Witamy na Ogólnopolskim Forum Osób Niepełnosprawnych. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 129 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona

Mój głos w wyborach prezydenckich 2010 otrzyma:
Waldemar Pawlak 2%  2%  [ 1 ]
Marek Jurek 0%  0%  [ 0 ]
Grzegorz Napieralski 8%  8%  [ 4 ]
Jarosław Kaczyński 24%  24%  [ 12 ]
Bronisław Komorowski 48%  48%  [ 24 ]
Andrzej Olechowski 2%  2%  [ 1 ]
Bogusław Ziętek 0%  0%  [ 0 ]
Janusz Korwin-Mikke 4%  4%  [ 2 ]
Kornel Morawiecki 0%  0%  [ 0 ]
Andrzej Lepper 0%  0%  [ 0 ]
Żaden z powyższych 12%  12%  [ 6 ]
Liczba głosów : 50

Autor Wiadomość
PostNapisane: 13 maja 2010, 18:46 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Zapraszam do głosowania i dyskutowania. Mój głos oczywiście dostaje Janusz Korwin-Mikke.

A wy jakie macie zdanie?

Ostatnio edytowano 13 maja 2010, 18:50 przez Mateo, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 13 maja 2010, 18:49 
Dobry duch
Dobry duch

Imię: Piotr
Zaden. Dutkiewicz nie startuje wiec nie zagłosuję

PostNapisane: 13 maja 2010, 18:51 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

sabbt napisał(a):
Zaden. Dutkiewicz nie startuje wiec nie zagłosuję

Dodałem opcję "żaden z powyższych" - możesz teraz zagłosować :)

PostNapisane: 13 maja 2010, 23:29 
Pisarz
Pisarz

Imię: K
Ponieważ w wyborach liczyć się będą tylko dwaj kandydaci ja zagłosuję na przeciwnika J.Kaczyńskiego,tylko dlatego oddam swój głos na B.Komorowskiego,żeby nie wygrał Kaczyński.

PostNapisane: 13 maja 2010, 23:44 
Moderator
Moderator

Chciałabym zeby wygral Janusz Korwin-Mikke,ale ponieważ WIADOMO ze i tak on nie wygra (bo walka rozgrywa sie pomiedzy Kaczyńskim, a Komorowskim) to glos oddałabym na Komorowskiego.

PostNapisane: 13 maja 2010, 23:52 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

buziaczek napisał(a):
Chciałabym zeby wygral Janusz Korwin-Mikke,ale ponieważ WIADOMO ze i tak on nie wygra (bo walka rozgrywa sie pomiedzy Kaczyńskim, a Komorowskim) to glos oddałabym na Komorowskiego.

Ale co ci szkodzi poprzeć Korwina w I turze?
Jak będziesz chciała wybrać to mniejsze zło, to zawsze jest II tura :)

PostNapisane: 14 maja 2010, 10:55 
Częsty bywalec
Częsty bywalec

Imię: Sonia
buziaczek napisał(a):

a to ciekawe, osoba ON oddaje swój głos na człowieka który nie lubi, dyskryminuje osoby niepełnosprawne i mówi o tym całkiem oficjalnie bez żadnych zahamowań... hmm, no na pewno będzie dbał o to by lepiej Ci się żyło:) taka mała dygresja..

PostNapisane: 14 maja 2010, 11:21 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

agusss77 napisał(a):
a to ciekawe, osoba ON oddaje swój głos na człowieka który nie lubi, dyskryminuje osoby niepełnosprawne i mówi o tym całkiem oficjalnie bez żadnych zahamowań... hmm, no na pewno będzie dbał o to by lepiej Ci się żyło:) taka mała dygresja..

Totalne bzdury. JKM nie dyskryminuje żadnych niepełnosprawnych i na pewno nie ma wobec nich jakichś negatywnych uczuć. Nie wiem skąd masz takie fałszywe informacje.

Udowodnij te odważne stwierdzenia, jak możesz :)

PostNapisane: 14 maja 2010, 11:23 
Częsty bywalec
Częsty bywalec

słyszałam osobiście jego wypowiedzi...

http://wiadomosci.wp.pl/kat,50316,title ... prasa.html

Poszukaj sobie.. sama słyszałam (w wywiadzie telewizyjnym) więc nie muszę.. pan Korwin Mikke jest zniesmaczony osobami niepełnosprawnymi, np. burzy jego estetykę osoba tańcząca na wózku "taniec na wózku to żałosna imitacja, czy ja muszę na to patrzeć?"... dzieci niepełnosprawne zarażają dzieci zdrowe itd. itd. ... pełno tego było nie chce mi się tego przytaczać, zainteresowani niech sami to zrobią. W każdym bądź razie gratuluję wyboru po niektórym.

