Witamy na Ogólnopolskim Forum Osób Niepełnosprawnych. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Autor Wiadomość
PostNapisane: 30 gru 2011, 14:27 
Pisarz
Pisarz

Imię: Adrianna
mariano napisał(a):
Twój post jest jak zwykle stereotypowy. Bo co ma mieszkanie w bloku do długości spaceru?
Tak, tu rzeczywiście mam problem, bo nie potrafię tego ogarnąć.
Możesz mi wyjaśnić, dlaczego ci wyszło że blokersi wychodzą z psem na 15 minut?

Wyszło mi to z obserwacji, i to nie jest jednostkowe zjawisko, niestety ludzie w obecnych czasach mają bardzo mało czasu, tak więc mieszkając w bloku te spacery nie trwają dłużej niż 15min, a skoro posiada się dom i obejście wokół niego jest odpowiednio zabezpieczone można pieska wypuścić, dostrzegasz tą maleńką różnicę?

mariano napisał(a):
Piszesz, że średnie mieszkanie w bloku rzeczywiście jest mniejsze niż te 80 m2.
To ja ci odpowiem, zgoda.
Tak samo jak średnie podwórko, kojec, tez do dużych nie należy.

Owszem , tak może być , niemniej jednak prawdopodobieństwo ,że piesek mieszkający w domu będzie miał zapewnioną większą swobodę poruszania się jak dla mnie jest jasne , Ty jak najbardziej możesz mieć odmienne zdanie.
mariano napisał(a):
Jeżeli pies jest odpowiednio ułożony i ma odpowiedzialnego właściciela to poradzi sobie spokojnie w bloku. Jeżeli pies jest rozpieszczony i ma właściciela idiotę, to nie pomoże mu nawet dwuhektarowy wybieg i tona kiełbasy. :-D

Tu akurat zgodzę się z Tobą ,że ułożenie psa jest bardzo ważne, i jest masa ludzi którzy nie powinni posiadać żadnych zwierząt , natomiast samo ułożenie pieska nie jest wyznacznikiem tego że piesek poradzi sobie w bloku, wiesz i słonia nauczysz tańczyć , pytanie czy ten słoń będzie bardziej szczęśliwy.

PostNapisane: 30 gru 2011, 14:51 
Przyjaciel od serca
Przyjaciel od serca

Imię: Mariusz
dr.House napisał(a):
Wyszło mi to z obserwacji, i to nie jest jednostkowe zjawisko, niestety ludzie w obecnych czasach mają bardzo mało czasu, tak więc mieszkając w bloku te spacery nie trwają dłużej niż 15min, a skoro posiada się dom i obejście wokół niego jest odpowiednio zabezpieczone można pieska wypuścić, dostrzegasz tą maleńką różnicę?

Przeczytałaś co wcześniej napisałem o ogrodach działkowych?
Reszta to znów kwestia dyscypliny, a nie mieszkania.
Głupota ludzka nie mierzy się warunkami mieszkaniowymi. Wystarczy dbać o zwierzaka. Mniejsza o to czy będzie mieszkał na 8 piętrze czy na parterze z podwórkiem. To są szczegóły.

PostNapisane: 30 gru 2011, 15:09 
Pisarz
Pisarz

mariano napisał(a):

Przeczytałaś co wcześniej napisałem o ogrodach działkowych?
Reszta to znów kwestia dyscypliny, a nie mieszkania.
Głupota ludzka nie mierzy się warunkami mieszkaniowymi. Wystarczy dbać o zwierzaka. Mniejsza o to czy będzie mieszkał na 8 piętrze czy na parterze z podwórkiem. To są szczegóły.

Tak przeczytałam , Ty masz swoje rację, a ja swoje, nie musisz się z tym zgadzać.

PostNapisane: 30 gru 2011, 15:32 
Pisarz
Pisarz

Imię: Miroslaw
mariano napisał(a):
xWilku
Widocznie irytują nas całkiem inne wypowiedzi. Każdy tu na swój sposób daje popis, więc nie bardzo rozumiem tego focha?

Oj tam od razu focha, czyżbyś mnie zmuszał do rozwinięcia mojej jasnej wypowiedzi ?, mam nadzieję że rozumiesz co powiedziałem jeżeli jednak nie to może spasuje tym razem .....

