Witamy na Ogólnopolskim Forum Osób Niepełnosprawnych. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 115 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Autor Wiadomość
PostNapisane: 11 gru 2009, 00:01 
Pisarz
Pisarz

asiu napisalam na meilaa :)

PostNapisane: 11 gru 2009, 08:25 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Imię: Joasia
Kora - odpisałam!
Ale ze mnie gapa, tego "cytuj" nad avatar-em nawt nie zauważyłam. :lol: :lol: :lol: Dziękuję za podpowiedź.

Dać dużo ciepła umie i każdy ból zrozumie.
A gdy przestaje dla nas bić tak trudno dalej
żyć...
Kocham Cię Mamo!!!!!!!!!!!!!!

PostNapisane: 11 gru 2009, 20:34 
Administrator Główny
Administrator Główny

Imię: Ewa
Czila napisał(a):
Kora - na pocztę przyszło mi powiadomienie, że na forum jest od ciebie wiadomość, a na PW pusto! Skoro przyszło powiadomienie to wnioskuję, że wiadomość wysłałaś i u ciebie jest wszystko ok, to chyba wina forum. Zgłaszam PROBLEM!

Joasiu i Koro, podejrzewam, że problemem nie jest wadliwe działanie skryptu. Otóż po wysłaniu wiadomości PW w każdej chwili możemy ją anulować, jeśli odbiorca jeszcze jej nie przeczytał. Wiadomości wysłane, ale nieprzeczytane są wciąż w naszej skrzynce w folderze "Do wysłania" (zobacz załącznik). Dopóki odbiorca jej nie przeczyta, będzie ona w tym miejscu. Podejrzewam więc, że Kora musiała wyczyścić ten folder i tym samym usunąć wiadomość "czekającą" na Joasię.

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

PostNapisane: 11 gru 2009, 22:35 
Pisarz
Pisarz

ewciu kombinuje jeszcze raz wyslac..

PostNapisane: 12 gru 2009, 11:33 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Kochani mam mały problem, ale raczej pytam z ciekawości, bo ni jak nie mogę się tam odnaleźć. Co to jest "panel uzytkownika"? i co się tam robi? wiem, ze tam odbiera się PW i odpowiada na nie, ale wiem też, że ten panel ma wiele więcej funkcji, a ja nie wiem co i do czeko. Nie chcę też kombinować, aby czegos nie zepsuć.

PostNapisane: 12 gru 2009, 11:53 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Lokalizacja: ...Gdy patrzę w twe oczy, zmęczone jak moje To kocham to miasto, zmęczone jak ja ...
Imię: Chmurka
Możesz tam monitorować, przeglądać i edytować swój profil.Możesz też zmienić swoje ustawienia na forum, wysyłać prywatne wiadomości.
Śmiało wejdź tam i zobacz :)