Ostatnio edytowano 14 maja 2010, 19:18 przez Aggaxx, łącznie edytowano 1 raz
Posty połączono.

PostNapisane: 14 maja 2010, 12:53 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

agusss77 napisał(a):
http://wiadomosci.wp.pl/kat,50316,title,Korwin-Mikke-dzieci-niepelnosprawne-zarazaja-zdrowe,wid,9281870,wiadomosc_prasa.html

Poszukaj sobie.. sama słyszałam (w wywiadzie telewizyjnym) więc nie muszę.. pan Korwin Mikke jest zniesmaczony osobami niepełnosprawnymi, np. burzy jego estetykę osoba tańcząca na wózku "taniec na wózku to żałosna imitacja, czy ja muszę na to patrzeć?"... dzieci niepełnosprawne zarażają dzieci zdrowe itd. itd. ... pełno tego było nie chce mi się tego przytaczać, zainteresowani niech sami to zrobią. W każdym bądź razie gratuluję wyboru po niektórym.

Wierzysz we wszystko, co ci powiedzą w telewizji? W takim razie współczuję. Potem nie ma się co dziwić, że mamy takie chore państwo.

A teraz do rzeczy:

Mimo iż znam dogłębnie twórczość JKMa, to pierwsze słyszę tą wypowiedź o tańcu. W sieci nie znalazłem żadnego wiarygodnego źródła, więc mogę przypuszczać, że to jest zwykła internetowa legenda (jakby faktycznie coś takiego było, to pewnie zaraz rozpętałaby się burza medialna). Ale nawet jakby tak myślał, to co z tego? Ma prawo wyrażać własną opinię na ten temat. Mi też się taki taniec nie podoba i nie widzę w tym nic fajnego - ale czy to powód, aby uznawać mnie za osobę dyskryminującą niepełnosprawnych?

Co do incydentu we Wrześni w trakcie kampanii wyborczej 2007 - nie ma żadnego zapisu tamtego wydarzenia i jedyne na czym możemy polegać, to relacje ludzi, którzy w tym uczestniczyli. Przypominam, że toczyła się wtedy kampania wyborcza i wielu polityków tam będących miało powód, aby zdyskredytować i ośmieszyć JKMa (Łukasz Naczas z SLD i te nawiedzone kobiety z Partii Kobiet).

Poniżej cytuję oświadczenie samego JKMa z jego bloga:

Teraz o wczorajszym incydencie, o którym mi doniesiono - w programie p.Jana Pospieszalskiego. P.Manueli Gretkowskiej z Partii Ekshibicjonistek chodziło na pewno o to, że we Wrześni moje przemówienia przerywał - a właściwie: zagadywał jednym potokiem słów - jakiś patafian z LiD-u. W pewnym momencie zaczął wrzeszczeć, że chcę wyrzucić ze szkół niepełnosprawne dzieci. Odparłem na to, że to bzdura - nie chcę tylko, by pod przymusem "integrowano" dzieci tych rodziców, którzy sobie tego nie życzą. Zacząłem nawet (zamiast powiedzieć poPiSowo: "Spieprzaj patafianie!") wyjaśniać: dlaczego. Na co podleciała jakaś narwana Partyjna Kobieta i zaczęła mnie ciągnąc do stoiska Partii Ekshibicjonistek żądając, bym podszedł do ich namiotu i powiedział to w oczy jej córce, siedzącej na wózku inwalidzkim. Poszedłem. Powiedziałem. Była to miła panienka, bardzo inteligentna na oko - gdy jednak zadałem jej pytanie, czy chodzi na WF (odparła twierdząco) i zacząłem pytać, jak może np. grać w piłkę ze zdrowymi dziećmi, matka zaczęła wrzeszczeć, że nie pozwala mi zarażać jej dziecka faszystowskimi ideami i mam sobie iść precz. Mała była najwyraźniej rozczarowana, bo chciała podyskutować - ale, cóż: decyzja matki jest dla nas, konserwatystów, obowiązująca.

I tyle incydentu. Potem, na debacie przy pełnym audytorium, gdy ten facet znów zaczął coś takiego wrzeszczeć, oświadczyłem, delikatnie, że jest on faszystą chcącym rządzić cudzymi dziećmi; gdy nie przestawał ogłosiłem, że jest nie tylko faszysta, ale do tego idiotą - co, ku memu radosnemu zdziwieniu, spotkało się z burzą oklasków audytorium.

