Witamy na Ogólnopolskim Forum Osób Niepełnosprawnych. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 148 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Następna strona

Autor Wiadomość
PostNapisane: 15 sie 2007, 11:59 
Junior Admin
Junior Admin

Imię: Agnieszka
Co lub kto jest sensem Waszego życia? Co sprawia, że macie siłę rano się budzić i stawić czoło kolejnemu dniu?

PostNapisane: 15 sie 2007, 12:52 
Przyjaciel od serca
Przyjaciel od serca

Sensem mojego życia jest zdobycie upragnionego zawodu :grin: pomoc mojemu małemu słoneczku, które niestety powoli traci pamięć :sad:

PostNapisane: 15 sie 2007, 13:10 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Dziękuję za cudowny temat. Dla mnie sensem życia są: ludzie dla których żyję, ale tez i dla siebie samego. Wymienię parę rzeczy dla których ja żyję: wieczna miłość, marzenia, pragnienia... Uważam, że każdy ma jakąś misję do spełnienia daną nam przez Boga ktoś powiedział:

tak żyj tak abyś niczego nie żałował i ciesz się wszystkim co cię otacza...

I to czynię... A jak mam ciężkie dni to myślę sobie: Przecież nie jest tak źle, może ktoś ma gorzej..., a ja się przejmuję błahostkami. Jednak gdy jest naprawdę źle to się modlę, spaceruje przytulam swojego psa i robię coś szalonego i mówię sobie: Kurde muszę dać rade... Myślę i zastanawiam się co było przyczyna mego smutku. Twierdzę, że zawsze jest wyjście nawet z najtrudniejszej sytuacji... Jak nie tak, to tak... jak nie tak to siak... jak nie siak to jeszcze inaczej... I tak do upadłego aż materia się sama rozklei, ale sens oddaje również słowa piosenki Grechuty:

Ważne są chwile, których jeszcze nie znamy

A co sprawia mi radość każdego dnia? Życie w każdym przejawie: To, że chodzę, że moje serce bije, że mam wszystkie zmysły i chłonę to całym sobą..., a ludzi których spotykam, wiersze które czytam i czasami pisze uśmiech, którym ofiaruję zwykły gest, zapach trawy słonce, muzyka krople deszczu, dotyk, spojrzenie... Wszystko, bo żyje i staram się żyć tak zwyczajnie i niczego nie żałować może tego czego się jeszcze nie zrobiło, a wieczorkiem dziękuję Bogu za ofiarował mi kolejny dar mego istnienia i tak zasypiam :przytul: :smile:

Ostatnio edytowano 6 cze 2011, 20:40 przez Katarzyna Metzger, łącznie edytowano 2 razy
ortografia

PostNapisane: 15 sie 2007, 20:43 
Częsty bywalec
Częsty bywalec

Sensem mojego życia jest JEZUS i moi PRZYJACIELE!!!!!!!!!!!!!!!!! :smile:

"Twoje ręce to mój ląd, wiem, nie utone!"
[TGD]

PostNapisane: 15 sie 2007, 21:51 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Aggaxx napisał(a):
Co sprawia, że macie siłę rano się budzić i stawić czoło kolejnemu dniu?
Istnienie Kuby...

PostNapisane: 16 sie 2007, 00:19 
Moderator
Moderator

Imię: Zbyszek
Mym sensem jest brnąć do przodu i tak też robię.

Bytom - Rozbark

PostNapisane: 16 sie 2007, 00:29 
Administrator Główny
Administrator Główny

Imię: Ewa
Aggaxx napisał(a):
Życie. Mam tylko jedno, nie jest zbyt kolorowe i obsypane szczęściem i uśmiechem, ale zawsze jest to MOJE życie. Staram się dbać o nie jak najlepiej, bo to jedyne co tak naprawdę mam.

PostNapisane: 16 sie 2007, 01:01 
Aggaxx napisał(a):
Miłość najbliższej mi osoby oraz szczęście jego i rodziny.

PostNapisane: 16 sie 2007, 09:14 
Junior Admin
Junior Admin

Imię: Agnieszka
Czasami zastanawiam się jaki ja mam sens, jakim sensem jest to, ze jestem, szukam i szukam coby odnaleźć jakieś pozytywne aspekty. Bardzo podoba mi się wypowiedź Rafała niesie w sobie tyle optymizmu, tyle pozytywnej energii tyle ciepła... Co jest moim sensem życia?? Nie potrafię udzielić jednoznacznej odpowiedzi, żyję, bo żyję i przyjmuje wszystko, co mi przynosi życie :)

PostNapisane: 16 sie 2007, 10:06 
Moderator
Moderator

Imię: Katarzyna
Ja myślę podobnie jak Rafał... Może to nie będzie po kolei, ale dla mnie sensem życia są ludzie, których spotykam, którym pomagam i którzy pomagają mnie... Sensem jest także przyjaźń, miłość i dążenie do celu... Walka z sobą o to, by dać sobie radę... Sensem jest Wiara... Myślę, że jeszcze wiele rzeczy przede mną i one tez nadadzą sens memu życiu w przyszłości...

