Witamy na Ogólnopolskim Forum Osób Niepełnosprawnych. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 8 wrz 2006, 22:55 
Częsty bywalec
Częsty bywalec

O sporcie mógłbym rozmawiać godzinami praktycznie każda dyscyplina cos ma czym może mnie zainteresować , kiedyś byłem bardzo aktywny piłka nożna , koszykówka , siatkówka , pływanie teraz zostało tylko oglądanie ale to też nie jest to co kiedyś troszkę mniejsze zainteresowanie , kiedyś próbowałem pograć w kosza na wózku ale jak zwykle w tym kraju aby ON coś zdziałała musi zainwestować swoją kasę nawet w ośrodkach , które powinny dysponować sprzętem potrzebnym do uprawiania danego sportu a na wózek to koszykówki mnie nie stać , oczywiście można pograć na własnym wózku tylko jest kwestia tego ile taki wózek pociągnie a nowy też swoje kosztuje a po drugi przy ostrych startach i manewrach można często lądować na pysku gdy wózek nie jest dostosowany a takich wrażeń nie potrzebuję , tak więc pozostaje raczej tylko bierne siedzenie przed tv., ciekawe jak to u was wygląda

PostNapisane: 8 wrz 2006, 23:16 
Administrator Główny
Administrator Główny

Imię: Ewa
heh.. sport to jeden z moich ulubionych tematów. Podobnie jak Ty przepadam za piłką nożną, oczywiście oglądam. Mam też "piłkarską" rodzinę: mój szwagier, brat, kuzyn grają w piłkę w klubach (miejscowych), kiedyś także pozostali kuzyni, ale pozakładali rodziny i jakoś tak już nie grają.
Ze sportów, które uprawiam, to przede wszystkich długie wędrówki. Niby nie sport, ale lubię takie wyzwania. Mój rekord to ok 10 km (nie mam jeszcze żadnego dalekomierza, ale tak na oko), często też robię kilkukilometrowe wędrówki, np. do miasta jadę sama na wózku, a mieszkam we wsi, czyli to trochę jest kawałek (3-4 km). Kiedyś byłam na maratinie w Rudnikach (woj. śląskie), tam zafascynowałam się właśnie jazdą na wózkach (8 osób na wózkach tam spotkałam!), pojechałam tam w sumie kibicować znajomemu (były tam też maratony dla zdrowych). Zafascynowało mnie to, ale ja bym pewnie nie dała rady się ścigać tyle i na takim wózku, chociaż marzenia pozostają...
Poza tym lubię grać w szachy. To podobno też zalicza się do sportu :) Grać zaczęłam jakieś 3 lata temu, zaś 2 lata temu w styczniu brałam udział w pierwszych zawodach szachowych w mojej miejscowości, gdzie udało mi się ograć wielu tamtejszych "mistrzów", zdobywając 3 miejsce, teraz w styczniu brałam udział w zawodach szkolnych, gdzie w powiecie miałam pierwsze miejsce, a w wojewódzkim 5 (miałam tyle samo pkt. co ta na 4 miejscu). A teraz jakoś zaprzestałam grać. Ale znając siebie, pewnie niedługo znowu powrócę do grania.
Koszykówka też by mnie interesowała, ogólnie lubię ruch i sport, ale ze względu na to, że musze uważać na to, by nie spaść z wózka, musze się z tym sportem pożegnać :sad:
A od czasu do czasu jeżdżę sobie także na rowerze ;)

PostNapisane: 9 wrz 2006, 10:59 
Moderator
Moderator

Imię: Katarzyna
Ja sie scigam na turnusach. Robimy maratony nie jestem w tym jeszcze za dobra, ale jak sie ma aktywny wózek da sie jechac... byle by siły były. Mozna grac w pinponga. I to nie wymaga duzych nakładów. Na turnusach rechabilitacyjnych w Piekoszowie uczymy sie wielu rzeczy.

PostNapisane: 9 wrz 2006, 11:18 
Junior Admin
Junior Admin

Imię: Agnieszka
Uwielbiam Sport.
Kiedyś z zapartym tchem cwiczyłam karate Kyokushinkay Kan. Dotrwałam do 6 Kyu, potem sekcja sie rozpadła. Następnie siatkówka, tenis ziemny, tenis stołowy, brydż(tez podobno gra sportowa) :) Pływanie tez, bo chodziłam do Szkoły Mistrzostwa Sportowego, niestety stan zdrowia kazał mi się stamtąd wynieść :) Narty - tak, kocham narty.
Na dzień dzisiejszy mogę pograc w brydża, w tenisa stołowego. W tamtym roku jeszcze dałam rady jeździć na nartach, bo niepotrzebne do tego były obie ręce, jedna mogła być niesprawna. W tej kadencji już nie dam rady, bo i noga odmówiła posłuszeństwa i nie włoże buta, ale nic, trudno się mówi.
Szachy.... hmm, tyle razy już mnie znajomi uczyli, ale jakoś wpadło mi jednym, a wypadło drugim uchem, moze dlatego, że slyszę to, co chce ;)

