Witamy na Ogólnopolskim Forum Osób Niepełnosprawnych. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Autor Wiadomość
PostNapisane: 2 maja 2010, 06:28 
Pisarz
Pisarz

Imię: Tomasz
Kris25 napisał(a):
Najgłupszy post jaki czytałem człowieku gdy ktoś spieprzył swoje życie na własne życzenie to kto chce do tego wracać ;/ ??

ha.. ha.. ha.. Kris?! jesteś bezbłędny i jedyny w swoim rodzaju.. jak coś palniesz to tylko boki zbijać. Chyba za tą śmieszną oryginalność Ciebie lubię. Trzymaj tak dalej.. tacy ludzie na forum też są potrzebni. :lol:

PostNapisane: 5 maja 2010, 23:50 
Dobry duch
Dobry duch

Dzięki hardak za linki, ja je znam, nawet znam założyciela polskiej strony poświęconej mojemu schorzeniu. Obserwuję moją chorobę dokładnie i staram się cały czas zbierać informacje. Tylko, że to jest skomplikowane. Przez tyle lat byłam zdrowa jak ryba i nagle wszystko powoli się sypie i trudno wytłumaczyć dlaczego. taki "urok" tej choroby.

PostNapisane: 28 maja 2010, 10:54 
Częsty bywalec
Częsty bywalec

Moim zdaniem wątek powinien być zatytułowany "Niepełnosprawność przez własną głupotę". Sama jestem ofiarą własnej głupoty. Spieszyłam się do autobusu, przebiegałam przez jezdnie i potrącił mnie samochód. Doznałam trwałego uszkodzenia rdzenia kręgowego, czego efektem jest niedowład nóg i kule do końca życia. Lekarze mówili mi,że i tak miałam szczęście, że mój uraz pozwala na poruszanie się o kulach. Długo nie mogłam się pogodzić z tym, że przez jeden nieprzemyślany moment, stałam się osobą niepełnosprawną. Ale cóż, nie cofnę czasu, więc trzeba żyć dalej.

PostNapisane: 2 cze 2010, 17:35 
Mile widziany
Mile widziany

Imię: Ewelina
ewelincia95 napisał(a):
Ale cóż, nie cofnę czasu,więc trzeba żyć dalej.

Chciałabym, żeby mój chłopak miał takie podejście... Domyślam, że to trudne, ale jak widać, do zrobienia. On pieprzył swoje życie przez kilka lat, permanentnie i z premedytacją, teraz skazany jest na wózek. W każdym razie, gratuluje Wam siły!

PostNapisane: 21 wrz 2010, 19:38 
Dobry duch
Dobry duch

Niestety pewne sytuacje już się wydarzyły i nie możemy cofnąć czasu. Może warto pomyśleć co dalej. Najgorszą rzeczą jest rozpamiętywanie i szukanie winnych. :)

kleo333

PostNapisane: 22 wrz 2010, 20:37 
Częsty bywalec
Częsty bywalec

Imię: Ewelina
Ja choruję od urodzenia, choć chorobę wykryto u mnie w 3 roku życia... Dość późno, ale i tak dobrze funkcjonuję. Wszystko przez lekarzy, którzy ciągle mówili moim rodzicom, że wszystko jest w porządku... Myślę, że większość błędów jest przez lekarzy... :/

http://pomozewelinie.blogspot.com/

PostNapisane: 22 paź 2010, 21:53 
Moderator
Moderator

Imię: Katarzyna
Niepełność na własne życzenie? :o Czy ktokolwiek życzył by sobie być ON? :o - Nie :!: :!: :!: :!: :!: Wielu ON traci zdrowie przez wypadek, brawurę - głupotę ale o kalectwie na Życzenie słyszę po raz pierwszy :o :!: :!: Chyba autor tematu nie przemyślał tego o co mu chodzi... A szkoda :!: Słyszałam kilkaset historii, że ktoś jest ON z czyjejś winy - swojej też - bo i tak bywa. Słyszałam, że choroba przerodziła się w szansę bycia Lepszym Człowiekiem.

