Witamy na Ogólnopolskim Forum Osób Niepełnosprawnych. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 16 paź 2010, 22:50 
Dobry duch
Dobry duch

Imię: Katarzyna
Oglądacie? Co sądzicie o tym programie?

PostNapisane: 20 paź 2010, 18:25 
Moderator
Moderator

Myślę, że ten program pozwoli paru osobom spełnić jakieś marzenia i to jest ważne. Formuła programu no cóż mogło by być lepiej ale tak to już jest.

PostNapisane: 21 paź 2010, 15:08 
Dobry duch
Dobry duch

Mnie denerwuje obecny prowadzący

PostNapisane: 21 paź 2010, 17:11 
Moderator
Moderator

No cóż na to nic nie poradzisz jak ktoś chce obejżeć to daje link: http://www.tvp.pl/publicystyka/tematyka ... a-historie

PostNapisane: 26 paź 2010, 21:57 
Pisarz
Pisarz

A ja uważam, że wiśnia sprawdza się w tej roli :)

PostNapisane: 3 lis 2010, 00:31 
Moderator
Moderator

Nie przypadł mi do gustu ten program, aczkolwiek czasem obejrzę w zależności jakie to są historie. Uważam, że program jest bardzo przewidywalny i od razu wiadomo na początku kto dostanie te pieniądze. Często się natomiast nie zgadzam z decyzja jury, ponieważ uważam, że np osoba niepełnosprawna bardziej potrzebuję pieniędzy niż ktoś kto może znaleźć sobie prace itp.
Jeśli chodzi o prowadzącego to uważam, że doskonale się nadaje, bo jest bardzo wrażliwy i sam też wiele przeżył. Wydaje się, że Wiśniewski gra takiego cwaniaczka na scenie, jest kontrowersyjny, ale w gruncie rzeczy to bardzo symapatyczny, zagubiony facet, który bardzo dużo rzeczy w życiu przeżył i potrafi zrozumieć druga osobę.
Tak się składa, że Michał dostał szanse na prowadzenie tego programu od Niny Terentiev. Ona poniekąd odmieniła jego życie, pozwoliła mu się podnieść i uwierzyć jeszcze w siebie.

PostNapisane: 8 lis 2010, 23:41 
Dobry duch
Dobry duch

buziaczek napisał(a):
Nie przypadł mi do gustu ten program, aczkolwiek czasem obejrzę w zależności jakie to są historie. Uważam, że program jest bardzo przewidywalny i od razu wiadomo na początku kto dostanie te pieniądze. Często się natomiast nie zgadzam z decyzja jury, ponieważ uważam, że np osoba niepełnosprawna bardziej potrzebuję pieniędzy niż ktoś kto może znaleźć sobie prace itp.
Jeśli chodzi o prowadzącego to uważam, że doskonale się nadaje, bo jest bardzo wrażliwy i sam też wiele przeżył. Wydaje się, że Wiśniewski gra takiego cwaniaczka na scenie, jest kontrowersyjny, ale w gruncie rzeczy to bardzo symapatyczny, zagubiony facet, który bardzo dużo rzeczy w życiu przeżył i potrafi zrozumieć druga osobę.
Tak się składa, że Michał dostał szanse na prowadzenie tego programu od Niny Terentiev. Ona poniekąd odmieniła jego życie, pozwoliła mu się podnieść i uwierzyć jeszcze w siebie.

Nina Terentiev nie jest już szefową TVP2.

---- Dodano 8 listopada 2010, 22:46 ----

Witajcie,

My same wzięłyśmy udział w tym programie co można zobaczyć tu:
http://www.tvp.pl/publicystyka/tematyka-spoleczna/opowiedz-nam-swoja-historie/wideo/21092010/2718636 i była to dla nas fajna przygoda, która dała mam ogrom dobrej zabawy.

Występ w TV nie daję od razu popularności jak myśli większość społeczeństwa, było minęło i żyję się dalej z fajnymi wspomnieniami.

Magda i Marta

PostNapisane: 9 lis 2010, 19:13 
Junior Admin
Junior Admin

Imię: Agnieszka
tusiailena, oglądałam Was dziewczyny :)

Do dnia dzisiejszego, z chęcią oglądałam ten program... Od jutra już nie! Kolejny program, w którym niby pomagają komuś najbardziej potrzebującemu. Guzik, że tak powiem prawda! Nie liczą się w ogóle z faktycznym stanem potrzeb danego człowieka. Dzisiaj zbulwersowała mnie ich decyzja. Bohaterami była: tancerka, która w sumie nie wiem, co chciała, bo za późno włączyłam, druga osoba, to kobieta - niewidoma, która jako wolontariuszka wyjechała do Indii, żeby pomagać dzieciom niewidomym. Poznała tam dziewczynkę, 8 miesięczną, którą rodzice wyrzucili na śmietnik, bo urodziła się niewidoma - bez źrenic. Rodzice jej wiedzieli, że siostry szukają po śmietnikach. Scholla - bo tak ma dziewczynka na imię, została tak właśnie znaleziona. Trafiła pod opiekę drugiej bohaterki czyli Wandy wraz z 7 innymi małymi dziećmi. Po zabraniu do lekarza, okazało się, że mała ma wszędzie cysty, ropne zapalenie uszu jest opóźniona, ma autyzm. Lekarz nie dał jej szans na przeżycie, w warunkach szpitalnych dzień, w warunkach domowych - kilka dni. Zalecił, aby ten czas, który malutkiej został, spędziła w spokoju. Wanda, zajęła się małą, nie spała praktycznie i tak przez tydzień...Mała przeżyła, lekarz był w szoku, a Wanda postanowiła ją zaadoptować, co wzbudziło ogólną niechęć innych, mówili jej, gdybyś ty widziała, jak ona wygląda, brzydziłabyś się jej dotknąć...Dla bohaterki to nie było ważne... Po czasie Wanda odzyskała wzrok (częściowo), i jak popatrzyła na malutką Schollę, powiedziała: jaki ona ma piękny nosek i usta... Decyzji nie zmieniła. 3 lata walczyła, aby ściągnąć dziewczynkę do Polski. Udało jej się, została jej matką. Dzisiaj Scholastyka ma 14 lat, porozumiewają się doskonale, Wanda grand przyznawany w tym programie chciała przeznaczyć na rehabilitację córki...
Trzecim bohaterem, był Pan, który wszystko, co miał przegrał, bo był uzależniony od hazardu. Założył stronę internetową, na której ludzie uzależnieni mogą poczytać, co mają robić. Jest bezrobotny od roku, gdzieś jeździ. np. Bahamy, Stany Zjednoczone (czy jakoś tak), nie powiedział nic więcej. Za grand chciałby kupić dla siebie laptopa, żeby był mobilny i nowe obrączki dla siebie i żony, bo tamte przegrał...
I ku....a wiecie, co? On wygrał! Dla mnie to istny szok!!! Niech zarobi na te obrączki!
Wiśniewski oczywiście był za nim, bo sam hazard uprawia, Szczuka też i ta z Avivy. Widzowie i pozostałe dwie panie, za panią Wandą... Widzowie się niestety nie liczą...

Naprawdę! Kolejny program udowodnił mi, że niepełnosprawni są nikim, i nikt nie liczy się z ich potrzebami...
Nie mają pojęcia ile kosztuje rehabilitacja... Żenada!

PostNapisane: 22 lut 2011, 23:46 
Moderator
Moderator

Juz go chyba nie emituja.

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]