Witamy na Ogólnopolskim Forum Osób Niepełnosprawnych. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Nowości Nowości dla Rok 2010

Mapa strony Rok 2010 » Dział : Rok 2010

[ Liczba wątków: 53 Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5, 6

Wiadomość
 Tytuł: Mój blog zapraszam,
PostNapisane: 2 gru 2010, 13:05 
Założyłem bloga wprawdzie juz w lutym,ale pisałem na innym.Wróciłem kilka dni temy do niego.Wystarczy wejść na google. Mozna go założyć w portalu gazeta.pl. www.rys854.blox.pl

Czytaj więcej : Mój blog zapraszam, | Wyświetlone : 110 | Odpowiedzi : 2

Tytuł: Lubuskie.bezpłatne 10-dniowe warsztaty aktywizacji zawodowej
PostNapisane: 26 lis 2010, 14:05 
01 lipca 2010 r. Towarzystwo Integracji Społecznej w Zielonej Górze rozpoczęło realizację Projektu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego pod nazwą „Silni Duchem – wsparcie osób niepełnosprawnych w drodze do pełnego uczestnictwa w życiu społecznym i zawodowym”.

Głównym celem Projektu jest ułatwienie wejścia na rynek pracy osobom niepełnosprawnym z terenu województwa lubuskiego, poprzez ich aktywizację społeczną i zawodową oraz budowanie wsparcia w ich otoczeniu. Dlatego też, w Projekcie będą mogły uczestniczyć ...

Czytaj więcej : Lubuskie.bezpłatne 10-dniowe warsztaty aktywizacji zawodowej | Wyświetlone : 72 | Odpowiedzi : 1

Tytuł: Projekt 45+ Dolny Śląsk
PostNapisane: 13 paź 2010, 08:54 
"Kopalnia możliwości"

Uczestnikami Projektu będzie 60 osób powyżej 45 roku życia (w wieku produkcyjnym) nieaktywnych zawodowo i niezarejestrowanych w Urzędzie Pracy jako bezrobotne lub poszukujące pracy. W I edycji, jesiennej, mamy do zrekrutowania 2 grupy 15-osobowe, w drugiej edycji styczeń - luty 2011 kolejne 2 grupy (zajęcia od marca)

Proponujemy następujący pakiet szkoleń:

- doradztwo zawodowe - 3 godz. IPD indywidualne (czyli 45 godz. na grupę)
16 godz. zajęć grupowych warsztaty autoprezentacji
21 godz. zajęć ...

Czytaj więcej : Projekt 45+ Dolny Śląsk | Wyświetlone : 92 | Odpowiedzi : 0

Tytuł: Niezniszczalni stulatkowie
PostNapisane: 1 paź 2010, 14:07 
Jak to możliwe, by cieszyć się dobrym zdrowiem i kondycją przez sto lat? Lekarze i biolodzy przeprowadzają badania na stulatkach, chcąc odkryć tajemnicę długowieczności. Posiadło ją być może rodzeństwo Kahn – trójka licząca sobie 108, 104 i 100 lat.

Helen (108 lat) nie cierpi sałaty, warzyw, wczesnego wstawania i generalnie zdrowego życia. Uwielbia za to hamburgery, czekoladę, drinki i życie nocne w Nowym Jorku – egzotyczne restauracje, Broadway, kino i Metropolitan Opera. W 1918 ...

Czytaj więcej : Niezniszczalni stulatkowie | Wyświetlone : 44 | Odpowiedzi : 0

Tytuł: Dla Pań ;)
PostNapisane: 30 sie 2009, 18:06 
Jestem pełnosprawną (i wolną!:)) 20-latką z doświadczeniem w relacjach między dwoma kobietami. Moje ogłoszenie nie wynika ani z cudownego altruizmu, ani z zakompleksienia, czy jakiegoś zboczenia. Po prostu - mam ochotę kochać się z kobietą niepełnosprawną ruchowo. Wiem, że wśród niepełnosprawnych są osoby homoseksualne, są też kobiety, które po prostu chciałyby spróbować.. Nie chodzi o jakiś wyuzdany seks, na pewno nie chcę za to żadnych pieniędzy, nie jestem SM, która potrzebuje się wyżyć. I dużo ...

