Witamy na Ogólnopolskim Forum Osób Niepełnosprawnych. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 82 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Autor Wiadomość
PostNapisane: 25 sty 2012, 21:13 
Pisarz
Pisarz

Imię: DARIUSZ
a ty co? obrońca klechy Rydzyka :?:

PostNapisane: 25 sty 2012, 22:03 
Dyskutant
Dyskutant

Imię: krzysiek
Nikogo nie bronię,wbrew pozorom nie jestem beton.Zanim rzucam kamieniem to pare razy się zastanowię,ale Palikota nie lubię tylko dlatego że bredzi o kulturze a sam zachowuje sie jak prostak.Niech ćpa przy kamerach,niech macha penisem do ludzi ale niech nie poucza innych.Homofobii tez nie mam w sobie,chętnie zezwolił bym na dziedziczenie,związki homo ludzi,Rydzyka nie kocham,jestem za umiarem,bo nie wszystko to jest krok w przyszłość,nie kazde zboczenie jest postępowe.Zgodzę się na rozdanie wszystkim narkotyków,dziwek,broni gdy przestaniemy płacić podatki,na razie powinny obowiązywać jakieś zasady.Nie głupiejmy z tym postępem,przecież można jakoś znaleść punkt wspólny.Po co prawnie zezwalać ludziom na ćpanie,a homo też ma wyjście,po co kręcić dupą,lepiej się zorganizować i dać podpisy do władzy,tak jak oszołomy od Rydzyka w sprawi Trwam

PostNapisane: 25 sty 2012, 22:40 
Częsty bywalec
Częsty bywalec

@krzyslbl

Ty i Palikot chyba macie na myśli co innego, mówiąc "kultura". Trudno o zrozumienie między ludźmi, jeśli każdy inaczej rozumie używane słowa. Jest naprawdę spoooro definicji i sposobów pojmowania kultury.

Kiedy Palikot mówi o kulturze to chyba ma na myśli: filmy, książki, muzykę, teatr, malarstwo, muzea itd.

Ty przez kulturę zapewne rozumiesz: szacunek wobec innych, nie używanie wulgaryzmów, respektowanie obowiązujących norm i obyczajów itd.

Kultura kulturze nie jest równa.

PostNapisane: 25 sty 2012, 23:50 
Przyjaciel od serca
Przyjaciel od serca

Imię: Mariusz
Można oczywiście krytykować i dowalać Palikotowi za jego niewyparzoną gębę, ale trzeba pamiętać że przez sejm przewinęły się całe rzesze takich Palikotów.
Ja mam do Palikota dystans. Ale trzeba oddać mu sprawiedliwość w niektórych sprawach.
Patrzcie na sprawy przez pryzmat partii a nie tylko człowieka.

PostNapisane: 26 sty 2012, 11:21 
Pisarz
Pisarz

Imię: Bogdan
Dla mnie Palikot to wogóle nie powinien pojawiać się w sejmie, jest dość kontrowersyjnym politykiem przynosi tylko wstyd sejmowi i Polakom. Zaczyna swoje rządzenie od tyłu czyli od d..., powinien się skupić na problemach codziennego życia obywateli, jak im pomóż w trudnych problemach a nie odpalać sobie w sejmie kadzidełka o zapachu marichuany, jak chce się odużać to niech to robi w swoim prywatnym domu a nie przy kamerach telewizyjnych. Dobry aktor z niego lubi szum wokół siebie, a my popierając jego działania pomagamy mu w tym!. :glupek:

PostNapisane: 28 sty 2012, 20:32 
Pisarz
Pisarz

prof. Jędrzejko - warto posłuchać " Palikot żyje w oparach absurdu"

http://dziendobry.tvn.pl/video/legalizo ... 18551.html

mocne słowa na końcu

PostNapisane: 28 sty 2012, 20:50 
Przyjaciel od serca
Przyjaciel od serca

Imię: Leszek
Co Polikot wygadywał za brednie na temat motywacji do niepopierania dokumentu ACTA można było usłyszeć kilka dni temu na Tok FM. http://www.tok.fm/TOKFM/0,88789.html
Fragment tego wywiadu przytoczyłem tutaj: post203352.html#p203352
Że nie wspomnę już o tym, że został wygwizdany na jednym z protestów w Warszawie, gdy politycznie chciał się podczepić, aby zebrać parę punktów... ;)

PostNapisane: 19 lut 2012, 17:22 
Dyskutant
Dyskutant

Janusz kiedyś mówił że legalizacja narkomanii przyniesie zyski które przeznaczy się na leczenie skutków narkomanii :lol:

PostNapisane: 19 lut 2012, 17:34 
Częsty bywalec
Częsty bywalec

krzyslbl napisał(a):
Janusz kiedyś mówił że legalizacja narkomanii przyniesie zyski które przeznaczy się na leczenie skutków narkomanii :lol:

Przecież obecnie jest tak, że zyski ze sprzedaży alkoholu pokrywają walkę z alkoholizmem.

PostNapisane: 19 lut 2012, 17:47 
Pisarz
Pisarz

Imię: Bogdan
[quote="Shinjin"][/quote]

Przecież obecnie jest tak, że zyski ze sprzedaży alkoholu pokrywają walkę z alkoholizmem.
Zyski ze sprzedaży papierosów też pokrywają walkę z rakiem?, chyba nie!. po co coś legalizować po to tylko żeby później leczyć skutki tych głupich decyzji, jest to bez sensu :cwaniak:

PostNapisane: 19 lut 2012, 18:00 
Dyskutant
Dyskutant

Co do ćpania to mam mieszane uczucia,bo czy taki diler z prawdziwego zdarzenia zechce płacić podatki? No i co gorsza nie dodawać trutki na szczury do konopi,przechodzić przez jakieś atesty,badania,płacić za reklamy i to reklamować jakieś tzw słabe zioło co wcale nie kopie.No chyba że dopuszczone będzie dodawanie chemikaliów.

PostNapisane: 19 lut 2012, 18:02 
Częsty bywalec
Częsty bywalec

bodzio2 napisał(a):
Shinjin napisał(a):

Zyski ze sprzedaży papierosów też pokrywają walkę z rakiem?, chyba nie!. po co coś legalizować po to tylko żeby później leczyć skutki tych głupich decyzji, jest to bez sensu :cwaniak:

W takim razie zakażmy sprzedaży alkoholu i papierosów. Bądźmy konsekwentni.

---- Dodano 19 lutego 2012, 17:14 ----

krzyslbl napisał(a):
Co do ćpania to mam mieszane uczucia,bo czy taki diler z prawdziwego zdarzenia zechce płacić podatki? (...)

Jeśli diler jest słuchaczem Radia Maryja to na pewno nie będzie płacić podatków. Bo do tego namawia Pan Rydzyk.

PostNapisane: 19 lut 2012, 18:34 
Dyskutant
Dyskutant

A Pan Donald mówił że zwolni każdego kto zechce podnieść podatki,z deszczu pod rynnę,obaj siebie warci

PostNapisane: 18 maja 2012, 02:02 
Dobry duch
Dobry duch

Imię: leszek
Co do Palikota,to mnie nie interesuje,ale legalizacja trawki jest ok;paliłem trochę i wiem,że alkohol czy papierosy są nie mniej uzależniające,ale wszystko zależy od człowieka (nie wiem,czemu akurat niektóre używki są legalne,a inne nie - dziwne,jak to wiele zależy w tej sprawie od ekip rządzących). I odwołuję się tu do swojego własnego doświadczenia...Wiem,że amfa albo hera to już niebezpieczne ryzyko,ale trawka?... Fakt,istnieje ryzyko,że po legalizacji dostanie się ona do małoletnich,ale cóż,zawsze istnieje ryzyko...I proszę nie pisać,że to czy tamto uzależnia mocniej czy słabiej,bo to wszystko bzdury;jest wiele różnych czynników,które wpływają na proces uzależniania się i nie jest to z pewnością wybór pomiędzy ...

