Witamy na Ogólnopolskim Forum Osób Niepełnosprawnych. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 216 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11

Czy podoba Ci się forum?
Tak 87%  87%  [ 58 ]
Nie 13%  13%  [ 9 ]
Liczba głosów : 67

Autor Wiadomość
PostNapisane: 7 wrz 2010, 12:56 
Pisarz
Pisarz

Imię: Miroslaw
Jak dla mnie słowo "zrozumieć" powinno w znacznej większości ustąpić na rzecz słowa "uszanować" :),
(w odniesieniu do rozumienia położenia innej osoby)

PostNapisane: 25 wrz 2010, 18:07 
Pisarz
Pisarz

Imię: Ewa
Ostrzeżenia: 1
xWilku

Niestety, zauważyłam tu ostatnio, że szacunek, zrozumienie, czy uszanowanie poglądów innych osób, nie zawsze są domeną OP oraz ON. To bez znaczenia z resztą, bo WSZYSCY- ON i OP- popełniamy błędy... Zaczyna do mnie docierać, że jestem ponad to- że to mnie już tak bezpośrednio nie dotyka ( dziękuję Ci za mądrą książkę ).

PostNapisane: 28 kwi 2011, 11:50 
Pisarz
Pisarz

Co do edycji postów jestem na nie (ewentualnie czasowa edycja jest dla mnie do zaakceptowania), ponieważ zmieniać posty (np. obraźliwe) będą co prawda niektórzy, ale cierpieć będą na tym wszyscy. Jeśli ktoś zacznie wątek i pod tym wątkiem zacznie się dyskusja, a inicjujący wątek zmieni treść posta pierwszego i cała dyskusja stanie się bezprzedmiotowa, to szkoda mojego czasu i wysiłku na odpowiadanie. Poza tym zaczną się dyskusje na temat, czy zmiana jest istotna, co kto napisał i co zmienił, które oddalą od dyskusji zasadniczej na dany temat. Zmienianie postów nie skończy się na literówkach. Mnie nie przeszkadzają literówki i błędy własne, jak i czyjeś, jeśli tekst jest mimo wszystko zrozumiały, a tak jest dla mnie zawsze (nie czytałam jeszcze posta, który na skutek błędów - literówek czy ortografów, był dla mnie niezrozumiały, choć niektóre posty są tymi błędami przesycone).

PostNapisane: 28 kwi 2011, 17:20 
Pisarz
Pisarz

Mi forum się podoba, nie zmieniała bym edycji postów bo to robi tylko zamęt. Swój post mogę sprawdzić przed wysłaniem mam Firefoxa i jest ok.
Judyta napisał(a):
Mnie nie przeszkadzają literówki i błędy własne, jak i czyjeś, jeśli tekst jest mimo wszystko zrozumiały, a tak jest dla mnie zawsze (nie czytałam jeszcze posta, który na skutek błędów -

A mi bardzo przeszkadzają błędy bo mam słabe oczy i nieraz muszę się zastanawiać co czytam :) . Expressivo też by nie podołał :) Judyta mała prośba: mogłabyś inaczej cytować cudze posty? Ja mam problemy ze wzrokiem i mi to przeszkadza jak cytujesz cudzy post, to łatwo się robi, a ja nieraz nie wiem gdzie kończy się cytat a zaczyna Twoje zdanie :) Zauważyłam to jak cytowałaś moje posty i miałam problem z rozczytaniem treści :)

---- Dodano 28 kwietnia 2011, 18:23 ----

Nie wiem dlaczego przy cytacie komputer pomylił osoby, to cytat z postu Judyty :) .

Ostatnio edytowano 28 kwi 2011, 18:58 przez Niepokorna, łącznie edytowano 1 raz
Poprawione ;)

PostNapisane: 28 kwi 2011, 17:31 
Pisarz
Pisarz

Właśnie przetestowałam i zarówno w szybkiej odpowiedzi, jak i odpowiedzi używam przycisku quote, pojawia się ramka, tj. u wszystkich innych. Nie ma tylko "napisał (a)", tylko "cytuj", ale odpowiedź jest wyróżniona graficznie. Chodzi Ci o przycisk nad Awatarem? To u mnie nie działa :( .

---- Dodano 28 kwietnia 2011, 18:32 ----

Cytuj:
to łatwo się robi
Tylko jak inaczej?

PostNapisane: 28 kwi 2011, 17:40 
Pisarz
Pisarz

On u mnie jest w prawym górnym rogu i działa :) . Ja pomyliłam ostatnio tylko to że nacisnęłam w dolnym rogu a to był Ewy post teraz się dopatrzyłam :lol:. Prawy górny róg postu i jest ok :) . Bo mi trudno czytać skupić się jak post jest z błędami lub źle cytowany, mam trudności by przeczytać.

---- Dodano 28 kwietnia 2011, 18:46 ----

Aby graficznie było zaznaczone to będzie ok :) . Bym widziała gdzie są cytaty a gdzie reszta.