PostNapisane: 16 sie 2007, 13:46 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Imię: Marta
Aggaxx napisał(a):
Co lub kto jest sensem Waszego życia?
Jeszcze nie znalazłam swojego sensu życia...
Aggaxx napisał(a):
Nie mam ostatnio siły wstać, po prostu muszę...

Aniołek - 11.02.2010 (7tc) :-(

Obrazek

PostNapisane: 16 sie 2007, 19:46 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Imię: Tomek
Moim sensem życia są moi chłopcy, ale to oczywiste. Na codzień oczywiście ludzie i wszystko wokół. Jednego dnia jest to praca, innego film w kinie, wyjście na kawę, spacer po rynku itp. Każdy dzień daje nam coś innego, czasem radość czasem smutek. Dlatego życie jest ciekawe, bo nie wiemy nigdy do końca co będzie jutro.

Obrazek

PostNapisane: 29 lis 2007, 16:11 
Moderator
Moderator

Aggaxx napisał(a):
Co lub kto jest sensem Waszego życia? Co sprawia, że macie siłę rano się budzić i stawić czoło kolejnemu dniu?
Jeszcze kilka miesięcy temu nie potrafiłabym odpowiedzieć na to pytanie. Teraz wiem... Żyję dla Niego, a co sprawia, że mam siłę :?: Ciekawość jutra, miłość do rodziny, opieka nad nimi, chęć spełnienia swoich marzeń, założenie rodziny... Boziuuuuu to temat rzeka :lol:

PostNapisane: 29 lis 2007, 18:23 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

kruszynka napisał(a):
Ciekawy temat :hmm: Ja nie często wstaje z chęcią :/ A sensu życia jeszcze się nie dopatrzyłam :o:

PostNapisane: 29 lis 2007, 19:38 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Ciężko jest mi odpowiedzieć na to pytanie. Sensem mojego życia jest kolejny nowy dzień, ludzie których spotykam na swej drodze, uczestnictwo na WTZ i mój Borysek, który każdego ranka o 6.30 wita mnie, radośnie merdając ogonem. I tak jak nie wyobrażam sobie życia bez rodziców, tak też nie wyobrażam sobie życia bez Borysa!!

PostNapisane: 30 lis 2007, 11:30 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Miłość, szczęście, zdrowie najbliższych mi osób. Tak to np. pomoc osobom potrzebującym, ekstremalne sporty wytrzymałościowe(poznawanie nowych osób, nowe tereny, przygoda, satysfakcja z dojścia do celu, pokonywanie własnych słabości).

PostNapisane: 30 lis 2007, 12:47 
Pisarz
Pisarz

Nadzieja,że jestem potrzebna mojej rodzinie, i przyjaciołom, przyjaźń do świata, a więc do ludzi, natury, ciągle nieodparta chęć poznawania literatury i sztuki,poszukiwanie w niej ożywienia, inspiracji, codzienne spotkania na Forum OFONK-ów... :kwiaty: A kiedy zdarza się od czasu do czasu, spadek energii życia, optymizmu czy zachwianie albo załamanie wiary w wartość sensu życia, przypominają mi się słowa poetki Anny Kamieńskiej: "Kiedy nie ma już żadnego innego sensu - jest sens trwania. Najtrudniejszy ze wszystkich", i to przesłanie dodaje mi otuchy,mobilizuje... :cool: :aniol:

PostNapisane: 30 lis 2007, 17:27 
Dobry duch
Dobry duch

Czoło kolejnemu dniu... po prostu czuje się jakby elementem całości puzzli życia wielu osób. Sensem życia każdego jest nadzieja i wiara :) Tylko, że czasem mamy ją głęboko ( w sobie, nie głęboko gdzieś...). Mnie mobilizują jeszcze moje marzenia :D (czyt. studia na uczelni w Katowicach, wydział inżynierski: informatyka :D)

PostNapisane: 30 lis 2007, 18:13 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Sens mego życia??... :hmm: Żyję, dla mamy, bo już straciła jedną córkę i nie chcę by cierpiała znów... i chyba trzyma mnie przy życiu, sama chęć życia.

PostNapisane: 30 lis 2007, 21:19 
Przyjaciel od serca
Przyjaciel od serca

Muszę zgodzić się z Lucy, ja w pewnym sensie też żyje dla mojej mamy. Nie wszyscy potrafią to zrozumieć. Nie widzę innego sensu w swoim życiu, a jeśli mogę w jakiś sposób pomóc mojej mamie, która poświęciła mi tyle to nadaje mojemu życiu dobrego wymiaru, chce się dalej żyć :smile:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 148 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]