PostNapisane: 12 gru 2009, 15:31 
Administrator Główny
Administrator Główny

Iwonko, postaram się pokrótce wyjaśnić Ci działanie poszczególnych zakładek w Panelu użytkownika. Przede wszystkim Panel Użytkownika pełni na tym forum tą samą funkcję co na poprzednim Profil. Z tym, że Panel Użytkownika jest bardziej rozbudowany.
W pierwszej zakładce masz coś takiego jak Przegląd. Możesz tam sprawdzać jakie tematy obserwujesz (a więc otrzymujesz powiadomienia e-mail o odpowiedziach), jakie tematy dodałaś do zakładek (działa na podobnej zasadzie co przeglądarki, czyli pozwala szybko znaleźć interesujące Cię tematy). Kopie robocze na zakładce przegląd pozwalają wrócić do tych postów, które napisałaś (w części lub całości) ale z jakiś powodów nie chciałaś jeszcze wysyłać więc nacisnęłaś "Zapisz". Zapisane posty będą się właśnie tam pojawiać. Ostatnią pozycją w Przeglądzie są załączniki, które pokazują jakie dodałaś na forum załączniki i w których tematach.
Następną zakładką jest Profil. Tam zmienia się poszczególne dane dotyczące Twojej osoby, a więc lokalizacja, zainteresowania, urodziny, imię itd. Następnie jest "Podpis" gdzie - jak sama nazwa sugeruje - można modyfikować swój podpis na forum, a w kolejnej zakładce Avatar - swoje zdjęcie. W Szczegółach rejestracji można zmienić swoje hasło.
Następną zakładką są ustawienia forum. Tam właściwie jest cały ogrom funkcji, których nie sposób tu opisać. Możesz w nich wybrać m.in. styl forum, format daty, jaka ma się wyświetlać, zdecydować czy chcesz przyjmować e-maile od użytkowników forum czy administratorów. W wysyłanie wiadomości - np. czy chcesz aby pojawiały się emotikonki w Twoich wypowiedziach, a w "Przeglądanie postów" czy mają pojawiać się obrazki, animacje flash, czy ma się wyświetlać panel szybkiej odpowiedzi itd.
Prywatne wiadomości działają na tej samej zasadzie co na "starym" skrypcie, z tym, że pojawił się tu folder "Do wysłania" - będą tam czekały wysłane przez Ciebie PW które jeszcze nie dotarły do odbiorców - możesz je więc w każdej chwili modyfikować lub nawet usuwać (wtedy jednak odbiorcy nie otrzymają żadnej wiadomości). Tu również masz folder "Kopie zapasowe" tam możesz trzymać PW których z jakiś względów nie chcesz jeszcze wysłać lub chcesz w przyszłości do nich coś dopisać, a potem dopiero wysłać. "Zasady, foldery i ustawienia" pozwalają na zmianę ustawień Prywatnych Wiadomości, dodawania nowych folderów itd.
Grupy użytkowników pokazują do jakich grup forum należysz. Zakładka "Przyjaciele i wrogowie" - jak sama nazwa wskazuje - pozwalają wybrać użytkowników, których uważasz za przyjaciół, a których do wrogów. Trzeba jednak pamiętać, że dodając kogoś do wrogów, nie będziemy widzieć na forum postów tej osoby. Dodane osoby do Przyjaciół będziesz widziała w zakładce Przyjaciele - czy są online (na forum) czy offline (nie przebywają na forum).
Zatem jak widzisz - nowy profil ma masę nowych możliwości. Warto je poznać!

Kris
, sprawdź w Panelu Użytkownika -> Ustawienia forum -> Wysyłanie wiadomości -> Domyślnie informuj mnie o odpowiedziach czy nie masz przypadkiem zaznaczono "Tak" (patrz załącznik). Domyślnie ustawione jest na Nie. To może wyjaśnić dlaczego otrzymujesz te e-maile.

PostNapisane: 13 gru 2009, 11:31 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Bardzo Wam dziekuję za wytłumaczenie. No jest to fajne ale dla mnie za duzo opcji i pewnie za nim to ogarnę to troche potrwa.
Pozdrawiam serdecznie.

PostNapisane: 14 gru 2009, 08:13 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Imię: Joasia
Jeden drugiemu pomorze i jakoś połapiemy się w tym nowym forum. :-D

Dać dużo ciepła umie i każdy ból zrozumie.
A gdy przestaje dla nas bić tak trudno dalej
żyć...
Kocham Cię Mamo!!!!!!!!!!!!!!

PostNapisane: 16 gru 2009, 22:33 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Lokalizacja: ...Gdy patrzę w twe oczy, zmęczone jak moje To kocham to miasto, zmęczone jak ja ...
Niedawno była na forum galeria zdjęć. Ja nawet jakieś swoje zdjęcie wstawiłam.Czy teraz nie ma takiej możliwości,żeby mieć swoją prywatną galerię zdjęć :?:

PostNapisane: 17 gru 2009, 10:46 
Administrator Główny
Administrator Główny

Aga 64 napisał(a):
Niedawno była na forum galeria zdjęć. Ja nawet jakieś swoje zdjęcie wstawiłam.Czy teraz nie ma takiej możliwości,żeby mieć swoją prywatną galerię zdjęć :?:

W tej chwili nie, ale pracujemy nad tym, by taka opcja była.