Idiotom nie wolno ustępować, bo nam na głowy wlezą.

Czy wolno gnoić człowieka tylko z tego powodu, że nie popiera jedynej słusznej, postępowej idei integracji w szkołach? Dlaczego dochodzicie do takich wniosków? Korwin nie miał zamiaru nikogo obrazić ani zmieszać z błotem. Po prostu powiedział dziewczynce, że jego zdaniem lepszym rozwiązaniem jest tworzenie osobnych klas dla niepełnosprawnych i pełnosprawnych bo przynosi to korzyści obu stronom. Zarówno tym niepełnosprawnym (bo będą mogli uczestniczyć w zajęciach dostosowanych specjalnie dla nich, nie będą narażeni na docinki rówieśników, będą się czuli bezpieczniej i bardziej swojo w gronie innych osób takich jak oni - oczywiście chodzi tutaj głównie o niepełnosprawnych intelektualnie albo psychicznie), jak i pełnosprawnym, którzy nie będą tracili na swojej nauce z racji wysokiego zaabsorbowania nauczyciela przez uczniów niepełnosprawnych.

Miałem okazję chodzić do szkoły podstawowej i gimnazjum, w którym była klasa integracyjna. Nie wyglądało to za dobrze - do kupy zostały zebrane dzieci z ADHD, autyzmem, Aspergerem i jeszcze paroma innymi dysfunkcjami. Skutek był taki, że nauczyciel mnóstwo czasu musiał poświęcać na opiekę nad tymi bardziej problematycznymi dziećmi. To oczywiście nie sprzyja wysokiemu poziomowi nauczania i jest to oczywiste.

A co do zarażania niepełnosprawnością, to doszło do skrajnego niezrozumienia wypowiedzi Korwina. Nie chodziło o to, że dzieci niepełnosprawne dosłownie zarażają kalectwem, tylko chodziło o to że niepełnosprawni (najczęściej umysłowo, rzadziej fizycznie) w wielu przypadkach przyczyniają się do ogólnego spadku poziomu nauczania w klasach integracyjnych. Chociażby z powodu dostosowywania programów nauczania do ich potrzeb, większego zaabsorbowania nauczyciela i wielu innych czynników wpływających na jakość i poziom nauczania. Polecam poczytać fachowe opracowania psychologów i pedagogów odnośnie wad nauczania integracyjnego. Jest tego w sieci bardzo dużo. Jeżeli dana dysfunkcja nie przeszkadza w żadnym, większym stopniu w prowadzeniu zajęć to nie ma nic złego i w takim wypadku nie ma żadnych przeciwwskazań aby uczeń zdrowy uczył się w jednej klasie z chorym. Jeżeli np. niepełnosprawny uczeń nie będzie miał lewej dłoni, ale będzie w stanie bardzo sprawnie posługiwać się drugą i nie będzie wymagał specjalnej pomocy/opieki i nie będzie absorbował nauczyciela/ingerował w lekcję w związku ze swoją dysfunkcją to jest wszystko OK. Ale jeżeli osoba na wózku inwalidzkim chodzi na W-F ze zdrowymi dziećmi to coś chyba jest nie tak.
No ale oczywiście powinna być całkowita wolność wyboru i tylko o to apeluje Korwin. JKM nie zamierza niczego narzucać i za nikogo decydować. Nawet jeśli nie podobają się komuś niektóre jego opinie, to jakie to ma znaczenie w głosowaniu nań w wyborach, skoro on nie będzie w ogóle zamierzał regulować prawnie tej kwestii?

O wiele bardziej niemoralne było w tamtym wydarzeniu wykorzystywanie niepełnosprawnej osoby (chodzi o córkę p. Gretkowskiej) do brudnej kampanii politycznej. Agitacja kalectwem swojej córki, niczym jakaś Rumunka na skrzyżowaniu - smutne i żałosne. Ale nie, to JKM będzie uchodzić za parszywego drania, który źle życzy niepełnosprawnym ...
Jak jeszcze masz jakieś pytania, to pisz - postaram się dogłębnie wyjaśnić te wszystkie nieporozumienia.

agusss77 napisał(a):
słyszałam osobiście jego wypowiedzi...

O jakie wypowiedzi konkretnie chodzi? Gdzie i kiedy to było?

