Witamy na Ogólnopolskim Forum Osób Niepełnosprawnych. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Autor Wiadomość
PostNapisane: 6 wrz 2011, 20:55 
Pisarz
Pisarz

Imię: Bogunia
dr hause wal do lokalówki na ul krzemieniecką i staraj się o nowe bloki na olechowie bierz orzeczenie córki ty jako masz córke niepełnosprawną nie płacisz kaucji i mieszkanie na parterze w blokach na olechowie ,tam konkurs o mieszkanie raz odmówią piszesz prezyd miasta łodzi Zdanowskiej ,uwierz stojamieszkania na olechowie puste wybudowane kolo lasku nie ma niepełnosprawnych pomyslałam pozdrawiam

---- Dodano 6 września 2011, 21:10 ----

mam wiesci bo koleguje sie z matkami które mają dzieci po 21,lat na wózkach z porażeniem mózgowym i dlatego wiem dr hausei też mam koleżanke ona i mąż ON od urodzenia zapoznałam ich bo to moi sasiedzi z 2klatki pomagam im ,teraz rzadziej bo pfron skuter 1rok temu przyznał i sama robi sobie zakupki Danuska te bloki które ja mam sa budowane z myslą o domach do rozbiórki i osobach niepełnosprawnych dlatego parter jest dla ON ,co by mi zależało idz i staraj się jak ci zależy bo to twoja sprawa

---- Dodano 6 września 2011, 21:23 ----

Nowy blok komunalny na Olechowie
wiol2005-12-06 aktualizacja: 2005-12-06 00:00 A A A Drukuj Pani Renata wpisała stary watek ale sa cały czas budowane bloki dr hause

PostNapisane: 6 wrz 2011, 23:19 
Pisarz
Pisarz

Imię: Adrianna
Dzięki Kukuska na pewno pójdę na Krzemieniecką, tam też kiedyś składałam takie pisemko,oczywiście dostałam odp. odmowną , ale było to 3 lata temu , najgorsze jest to że te matołki w urzędach nie są zbyt skorzy do pomocy :/ może teraz się uda . Dziękować jeszcze raz :)

PostNapisane: 6 wrz 2011, 23:27 
Pisarz
Pisarz

dr hause nie ma za co jak mogłam pomóc to cieszę się

PostNapisane: 15 wrz 2011, 13:15 
Pisarz
Pisarz

Kukuska byłam na Krzemienieckiej w sprawie mieszkanka ,okazało się ,że owszem dostałabym mieszkanie gdyby moja córka miała orzeczenie o niepełnosprawności w stopniu znacznym," niestety " ma stopień umiarkowany - jednym słowem jest za zdrowa , kolejny polski absurd wrrrrrr
Dzięki jeszcze raz za dobre chęci . Pozdrawiam :)

PostNapisane: 15 wrz 2011, 14:09 
Pisarz
Pisarz

Dr hause wiesz to normalnie w glowie sie nie miesci pisz do prezydenta miasta lodzi ,proszę cie nie daj sie im zbyć,pozdrawiam

PostNapisane: 15 wrz 2011, 14:50 
Pisarz
Pisarz

Imię: Kasia
dr.House
No jak zwykle oni zawsze znajdą sobie jakąś wymówke i wymyślą jakiś durny przepis aby tylko ludzią życie utrudnić ja na swoje mieszkanie czekam prawie 15 lat i nadal nici przyjdą raz na pare lat popatrzą i nici.

PostNapisane: 15 wrz 2011, 18:15 
Pisarz
Pisarz

dr hause nie ma czegos takiego jaki stopień niepelnosprawnosci,wazne ze jest ON,a Haciasta nie wierzę 15lat to ty tam nie mozesz isc ,zadzwonic mi odmowili to napisałam do prezyd miasta łodzi i juz za 2razem dostałam mieszkanie ,jak się ich nie nachodzi i nie walczy o swoje to oni tak traktują człowieka i potem swoim dajom mieszkanka nie poddawajcie się i walczcie nawet nie dla siebie ale dla swoich dzieciaszkow pozdrawiam

PostNapisane: 15 wrz 2011, 19:58 
Pisarz
Pisarz

Kukuska niestety dla urzędasów istotny jest stopień niepełnosprawności, oczywiście będę pisała jeszcze do Zdanowskiej i zamierzam się wybrać do Urzędu Marszałkowskiego ,zobaczymy co mi się uda osiągnąć .

Haciasta Ty też walcz i nie daj się tym dzihadom :-D , a tak na marginesie to fajnie że żyjemy w zaje..... prorodzinnym kraju.

PostNapisane: 15 wrz 2011, 20:16 
Pisarz
Pisarz

Dr hause trzymam kciuki i walcz o swoje i haciasta ty też :)

PostNapisane: 16 wrz 2011, 13:18 
Pisarz
Pisarz

Imię: Kasia
dr.House
Hahaha rcja żyć nie umierać będe walczyć bo inaczej to do końca życia nic nie dostane.

