Witamy na Ogólnopolskim Forum Osób Niepełnosprawnych. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 25 wrz 2011, 20:36 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

W styczniu kończy mi się umowa z Play. Przez wiele tygodni od momentu zamieszkania w domku w stolicy nie mogłem korzystać z internetu - brak zasięgu. Wystarczy wyjść z domku i od razu mam zasięg. Wszędzie próbowali mi wcisnąć modem za 500-1000 zł. Ale kilka miesięcy temu kolega powiedział mi o przedłużaczu do USB. Dzięki temu teraz siedząc w domku mogę korzystać z internetu, modem wystaje za okno. Niedługo zima, będę miał malutki problemik, ale do stycznia jakoś poradzę sobie. W związku z tym mam pytanie do Was Ofonowicze pytanie. Czy może orientuje się ktoś gdzie najlepiej, w jakiej sieci, czy też może w Netii, albo UPC (o ile mają) jast najlepszy mobilny internet? Chodzi mi głównie o zasięg. Jedni mówią mi, że Orange, drudzy, że absolutnie. I tak do każej sieci. Jeszcze mam troszkę czasu, ale byłbym wdzięzny za jakiekolwiek porady, opinie.

PostNapisane: 11 paź 2011, 02:48 
Dobry duch
Dobry duch

Imię: M
proponuje POLSAT oto link http://www.cyfrowypolsat.pl/oferta/inte ... kazdego.cp
darmowe noce :-D na razie mam jeszcze netia wimax 1mb . kończy mi sie umowa i przenosze sie do polsatu. poniewaz wieksza predkoścć i za tańsze pieniądze. Pozdrawiam.

PostNapisane: 11 paź 2011, 11:19 
Dyskutant
Dyskutant

proponujesz cos czego nie miales i sam nie sprawdziles dotad?

PostNapisane: 13 paź 2011, 00:46 
Dobry duch
Dobry duch

zento napisał(a):
proponujesz cos czego nie miales i sam nie sprawdziles dotad?

prawda . mój błąd. nie miałem. ale kolega miał i sobie chwali.

PostNapisane: 13 paź 2011, 00:53 
Pisarz
Pisarz

Ja na pewno nie polecam bluconecta T mobile :evil: Jeszcze mam 1,5 roku umowy :( . Ja mam limit transferu to 2 gb mało, a do tego raz już reklamowałam ze względu na słaby zasięg sieci, tracił całkowicie zasięg na jakiś czas. Raz miał zasięg a potem nie. Komputer stacjonarny także wina modemu. Bo na początku pierwsze 3 miesiące idealny był zasięg, a potem raptownie stracił a w tym samym miejscu jest. Masakra.

PostNapisane: 13 paź 2011, 00:57 
Dobry duch
Dobry duch

smerfy3 napisał(a):
Ja na pewno nie polecam bluconecta T mobile :evil: Jeszcze mam 1,5 roku umowy :( . Ja mam limit transferu to 2 gb mało, a do tego raz już reklamowałam ze względu na słaby zasięg sieci, tracił całkowicie zasięg na jakiś czas. Raz miał zasięg a potem nie. Komputer stacjonarny także wina modemu. Bo na początku pierwsze 3 miesiące idealny był zasięg, a potem raptownie stracił a w tym samym miejscu jest. Masakra.

to samo miałem w play kiedyś

PostNapisane: 13 paź 2011, 09:54 
Dyskutant
Dyskutant

ja tam mialem kiedys w domu do wyprobowania blueconecta i chodzil bardzo fajnie..ale ja mam bliziutko nadajnik wiec sygnal jest ok..
kazy net bezprzewodowy nalezy najpierw wyprobowac...a poza tym czasy sie zmieniaja i technologie..
LTE niby jest najlepsze ale poki czlowiek sie sam nie przekona to nie wie

PostNapisane: 13 paź 2011, 11:38 
Pisarz
Pisarz

Ja mam bardzo blisko też nadajnik ery, pierwsze 3 miesiące na najlepszym wskaźniku sieci było, a teraz raptem EDGE łapie a było często UMTS wcześniej, zero problemów a teraz lepiej przemilczeć co myślę o tej sieci :evil:

PostNapisane: 17 paź 2011, 12:54 
Moderator
Moderator

misiu100 - musisz się rozglądnąć w swoim mieście jacy są operatorzy.

Który najlepszy będzie nie wiem - patrz na to czy będziesz miał zasięg , jaka cena, ile mb i czego oczekujesz od danego operatora.

