Witamy na Ogólnopolskim Forum Osób Niepełnosprawnych. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 7 kwi 2010, 12:24 
Moderator
Moderator

Tego można się było spodziewać! Skompromitowany senator Tadeusz Skorupa z Podhala, który zasłynął utyskiwaniami na nędzną pensję, nie czuje się winny. Ba, wciąż narzeka, że dostaje za mało!

- Ja nie mam jakiś wyrzutów co do pełnienia mojego mandatu senatora. Ja dalej mam poczucie, że działałem dobrze. (…) Prawda jest taka, że tych śmiesznych pieniędzy naprawdę jest mało przy takiej działalności, którą ja robię - powiedział polityk cytowany przez RMF FM, który jeszcze do niedawna był członkiem PiS.

Patrz też: Senator Skorupa: 9 tys zł to psie pieniądze

O senatorze stało się głośno, gdy "Tygodnik Podhalański" opublikował jego rozmowy z biznesmenem, w których narzekał na swoją "niedolę". - Na ubranie k…. 9 tys., a teraz to nawet zaczęli mi płacić po 8 i pół. Straszne pieniądze. A za trzy roki to auto zajeździsz. To jest urągające dla parlamentarzysty. Takie moje zdanie jest - żalił się Skorupa.

Czyżby senator liczył na podwyżkę?

więcej na : http://www.se.pl/wydarzenia/kraj/senato ... 35213.html

http://www.youtube.com/watch?v=vwVnogxSKQE&list=HL1337635196&feature=mh_lolz

PostNapisane: 8 kwi 2010, 03:52 
Pisarz
Pisarz

Imię: Tomasz
Więc może by tak, tu na forum z naszych rent i zasiłków, zrobić pieniężną zrzutkę dla Tadka Skorupy. Skoro jest głodny, to może wspólnymi siłami zapchamy tą jego nienajedzoną gębę.
i będzie to zgodne z jednym z naszych przykazań - "głodnych nakarmić"

PostNapisane: 9 kwi 2010, 12:52 
Moderator
Moderator

Eh ... na mnie nie licz że się dołożę :lol: Wstydu nie mają Ci posłowie.... Emeryci , którzy pracowali po 35- 40 i więcej lat mają zwykle po 800-1000 zł i mają z tego wyżyć :!: Renciści - ok 600 zł( socjalna + pielęgnacyjny ).A temu 9 tys mało :!: Pomnóżcie sobie: 9 tys zł x 12 miesięcy = 108000 zł; + czas kadencji senatora - Chętnie się zamienię - z posłem moją rentą :) Ja z 9 tys na miesiąc nie będę narzekać :)

http://www.youtube.com/watch?v=vwVnogxSKQE&list=HL1337635196&feature=mh_lolz

PostNapisane: 10 kwi 2010, 02:17 
Pisarz
Pisarz

Imię: Tomasz
Z drugiej strony nasz Senator dobrze myśli... legalnie podniesie sobie pensję, jakaś tam rada mu zatwierdzi i bez żadnego ryzyka powiększy swój stan konta. Więc po co ma kraść, ryzykując utratę stanowiska, skoro może się dorobić zgodnie z prawem.. wszyscy zresztą wiemy czyim kosztem. :cry:

PostNapisane: 10 kwi 2010, 16:16 
Częsty bywalec
Częsty bywalec

A ja się zamienię na miesiąc-tylko jeden,oddam zasiłek stały z tytułu niepełnosprawności 30 zł za Jego 9 tysięcy.
Przyrzekam godnie żyć i nie zmarnować ani złotówki,uroczyście obiecuję też,że nie będę kupować rzeczy zbytecznych takich jak:samochód,motocykl,kamera filmowa.
Jeden raz w życiu spróbuję żyć godnie jak na człowieka przystało,a nie martwic się jak zapłacić prąd czy gaz,a nie wspomnę o stałych lekach czy jedzeniu,które niestety u mnie jest na końcu!!!!!!!!!

PostNapisane: 10 kwi 2010, 16:36 
Pisarz
Pisarz

Imię: K
Grażyna napisał(a):
że nie będę kupować rzeczy zbytecznych takich jak:samochód,

Dla większości ludzi nie jest to zbyteczna rzecz a raczej rzecz pierwszej potrzeby,bez której nie wyobrażają sobie życia :wink:

PostNapisane: 10 kwi 2010, 23:17 
Częsty bywalec
Częsty bywalec

Masz rację Kika1 samochód to rzecz pierwszej potrzeby,zwłaszcza jak się nie ma na jedzenie dla dzieci.Jako pracownik banku nieraz patrzyłam na klepisko w domu,czułam smród spalonych placków ziemniaczanych i widziałam oczka dzieci wystraszonych z przerażenia,kiedy szłam po kolejną ratę za kino domowe.Tylko Wiesz ja jak kupiłam sobie samochód to raty płaciłam systematycznie z własnej pensji,a moje dzieci miały co jeść.
Dziś jednak oddalona 10 km od miasta wiem jak wygląda chodzenie na własnych nogach jak nieraz trzeba wybierać,a zakrzepica nóg nie pozwala Ci chodzić.I Wierz mi lub nie- nikogo to nie interesuje.Całe życie sama sobie radziłam,raczej z dobrym skutkiem i znam priorytety.
A gdybym miała 9 tysięcy na miesiąc wcale nie musiałabym mieć auta bo stać by mnie było na parę leków nowej generacji typu Preduktal MR,Detralex, Padma 28 i ręczę Ci że te 10 kilometrów to byłaby frajda, a nie chodzenie ze łzami w oczach.
Przyzwyczailiśmy się pokonywać autami 50 metrów,podjeżdżamy do kościoła bo się nam nie chce iść.Ale wspominam mojego tatę Ten w jedną stronę szedł do szkoły 12 kilometrów i ledwo się uratował jak wpadł w metrową zaspę jako dziecko,wychował nas dobrze ,no może "za porządnie"-3 córki i nigdy nie słyszałam by auto było dla Niego rzeczą pierwszej potrzeby bez której życie traci sens.
Dziś poważnie chory nadal chodzi ze swoim psem na długie spacery i to daje Mu dużo satysfakcji,a nie jest postrzegane jako kara lub niewygoda.