U mnie na osiedlu znowu powróciła moda na małe pieski, hmm ciekawe dlaczego ? kwestia mody czy wygody. Moim zdaniem rozpatrzeć należałoby porównanie - duży pies i dobre warunki w mieszkaniu i duży pies, dobre warunki w domu z podwórkiem. Pisząc o swoim skundlonym wilczurku uściśle to porównanie, pies ten był u mnie 3 lata został po dziadkach i do momentu zainstalowania się w pustym domu nowych mieszkańców pies był u mnie w mieszkaniu, gdzie wcześniej był przyzwyczajony do swobody podwórkowej - porównanie to wychodzi zdecydowanie na korzyść domu z obejściem gdzie po 3 latach pies wrócił z wyraźnym zadowoleniem. I żeby nie było miałem gdzie z tym psiakiem wychodzić w koło lasy jednak to nie to samo. Po prostu większy gabaryt potrzebuje więcej przestrzeni który to wymóg nie angażuje zbytnio właściciela i tyle. Z tymi mniejszymi moimi pupilkami było inaczej wystarczał im krótszy spacer, a i w mieszkaniu swobodniej się czuły.

PostNapisane: 30 gru 2011, 17:33 
Przyjaciel od serca
Przyjaciel od serca

dr.House napisał(a):

Tak przeczytałam , Ty masz swoje rację, a ja swoje, nie musisz się z tym zgadzać.

Ależ, w części się zgadzam.

---- Dodano 30 grudnia 2011, 16:41 ----

xWilku napisał(a):
Oj tam od razu focha, czyżbyś mnie zmuszał do rozwinięcia mojej jasnej wypowiedzi ?, mam nadzieję że rozumiesz co powiedziałem jeżeli jednak nie to może spasuje tym razem .....

Nie musisz nic rozwijać. Dla mnie sprawa jest jasna. Myślę, że w temacie "popisów inteligencji" wyraziłem się dość łagodnie. I nie widzę powodu, żeby ktokolwiek miał się na to obrażać. A już na pewno nie osoba, która w stosunków do innych forumowiczów używa określeń: "masz tzw, .zryty mózg".
Staram się jak mogę, ale nie zawsze się da. :)

PostNapisane: 30 gru 2011, 18:00 
Pisarz
Pisarz

mariano napisał(a):

Nie musisz nic rozwijać. Dla mnie sprawa jest jasna. Myślę, że w temacie "popisów inteligencji" wyraziłem się dość łagodnie. I nie widzę powodu, żeby ktokolwiek miał się na to obrażać. A już na pewno nie osoba, która w stosunków do innych forumowiczów używa określeń: "masz tzw, .zryty mózg".
Staram się jak mogę, ale nie zawsze się da. :)

A to o to chodzi Ci mariano, szkoda że ludzie nie potrafią mówić wprost co ich gryzie, wiesz ja napiszę tak to określenie było najdelikatniejsze w tamtym momencie, nie znoszę jak już pisałam hipokryzji, cudowni wspaniali chrześcijanie katolicy, którzy potrafią w tak poważnym temacie jakim jest pedofilia w kościele, pisać rzeczy typu "A ja proponuję większości z Was założyć nowy temat noszący tytuł "Niewiara" i tam wypisujcie sobie wszystko,co chcecie.Nie stosujecie się do podstawowych zasad kultury ,nie macie żadnego szacunku dla ludzi wierzących i dla wartości,które wyznają.Bez żadnych skrupułów obrażacie nasze uczucia religijne,mieszając z błotem to,co jest dla nas wierzących wartością.To już bardzo daleko wykracza poza zwykłą dyskusję.
Dziwię się adminom,że tak wszystko wpuszczają.",
lub wpisy Mimozy "A co z marynarzami-pedofilami, operatorami koparek-pedofilami oraz, a może nawet przede wszystkim, pediatrami-pedofilami? Psychologami- pedofilami? Ojcami, ojczymami.... itd??? Stuknijcie się w głowę z tym współczesnym polowaniem na czarownice i drugi raz, z nienawiścią do księży. Najlepiej pociskiem dum-dum.
Warto znać statystyki a one są obiektywne, tylko trzeba je znać.
I nie ustawiajcie do pionu Sofję tylko dlatego, że nie jest tak pełna tupetu jak Wy.
I tyle w temacie."

