Witamy na Ogólnopolskim Forum Osób Niepełnosprawnych. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 10 ] 

Autor Wiadomość
PostNapisane: 8 wrz 2006, 00:14 
Pisarz
Pisarz

kris napisał(a):
Mnie tam jakoś nie ciągnęło za granicę w szkole podstawowej byłem z wycieczką w Czechach było nawet fajnie , drugi mój wyjazd za granicę to był wyjazd do Izraela lecz nie w formie wycieczki a leczenia i tu mogę jedynie powiedzieć jak jest z perspektywy szpitala i oddziału rehabilitacyjnego i co tu dużo mówić chciałbym by było tak u nas w Polsce wyposażenie cóż krótko mówiąc bajka miłe podejście personelu w stosunku do pacjenta i wszystko dostosowane do potrzeb osoby poruszającej się na wózku tak jak w środku szpitala co u nas czasem bywa trudne jak i po za szpitalem chodniki podjazdy do sklepów .

Takie warunki to nie na nasze realia. Pielegniarki czasami trafiaja sie okropne. Mnie jedna meczyla jak bylam w szpitalu, wiec powiedzialam o tym dla lekarza, bo skoro ona ma mi robic zastrzyk i robi to w taki sposob, ze idzie tylko wyc z bolu to cos jest nie tak, zawsze mnie budzila o 6 z rana zeby dac termometr, to bylo drastyczne budzenie. Myslalam, ze uciekne ze szpitala kiedy sie dowiedzialam po operacji, ze jak bedzie trzeba dac mi znieczulenie to akurat ona bedzie miala dyzur. Na poczatku bylo ok. W nocy kiedy mialam miec znieczulenie to dzieci plakaly z sali obok, wiec musialam poczekac i cierpiec po cichu.
To bylo straszne.

Złączony post: Pią Wrz 08, 2006 3:56 pm
Moze w koncu ktos ruszy glową i poprawia sie warunki, jednak to szybko nie nastapi. Po co politykom takie pensje jak oni malo co robia, a tylu ludzi zyje w biedzie, ale to juz politykow nie obchodzi tak samo jak ludzie niepelnosprawni.

Ostatnio edytowano 10 wrz 2006, 01:05 przez Joanna, łącznie edytowano 2 razy

PostNapisane: 9 wrz 2006, 12:48 
Moderator
Moderator

Imię: Katarzyna
Moze to naiwnie zabrzmi, ale ja wierze ze sie zmieni. Nie wiem kiedy, ani jak, ale zrobie co sie da zeby pomóc... Moze niewiele moge. Ale zawsze cos. Razem z wami moge wiecej... i tego sie zamierzam trzymac!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :smile: :smile: :smile: :smile: :smile: :smile:

Ostatnio edytowano 10 wrz 2006, 01:08 przez Katarzyna Metzger, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 10 wrz 2006, 00:52 
Pisarz
Pisarz

spoko cały czas się zmienia, autobusy niskopodłogowe nawet niektorzy kierowcy opuszczają klapę żeby można było wjechać. podjazdy, niskie krawężniki. czasem nawet proste chodniki. :lol: :lol: podobno nawet kilka wagonów pkp jest przystosowanych echhhh niestety pani opiekujaca się zabytkami nie cierpi inwalidów, cała starówka wyłożona kocimi łbami, do żadnego zabytkowego gmachu nie pozwala zrobić podjazdów, najfajniej jest w zamku, nowoczesna winda dla inwalidów. niestety mały feler, trzeba najpierw wjechać kilka stopni bez windy. lepiej skończę , byłem w berlinie. nawet niebrzytko.

Ostatnio edytowano 10 wrz 2006, 01:13 przez bubu, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 14 wrz 2006, 22:39 
Pisarz
Pisarz

Ostatnio u mnie takie krawezniki zrobili, ze idzie sie w glowe popukac, a podjazd na chodnik ma duzy stopiec, musze sie cudowac zanim wejde na niego, a czasami ze stresu przez rozjechaniem przez tira lub inny samochod moj chlopak mnie po prostu bierze na race i wsadza na chodnik. Denerwuje mnie to, ze nikt nie pomysli o ludziach na wozkach. W blokach mieszka osoba na wozku, a obok wyjscia ma tak tragiczny chodnik, ze cudem tylko sie nie przewraca.

PostNapisane: 14 wrz 2006, 22:43 
Moderator
Moderator

Imię: Katarzyna
Mam to samo :!: I niestety nie tylko ja :!: Polska rzeczywistość :!: :!: :!:

PostNapisane: 14 wrz 2006, 22:46 
Pisarz
Pisarz

Szkoda, ze politycy nie chca tego zmienic, wola miec wlasna kieszen wypchana pieniedzmi.

PostNapisane: 15 wrz 2006, 19:46 
Pisarz
Pisarz

to raczej wina urzędników miejskich, no i obojętności oraz zwykłej głupocie, samochod zaparkowany na godzinkę na kopercie lub podjeździe, obojetność strażników miejskich którzy nie zwracają uwagi na samochody zaparkowane tak że nie da się przejechać wózkiem, a na uwagę że powinni coś zrobić wzruszają ramionami. chodniki tak skośne że nie da się jechać wózkiem itp. itd. choć trzeba przyznać że większość sprawnych jest raczej chętna do pomocy. zawsze znajdzie się ktoś kto pomoże przy wózku, kierownik budowy stawiający Lidla zachował się jak gbur, ale kierownik "ekspansji" Lidla był milszy i teraz jest podjazd dla wózków. niestety paru sprytnych kierowców próbuje rozjechać ten podjazd. ech temat rzeka. :mad:

PostNapisane: 15 wrz 2006, 19:53 
Pisarz
Pisarz

Ech masz racje temat rzeka, a ludzi zdrowych nie zmieni sie, moze czasami pomoga, ale i tak np budujac cos nie pomysla o ON.

PostNapisane: 18 wrz 2006, 22:53 
Pisarz
Pisarz

może powinniśmy im pomóc? może zorganizujmy taką akcję jak kierowcy ON z tymi kopertami?

PostNapisane: 18 wrz 2006, 23:37 
Pisarz
Pisarz

Mozna by bylo o tym pomyslec, bo pomysl ciekawy.

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 10 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]