PostNapisane: 11 kwi 2010, 15:51 
Pisarz
Pisarz

Grażyno widzę,że ten mój post napisany z przymrużeniem oka wywołał u Ciebie odwrotny skutek.Ale doskonale Cię rozumiem i wiem,że nie wszyscy mamy to czego chcemy,nie wszystkim się powodzi w życiu.Jest wiele rodzin,które zastanawiają się 5 razy przed wydaniem każdej złotówki,ale są i tacy,którzy żyją ponad swój stan(do czasu).Moi rodzice również nie mieli różowo,ale myślę że czasy są inne więc takie porównania nie mają sensu,co nie znaczy że nie należy o tym mówić.
A z tym samochodem to jest tak jak z tym senatorem,tak jak jedni bez samochodu nie mogą żyć tak pan senator z tymi marnymi 9 tysiącami też jest nieszczęśliwy.

PostNapisane: 11 kwi 2010, 16:40 
Moderator
Moderator

Imię: Zbyszek
chmurek napisał(a):
Skoro jest głodny, to może wspólnymi siłami zapchamy tą jego nienajedzoną gębę.

Nie wygląda mi jakoś na głodnego. a może to ja na rencie wyglądam lepiej :?

Bytom - Rozbark

PostNapisane: 12 kwi 2010, 07:29 
Częsty bywalec
Częsty bywalec

Kika1 może to tak brzmi,nie miałam nic złego na myśli i nie odnosiło się to personalnie do Ciebie,a problemu,jednak Napisałaś ważną rzecz,szczęście nie zależy od pieniędzy.
Tyle że w państwie opiekuńczym powinno się płacić ludziom na stanowiskach za ich konkretną pracę to po pierwsze,po drugie nie można stwarzać takich strasznych przepaści między ludźmi.
Ja powinnam się oduczyć dawania własnych przykładów,ale to tak fajnie ze sobą kontrastuje,że ręka sama leci 9 tysięcy do 30 zł.
I podam jeszcze jeden przykład:4000 euro do naszego zasiłku rodzinnego 141 zł.No Powiedz Kika gdzie tu jest logika?Podkreślam raz jeszcze słowa"państwo opiekuńcze"

PostNapisane: 12 kwi 2010, 22:05 
Pisarz
Pisarz

Grażyna napisał(a):
szczęście nie zależy od pieniędzy.

W wielu przypadkach tak jest,ale chyba przyznasz ,że pieniądze bardzo ułatwiają nam życie.

Grażyna napisał(a):
"państwo opiekuńcze"

Umiesz liczyć licz na siebie,a tak poważniej to pamiętam czasy gdy państwo bardziej opiekowało się ludźmi w potrzebie a zwłaszcza niepełnosprawnymi,ale nie chciałabym,żeby te czasy wróciły,o nie :!:

PostNapisane: 13 kwi 2010, 18:19 
Częsty bywalec
Częsty bywalec

Witam!
Ja tam nic od nikogo nie chcę,ale chorym jest dla mnie fakt,że zdolności do pracy mi nie chcą podpisać,czyli nie pozwalają mi na pracę,a ZUS pisze zdolna do pracy i o to mam ogromny żal.
Zawsze daję sobie sama radę,jak do tej pory,ale przyznam,że w życiu miałam wyjątkowe szczęście spotkać ludzi dobrych,życzliwych,ciepłych i serdecznych i byli Oni całkiem dla mnie "obcy".
Pozdrawiam!

PostNapisane: 13 kwi 2010, 20:11 
Pisarz
Pisarz

Grażyna napisał(a):
zdolności do pracy mi nie chcą podpisać,czyli nie pozwalają mi na pracę,a ZUS pisze zdolna do pracy

To rzeczywiście jakiś bezsens :cry:

Grażyna napisał(a):
Ja tam nic od nikogo nie chcę

Ja korzystam z pomocy państwa,głównie z PFRON,ale nie będę dłużej się rozpisywać,bo zaraz zostaniemy upomniane,że nie na temat piszemy.Grażyno powodzenia życzę we wszystkim co robisz

PostNapisane: 28 cze 2010, 10:26 
Dobry duch
Dobry duch

Imię: Ryszard
W każdej partii (nawet w PIS) są czarne owce. Trzeba tylko wiedzieć gdzie jest ich więcej :) I jakie mają grzechy ! Grzech grzechowi nie równy.

PostNapisane: 1 lip 2010, 12:45 
Pisarz
Pisarz

Imię: Greg
Ta... nawet w PiS som lol
Facetowi nie pasuje 9 000 na miesiąc?
Chyba się z ch... na łby pozamieniał!
renty mamy po 500 złotych. Tak tylko przypominam.

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]