Aha i jeżeli chcecie poznać prawdziwe stanowisko JKMa na temat niepełnosprawnych, to polecam obejrzeć ten odcinek V-Bloga:
http://www.youtube.com/watch?gl=PL&hl=pl&v=lf5Ct1hYXSk

Ewidentnie wynika, że jeśli chodzi o niepełnosprawnych fizycznie (np. na wózkach) to nawet nie zależy mu na tym, aby tworzyć jakieś oddzielne klasy. Jeżeli jest taka możliwość, to mogą się uczyć razem i nie ma przeciwko temu żadnych przeciwwskazań. Inna sprawa, jeśli usiłuje się forsować integrację wszystkich ze wszystkimi na siłę, tylko w imię jakiegoś równouprawnienia, z pominięciem zdrowego rozsądku. I temu JKM się będzie sprzeciwiał.

PostNapisane: 14 maja 2010, 13:22 
Częsty bywalec
Częsty bywalec

udzielał wywiadu, to było podczas ostatnich wyborów... wychodziło to z jego ust więc gdzie tu zakłamanie mediów? no chyba że sobowtór?? słyszałam na własne uszy wypowiedź o tańczących na wózkach jak i o upośledzonych dzieciach (wypowiedz tyczyła szkół z klasami integracyjnymi). to nie był tekst pisany tylko wypowiedziany... słuch mam dobry

jeśli też jak pan Korwin uważasz, że przy dzieciach upośledzonych zdrowe też takie się stają to okj, jeśli też uważasz, że taniec na wózku to marna imitacja, nie smaczna, i powinno się z tym ukrywać, to super, popieraj to dwoma ręcami.. tyle że się nie spostrzeżesz jak wylądujesz w zamkniętym odizolowanym przytułku (swego czasu bywało że w piecach koncentracyjnych). nie, nie, co tu się kłócić dbajmy o czystą rasę:) KORWIN MIKKE NA PREZYDENTA! <olee>

PostNapisane: 14 maja 2010, 13:43 
Moderator
Moderator

Szczerze mówiąc - nie wiem czy wogóle pójdę na wybory :?: Jaki jest sens :?: Najpierw naobiecują ludziom nie wiadomo co a potem będą mówić : nio niestety- jest kryzys i nie będzie tego i tego. A kasę za bycie prezydentem i tak wezmą :)

http://www.youtube.com/watch?v=vwVnogxSKQE&list=HL1337635196&feature=mh_lolz

PostNapisane: 14 maja 2010, 13:50 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

agusss77 napisał(a):
udzielał wywiadu, to było podczas ostatnich wyborów... wychodziło to z jego ust więc gdzie tu zakłamanie mediów?

Jego wypowiedzi były relacjonowane przez osoby trzecie, więc nie do końca z jego ust (mówię o tym incydencie z Wrześni).
agusss77 napisał(a):
no chyba że sobowtór?? słyszałam na własne uszy wypowiedź o tańczących na wózkach jak i o upośledzonych dzieciach (wypowiedz tyczyła szkół z klasami integracyjnymi). to nie był tekst pisany tylko wypowiedziany... słuch mam dobry

Tak jak napisałem - czy to coś złego, że JKM sprzeciwia się forsowaniu integracji dzieci upośledzonych ze zdrowymi? Zresztą powiedz dokładnie o czym mówił, zamiast rzucać takie ogólniki. Nawet nie do końca wiem, do czego mam się ustosunkować.
agusss77 napisał(a):
jeśli też jak pan Korwin uważasz, że przy dzieciach upośledzonych zdrowe też takie się stają to okj,

Szkoda, że nawet nie przeczytałaś tego co napisałem.
agusss77 napisał(a):
jeśli też uważasz, że taniec na wózku to marna imitacja, nie smaczna, i powinno się z tym ukrywać, to super, popieraj to dwoma ręcami..

Nie uważam, że to marna imitacja, tylko po prostu mi się to nie podoba. Ale każdy ma swoje gusta, nie każdemu się wszystko podoba.
Muzyka metalowa też mi się nie podoba, ale to nie powód, abym uchodził za wroga metalu i dyskryminatora wszystkich metalowców.
agusss77 napisał(a):
tyle że się nie spostrzeżesz jak wylądujesz w zamkniętym odizolowanym przytułku (swego czasu bywało że w piecach koncentracyjnych). nie, nie, co tu się kłócić dbajmy o czystą rasę:) KORWIN MIKKE NA PREZYDENTA! <olee>

Co to za demagogia? Co to za kłamstwa? Gdzie Korwin chce zamykać niepełnosprawnych w odizolowanych przytułkach? Przeczytałaś chociaż kawałeczek tego co się naprodukowałem, obejrzałaś ten odcinek v-bloga, do którego podałem linka? O tych obozach koncentracyjnych to nie skomentuję. Pewnie o tym nie wiesz, ale Korwin nigdy nie opowiadał się, ani się nie opowiada za jakąkolwiek sztuczną selekcją, eugeniką czy innymi tego typu wymysłami.