PostNapisane: 17 gru 2009, 23:24 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Niepokorna napisał(a):

Super :!: :!: :!: Życzę powodzenia :)

PostNapisane: 17 gru 2009, 23:42 
Administrator Główny
Administrator Główny

Aga 64 napisał(a):
Niepokorna napisał(a):

Super :!: :!: :!: Życzę powodzenia :)

Jak tylko będzie dostępna, to o tym poinformujemy :)

PostNapisane: 23 gru 2009, 11:49 
Administrator Główny
Administrator Główny

Kochani, nie wiem czy zauważyliście, ale od niedawna jest dostępna funkcja "Zobacz nieprzeczytane posty". Co prawda nie ma tam licznika, ale funkcja działa podobnie jak na starym skrypcie.

PostNapisane: 24 gru 2009, 14:55 
Moderator
Moderator

Imię: Katarzyna
powiem szczerze nie mogę się przestawić na nową formę
1 brakuje mi paru rzeczy opisy pod postami nie działają jak kiedyś
2 i licznika potów w temacie nieprzeczytanych

PostNapisane: 27 gru 2009, 19:31 
Moderator
Moderator

Imię: Marcin
Licznik nieprzeczytanych postów podobno mocno obciąża serwer i pewnie dla tego się nie pojawi. Ja mam nadal problemy z wklejaniem kodu html. Nie mogę wkleić kodu z wrzuty. jest co prawda przycisk youtube, który pozwala na wklejanie linków, ale bardziej uniwersalny był html. Teraz nie mogę udźwiękawiać forum, a udźwiękowione przedtem artykuły przestały działać. próbowałem wklejać kod bez znaczników, bo myślałem, że html jest domyślnie włączony. Potem wklejałem między znaczniki [code][/code] potem między [Youtube][/Youtube] i nic. :(

PostNapisane: 28 gru 2009, 00:02 
Administrator Główny
Administrator Główny

Imię: Wojciech
Witam
Marcin87 w phpbb3 nie ma możliwości korzystania bezpośrednio z HTML, próbowałem stworzyć dodatkowy BBCode wstawiający odtwarzacz do posta, ale niestety nie chciał działać. Postanowiłem więc wykorzystać jeden z kodów dostarczanych przez wrzuta. Zobacz jak wygląda to w tym poście. Wykorzystałem kod Miniatura na forum dostępny po kliknięciu w odnośnik "Więcej kodów" widoczny pod każdym utworem na wrzuta.pl.
Pozdrawiam

PostNapisane: 28 gru 2009, 11:28 
Moderator
Moderator

Witam - dopiero teraz zauważyłam coś - między "Ostatnia wizyta" a "teraz jest" Mam zakładki i o ile FAQ , Regulamin i panel użytkownika mi działa to pozostałe najeżdżam myszką i nic. Dodam że korzystam z Moziilli :?: Zapomniałam dodać że dopóki się nie zaloguję FAQ i te inne zakładki mam na tym czarnym tle a jak się zaloguje to mi się zlewają między jedno(ostatnia wizyta) a drugie(teraz jest). Co mam z tym zrobić ???

Ostatnio edytowano 29 gru 2009, 17:26 przez asia_86, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 28 gru 2009, 22:00 
Moderator
Moderator

Imię: Marcin
Dzięki za odpowiedź :) Sprawdziłem i rzeczywiście da się wstawiać miniaturkę na forum :) Jest to też jakieś rozwiązanie, ale dla niektórych osób może być nie wygodny.ponieważ będzie trzeba za każdym razem przeskakiwać między wrzutą a ofonem.

PostNapisane: 30 gru 2009, 18:00 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Czy są albumy ze zdjęciami?? Bo ja nic na forum takiego nie widzę? :?

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 115 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1