

czytanie pokazuje mi to, jak srodowisko ON jest podzielone, i ze nic sie nie zmieni na lepsze, a wrecz pogorszy sie nasza sytuacja, bo sami nie bronimy swich spraw, a tym bardziej nikt nas nie bedzie bronil. NIestety brutalna prawda, na ktora sie godzimy. Szkoda ze tak jest, i ze przyklad rodzicow dzieci niczego was nie nauczyl. No ale coz, nie zamierzam sie martwic tym ze ktos nie moze dostac kompa z pfron i innych rzeczy, gdyz sama ta osoba godzi sie na takie warunki.

PostNapisane: 20 kwi 2010, 21:49 
Junior Admin
Junior Admin

Imię: Agnieszka
Kris25 napisał(a):
Boże koleś lekką ręką wciąga 3.5 tysiąca i jeszcze sięga po dofinansowanie :o :o :o dla mnie to jest parodia i nic więcej nigdy nie było i nie będzie sprawiedliwości

"Invidiosum esse praestat quam miserabilem"
Czyli: "Lepiej być godnym zazdrości niż pożałowania"

Nic więcej nie napiszę, bo do Ciebie Kris i tak nic nie trafia :(

PostNapisane: 20 kwi 2010, 21:55 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Kris25 napisał(a):

Parodią jest ocena kogoś jak się nie zna sytuacji.
Jak brałem laptopa to byłem na świeżo po wypadku i po trzymaniu sporego odszkodowania,wiedziałem ze komputer będzie jedyną nadzieją na pracę w mojej sytuacji i dlatego zainwestowałem w lepszy,więc niech Ci Kris kopara tak nie opada.
A Ty nie szukaj sprawiedliwości w moim portfelu tylko zacznij wkładać coś do swojego.

Obrazek

PostNapisane: 21 kwi 2010, 08:42 
Pisarz
Pisarz

Wiecie co kiedy wreszce skączą się te zlośliwosci że jednego stac na więce a drugiego na mniej nawet w srodowisku ON nie będzie równosci bo jeden jest więcej zaradny a drugi mniej. ja wcale nie zazdroszcze fabkowi że ma kompa za tyle facet ma rodzine i musi ja jakoś utrzymać

PostNapisane: 21 kwi 2010, 09:19 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Haciasta nigdy się nie skończą bo nasze społeczeństwo ma taką mentalność.
Jak komuś się gorzej powodzi to opluwa tych co maja lepiej od niego i od razu muszą być kombinatorami,oszustami ale nigdy w życiu nikt Cię nie pochwali ze kobieto jak Ty świetnie sobie radzisz,jak tego dokonałaś?
Zawsze chcemy coś zabrać bogatszym bo przecież oni mają i tak dużo tylko nikomu nie przychodzi do głowy ile to ich kosztowało wysiłku i pracy.
Cały czas tu na forum są aluzje do mnie ze mam dwa laptopy i chcę składać jeszcze o komputer,tylko niby dlaczego mam tego nie robić?
Gdzie jest zapisane ze Ci co lepiej zarabiają nie mogą się ubiegać?
Jest wyraźny zapis ze wnioski rozpatrywane są miedzy innymi pod względem dochodów,więc w czym problem?
Nikomu niczego nie zabieram,jestem ON tak jak wszyscy tutaj i mam takie samo prawo do wszystkich ulg i dofinansowań,przepracowałem prawie 12 lat w niebezpiecznym zawodzie,straciłem ręce,żonę i dom a że jakoś wychodzę na prostą to trzeba mi coś znowu zabrać?
Jak takim sposobem nasz kraj ma się rozwinąć kiedy ludziom dochodzącym do czegoś rzuca się kłody pod nogi.
Nigdy niczego nie ukradłem i wszystko co mam zawdzięczam tylko sobie a wielu osobom pomogłem więc w dużym D mam komentarze w stylu Krisa.

Obrazek

PostNapisane: 21 kwi 2010, 09:24 
Pisarz
Pisarz

fabek111
fabek a Ty tak się im tlumaczysz z finansów jak byś czul się winny że masz lepszy komp niż oni są facetami tez powinni pomyślec a nie czekac az ktoś im powie co maja robić aby mieć lepszy np komp

PostNapisane: 21 kwi 2010, 09:46 
Przyjaciel od serca
Przyjaciel od serca

fabek popieram cie, mam nadzieje ze teraz rozumiesz co pisze i pisalem wczesniej? masz przyklad tego ze sami sobie bedziemy dokopywac, a ktos spoza naszego srodowiska bedzie na nas zerowal. NO i co z tego ze fabek wzial 3 komputery z pfron - mial prawo, zlozyl wniosek i dostal. ja dostalem 2 kompy z pfron i co z tego? mam za to przepraszac ze ty nie dostalas?

PostNapisane: 21 kwi 2010, 09:56 
Dobry duch
Dobry duch

Imię: Marek
Tomku chociaż się nie we wszystkim z Tobą zgadzam to szanuję Cię jako człowieka i myślałem, tak wynikało z Twoich wcześniejszych przemyślanych i wywazonych wypowiedzi, że jesteś ponad to.
Po co się tłumaczysz? Wiesz jest powiedzenie tłumaczą się winni. Mądzrzy zrozumieli i nikt Ci nie zarzuca nadużycia bo go normalnie tu nie ma, a oszołomami i zawistnikami nie powinieneś się przejmować bo oni se żyją w swoim grajdołku i nie przekonasz takich, więc po co się wysilać. Pewni ludzie myślą tak jak mawiał "klasyk" naszych czasów "nikt nam nie wmówi że białe jest białe a czarne jest czarne" :) Houk

PostNapisane: 21 kwi 2010, 10:19 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

rafallbn1981 napisał(a):
NO i co z tego ze fabek wzial 3 komputery z pfron - mial prawo, zlozyl wniosek i dostal. ja dostalem 2 kompy z pfron i co z tego? mam za to przepraszac ze ty nie dostalas?

Małe sprostowanie,jak dotąd dostałem dofinansowanie tylko do 1 laptopa a drugiego mam dzięki firmie w której pracuję :)
Marek to nie są moje tłumaczenia bo nigdy się nie tłumaczę z tego czego nie zrobiłem.
Chodzi mi tylko o wyjaśnienie pewnym osobą że w obecnych czasach trzeba coś robić żeby coś mieć bo samym krytykowaniem i narzekaniem do niczego w życiu nie dojdziemy.
Wszyscy też muszą sobie uświadomić że ustawy prawne i zarządzenia dotyczą każdego z nas w jednakowym stopniu i każdy może korzystać z przywilejów w tym samy stopniu.
Ja korzystam tylko z tego co jest mi przydatne,nie jeżdżę np.na turnusy rehabilitacyjne bo wole pojechać gdzieś ze znajomymi ale korzystam z tego co może poprawić moją sytuację bo niby dlaczego mam z tego rezygnować?

Obrazek

PostNapisane: 21 kwi 2010, 12:21 
Pisarz
Pisarz

rafallbn1981
nie dostałam bo nie składałam jak już czytasz to czytaj dokladnie a dopiero się wypowiadaj co?

a z reszta nie ma się zbytnio o co klócic bo PFRON i tak ma mało kasy nawet turnusy są ostatnio tylko dla dzieci żadko kto jedzie z doroslych
fabek nie na temat masz fajne dzieciaki.

PostNapisane: 21 kwi 2010, 12:48 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

dzięki,bo to super chłopaki :)

Obrazek

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 75 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]