Witamy na Ogólnopolskim Forum Osób Niepełnosprawnych. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Autor Wiadomość
PostNapisane: 29 cze 2011, 23:48 
Dyskutant
Dyskutant

http://www.polskibus.com/ jak ktos wypróbuje to dac prosze cynk czy istotnie wozkowicze beda miec troche lepiej:)

PostNapisane: 21 lis 2011, 23:01 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Wielu znajomych mówiło mi ostatnio o tym przewoźniku. W tą sobotę pierwszy raz z niego korzystam. Cennik kosmicznie tani, ponad 60% taniej płacę aniżeli jadąc PKP. Wybieram takie godziny za które najmniej trzeba płacić. Ciekaw jestem jak kilkugodzinna podróż będzie wyglądała.

PostNapisane: 22 lis 2011, 11:25 
Pisarz
Pisarz

Imię: Bogdan
Zento dzięki za info,szkoda tylko ze nie przejeżdza blisko mojej miejscowości mam najbliżej z Katowic tak wynika z mapy obsługiwanych tras,ale dobrze że wogóle przewoznik zauważył problem ON.

PostNapisane: 22 lis 2011, 20:26 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Bogdan - ja właśnie teraz jadę tym przewoźniiem do Katowic :-D

PostNapisane: 23 lis 2011, 11:58 
Pisarz
Pisarz

Witaj Misiu i jak ci się podróżowało? chyba Wi-Fi działało zgodnie z ofertą przewoznika :)

PostNapisane: 24 lis 2011, 12:48 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Ja dopiero w tą sobotę jadę, wracam w pon. Więc to dopiero się zobaczy :)

PostNapisane: 24 lis 2011, 13:40 
Moderator
Moderator

Pasażerowie niepełnosprawni

Witamy wszystkich pasażerów na pokładzie naszych autobusów PolskiBus.com. Zrobimy wszystko, aby pomóc osobom mającym trudności z chodzeniem lub tym, którzy na co dzień korzystają z wózków inwalidzkich. W większości przypadków, nasze autokary są nisko pokładowe, mają wygodne fotele dla osób z trudnościami w chodzeniu i udogodnienia dla pasażerów, którzy wymagają pozostania w wózkach inwalidzkich przez cały czas.*

W przypadku osób korzystających na co dzień z wózków inwalidzkich, które są w stanie wejść po schodach na pokład autokaru, wózki zostaną przechowane w luku bagażowym, a kierowca pomoże im zająć miejsce w fotelu.

Jednakże osoby korzystające na co dzień z wózków inwalidzkich, które muszą w nich pozostać podczas podróży na pokładzie autokarów PolskiBus.com, proszone są o niedokonywanie zakupu biletów na stronie http://www.PolskiBus.com. Zamiast tego, Prosimy państwa o kontakt telefoniczny pod numer 00 48 22 417 62 26 (obowiązują standardowe stawki za połączenia) nie później niż 3 dni robocze przed planowaną podróżą i potwierdzenie naszemu pracownikowi obsługi klienta daty, godziny i miejsca docelowego podróży.

Pracujemy w godzinach:

Od poniedziałku do piątku: od 08:00 do 20:00 (czasu środkowoeuropejskiego)

Soboty: od 10:00 do 18:00 (czasu środkowoeuropejskiego)

Niedziele: od 10:00 do 18:00 (czasu środkowoeuropejskiego)

Nasz przedstawiciel upewni się, że w danym dniu będzie wolne miejsce na pokładzie jednego z naszych autokarów. Jeśli znajdzie się miejsce dla pasażera z wózkiem inwalidzkim na pokładzie danego autokaru, zostanie mu przydzielony bilet na dany kurs. W przypadku, gdy na żądane połączenie nie będzie wolnych miejsc, przedstawiciel naszej firmy zaproponuje inny termin odjazdu. Prosimy również poinformować przedstawiciela, czy wraz z Tobą będzie podróżowała inna osoba, np. znajomy, krewny lub opiekun i wówczas zostanie dokonana również rezerwacja dla tej osoby.

Zalecamy, aby osoby niepełnosprawne podróżowały w towarzystwie innej osoby, krewnego lub opiekuna, ponieważ wiele naszych połączeń przemierza długie odcinki drogi pomiędzy przystankami. W przypadku potrzeby skorzystania z toalety podczas podróży nasz kierowca nie będzie miał możliwości zatrzymania autobusu lub udzielenia pomocy. Aby skorzystać z toalety, osoba niepełnosprawna będzie musiała wejść po kilku stopniach na górny pokład, przejść wzdłuż przejścia, a następnie zejść po kilku stopniach w dół.