W telewizji lubie oglądać Piłkę Nożną, Tenis Ziemny, Siatkówkę, Pływanie, to musowo, a także wszelakie sporty zimowe z nastawieniem na slalomy goganty :)

PostNapisane: 10 wrz 2006, 22:19 
Pisarz
Pisarz

Lubie sport. Bardzo mi sie podobalo cwiczenie na silownie, cwiczylam ponad sily, a i efekty byly, niestety zostala zamknieta. Lubie tez plywac, w wodzie czuje sie jak ryba. Jak mi sie uda to chodze marszem, ale szybciej niz zwykle, szybko sie mecze, ale fajnie jest ;)

PostNapisane: 11 wrz 2006, 17:54 
Dobry duch
Dobry duch

uwielbiam sport długo szukalem sportu dla siebie próbowalem koszykowki tenisa ziemnego siatkówki ale znalazlem sport w którym moja choroba mi nie przeszkodzi to szermierka na wózkach

Ostatnio edytowano 11 wrz 2006, 18:11 przez Marcin, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 11 wrz 2006, 19:31 
Moderator
Moderator

Ale ci dobrze. U nas nie ma sekcji. A mnie sie bardzo podoba szermirka. Jeździsz na zawody? Napisz coś więcej. Gdze ćwiczysz. Nie wiesz gdzie mozna szukać namiarów na sekcje...??????????????????

PostNapisane: 11 wrz 2006, 21:54 
Dobry duch
Dobry duch

cwicze w lesznie jest to klub iks od roku bylem juz na zawodach ale jeszcze zadnych rewelacyjnych miejsc nie zajołem a gdzie mozna szukac namiarów to nie wiem bo sam trafilem do tego klubu przypadkiem

PostNapisane: 11 wrz 2006, 22:55 
Moderator
Moderator

Spytaj w ktubie czy nie wiedza gdzie. Mozna by zostawic na forum informacje. Bede wdzieczna. A miejscami sie nie martw... kiedys trafisz na podjum. moze nawet olimpijskie :!: Zycze ci tego :!: :smile: :smile: :smile: :smile:

PostNapisane: 11 wrz 2006, 23:07 
Dobry duch
Dobry duch

bardzo dziekuje jezeli chodzi o informacje to o ostatnich zawodach pisze na onecie moze kiedys bedzie wiencej a w klubie tez sie spytam ale mało jest klubów uprawiających ten sport

PostNapisane: 2 gru 2006, 22:52 
Dobry duch
Dobry duch

Najwięcej ma szermierki Warszawa, na AWF-ie mają trenigi, gdy byłam tam ta turnieju w swoim sporcie to poznałam faceta zajmującego się szermierką a wtedy był też trenerem kadry. Ja rózwnież lubię sporty. Jako osoba zdrowa trenowałam codziennie i efekty były. Potem i tak po wypadku ciągnęło mnie sportu i się nim zajęłam. Róznie to się w nim układa raz lepiej raz gorzej, ale jakoś jest. Tylko, że mnie już to znudziło.
Lubię ogląać piłkę nożną, koszykówkę, siatkówkę, itd no i skoki narciarskie.

PostNapisane: 3 gru 2006, 01:43 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

somebody napisał(a):
Lubię ogląać piłkę nożną, koszykówkę, siatkówkę, itd no i skoki narciarskie.

ja też. Niestety na tym moje sportowe pasje się kończą- na oglądaniu :lol:

PostNapisane: 3 gru 2006, 10:48 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Imię: Tomek
Cytuj:
Lubię ogląać piłkę nożną, koszykówkę, siatkówkę

Ja raczej nie oglądam sportu w TV (tylko Snookera jak jest jakiś turniej). Ale jestem pełen podziwu dla naszych siatkarzy. Dziś finał.

PostNapisane: 14 gru 2006, 15:49 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Jeśli oglądam sport ,to: skoki narciarskie i siatkówkę.Oglądam też lekkoatletykę.
Ostatnio mogłam pokibicować naszym siatkarzą. Teraz zaczyna się sezon skoków.

PostNapisane: 5 maja 2007, 21:04 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Imię: Marta
Uwielbiam sport, a szczególnie siatkówkę i koszykówkę. Zawsze chciałam grać w kosza tak jak to robią inni niepełnosprawni koszykarze, ale u mnie w mieście to można sobie tylko pomarzyć :sad:

Aniołek - 11.02.2010 (7tc) :-(

Obrazek

PostNapisane: 5 maja 2007, 21:44 
Moderator
Moderator

Imię: Zbyszek
Marzenia Marto to cel do działania

Bytom - Rozbark

PostNapisane: 10 wrz 2010, 09:45 
Dobry duch
Dobry duch

Imię: Angelika
Kocham sport. Uwielbiam oglądać skoki narciarskie mecze piłki nożnej naszej narodowej reprezentacji. Jestem tez wiernym kibicem mojego ukochanego klubu GKS 1962 Jastrzębie jestem na każdym meczu nawet wyjazdowym Motto nasze brzmi "jesteśmy zawsze tam gdzie nasz GKS gra"

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]