Witamy na Ogólnopolskim Forum Osób Niepełnosprawnych. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 134 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7

Autor Wiadomość
PostNapisane: 1 paź 2010, 17:39 
Moderator
Moderator

Imię: DZASTI
No to ja, żeby nie było monotonii czasami zamiast sobotę sprzątam w piątek ;)

Ja zawsze miałam wsio ułożone i według planu. Tego byłam w domu nauczona i teraz staram się z tym walczyć, bo to głupie, że akurat o tej porze muszę to a teraz tamto. I nie daj boże akurat coś w tym czasie było innego: to było chore. Ale jestem na dobrej drodze ;)

PostNapisane: 1 paź 2010, 17:46 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Imię: Joasia
Lucy napisał(a):
Meteo, monotonia to nie nuda. Jeśli codziennie dzieje się to samo lub podobnie i dni zaczynają Ci się zlewać w jedno i już nie wiesz czasem czy to poniedziałek czy czwartek to ,to jest monotonia.
Trzymajcie za mnie kciuki przez weekend i w poniedziałek.J

Masz rację, monotonia to nie nuda.
Trzymam kciuki i życzę miłej zabawy!!!!!!!

Dać dużo ciepła umie i każdy ból zrozumie.
A gdy przestaje dla nas bić tak trudno dalej
żyć...
Kocham Cię Mamo!!!!!!!!!!!!!!

PostNapisane: 1 paź 2010, 18:13 
Pisarz
Pisarz

Imię: Mariola
DZASTI napisał(a):
No to ja,żeby nie było monotonii czasami zamiast sobotę sprzątam w piątek ;)
Ja zawsze miałam wsio ułożone i według planu.Tego byłam w domu nauczona i teraz staram się z tym walczyć,bo to głupie,że akurat o tej porze muszę to a teraz tamto.I nie daj boże akurat coś w tym czasie było innego: to było chore.Ale jestem na dobrej drodze ;)

moze to glupie,ale ja nie uwazam ze to jest chore.u mnie w domu od kiedy ojciec musi brac regularnie co do godziny leki przeciwodrzutowe,kazdy posilek i kazda chwila jest wyznaczona co do minuty.ale kazdy zyje jak chce. :)

PostNapisane: 1 paź 2010, 18:23 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Lucy napisał(a):
Meteo, monotonia to nie nuda. Jeśli codziennie dzieje się to samo lub podobnie i dni zaczynają Ci się zlewać w jedno i już nie wiesz czasem czy to poniedziałek czy czwartek to ,to jest monotonia.

Ale kto powiedział, że musi się dziać to samo? Właśnie o to mi chodziło, że nawet siedząc w domu można wynaleźć mnóstwo różnych zajęć, dzięki czemu raczej ciężko jest poczuć monotonię :)

Tzn. zgadzam się, że na pewno nie w każdym przypadku monotonia musi oznaczać nudę, aczkolwiek w wielu sytuacjach te pojęcia się ze sobą pokrywają.

PostNapisane: 1 paź 2010, 18:36 
Moderator
Moderator

Imię: Zbyszek
Monotonię można wyleczyc "takie jest oczywiście me zdanie" poprzez aktywnośc

Bytom - Rozbark

PostNapisane: 1 paź 2010, 19:08 
Moderator
Moderator

Imię: DZASTI
Villemka napisał(a):
moze to glupie,ale ja nie uwazam ze to jest chore.u mnie w domu od kiedy ojciec musi brac regularnie co do godziny leki przeciwodrzutowe,kazdy posilek i kazda chwila jest wyznaczona co do minuty.ale kazdy zyje jak chce. :)

Co innego jak właśnie są leki i trzeba regularnie czy jak ja to byłam nauczycielem też w wyznaczonych godzinach, teraz to teraz tatmto, ale u mnie już doszło do tego, że byłam zła (oczywiście nie dałam odczuć tego) bo była u mnie znajoma o godzinie kiedy ka szłam się codziennie kąpać: to już było chore. Z tym walczę i mi się to udaje.

PostNapisane: 1 paź 2010, 19:25 
Pisarz
Pisarz

Imię: Mariola
:lol: no ja tez tak mam,ze musze np o oznaczonej godzinie cos zrobic[mocze sie i np musze zmienic pampers :cry:] a tu ci siedzi jakas osobau ciebie i gawedzi,,o starych Polakach,,w najlepsze.i nie wiadomo co wtedy zrobic.wyprosic,czy kazac aby czekala :oops: glupio jakos :-D

PostNapisane: 1 paź 2010, 21:46 
Częsty bywalec
Częsty bywalec

Mateo napisał(a):
U mnie nigdy nie ma monotonii. Zawsze potrafię znaleźć multum ciekawych zajęć, nawet wtedy, kiedy siedzę sam w domu.
To tak samo jak ja. Niedawno zaczął się rok szkolny, więc sporo czasu poświęcam na naukę. A wolny czas w domu wykorzystuję na czytanie książek, oglądanie filmów,słuchanie muzyki albo buszowanie po necie. Czasem też ktoś z przyjaciół wpadnie czy zadzwoni. To tylko niektóre przykłady. Z resztą każdy dzień jest dla mnie inny, w każdym dzieje się coś nowego.

PostNapisane: 4 paź 2010, 23:11 
Moderator
Moderator

Imię: Marcin
U mnie w końcu się zaczęły studia. co dwa tygodnie wyjazd na uczelnie, ciekawe zajęcia w laboratorium, fajna atmosfera i współpraca. To lubię :D zawsze jest inaczej :)

PostNapisane: 12 paź 2010, 12:48 
Przyjaciel od serca
Przyjaciel od serca

Imię: Dorota
Lubię dni, które zakłócają monotonię, są jak promień słońca i dają energię i siłę, tak jak ostatnia niedziela, gdy był chrzest mojego trzeciego siostrzeńca , byłam w kościele, na obiedzie w wynajętej sali, spotkałam się z dalszą rodziną, ze znajomymi, całkiem dobrze bawiłam się . W pełni doceniam wartośc takich dni, tylko szkoda, że zdarzają się tak rzadko, ale byc może dlatego właśnie tak cieszą :)

PostNapisane: 14 paź 2010, 22:10 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Gdy codziennie korzystam z netu,lub oglądam tv,lub robię kartki,lub maluję to jest moja codzienność,która pomaga mi ją znieść,jednak dla mnie to w pewnym rodzaju monotonia.Bo mam to na co dzień ''w koło macieju ''to samo.A gdy we wrześniu tyle nastąpiło nieprzewidywalnych wypadów, to tak mi dodało skrzydeł i pozytywnej energii..To taka miła odmiana od rutyny.

PostNapisane: 15 paź 2010, 10:46 
Przyjaciel od serca
Przyjaciel od serca

Imię: Dorota
Niespodziewane , miłe zdarzenia zawsze pozytywnie przerywają codzienną rutynę, są jak powiew świeżego powietrza i zawsze dodają energii i chęci do życia :)

PostNapisane: 24 lis 2010, 15:08 
Dobry duch
Dobry duch

Imię: asia
monotonia.. a jakbyście chcieli ją zmienić? jak chcielibyście spędzać wolny czas aby jej nie było?

PostNapisane: 23 sty 2011, 22:58 
Częsty bywalec
Częsty bywalec

Imię: Ania
odkąd jestem z Moim J. moją monotonie zakłócił w dosłownym słowa znaczeniu. Niespodziewane wyjazdy, ASG <3 ! takie postrzelanie sobie do facetów jak to odpręża hehe :) w dodatku wspólne plany zakłócają moje dawne i stare plany ale dobrze mi z tym :)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 134 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]