Witamy na Ogólnopolskim Forum Osób Niepełnosprawnych. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 121 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona

Autor Wiadomość
PostNapisane: 7 lut 2012, 13:09 
Moderator
Moderator

A teraz kolejne rewelacje :

Przyjaciółka Katarzyny W.: Ona nie chciała tego dziecka! więcej : http://media.wp.pl/kat,1022943,wid,1423 ... caid=1de0d

;/ eh.......

http://www.youtube.com/watch?v=vwVnogxSKQE&list=HL1337635196&feature=mh_lolz

PostNapisane: 7 lut 2012, 13:54 
Pisarz
Pisarz

Imię: Bogdan
Właśnie jest jeszcze bardzo dużo do wyjaśnienia, a zwlaszcza to czy faktycznie ten upadek spowodował zgon dziecka?. :?:

PostNapisane: 7 lut 2012, 15:49 
Pisarz
Pisarz

asia_86 napisał(a):
A czy waszym zdaniem policja dobrze prowadziła śledztwo (ponad tydzień - za nos wodziła ich matka Madzi) :!: :?:

Teraz śmieszą mnie wypowiedzi, że ten detektyw- źle zrobił że wyciągnął takim sposobem prawdę....

A mnie śmieszy Twoja naiwność, że wystarczy błysk zachodnich okularów i grzywka na szeryfa i sława telewizyjna, żebyś mu uwierzyła w ciemno. Może mu się udało, bo zna swój swojego, Rutkowski sam jest przestępcą i byłym zomowcem, który karierę zaczął w stanie wojennym? Przesiedział 9 miesięcy w więzieniu i był skazany w procesie mafii paliwowej, wziął od ojca Olewnika milion złotych, bo obiecał, że znajdzie jego syna, którego nie znalazł, ale milion zachował. Inne "sukcesy" Rutkowskiego opisywały ostatnio gazety. Naprawdę masz idola :o .
Taa, d jak detektyw.
Polecam też tę stronę, która parodiuje kabotynizm Rutkowskiego http://deser.pl/deser/1,111857,11088259 ... a_sie.html

Gdyby policja tak blefowała jak Rutkowski i okazało się to nieprawdą, to prasa i społeczeństwo napadłyby na policję, że maltretuje kobietę, która przeżywa tragedię. Żeby kogoś zatrzymać, trzeba mieć dowody, a nie blefować, a co by było gdyby to była nieprawda? Brutalność i chamstwo policji, państwo policyjne, porządnych obywateli się maltretuje i takie tam.
Mnie się wydaje, że Rutkowski dał tej dziewczynie łatwe usprawiedliwienie i cały czas z nią współpracował, kiedy jasne było, że nie utrzyma się jej wersja o porwaniu, chociażby dlatego że czas i trasa jej marszu się nie zgadzały, poza tym gps jej komórki logował się w innych miejscach niż ona mówiła (to sprawdzono od razu po zgłoszeniu zaginięcia Madzi). To że policja nie bryluje w mediach, jak Rutkowski i nie dzieli się każdym szczegółem jest podyktowane dobrem śledztwa, po jego konferencji, kiedy szukał zwłok, ludzie zadeptali ważne ślady, zamiast zgłosić policji ważne zeznanie, on urządził show i zniszczył dowody w sprawie. Poza tym jego taśma nie może być w żadnym razie dowodem w sądzie, więc jest psu na budę.
Poza tym on jej powiedział, co ma mówić, żeby jako tako się wyślizgać od odpowiedzialności. To on mówi "upadła Ci", fachowcy mówią, że śmierć dziecka po upadku z tak małej wysokości jest niemożliwa, uraz tak, ale raczej nie śmierć. Myślę, że on jej dał wytłumaczenie i ją kryje, myślę, że tam stało się coś gorszego, ale tego nie wiem, trzeba poczekać. Jest jeszcze mnóstwo rzeczy, które utrudniło śledztwo jego działaniami.