PostNapisane: 14 maja 2010, 14:15 
Częsty bywalec
Częsty bywalec

Nie słyszałam relacji jego wypowiedzi tylko wypowiedz (siedzial na krzesyłku i z typowym dla niego błogim uśmiechem wypowiadał się) a to że później próbował wybielić swe słowa to już inna sprawa. Dokładnie przeczytałam Twój wpis zdania mego nie zmieniłeś, jednakże nie chce też zmieniać Twojego. Poglądy Pana Korwina mi nie odpowiadają i już... nie mam w naturze mówić, że pada deszczyk gdy ktoś mi wylewa na głowę wiadro pomyj, stąd absolutnie nie będę usprawiedliwiać tegoż polityka, pisząc, że on na pewno chciał coś innego powiedzie, na pewno pozytywnie myśli, tylko po prostu źle formuuje zdania.. dla mnie on jest typem człowieka który ma negatywny stosunek do wszelkich inności (w tym do osób niepełnosprawnych) i tyle w temacie. Dlatego taki człowiek wyjątkowo nie może zostać moim prezydentem.

PostNapisane: 14 maja 2010, 15:11 
Dobry duch
Dobry duch

Gdyby ktoś chciał się dowiedzieć, co JK-M sądzi o paraolimpiadach to prosze poczytać:
http://www.prokapitalizm.pl/korwin-mikk ... torem.html
Pytanie 15, żeby nie trzeba było całych tych jego bzdurnych teorii czytać.

Inny cytat z jego wypowiedzi: "Ja dbam o dzieci normalne lub wybitne - dzieci z patologiami powinny być trzymane od nich z daleka, bo z kim przestajesz takim sie stajesz ” przyszłość Polski zależy od tego, jakie będzie wychowanie dzieci normalnych - zwłaszcza wybitnych - a nie od tego czy ogromnym wysiłkiem i kosztem uda się z debila zrobić imbecyla ! " ("Angora" nr 24 z 2006 r.)

http://korwin-mikke.blog.onet.pl/Prawda ... 01167559,n
tu z kolei można sie dowiedzieć m.in. jak to "sami inwalidzi sa obecnie rozpieszczeni: żyja z zasiłków...)".

Poza tym ten pan jest za liwidacją WSZYSTKICH zasiłków (moge podać źródło do jego wypowiedzi ale wywiad jest długi).

A z kolei co sądzi o kobietach, to już temat na kolejna dyskusję. Polecam wszystkim kobietom, aby poczytały jego wypowiedzi to się dowiedzą, jak jest nasza rola i umiejętności :/

PostNapisane: 14 maja 2010, 16:08 
Moderator
Moderator

Imię: DZASTI
Tak teraz myślę o tej integracji. I powiem szczerze, że nie do końca się z tym zgadzam. Tzn. Dzieci np na wózkach ze zdrowymi ok, ale już dziecko z ADHD w "normalniej" klasie to jestem przeciw. Byłam belfrem i pamiętam klasę gdzie miałam Mikołaja (dziecko z ADHD) i większość czasu musiałam mu poświęcać i na tym cierpiały inne dzieci.

PostNapisane: 14 maja 2010, 16:10 
Częsty bywalec
Częsty bywalec

DZASTI
Zgadzam się w całej pełni z tym,co mówisz.Znam ten problem również z autopsji :wink:

PostNapisane: 14 maja 2010, 16:34 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

ola30 napisał(a):
Gdyby ktoś chciał się dowiedzieć, co JK-M sądzi o paraolimpiadach to prosze poczytać:
http://www.prokapitalizm.pl/korwin-mikk ... torem.html
Pytanie 15, żeby nie trzeba było całych tych jego bzdurnych teorii czytać.

Jakich bzdurnych teorii? Co tam jest niby bzdurnego?

Co do paraolimpiad, to ma rację - też nie miałbym chęci do tego, aby rywalizować sportowo z innymi niepełnosprawnymi. Zdecydowanie bardziej wolę rywalizować na tych polach, na których mogę podjąć rywalizację z każdym, bez względu na swoją chorobę. Tutaj kłaniają się sporty umysłowe i elektroniczne.

