Witamy na Ogólnopolskim Forum Osób Niepełnosprawnych. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 238 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12  Następna strona

Autor Wiadomość
PostNapisane: 24 sty 2012, 21:40 
Dobry duch
Dobry duch

Imię: Magdalena
ja w momencie podpisywania umowy otrzymałam formularz który muszę wypełnić i dostarczyc do 12 lutego [ potwierdzenie przeznaczenia uzyskanych funduszy na cele naukowe] tak też mam 2 semestr 0 zł

PostNapisane: 25 sty 2012, 12:08 
Dobry duch
Dobry duch

Imię: Karolina
jaki znowu formularz..?

w tym roku podpisywalam pierwszy raz umowę z PFRONem , gdzie napisane jest ze do 29 stycznia trzeba zlozyc rozliczenia..a co i jak to juz nie wiem ........... telefonow nie odbierają ;/ ktos sie w tym lapie?

Kasztanek, jako formularz ma na mysli ostatnią strone w umowie " Oswiadczenie o poniesionych kosztach dodatku na pokrycie kosztow ksztalcenia..." ?
Czy cos jeszcze oprocz tego trzeba im zawiezc?

PostNapisane: 25 sty 2012, 12:32 
Dobry duch
Dobry duch

Imię: Hania
Trzeba złożyć oświadczenie o poniesionych kosztach dodatku na pokrycie kosztów kształcenia -załącznik nr 5 do procedur.po za tym proponuje w razie wątpliwości poczytać umowę którą podpisałaś tam jest wszystko napisane :)

PostNapisane: 25 sty 2012, 14:10 
Dobry duch
Dobry duch

Imię: Anna
heh nie ma to jak robienie zakupów na ostatnią chwilę przed rozliczeniem...szczerze mówiąc to nie zdziwiłabym się, jakby nagle wezwali dużo osób do kontroli...bo wiadomo że połowa nie ma faktur. Mi akurat brakuje niecałe 30zł do 1900 które dostałam, także kupię dwie ryzy papieru i będzie grać. Ale fakt, też nie wzięłam faktur za kilka książek - "bo po co"..

PostNapisane: 27 sty 2012, 20:29 
Dobry duch
Dobry duch

Imię: Monika
Ja mam do 10 lutego się rozliczyć, mam już fakturę za czesne, ale za koszty nie trzeba faktur tylko jakis tam załacznik nr 5.
a co do 2 semestru zawsze dają tylko na jeden dofinansowanie czy jak to jest..

PostNapisane: 29 sty 2012, 20:59 
Dobry duch
Dobry duch

Imię: Joasia
dają dofinansowanie na 2 semestry - po pierwszym podpisuje się aneks do umowy na drugi semestr. Przyjdzie pismo żeby stawić się na podpisanie aneksu (no chyba, że PFRON nie dostanie kasy ale wtedy przyjdzie pismo, że drugiego nie dofinansują co nigdy mi się jeszcze nie przytrafiło)

PostNapisane: 31 sty 2012, 14:20 
Dobry duch
Dobry duch

Ja dzis zlożylam fakturę za czesne i ten zalacznik nr 5 o poniesionych kosztach nauki , to babka do mnie ze jakąs jeszcze tabelkę mam jej dac, ktorą niby dostalam podczas podpisania umowy .

PostNapisane: 31 sty 2012, 15:50 
Dobry duch
Dobry duch

a mi przez telefon powiedzieli, ze wystarczy wyslac pocztą poleconą załącznik nr 5 (oswiadczenie, ze wydalam te pieniadze na cele, ktore wczesniej deklarowalam;p) i tak tez zrobilam:) a do ktoregos tam kwietnia trzeba dosłać zaswiadczenie z uczelni, że dalej się tam kształcę, a pozniej pewnie znowu przyjdzie pocztą, żeby sie stawic na podpisanie umowy..

PostNapisane: 8 lut 2012, 21:38 
Dobry duch
Dobry duch

Na 2 semestr musimy znowu składać wniosek ?, bo na stronie PFRON-u okazał się komunikat o składaniu wniosków.

PostNapisane: 16 lut 2012, 21:36 
Dobry duch
Dobry duch

dzwoniłam do PFRONu i powiedzieli, że jeżeli składaliśmy na cały rok to już nie trzeba. Niektórzy po prostu nie składali wniosku we wrześniu i październiku i jeżeli chcą mogą się starać o dofinansowanie drugiego semestru.

PostNapisane: 20 lut 2012, 20:39 
Dobry duch
Dobry duch

Hej Orientujecie się może jako to jest z Urzędem skarbowym i programem STUDENT 2. Pfron przesyła może do nas jakiś pit?

PostNapisane: 25 lut 2012, 17:12 
Dobry duch
Dobry duch

Imię: Gosia
Witam, ja również składałam na cały rok, na 1 semestr dostałam 1415 zł, na 2 semestr 0 zł :/
Załącznik nr 5 już dawno wysłany i teraz sama nie wiem czy na 2 semestr dostanę kasę i jak to będzie w ogóle wyglądało...
Co do faktur to też u mnie ciężko z nimi, ale skoro nie każą zbierać to raczej nie mają prawa się czepiać jeżeli ktoś nie będzie miał całej kwoty udokumentowanej na fakturach...