Mój znajomy ma w Netii i jest zadowolony : http://www.netia.pl/netia_dla_domu,ofer ... fAoduw1qIA

Ja mam w Multimedia : http://www.multimedia.pl/internet_szczegoly

http://www.youtube.com/watch?v=vwVnogxSKQE&list=HL1337635196&feature=mh_lolz

PostNapisane: 17 paź 2011, 20:59 
Dyskutant
Dyskutant

wszystko zalezy od zasiegu.
kiedys szlo wziąsc cos na pare dni na probe.
moze jeszcze mozna?? bede jutrovw Realu..sam spytam na stoisku T-Mobile bo jestem zainteresowany.

PostNapisane: 18 paź 2011, 19:33 
Pisarz
Pisarz

A może ktoś wie jak zwiększyć zasięg mobilnego internetu?? Bo muszę wytrzymać z T-mobile jeszcze 1,5 roku a dziś znowu spadła kreska sieci UMTS do zera i nie działało długo, nie przełącza się na mniejszy zasięg EDGE tylko wyłącza internet, reklamowałam to powiedzieli że dobry modem ale to fikcja. W salonie T mobile mówił mi konsultant że te nowsze modemy mają gorszy zasięg, kazał kupić antenę za 50 zł. Jest inny sposób by to naprawić? Reklamacji i tak nie uznają u nich dobry zasięg. Trochę nie w temacie ale nie chcę nowego podobnego zaczynać :)

PostNapisane: 18 paź 2011, 19:47 
Pisarz
Pisarz

Imię: Miroslaw
Antena zewnętrzna w porównaniu z lepszym modemem wychodzi o wiele taniej, a na jedno wyjdzie.

PostNapisane: 9 lis 2011, 13:04 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Imię: Marysia
Hmm, no to ja uderzę z mobilem do poznaniaków lub tych co są w zasięgu firmy INEA dawniej ICPNET. Jak u was działa internet mobilny warto go dodatkowo zamówić? Wiecie mam dwa kompy czasem z lapem się przemieszczam i... no i właśnie nie wiem. Nie chcę mieć dwóch firm na karku. Stąd pytam tych co od nich mają mobila. Warto? Starcza wam to co w nim oferują?

Obrazek

PostNapisane: 8 sty 2012, 17:04 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nareszcie kończy mi się umowa z PLAY-em na mobilny internet, po różnych analizach wybieram teraz UPC, mają fajne oferty. Dają pierwsze 60 dni na próbę, zobaczę jak to będzie.

PostNapisane: 10 sty 2012, 14:24 
Pisarz
Pisarz

Imię: Adrianna
Będziesz zadowolony z UPC

PostNapisane: 10 sty 2012, 19:10 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

No niestety jednak nie, nie mają mobilnego internetu, coś mi się namieszało,...

PostNapisane: 10 sty 2012, 19:53 
Dobry duch
Dobry duch

upc ma teraz bardzo szybkie łącza ja ma tam zwykły pakiet 3w1 i mam chyba 50 mega

PostNapisane: 2 mar 2012, 23:11 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

No i pod koniec lutego skończyła mi się 1,5-roczna umowa z Play - w końcu,... Miałem z UPC podpisać, ale nie mają internetu mobilnego. Potem planowałem Plus Gsm, bądź Cyfrowy Polsat. Ale jak chcieli mi wcisnąć drogie modemy oraz dać wysokie początkowe opłaty to odechciało mi się. No i podpisałem dzisiaj umowę z Orange na 2 lata. Dzięki teraz znów po 4 dniach mam net. Jestem w szoku, nieprzyzwyczajony, o wiele większa szybkość aniżeli w Play (do 5 razy szybsza), śmieszne uczucie. Za modem Huwaei E372 (DC -HSPA+) dałem 3 złote. 14GB na miesiąc plus darmowe noce w zupełności mi na miesiąc wystarczą. Jestem bardzo zadowolony :) Do tego zasięg o wiele, wiele lepszy, nie muszę podłączać modemu do przedłużacza USB i wystawiać za okno.

PostNapisane: 24 mar 2012, 00:06 
Dobry duch
Dobry duch

14 giga plus darmowe noce to calkiem sporo. A jak to sie przedstawia cenowo?

PostNapisane: 24 mar 2012, 01:08 
Pisarz
Pisarz

Imię: Piotr
LTE z Polsatu jest podobno niezły

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]