PostNapisane: 28 kwi 2011, 17:48 
Pisarz
Pisarz

smerfy3 napisał(a):
On u mnie jest w prawym górnym rogu i działa :) . Ja pomyliłam ostatnio tylko to że nacisnęłam w dolnym rogu a to był Ewy post teraz się dopatrzyłam :lol:. Prawy górny róg postu i jest ok :) . Bo mi trudno czytać skupić się jak post jest z błędami lub źle cytowany, mam trudności by przeczytać.

---- Dodano 28 kwietnia 2011, 18:46 ----

Aby graficznie było zaznaczone to będzie ok :) . Bym widziała gdzie są cytaty a gdzie reszta.

Prawy dolny róg i ok :) :) . :)

PostNapisane: 28 kwi 2011, 17:53 
Pisarz
Pisarz

Dzięki :-D :-D . Już przejrzyściej post wygląda :lol: . Dla mnie to duże znaczenie ma taka mała zmiana :-D

PostNapisane: 28 kwi 2011, 17:55 
Pisarz
Pisarz

Ja coś przeoczyłam (czytaj: informację od admina), ale mogę edytować swoje posty po napisaniu i wysłaniu? Była jakaś zmiana? Dodałam te buźkę, najpierw jedną, potem drugą :) .

PostNapisane: 28 kwi 2011, 18:00 
Pisarz
Pisarz

Przez 15 minut możesz edytować post i poprawić, a jak zrobisz na wstecz to wrócisz do pisanego postu i tak też bez szukania edycji postu możesz zmienić jego treść. Ale tylko przez 15 minut.

PostNapisane: 28 kwi 2011, 18:03 
Pisarz
Pisarz

To źle zrozumiałam tę dyskusję, wydawało mi się, że z niej wynika, że żadnej takiej możliwości nie ma. I tak na dobrą sprawę to po dużej cześci jej nie rozumiem :( .

PostNapisane: 28 kwi 2011, 18:26 
Pisarz
Pisarz

Judyta napisał(a):
To źle zrozumiałam tę dyskusję, wydawało mi się, że z niej wynika, że żadnej takiej możliwości nie ma. I tak na dobrą sprawę to po dużej cześci jej nie rozumiem :( .

Ja też nie bój się nie jesteś sama :lol: :lol:. Bo czytając tą kłótnię trudno zrozumieć dlaczego i po co? Ale o edycji sama w innym dziale doczytałam się i korzystam jak piszę dłuższy post kiedy boję się że może nie wysłać tak długiego to kombinuję poprzez edycję :-D

PostNapisane: 28 kwi 2011, 19:04 
Administrator Główny
Administrator Główny

Judyto, Ewo - wcześniej nie było tej możliwości edycji postów, także tej 15 minutowej. Została ona wprowadzona po wielu dyskusjach (zarówno na forum jak i przez administrację). Myślę, że ta krótka możliwość edycji jest w porządku - w końcu 15 minut to wiele czasu na poprawienie posta, ale za mało, by stosować techniki zamętu (obrażanie, zmienianie pierwszego posta nowego wątku).

PostNapisane: 28 kwi 2011, 19:10 
Pisarz
Pisarz

Niepokorna napisał(a):
Judyto, Ewo - wcześniej nie było tej możliwości edycji postów, także tej 15 minutowej. Została ona wprowadzona po wielu dyskusjach (zarówno na forum jak i przez administrację). Myślę, że ta krótka możliwość edycji jest w porządku - w końcu 15 minut to wiele czasu na poprawienie posta, ale za mało, by stosować techniki zamętu (obrażanie, zmienianie pierwszego posta nowego wątku).

Tez tak po czasie pomyślalam, czytam wszystkie zaległości z roku, to i może za szybko i mniej uważnie, nie rejestrując np. dat postów. Ten wątek był chyba najbardziej zaawansowany, jeśli chodzi o edycję postów i zakończył się, wręcz urwał, może przydałaby się i w tym watku informacja o możliwości edycji postów. W każdym razie do tej informacji nie dotarłam.

PostNapisane: 28 kwi 2011, 19:47 
Administrator Główny
Administrator Główny

Judyta napisał(a):
Ten wątek był chyba najbardziej zaawansowany, jeśli chodzi o edycję postów i zakończył się, wręcz urwał, może przydałaby się i w tym watku informacja o możliwości edycji postów. W każdym razie do tej informacji nie dotarłam.

O edycji postów rozmowa toczyła się niestety w wielu wątkach. Chociaż większość udało nam się scalić, tutaj jeszcze zostały jej "fragmenty". Informację o przywróceniu możliwości edycji postów podałam w tym temacie: wniosek-o-przywrocenie-edycji-postow-t5150-40.html?hilit=Edycja%20post%C3%B3w który obecnie jest już w archiwum.

PostNapisane: 15 cze 2011, 16:09 
Częsty bywalec
Częsty bywalec

Imię: Robert
Forum to jest dla mnie SUPER.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 216 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11

Strefa czasowa: UTC + 1