Poza tym takie wydzielanie paraolimpiad często mija się z celem - weźmy chociaż przykład Natalii Partyki, która z powodzeniem startuje również w normalnych zawodach. Albo Oscar Pistorius, który na swoich protezach osiąga wyniki porównywalne do normalnych biegaczy.
Jak są w czymś dobrzy, to niech konkurują ze wszystkimi.
ola30 napisał(a):
Inny cytat z jego wypowiedzi: "Ja dbam o dzieci normalne lub wybitne - dzieci z patologiami powinny być trzymane od nich z daleka, bo z kim przestajesz takim sie stajesz ” przyszłość Polski zależy od tego, jakie będzie wychowanie dzieci normalnych - zwłaszcza wybitnych - a nie od tego czy ogromnym wysiłkiem i kosztem uda się z debila zrobić imbecyla ! " ("Angora" nr 24 z 2006 r.)

A co jest nie tak z tą wypowiedzią? Spójrz chociażby na sytuację gimnazjów, jak zdolni uczniowie cierpią na tym, że w jednej klasie upycha się wszystkich, począwszy od patologii, a skończywszy na geniuszach. Tracą na tym i nauczyciele i ambitni uczniowie i traci też polski podatnik, który musi dopłacać do nauki gościa, który absolutnie uczyć się nie chce i nie zamierza.
ola30 napisał(a):
Poza tym ten pan jest za liwidacją WSZYSTKICH zasiłków (moge podać źródło do jego wypowiedzi ale wywiad jest długi).

To chyba dobrze?
ola30 napisał(a):
A z kolei co sądzi o kobietach, to już temat na kolejna dyskusję. Polecam wszystkim kobietom, aby poczytały jego wypowiedzi to się dowiedzą, jak jest nasza rola i umiejętności :/

No faktycznie zbrodniarz z tego JKMa, bo podważa poprawną politycznie, postępową teorię feministek i lewaków o równouprawnieniu :D
Gość po prostu samodzielnie myśli i nie boi się mieć na wszystko własnych poglądów - i ja cenię takich ludzi, nawet jak czasem się z nimi nie zgodzę.

PostNapisane: 14 maja 2010, 17:42 
Pisarz
Pisarz

Imię: Jacek
Ja na Janusza Korwina-Mikke. Ludzie opowiadają o nim niestworzone rzeczy, ale nigdy nie widzieli, nie słyszeli i nie czytali jego wypowiedzi, a całą swoją "wiedzę" czerpią z relacji innych osób, no i relacje te uznają za prawdziwe.

PostNapisane: 14 maja 2010, 19:17 
Dobry duch
Dobry duch

ola30 napisał(a):
"(...) przyszłość Polski zależy od tego, jakie będzie wychowanie dzieci normalnych - zwłaszcza wybitnych - a nie od tego czy ogromnym wysiłkiem i kosztem uda się z debila zrobić imbecyla ! " ("Angora" nr 24 z 2006 r.)

A co jest nie tak z tą wypowiedzią? Spójrz chociażby na sytuację gimnazjów, jak zdolni uczniowie cierpią na tym, że w jednej klasie upycha się wszystkich, począwszy od patologii, a skończywszy na geniuszach. Tracą na tym i nauczyciele i ambitni uczniowie i traci też polski podatnik, który musi dopłacać do nauki gościa, który absolutnie uczyć się nie chce i nie zamierza.

W tej wypowiedzi wcale nie musi chodzić o klasy integracyjne, ale o edukację i rewalidację osób uposledzonych umysłowo, czyli "jak z debila zrobic imbecyla". Moze rodzice dzieci niepełnosprawnych umyslowo to skomentują? :/

Odnośnie bezdurności teorii JKM. Weźmy teorie ekonomiczne: tak się składa, że jest on magistrem filozofii (studiował na innych kierunkach ale ukończył tylko ten), a ja zarówno prawa, jak i ekonomii. Nie wiem, jakie Ty masz kompetencje to rozmowy o ekonomii, pytam bo wolałabym dyskutowac na jakimś poziomie. Przepraszam, ale nie mam czasu na tłumaczenie komuś 5 lat studiów. Możemy zacząc od tego, że podaj obecnie istniejący kraj, w którym wprowadzono w życie utopie Pana JKM i omówmy tę gospodarkę. Dlaczego teorie JKM nie są brane na poważnie przez ekonomistów? Czyżby efekt międzynarodowego spisku masonów?

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 129 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]