Witamy na Ogólnopolskim Forum Osób Niepełnosprawnych. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 28 cze 2007, 18:06 
Administrator Główny
Administrator Główny

Imię: Ewa
Każdy z nas zna pakiet Office, a najbardziej chyba studenci i uczniowie - Word, Excel itp. znacznie ułatwiają nam życie. Dla niektórych posiadanie tych programów jest niezbędne (np. dla mnie, jakoś nie umiem odnaleźć się w Open Office - darmowej alternatywie MS Office). Większość nas, studentów, szczególnie korzystających z programu Student, może w ramach pomocy naukowych nabyć taki program (refundowany przez PFRON). O tym, że są pakiety Office dla studentów pewnie już mówić nie muszę ;)
Piszę, ponieważ niewiele z Was zna stronę EduAkcji (www.edu-akcja.pl), która właśnie propaguje oryginalne pakiety Office dla studentów po atrakcyjnych cenach.
Ja sama skorzystałam jakiś czas temu z tej akcji. Dziś dostałam płytkę wraz z całym pakietem Office (wybrałam Pakiet Office Professional Plus, gdzie są wszystkie programy), zapłaciłam 278,75 zł, mam z tego fakturę i mogę dopisać sobie to do pomocy naukowych w PFRON.
Aby stać się posiadaczem płytki trzeba: zapłacić za płytkę i wysłać mailem bądź faxem skan swojej legitymacji studenckiej lub uczniowskiej.
O tej stronce dowiedziałam się przypadkiem i chciałam sama ją wypróbować. Gdybym jej nie znalazła, musiałabym kupić w zwykłym sklepie pakiet Office Standard 2007 za 399 zł i miałabym tylko 3 programy: Word, Excel i PowerPoint, zaś dzięki tej stronce mam cały pakiet Office 2007 z wszystkimi programami: Word, Excel, PowerPoint, Access, Publisher, Outlook, InfoPath. I to jeszcze taniej ;)

Naprawdę polecam: www.edu-akcja.pl

PostNapisane: 28 cze 2007, 23:31 
Moderator
Moderator

Imię: Katarzyna
swietna sprawa chętnie skozystam :grin:

PostNapisane: 29 cze 2007, 07:21 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Imię: Tomek
Ja od dawna już nie korzystam z MS Office. Open Office jest prawie identyczny i jest ZA DARMO. Nie jestem studentem i na pełny pakiet Office musiałbym wydać pewnie około 1000 zł. To nie na moją kieszeń. A Open Office spełnia moje oczekiwania. Trzeba się tylko do niego przyzwyczaić. Ja pracuje na nim około roku już i idzie mi coraz lepiej (choć nie ukrywam, że ciągle np. w Wordzie z MS poruszam się lepiej, ale cóż, cena pakietu MS jest sporo przesadzona).

PS I tak się jeszcze zastanawiam, ilu ludzi w tym kraju korzysta z oryginalnego pakietu Office? Przypuszczam, że niewielu. W krajach takich jak Polska ceny takich pakietów nie powinny przekraczać 100 zł. To samo tyczy się systemów operacyjnych MS. Gdyby ceny drastycznie spadły jestem pewien, że większość użytkowników korzystających z piratów przerzuciłaby się na legalne wersje oprogramowania, a firma MS więcej by na tym zarobiła niż obecnie.

PostNapisane: 29 cze 2007, 10:12 
Moderator
Moderator

Imię: Katarzyna
to prawda i podobnie z płytami

PostNapisane: 4 lip 2007, 19:07 
Junior Admin
Junior Admin

Imię: Agnieszka
Wszystko w Open Officie jest ok, zonk pojawia sie, kiedy zrzuci sie na driva tabele, ktore robilo sie w/w programie, a potem chce sie to u siebie w domu otworzyc na MS Office, trzeba zmieniac te rozszerzenia, takie to troche denerwujace dla mnie jest :)

PostNapisane: 2 mar 2008, 15:54 
Administrator Główny
Administrator Główny

Imię: Ewa
Taka informacja dla tych, którzy lubią bawić się grafiką komputerową. Firma Adobe wydala wersję studencką, oczywiście niekomercyjną. Zainteresowanych odsyłam do strony www: http://www.adobedlastudenta.pl

PostNapisane: 13 sty 2010, 04:58 
Dobry duch
Dobry duch

Imię: Przemyslaw
Tomek napisał(a):
W krajach takich jak Polska ceny takich pakietów nie powinny przekraczać 100 zł. To samo tyczy się systemów operacyjnych MS.

hmm.... a kto powiedział że cena przekracza 100 zł ??
Zawsze można kupić pakiet biurowy MS WORKS 9 PL OEM który kosztuje: 40,27 zł + wysyłka ;)
dostępny w naszej ofercie zapraszam do e-sklepu :)

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]