PostNapisane: 18 maja 2012, 22:17 
Dyskutant
Dyskutant

Powiedzmy wprost,Paligłup propaguje narkomanię,no bo jak to inaczej nazwać. Czy ten człowiek wie co powodują narkotyki? Co on wie o ćpaniu? Pierwszy lepszy psycholog obali tezy błazna Palikota,polityk nie powinien reklamować narkomanii

PostNapisane: 19 maja 2012, 00:24 
Przyjaciel od serca
Przyjaciel od serca

Imię: Mariusz
Z całej dyskusji wnioskuje że wiele ludzi, szczególnie na tym forum gówno wie o trawce.

Trawa z Polski a trawa z Holandii to tak jakby porównać bimber do piwa.
Ta z Holandii to piękna sprawa. Ta z Polski to mix różnych gówien.
W dodatku Polacy tradycyjnie mieszają marihuanę z dużą ilością alkoholu co jest totalnym idiotyzmem.
Nie mamy żadnej kultury palenia marihuany. Palimy, pijemy, ćpamy - wszystko na raz.
A później narzekamy na skutki.
Trawa nie szkodzi pod warunkiem, że jest prawdziwa i że się ją mądrze zażywa.
Tylko ilu ludzi to potrafi?
Niestety mało ludzi w Polsce jest tego świadomych.

PostNapisane: 19 maja 2012, 02:05 
Dobry duch
Dobry duch

mariano napisał(a):
Z całej dyskusji wnioskuje że wiele ludzi, szczególnie na tym forum gówno wie o trawce
I tu się z Tobą zgadzam całkowicie,bo oni tylko teoretycznie :)
mariano napisał(a):
Trawa z Polski a trawa z Holandii to tak jakby porównać bimber do piwa.
Ta z Holandii to piękna sprawa. Ta z Polski to mix różnych gówien.
W dodatku Polacy tradycyjnie mieszają marihuanę z dużą ilością alkoholu co jest totalnym idiotyzmem.
Nie mamy żadnej kultury palenia marihuany. Palimy, pijemy, ćpamy - wszystko na raz.
A później narzekamy na skutki.
Trawa nie szkodzi pod warunkiem, że jest prawdziwa i że się ją mądrze zażywa.
Tylko ilu ludzi to potrafi?
Niestety mało ludzi w Polsce jest tego świadomych
I znów muszę przyznać Ci rację,ale ja i tu w Polsce miałem dostęp do czystego towaru(no,czasem może pojawił się mix,ale szybko to potrafię odróżnić),a potem,gdy byłem w Anglii ,zapaliłem sobie z innego żródła i dzięki temu wiem,na czym polega różnica między prawdziwą i mixem(teraz już wiem).Tak,jeśli się ją mądrze zażywa to tak samo jakby wypić parę lampek wina dla poprawienia nastroju i nie rozumiem,dlaczego niektórzy walczą z czymś,o czym nie mają pojęcia(pewnie,że niektórzy mogą być agresywni czy stwarzarzający zagrożenie po trawce,ale po alkoholu wcale nie jest inaczej,zależy,co siedzi naprawdę w człowieku,a więc może by zakazać alkoholu :?: :lol: ). Ale wątek ten dotyczył też Palikota,a ten dla mnie to zwykły pozer,który stara się wylansować dzięki wszelkim kontrowersjom i dlatego mam go za nic :spie: Wszystko zależy od kultury palenia... :)
krzyslbl napisał(a):
Co on wie o ćpaniu?
Ćpanie i ćpanie nie zawsze oznacza to samo :wink:

PostNapisane: 19 maja 2012, 14:35 
Dyskutant
Dyskutant

A co to jest ten czysty towar? Bez trutki na szczury? :) Nie ma czystego

PostNapisane: 19 maja 2012, 15:11 
Pisarz
Pisarz

Imię: Piotr
Czysty to jest jak sobie sam w doniczce na parapecie wyhodujesz

PostNapisane: 19 maja 2012, 19:41 
Dobry duch
Dobry duch

piotr79 napisał(a):
Czysty to jest jak sobie sam w doniczce na parapecie wyhodujesz
Albo na przykład na parapecie u sąsiada :lol: Miałem dostęp też do takich...
krzyslbl napisał(a):
A co to jest ten czysty towar? Bez trutki na szczury? Nie ma czystego
A co dziś mamy czystego :?: No,może niewiele...
xWilku napisał(a):
Palaczu, pijaku, narkomanie za skutki utraty zdrowia ponoś sam koszty, jak cię nie stać hmm, no cóż przecież sam stanowiłeś o sobie to sam sobie radź, jeśli poprzez swoje nałogi popełnisz zbrodnie, przestępstwo bądź świadom iż nie mam ochoty płacić poprzez podatki na twój pobyt w pierdlu wobec powyższego zesłanie, albo piach.

Zgadza się,ale tak już ten świat zbudowany jest,że mamy marny wpływ na te rzeczy
xWilku napisał(a):
W moim odczuciu, można rozpatrywać jedynie sprawę, czy zakaz powoduje mniejsze spożycie czy wręcz odwrotnie, jak się to mówi "owoc zakazany dwa razy lepiej smakuje" kwestia zbawiennego wpływu na organizm w negatywnym wydźwięku nie
Moim zdaniem zakaz powoduje jednak mniejsze spożycie i tu mi wbiłeś klina,bo nawet jeśli zakazany owoc lepiej smakuje,to ileż czasem trzeba drogi pokonać(albo też poczekać),żeby go mieć. Widzę to na przykładzie innych zalegalizowanych używek,kiedy to wystarczy udać się najbliższego sklepu i już pijaństwo na całego...Ale najlepiej byłoby,gdyby też zdobycie alkoholu i tytoniu było trochę trudniejsze (prohibicja :?:,a może apteki :?: )
xWilku napisał(a):
Pisanie że marihuana nie uzależnia jest błędem , działa na ośrodek nagrody w mózgu innymi słowy robi dobrze podobnie jak słodycze od których również ludzie uzależniają się
(mechanizm uzależnień wszelakich działa tak samo , najpierw nagroda potem głód zaspokojenia przyjemności pomimo negatywnych skutków)
Każdy ma inną tolerancję na środki psychoaktywne najlepiej to widać na przykładzie który podałem i tym co Ty opisujesz bazując na własnym doświadczeniu. Tak czy inaczej, jestem zdania iż przekrój społeczny charakteryzuje się większością mniej rozgarniętych to i ta kwestia jest trochę kontrowersyjna.

Dokładnie tak jest z tym uzależnianiem się,ale jeśli czasem sobie zapalę czy też zjem słodycze,to tyle samo znaczy.I to fakt,jest sporo nierozgarniętych i ciągle pozostają tylko pytania,czy legalizować coś w imię wolności czy też mając na uwadze dobro innych,postawić na Nie(ale to z kolei równałoby się z odrzuceniem praw tych nierozgarniętych).Naprawdę nie wiem,czy lepsze jest przyjęcie stanowiska,że w oparciu o obiektywną wiedzę zakazać tego czy innego(co jest pewnym rodzajem dyktatury),czy też pozwolić,żeby każdy o sobie decydował,mając do dyspozycji zalegalizowaną nie tylko marichuanę,ale i wszystko inne (co jest z kolei jakimś tam potencjalnym=teoretycznym zagrożeniem dla innych,ale niech każdy sam próbuje sobie radzić;a poza tym tylko taka droga,moim zdaniem,ma sens).

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 82 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]