Witamy na Ogólnopolskim Forum Osób Niepełnosprawnych. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 21 cze 2011, 16:00 
Dobry duch
Dobry duch

Imię: Zbyszek
Witam wszystkich!
W dzieciństwie przeszedłem operacje wydłużenia nogi metodą Ilizarowa.
Dziś prócz tego, że operowana noga jest trochę słabsza to stopa jest krótsza w stopniu znacznym (o około 2-3 cm). Mam pytanko, czy są tutaj ludzie z podobną sytuacją? Bo chciałbym wiedzieć jak m.in. radzicie sobie z kupowaniem i noszeniem butów. Jest to dość uciążliwe, więc może jest ktoś kto znalazł na to sposób?

PostNapisane: 7 sie 2011, 19:38 
Dobry duch
Dobry duch

Witam Cie:)
też przeszłam wydłużanie nogi metodą Ilizarowa, założyłam też klub ilizarowiczów na nk może chciałbyś dołączyć :)? jeśli tak zapraszam Cie serdecznie do naszego gronka ludzików po aparacie ;)

a najchętniej porozmawiać prywatnie na gg:) 4710578
może opowiedziałbyś mi co spowodowało u Ciebie problemy z nogą ?
Również mam mniejszą stope ;)
pozdrawiam :)

PostNapisane: 11 sie 2011, 16:24 
Dobry duch
Dobry duch

Imię: Aneta
Czesc:)

Ja tez mam mniejsze, stopy tylko ze od urodzenia. Urodzilam sie z przepukliną, oponowo rdzeniowa i dysplazją biodra, nie dosc ze mam bardzo małą stope, bo rozmiar 33-34 to jeszcze moja prawa noga, jest krótsza od lewej o 8 cm. Lewa była operowana w Gdańsku, zeby dobrze nastawic mi biodro i dlatego jest dłuższa bo prawa nie była operowana, i biodro mam wyzej. Tez mam wielki problem zeby kupic buty, dlatego najczesciej wybieram buty pełne, w wiekszym rozmiarze bo w moim, to mozna tylko w dzieciecym kupowac, a w moim wieku nie wypada.

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]