PostNapisane: 26 lut 2012, 00:26 
Dobry duch
Dobry duch

Pewnie dopiero pod koniec marca będziemy podpisywali umowy na następny semestr, więc nie ma się co gorączkować, bo to zawsze trochę trwa, ale tak jak mówiłam mi się jeszcze w ciągu 5 lat nie zdarzyło, żeby nie dofinansowali mi drugiego semestru.

PostNapisane: 28 lut 2012, 14:07 
Mile widziany
Mile widziany

Imię: Alex
Potrzebuję szybko odpowiedzi.
Dziś się dowiedziałam od bardzo, bardzo nieuprzejmej baby w PFRONie, że muszę posiadać fakturę i DOWODY WPŁATY za czesne i do JUTRA im to dosłać...
Po 1. nie było mowy o fakturach, pytałam się pana w PFRONie przy podpisywaniu i mówił, że nie trzeba, ale ok. Fakturę mogę dziś spróbować załatwić.
Ale DOWODY WPŁATY? Ja płaciłam przez konto internetowe... Nie posiadam dowodów wpłaty... A mają być oryginały wystawione przez szkołę lub bank...
Czyli co, sama faktura kłamie?;/

Co mam teraz zrobić?? :(

PostNapisane: 28 lut 2012, 15:03 
Dobry duch
Dobry duch

Imię: Magdalena
to same faktury im nie wystarczają ? Nie umiem Tobie pomóc ale w takiej sytułacji powinni wcześniej Cie o tym poinformować :(

PostNapisane: 28 lut 2012, 17:03 
Dobry duch
Dobry duch

Imię: Gosiek
hejka, mam pytanie czy ktoś już się rozliczał z Pfronem?? chodzi mi o to, że przyszła mi juz do domu wiadomość listowna, że rozliczyli mnie z danej kwoty na semestr zimowy, ale w ogóle nic nie napisali o tym co będzie w semestrze letnim... A koleżankę rozliczyli i kazali czekać na info listowne co do semestru letniego... Teraz nie wiem co dalej... W między czasie skonczyła mi się ważność orzeczenia, ale Pani z Pfronu powiedziała, ze bede musiałą tylko dostarczyć nowe orzeczenie, więc nie wiem czy musze składać nowy wniosek na semestr letni, czy nie ... hmmm ???

PostNapisane: 28 lut 2012, 22:21 
Dobry duch
Dobry duch

AlexRothaar napisał(a):
Dziś się dowiedziałam od bardzo, bardzo nieuprzejmej baby w PFRONie, że muszę posiadać fakturę i DOWODY WPŁATY za czesne i do JUTRA im to dosłać...
Po 1. nie było mowy o fakturach, pytałam się pana w PFRONie przy podpisywaniu i mówił, że nie trzeba, ale ok. Fakturę mogę dziś spróbować załatwić.
Ale DOWODY WPŁATY? Ja płaciłam przez konto internetowe... Nie posiadam dowodów wpłaty... A mają być oryginały wystawione przez szkołę lub bank...

ale skoro płaciłaś przelewem przez internet to musisz wydrukować potwierdzenie przelewu ze swojego konta i tle wystarczy:)

---- Dodano 28 lutego 2012, 21:23 ----

A tak w ogóle to dostaliście już wszyscy pismo, że rozliczyli Wam pierwszy semestr? ja jeszcze nic nie dostałam...

PostNapisane: 28 lut 2012, 23:26 
Dobry duch
Dobry duch

Ja dostałam już pismo, że przyjęli moje rozliczenie:)

Teraz to chyba trzeba zaświadczenie (do któregoś tam kwietnia) z uczelni dosłać i potem czekać na list, kiedy będzie podpisywana umowa na drugi semestr..mam rację..?

PostNapisane: 28 lut 2012, 23:48 
Mile widziany
Mile widziany

Imię: Alex
joasia368 napisał(a):
AlexRothaar napisał(a):

ale skoro płaciłaś przelewem przez internet to musisz wydrukować potwierdzenie przelewu ze swojego konta i tle wystarczy:)

---- Dodano 28 lutego 2012, 21:23 ----

A tak w ogóle to dostaliście już wszyscy pismo, że rozliczyli Wam pierwszy semestr? ja jeszcze nic nie dostałam...

Tak tylko oryginalne dowody wpłaty muszę dać szkole w zamian za fakturę... Jak bierzesz w sklepie fakturę to też nie dostajesz paragonu...

PostNapisane: 29 lut 2012, 22:17 
Przyjaciel od serca
Przyjaciel od serca

Ale taki dowód możesz wydrukować dwa razy z konta i jest o pełnoprawnym dokumentem, a jeśli chcesz z banku to idziesz do baku i pani w banku Ci takie dowody również musi wydrukować i potwierdzić. ;) a inna sprawa, sprawdź to po prostu w umowie z PFRONem i wg tego co podpisałaś dostarcz wymagane dokumenty. ;)

A ja problemów nie mam bo
Cierpienie nie jest w cenie
Jedyne co polecam to
Ponowne narodzenie

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 238 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]