Witamy na Ogólnopolskim Forum Osób Niepełnosprawnych. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Autor Wiadomość
PostNapisane: 10 wrz 2009, 10:43 
Dobry duch
Dobry duch

Jestem 26 letnią mamą 8.5 rocznego niepełnosprawnego Klaudiuszka i nie wstydzęsię tego że zostałąm tak szybko mamą jestem dumna z mojej pociechy i to nie jednej teraz Klaudiulek ma siostrzyczkę Maję . Pozdrowienia dla wszystkich mam

PostNapisane: 10 wrz 2009, 17:20 
Moderator
Moderator

Patrycja jestem pełna podziwu, że choć w tak młodym wieku zostałaś mamą niepełnosprawnego dziecka nie poddałaś się i wciąż jesteś silna. Ciekawi mnie czy były jakieś przesłanki co do tego, że Klaudiusz może się urodzić niepełnosprawny, tzn. czy jakieś choroby dziedziczne w Twojej czy męża rodzinie były.

PostNapisane: 11 wrz 2009, 09:03 
Pisarz
Pisarz

Patrycja pozdrawiam.

PostNapisane: 11 wrz 2009, 13:51 
Dobry duch
Dobry duch

Droga Kruszynka niestety nie ciąża przebiegała dobrze nic się nie działo do czasu gdy pani doktor w 29 tygodniu wzięła mnie na kozła i zbadała za mocno w tydzień później trafiłam z bólami do szpitala tam przez całą dobę mnie trzymali na kroplówkach a gdy o północy małego tętno zanikało a moje było to położna mówiła że to tak musi być , rano przewieźli mnie na porodówkę i tam lekarze robili sobie zakłady jak duże będzie dziecko i nie chciali wogóle go odebrać. Musiałam mieć przebijany pęcherz niestety robili to wszystko za późno bo malutki urodził się wręcz czarny na szczęście samodzielnie zapłakał . Niestetty w inowrocławiu w tamtych czasach nawet nie mieli specjalistycznego inkubatora a co tu mówić o iinych sprzętach potrzebnych do ratowania wcześniaków . Po paru godzinach gdy przyszła na zmianę pani ordynator (dobra znajoma) nawyzywałą wszystkich czemu okruszek jeszcze nie został przewieziony do biziela i tak trafił tam gdzie zaczęły się następne męki źle postawiona diagnoza bo pani doktor nie sprawdziła wyników małego i podała lek który spowodował posocznicę i tak 2 razy przypałętałą się do niego sepsa . Szczęście że jego prowadząca to lekarka z powołania . później dochodził do siebie i w wieku 8 mc dostał szczepienie po który zaczął cofać się w rozwoju po miesiącu stwierdzono zespół westa (padaczka czyli postępujący zanik mózgu) 1.5 roku lekarka z rejonu zwlekała z wypisaniem promesy do warszawy gdy jużtam pojechaliśmy usłyszałam chociaż rok prędzej a malutki by funkcjonował sam byłby zdrowy niestety wszyscy traktowali i traktują mnie jak gówniare . Warszawie zrobili wszystkie badania razem z genetyką tam wyszło że Klaudyś jest dzieckiem zdrowym i nie ma żadnych genetycznych obciążeń ,lecz w 2003 lub 2002 roku gdy miał robiny rezonans i tomografie wyszło że niema połowy mózgu i prawie całego móżdżku. na dzień dzisiejszy mam zakaz przyjeżdżania do wawy bo to jest za duże obciążenie dla niego. I tak Kochana Kruszynko to wszystko wygląda od padaczki się zaczęło później przez wyniszczenie mózgu przyszło porażenie mózgowe spastyczność i zanik mięśni , niedowidzienie i niedosłuch . Ale patrząc na niego to najweselsze i najszczęśliwsze dziecko na świecie . Lecz najgorsze jest to że lekarze w inie wiedzą co zrobili a jeszcze sfałszowali odpis z przebiegu porodu popoprawiali godziny i z jednym się wkopali że na zmianie o 6 rano ta co była na nocce wpisała że skórcze został opanowane a ta co przyszłą na rańszą zmianę że skórcze nasilone i przewieziono pacjętkę na porodówkę . poprostu śmiech !!!! Synek i córeczka są całym światem dla mnie i kocham ich za to że SĄ

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

PostNapisane: 11 wrz 2009, 16:31 
Moderator
Moderator

Patrycjo dzieciaki są boskie, gratuluję tak wspaniałej rodziny :) Wiem jak to jest z lekarzami, którzy spaprają sprawę a potem umywają od tego ręce i radź sobie człowieku sam. Życzę Tobie i Klaudiuszowi dużo siły i wytrwałości. Być może za kilka lat pojawi się jakaś metoda w medycynie, która poprawiłaby stan zdrowia synka. Najważniejsze, że Klaudiuszek czuje się kochany przez swoich rodziców.

PostNapisane: 23 wrz 2009, 23:29 
Junior Admin
Junior Admin

Imię: Agnieszka
Pati jesteś niesamowita. Niejedna "dojrzała" kobieta nie znalazła by w sobie tyle siły i determinacji co Ty, mimo swojego wieku. Niejedna miałaby czego się od Ciebie uczyć. Pozdrawiam Cię gorąco i życzę Ci, aby nigdy nie zabrakło Ci cierpliwości i tej matczynej miłości, bo pewnie to dzięki niej masz tyle sił :buziak:

PostNapisane: 24 wrz 2009, 10:51 
Pisarz
Pisarz

Pati pozdrawiam.

PostNapisane: 25 wrz 2009, 10:36 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Imię: Joasia
Patrycjo, jesteś przykładną młodą matką, której należy się największy szacunek! Brak mi słów uwielbienia do tego co robisz. Chylę przed Tobą czoło życząc Ci siły, wytrwałości i pogody ducha. Jesteś niesamowita :!: :przytul:

Dać dużo ciepła umie i każdy ból zrozumie.
A gdy przestaje dla nas bić tak trudno dalej
żyć...
Kocham Cię Mamo!!!!!!!!!!!!!!

PostNapisane: 30 paź 2009, 14:00 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Imię: Marta
Patrycjo, wielki szacunek :)

Aniołek - 11.02.2010 (7tc) :-(

Obrazek

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]