Czytaj więcej : Dla Pań ;) | Wyświetlone : 38 | Odpowiedzi : 5

Tytuł: Photoshop
PostNapisane: 17 wrz 2010, 16:52 
Witajcie :)
Kochani szukam programiku do grafiki komputerowej Photoshop. Czy wiecie skad moge go sciagnac? (na zakup go mnie nie stac)

Czytaj więcej : Photoshop | Wyświetlone : 127 | Odpowiedzi : 6

Tytuł: Moja strona
PostNapisane: 8 wrz 2010, 18:42 
Wojciech Kaniuka - Autopromocja
http://www.wojciechkaniuka.lt.pl

Zapraszam.

Czytaj więcej : Moja strona | Wyświetlone : 103 | Odpowiedzi : 2

Tytuł: *Pod Parasolką Marzeń*
PostNapisane: 8 wrz 2010, 18:03 
Serdecznie zapraszam na mój blog: http://pod-parasolka-marzen.blog.onet.pl/

Czytaj więcej : *Pod Parasolką Marzeń* | Wyświetlone : 152 | Odpowiedzi : 5

Tytuł: Historia dla niesłyszących i niewidomych
PostNapisane: 27 sie 2010, 10:14 
Ok. 100 fragmentów filmów fabularnych przedstawiających najważniejsze wydarzenia z historii Polski z okresu II wojny i lat PRL-u, dostosowane do potrzeb osób niesłyszących i niewidomych, zostało wydanych przez IPN w ramach projektu "Historia w filmie".

Jak podkreślają przedstawiciele Biura Edukacji Publicznej Instytutu Pamięci Narodowej, nauczanie historii powinno być ciekawe i atrakcyjne, ale też dostosowane do potrzeb młodego pokolenia. Taką możliwość dają różnorodne filmy dokumentalne, fabularne czy edukacyjne, z których często korzystają nauczyciele. Biuro Edukacji Publicznej ...

Czytaj więcej : Historia dla niesłyszących i niewidomych | Wyświetlone : 74 | Odpowiedzi : 0

Tytuł: Kiedy banknot 100 zł wart jest 700 zł?
PostNapisane: 24 sie 2010, 12:59 
– Zawsze warto oglądać banknot, który wyjmujemy z bankomatu – twierdzi kolekcjoner Paweł P. – Może się okazać, że pospolite 100 zł warte jest 600 lub 700 zł.

Nikt by się nie domyślił, że Paweł P., prowadzący sieć sklepów z obuwiem, czterdziestokilkuletni facet z Wrocławia, jest jednym z największych kolekcjonerów pieniędzy papierowych w Polsce. Swoją przygodę z numizmatyką zaczynał od monet, kiedy jako dziecko znalazł u babci w ogródku na Karłowicach kilka franków z czasów ...

Czytaj więcej : Kiedy banknot 100 zł wart jest 700 zł? | Wyświetlone : 226 | Odpowiedzi : 0

[ Liczba wątków: 53 Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5, 6

Ostatni 10 aktywny temat

Kontrowersyjne

Brak nowych postów Kościół
Zobacz najnowszy post

Rozrywka

Brak nowych postów ŚMIEJMY SIĘ
Zobacz najnowszy post
Brak nowych postów Łańcuch zwierząt
Zobacz najnowszy post
Brak nowych postów Literka i fotka
Zobacz najnowszy post
Brak nowych postów Pokaż Mi...
Zobacz najnowszy post
Brak nowych postów Liczby
Zobacz najnowszy post

Luźne tematy

Brak nowych postów Pogaduchy - o wszystkim i o niczym ;-)
Zobacz najnowszy post
Brak nowych postów Co Cię dziś zdenerwowało?
Zobacz najnowszy post

Sprzęt

Brak nowych postów Poszukiwania roweru trójkołowego
Zobacz najnowszy post

Problemy i troski dnia codziennego

Brak nowych postów czy pójść na operację głowy???????
Zobacz najnowszy post

Zaloguj

Nazwa użytkownika:   Hasło:   Zaloguj mnie automatycznie przy każdej wizycie  

Statystyki

Statystyki

Liczba postów: 209517 | Liczba wątków: 6399 | Liczba użytkowników: 4405