Ciekawa jestem dlaczego nie potraficie się odnieść do artykułów ,które podajemy, dlaczego żadne z Was tak po ludzku nie współczuło ofiarom tych przemocy, przecież to nie po chrześcijańsku, co więcej jakbyście mogli to rzeczywiście ten pocisk dum-dum wycelowany byłby właśnie w nas. mariano poczytaj sobie inne posty w temacie wiara choćby to może ogarniesz temat, i tak czasem jestem ostra w swych wypowiedziach ( każda akcja wywołuje reakcję), ale wolę być taka niż tak obłudna jak niektóre osoby z tego forum. Einstein powiedział kiedyś bardzo mądre słowa "Łatwiej rozbić cząstkę na atomy, niż zmienić sposób myślenia choćby jednego człowieka" Amen

PostNapisane: 30 gru 2011, 18:14 
Przyjaciel od serca
Przyjaciel od serca

OK, ale już robimy spory offtop. No cóż, nikt nie znosi hipokryzji i każdy ma swoje argumenty.
Temat, rzeka...
Trudno, nie zgadzamy się w wielu sprawach.
Z moje strony Pas. Dziękuje za dyskusje.

PostNapisane: 30 gru 2011, 18:27 
Pisarz
Pisarz

mariano napisał(a):
OK, ale już robimy spory offtop. No cóż, nikt nie znosi hipokryzji i każdy ma swoje argumenty.
Temat, rzeka...
Trudno, nie zgadzamy się w wielu sprawach.
Z moje strony Pas. Dziękuje za dyskusje.

Tak to prawda ,to temat rzeka, chcielibyśmy razem z xWilku żeby te dyskusje miały wymiar merytoryczny, a nie emocjonalny (w dziale wiara ), przykładem takiej osoby , która potrafiła prowadzić takie dyskusje była Ula ,ale niestety się popsuła :P ,poszła w ślady koleżanek. Ja również dziękuję za dyskusję .Pozdrawiam

PostNapisane: 31 gru 2011, 00:36 
Pisarz
Pisarz

Imię: DARIUSZ
Staram się jak mogę, ale nie zawsze się da. :)[/quote]

Mariano Ja mam taką propozycję żebyśmy pisali taki posty jakie są w danym temacie.Bo widzę że ty zszedłeś na inny temat niż jest podany Bo co ma wspólnego kościół do ustawy o ochronie zwierząt?Dlatego proszę rozmawiajmy na dany temat

Dziękuje :) :)

PostNapisane: 1 mar 2012, 23:03 
Dobry duch
Dobry duch

Jeżeli chodzi o temat zwierząt to uważam, że jak najbardziej ustawa, która weszła jest jak najbardziej na miejscu, tylko żeby faktycznie pewne aspekty były przestrzegane, w co szczerze wątpię, ale próbować należy zawsze. Zgadzając się z poprzednikiem uważam, że wszystko zależy od mądrego właściciela nie tego czy ktoś ma dom z ogrodem czy też nie oczywiście wszystko w ramach rozsądku

---- Dodano 1 marca 2012, 21:04 ----

Jeżeli chodzi o temat zwierząt to uważam, że jak najbardziej ustawa, która weszła jest jak najbardziej na miejscu, tylko żeby faktycznie pewne aspekty były przestrzegane, w co szczerze wątpię, ale próbować należy zawsze. Zgadzając się z poprzednikiem uważam, że wszystko zależy od mądrego właściciela nie tego czy ktoś ma dom z ogrodem czy też nie oczywiście wszystko w ramach rozsądku

PostNapisane: 19 maja 2012, 21:08 
Dobry duch
Dobry duch

Imię: leszek
Ustawa ustawą,a to i tak jest zbyt wybiórcze...Jeśli ktoś miał albo ma np.psa,to się zdążył przekonać,jakie to stworzenie prawdziwie czujące,a przecież taka świnia czy krowa(która tak wielu smakuje) wcale nie są mniej czujące...Ale podobno istnieje teraz humanitarne zabijanie zwierząt(co za absurdalne określenie) :cry:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]