PostNapisane: 19 wrz 2011, 16:23 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

dr House a nie mozesz zmienic córce orzeczenia? wystap jeszcze raz o komisje.

PostNapisane: 19 wrz 2011, 16:28 
Pisarz
Pisarz

Natalia84 no wiesz orzeczenia o niepełnosprawności nie można sobie zmienić :) a komisje ma za 2 lata i wtedy też nic się nie zmieni ,tak więc w tej materii już się nic nie wyczaruje.

PostNapisane: 19 wrz 2011, 16:39 
Pisarz
Pisarz

dr hause a no nie prawda ja zmieniam orzeczenie o niepełnosprawnosci mam umiarkowane doszła głuchota i zmieniam,zresztą mam takie prawo w druku tez jest czy zmieniasz czy termin wygasa czy tam cos tam ja mam orzeczenie dopiero 6mc i zmieniam pozdrawiam,

---- Dodano 19 września 2011, 16:47 ----

dr hause tam zresztą w tym druku pisze czy chcesz poprawy warunków mieszkalnych osobnego pokoju dla dziecka w tym co składasz o stopien niepełnosprawnosci to zaznacz tam krzyzyk ,sorki ale widze ze poddajesz sie moja kolezanka tez ja tak zbywali ,wkoncu wybrałam sie z nią do urzędu i mieszka koło mnie 3bloki dalej syn astmatyk stopien lekki ,tylko ze oni patrzą na dochody

PostNapisane: 19 wrz 2011, 16:52 
Pisarz
Pisarz

Kukuska owszem jeśli stan zdrowia ulegnie pogorszeniu i to przewlekłemu lub trwałemu to wtedy jak najbardziej można wystąpić o zmianę orzeczenia , w przypadku mojej córki jest to nie realne gdyż jej stan się nie zmienia , nie ma pogorszenia co więcej moje dziecko nie ma stwierdzonej konkretnej choroby - jest to opóznienie psycho - ruchowe nie ma współistniejących przypadłości w jej przypadku, i jeszcze jedno ruchowo na dzień dzisiejszy jest bardzo dobrze ,porusza się samodzielnie . Pozdrawiam serdecznie :)

Nie poddaje się ,niestety z przepisami nie wygram, i tak to prawda że patrzą na dochody ja w ich oczach nie jestem rodziną bo nie mam męża i nie pracuję , więc nie mam dochodów - następna polska bzdura

PostNapisane: 19 wrz 2011, 17:22 
Pisarz
Pisarz

dr hause no wielka szkoda ,ale i tez dobrze ze corka porusza się samodzielnie no te nasze prawo to jest chore,pozdrawiam

PostNapisane: 20 wrz 2011, 15:23 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

dr House glupoty opowiadasz, grupe mozna zmienic zawsze :) Trzeba tylko chciec pochodzic po lekarzach, a jak sie nie chce, to najlepiej jest powiedziec ze przepisy są "beee"

PostNapisane: 20 wrz 2011, 16:29 
Pisarz
Pisarz

Natalia84 chyba nie bardzo wiesz co piszesz ,nie można sobie zmienić orzeczenia bo się ma taką " ochotę", moje droga,nie bardzo ogarniasz temat widzę ,jak już pisałam moja córka nie ma wskazań do tego żeby choćby próbować zmieniać stopień orzeczenia ,ponieważ żadna komisja tego nie zrobi tylko dlatego ,że ja bym tego chciała.

PostNapisane: 11 mar 2012, 14:16 
Dobry duch
Dobry duch

Imię: adam
hm to co piszecie to jakaś fikcja chyba?
ja ostatnio chciałem złożyć podanie o przydział mieszkania nawet takie do remontu to
kierowniczka wydziału odmówiła przyjęcia nawet podania, bo mieszkamy u teściów /mają swój dom/
i wogóle nam się nie należy bo są rodziny w trudniejszej sytuacji
p.s a co do zmiany grupy jest to możliwe ale tylko wtedy gdy lekarz napisze ze nastąpiło POGORSZENIE stanu zdrowia

PostNapisane: 11 mar 2012, 14:34 
Pisarz
Pisarz

No właśnie jak nastąpi pogorszenie , u mojej córki nie następuje na szczęście, co za tym idzie o zmianie orzeczenia nie ma szans, co do mieszkania,tak skoro mieszkacie z rodzicami w domu to rzeczywiście będzie trudno coś wskórać , niestety takie mamy realia ,a ten kraj nie jest przychylny osobą ON , u nas nie jest normalnie i jeszcze bardzo długo nie będzie, więc trzeba działać coś na własną rękę oczywiście na ile to możliwe.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]