Witamy na Ogólnopolskim Forum Osób Niepełnosprawnych. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Autor Wiadomość
PostNapisane: 7 kwi 2011, 23:05 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

majka_cz napisał(a):
sped napisał(a):
Wiadomo, że do zawiązania realnej znajomości potrzeba czasu.

Łukasz, nie tylko czasu ale i możliwości techniczno- fizycznych np. ktoś sobie pod respiratorkiem tylko pozycja horyzontalna obsługuje komp głową mieszka nad morzem, jego przyjaciel w stanie też nie teges na podróże mieszka w górach, no i jakby nie patrzeć są trudności w spotkaniu real. Gdybym ja tak miała i sama niewiele bym mogła zrobić, to niestety został by net tylko.
Nie wiem jak ty czy reszta forumowiczów??
Co do czasu, jako samego czasu to owszem - zgadzam się. Na bliższe znajomości jest on potrzebny :)

Ze mną tak jest,do niedawna groziło mi siedzenie w domu okrągły rok,bo nie miał mnie kto wynosic na dwór. W moim przypadku jestem zesłana na przychylność i nieprzychylność innych.

Są trudności ale nie jest to niemożliwe trzeba zacząć od dobrego planu, wiem coś o tym tzn teraz najchętniej byłabym zupełnie gdzie indziej (przy kimś z tego forum) nie mam możliwości choć fizycznie nie jest aż tak źle. rok wstecz byłabym w innym kraju - ale to nie znaczy, że tam nie będę nigdy.

Każdy z użytkowników forum ma pewnie trochę inne ograniczenia fizyczne.
Planu :?: Kogo :?: Jak ktoś leży pod respiratorem to możne liczyć na przyjaciół,a tacy po prostu czasem zapominają. Najczęściej się odsuwają od osób po wypadku na przyklad.A jak sie lezy w łóżku to trudno wyjść do ludzi i kogoś poznać.

PostNapisane: 8 kwi 2011, 11:33 
Pisarz
Pisarz

Imię: Ewa
Lucy napisał(a):
Planu :?: Kogo :?: Jak ktoś leży pod respiratorem to możne liczyć na przyjaciół,a tacy po prostu czasem zapominają. Najczęściej się odsuwają od osób po wypadku na przyklad.A jak sie lezy w łóżku to trudno wyjść do ludzi i kogoś poznać.

Wiem Lucy mówię o sobie i o wielu innych użytkownikach forum. wiadomo że są przypadki takie o których mówisz "skrajnych" jest wtedy b trudno wiadomo że nie zawsze można wyjść do ludzi. Moim zdaniem nie trzeba wcale leżeć by ludzie się odsunęli od Ciebie. Wiele też zależy od innych ludzi i od ich woli przychodzi mi na myśl przypadek teraz Mariusza Rokickiego....... Jako przypadek "pozyskania przyjaciół" w podobnych okolicznościach o których piszesz :P

[/b] - Grzegorz Ciechowski - "tak tak to ja"

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]