PostNapisane: 23 paź 2010, 02:18 
Pisarz
Pisarz

Imię: Ewa
Fakt Kasiu post jest trochę dziwny autora, ale chyba chodziło mu o brawurę i bezmyślność choć ja nie chcę się wypowiadać i oceniać, nikt by sobie nie życzył być ON. Oto kolejny przykład czegoś takiego właśnie
http://www.mariuszrokicki.pl/news.php Mariusz spisał swoją historię w książce, (jest po skoku na główkę)

[/b] - Grzegorz Ciechowski - "tak tak to ja"

PostNapisane: 23 paź 2010, 11:53 
Moderator
Moderator

Imię: Katarzyna
arven1989 dzięki za linka bardzo ciekawa strona.

PostNapisane: 23 paź 2010, 13:29 
Moderator
Moderator

Imię: DZASTI
Ja to rozumiem. To przenośnia, że na własne życzenie. Skoro np. skoczył na główkę na płytkiej wodzie, wiedział czym to się może skończyć czyli na własne życzenie taka przenośnia.

PostNapisane: 23 paź 2010, 19:24 
Pisarz
Pisarz

Katarzyna Metzger napisał(a):
arven1989 dzięki za linka bardzo ciekawa strona.
zgadzam się mam w domu też książkę i szczerze jest ona jedną z przyczyn odmiany mojego życia. Mimo, że ja mam mpd, a nie skoczyłam na główkę uświadomiła mi dobitniej co mogą przeżyć inni. Czytam podobne książki jak tylko mogę i znajdę. Dziasti nie wszyscy wiedzą jak to się może skończyć i w tym jest cały problem w świadomości - dowiadują i uświadamiają to sobie dopiero po fakcie tak też było z Mariuszem. Niemniej rozumiem o co Ci chodzi i z Tobą również się zgadzam.

PostNapisane: 23 paź 2010, 19:30 
Moderator
Moderator

Imię: DZASTI
Wydaje mi się, że tu chodzi o tych co świadomie coś robią chociaż wiedzą czym może się to skończyć o to chodzi w "na własne życzenie" tzn nie ja jestem autorem wątku, ale mi się tak wydaje.

PostNapisane: 23 paź 2010, 20:45 
Pisarz
Pisarz

Rozumiem. Ale jak mówiłam nie mnie oceniać. Tylko wyraziłam się jak ja na to wszystko patrzę.

PostNapisane: 30 paź 2010, 22:57 
Administrator Główny
Administrator Główny

A wiecie, że są ludzie, którzy na własne życzenie chcą być ON? I mówię tutaj o konkretnym życzeniu bycia ON. Oglądałam kiedyś dokument o jakimś szpitalu gdzie przeprowadzają operacje.... amputacji zdrowych kończyn. Taka osoba przechodzi badania psychiczne i jeśli wszystko z nią w porządku (tzn. opinia psychologa będzie pozytywna) wtedy takiej osobie amputują kończynę lub inne części ciała, których ci ludzie (pacjenci) nie chcą mieć. Ja byłam w szoku po prostu, ale to się dzieje naprawdę. Więc Kasiu, jak najbardziej są tacy ludzie, którzy chcą być niepełnosprawni na własne życzenie...
Nie wierzycie? Przeczytajcie sami... http://www.tvp.info/informacje/nauka/am ... e-konczyny

PostNapisane: 30 paź 2010, 23:28 
Pisarz
Pisarz

Nie wiedziałam - ale widocznie na świecie wszystko jest możliwe, nie chcę oceniać ale dla mnie taki człowiek to masochista - bdb że o tym wspomniałaś

PostNapisane: 4 lis 2010, 14:19 
Dobry duch
Dobry duch

Imię: Grazyna
Kris25 napisał(a):
Najgłupszy post jaki czytałem człowieku gdy ktoś spieprzył swoje życie na własne życzenie to kto chce do tego wracać ;/ ??

Chce Wracać i to bardzo chce! i skąd u Ciebie taka pewność?(co może sam nie chcesz,masz z tym problem?
Po pierwsze nikt nigdy nie zakłada że,stanie się coś złego.Nikt nie chce stać się
niepełnosprawny,po skoku do Wody.Cóż czasem się zdarza.
Jestem pełna podziwu dla Ludzi w takiej sytuacji.
Ile kosztuje powrót do życia to wiedzą tylko te osoby i ich najblisi.
Ironia i sarkazm tu nie na miejscu.Może by tak poszukać,takich ludzi i ich
zapytać....polecam u źródła zawsze najleprze info :lol:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]