*W zdecydowanej większości przypadków nasze autokary będą wyposażone w obniżone podłogi, miejsca o ułatwionym dostępie oraz dostęp dla osób niepełnosprawnych, jednakże w niektórych przypadkach ze względu na okoliczności eksploatacyjne lub inne nie będziemy w stanie zaoferować niektórych lub żadnych z tych udogodnień. W przypadku, gdy niniejsze udogodnienia nie będą dostępne, możemy zaoferować alternatywne połączenie lub odmówić przewozu, jeśli uznamy, że będzie to zagrażać bezpieczeństwu pasażera lub nie będą spełnione odpowiednie wymogi dotyczące jego komfortu.

z: http://www.polskibus.com/passengers-with-disabilities

I to ma być lepiej :?: Znowu ON jak będzie chciała podróżować sama to nie może bo albo dadzą autobus niskopodłogowy albo nie. I co ma być z toaleta :?:

http://www.youtube.com/watch?v=vwVnogxSKQE&list=HL1337635196&feature=mh_lolz

PostNapisane: 24 lis 2011, 14:20 
Pisarz
Pisarz

Asia86 masz rację coś tu jest nie tak :wink:

PostNapisane: 24 lis 2011, 14:42 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Tutaj po tym co zostało napisane to zupełnie zgadzam się z Wami :) Różnie to może być tutaj z podróżą dla ON,.... Mi akurat z tego co słyszę od znajomych, jak niski cennik biletów dałem to bardzo się podoba ten przewoźnik. Zresztą w sobotę się przekonam :)

PostNapisane: 28 lis 2011, 16:32 
Mile widziany
Mile widziany

Imię: Alex
Wg mnie starają się jak mogą. Jasne, że najlepiej by było jakby powstała linia tylko dla ON, ale dajmy spokój.
Ja jeżdżę linią na Z. do Niemiec, kilka godzin w jedną stronę. Tam to dopiero masakra jest... Nawet osoby zdrowe mają problem wysiedzieć na tych siedzeniach co tam mają...

PostNapisane: 28 lis 2011, 18:56 
Pisarz
Pisarz

Imię: Monika
Poczekajmy na opinię Misia - będzie info z 1-ej ręki.

PostNapisane: 29 lis 2011, 21:21 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Wczoraj wróciłem przed północą do stolicy. Cennik kosmicznie tani, np. jadąc z Białegostoku do stolicy płacę zaledwie 3 złote... Za niektóre połączenia w kraju tylko jedna złotówka. Za podróż w obydwie strony zapłaciłem o 40% mniej aniżeli miałbym płacić np. jadąc PKP. Podróż w bardzo fajnych warunkach, m.in.darmowy internet, regulowane fotele, klimatyzacja, etc... Nie zapomnę pierwszej podróży kilka dni temu. Mija pierwza godzina, dziewczyna co siedzi obok mnie rozmawia ze swoim chłopakiem, który siedzi z drugiej strony Busu. Zasypia,... Głowa jej leci na moje ramie, potem na mój brzuch,... Szturcham delikatnie, nic to nie daje, podskoki na nierównościach drogi Busu też nic nie dają. Wewnątrz mnie gotuje się ze śmiechu. Trwało to z 3 godziny. Budzi się, nie kojarzy iż spała na mnie. Mija minuta-dwie, znów na mnie, tak kolejna godzina. Ponownie budzi się, jej chłopak również. Mówię jej:"To moja pierwsza podróż tym przewoźnikiem, wyjątkowo mi zostanie w pamięci..." :lol: Dziewczyna zaśmiała się, przepraszała mocno, ja odpowiadałem, iż nie narzekam :P Jej chłopak się obudził i pyta się skąd ten śmiech. Odpowiedziała:"Lepiej potem powiem,..." Myślałem iż nieraz ze śmiechu wewnątrz wybuchnę. Podsumowując wręcz super warunki, teraz baaardzo często będę korzystał z tegoż przewoźnika. Tak tanio, to czemuż by dodatkowo raz w czas gdzieś sobie nie jeździć. W grudniu to do domu na Święta wybieram się teraz tym przewoźnikiem. Szybsza podróż, cena podobnie o wiele niższa. Po prostu super, dziękuję znajomym swoim którzy mnie poinformowali o tym. Dzisiaj szefowa moja jak zobaczyła cennik i jak opowiedziałem jej o warunkach to wręcz zszokowało ją to.

PostNapisane: 29 lis 2011, 21:55 
Pisarz
Pisarz

Misiu - Ty w Warszawie wsiadałeś, jeśli tak to na jakiej ulicy ?

PostNapisane: 29 lis 2011, 22:05 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Metro Wilanowska :)

PostNapisane: 29 lis 2011, 22:16 
Pisarz
Pisarz

Dzięki za info. Zszokowałeś mnie jednak tymi niskimi cenami, bo jak weszłam teraz na ich stronkę to tak różowo to nie wygląda. Promocję chyba trafiłeś.

PostNapisane: 29 lis 2011, 22:25 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

To akurat nie ma związku z trafieniem. Po prostu wybieram takie godziny ażeby płacić jak najmniej. Wiadomo iż np. w weekendy, Święta drożej troszeczkę. Jadąc do Katowic rano zapłaciłem 20zł, a gdybym jechał późniejszą porą zapłaciłbym 45zł. Nieraz ta sama trasa kosztuje 1zł, a nieraz kilkadziesiąt złotych. Więc to nie kwestia promocji tylko dnia oraz godziny.

PostNapisane: 30 lis 2011, 11:09 
Pisarz
Pisarz

Generalnie podsumowując ceny biletów+komfort jazdy to to przewoznik w porządku i o to chodzi tanio przyjemnie i na czas :)

PostNapisane: 17 gru 2011, 08:50 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Pozdrowienia z Polskiego Busa :)

PostNapisane: 17 gru 2011, 11:00 
Pisarz
Pisarz

Miłej podróży i pobytu w ramionach najbliższych.

PostNapisane: 17 gru 2011, 13:42 
Pisarz
Pisarz

:) Misiu pozdrawiam.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]