---- Dodano 7 lutego 2012, 15:57 ----

Dokładny, choć nieszczegółowy życiorys Rutkowskiego http://pl.wikipedia.org/wiki/Krzysztof_ ... _(detektyw)
http://ludzie.wprost.pl/sylwetka/Krzysztof-Rutkowski/
http://www.wprost.pl/ar/111289/
http://www.wprost.pl/ar/108085/
http://wyborcza.pl/duzy_kadr/56,97904,1 ... owski.html

PostNapisane: 8 lut 2012, 11:26 
Pisarz
Pisarz

Wogóle ta cala sprawa nieszczęsej Madzi to jakieś niewiarygodne nieporozumienia, tak naprawdę juz się w tym pogubiłem nawet ostatnio ojciec Madzi mówił ze żona wychodząc z nim z mieszkania, wróciła do niego ponownie bo podobno zapomniała pampersa i wtedy to się musiało stać!, a wczesniej matka Madzi mówiła ze dziecko jej wypadło z kocyka po kąpieli to teraz zadaje sobie pytanie?, to co wróciła do domu po rzekome pampersy i przy okazji wykąpała swoje dziecko?. Jest wiele rzeczy które nie pasują do siebie i mam nadzieję ze Policja z dużą starannością to wyjaśni te wszystkie niejasności i odpowiedzialni poniosą za to karę.

PostNapisane: 8 lut 2012, 12:17 
Pisarz
Pisarz

Imię: Monika
Bodziu ja również zaczynam się trochę gubić coś niezbyt spójne są te info.
Ale poszła nagonka na Rutkowskiego.

PostNapisane: 8 lut 2012, 12:20 
Pisarz
Pisarz

Dodarła nawet do mnie informacja że rodzice dziewczynki nie byli małżeństwem.

PostNapisane: 8 lut 2012, 12:31 
Moderator
Moderator

Imię: DZASTI
Prince napisał(a):

Matko zlinczować, na stosie spalić!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

PostNapisane: 8 lut 2012, 12:59 
Pisarz
Pisarz

Karaoke napisał(a):

Tak to prawda, Rutkowski chciał jak najszybciej rozwiązać te zagadkę zaginięcia Madzi ma swoje sposoby na to, policji wiadomo że się to nie spodobało, ale chodziło o to aby dziecko jak najszybciej odnaleść (żywe) i czas tu grał ogromną rolę w tym wszystkim a procedury działania policji to ograniczały. Wiadomo że policja czuje się w tej sytuacji w pewien sposób "obnażona" i bezradna, co się nie podoba temu środowisku. Oczywiście można zarzucać Rutkowskiemu może nie etyczne działania w związku ze sprawą a ważny jest skutek i cel został osiągnięty, tylko szkoda że dziecko już nie żyło.

PostNapisane: 8 lut 2012, 13:53 
Moderator
Moderator

Judyta- ten "detektyw" nie jest moim idolem ale policja jakoś się nie spieszyła ,żeby dowiedzieć się prawdy i żeby jak najszybciej rozwiązać sprawę - mogli zablefować i dyskretnie (w cywilu) szukać w miejscu gdzie dziecko było...

I dalej wiemy mniej niż nic. I dalej jest wiele poszlak i czy je poznamy :?: Ja już też sama się w tym gubię....

PostNapisane: 8 lut 2012, 14:12 
Pisarz
Pisarz

Imię: Adrianna
Prince napisał(a):

I co w związku z tym, to coś zmienia?

PostNapisane: 8 lut 2012, 16:11 
Dyskutant
Dyskutant

Imię: szymon
bodzio2 napisał(a):
Wogóle ta cala sprawa nieszczęsej Madzi to jakieś niewiarygodne nieporozumienia, tak naprawdę juz się w tym pogubiłem nawet ostatnio ojciec Madzi mówił ze żona wychodząc z nim z mieszkania, wróciła do niego ponownie bo podobno zapomniała pampersa i wtedy to się musiało stać!, a wczesniej matka Madzi mówiła ze dziecko jej wypadło z kocyka po kąpieli to teraz zadaje sobie pytanie?, to co wróciła do domu po rzekome pampersy i przy okazji wykąpała swoje dziecko?. Jest wiele rzeczy które nie pasują do siebie i mam nadzieję ze Policja z dużą starannością to wyjaśni te wszystkie niejasności i odpowiedzialni poniosą za to karę.

wszystko to są tylko gdybania. Z własnego doświadczenia wiem że do śmierci na skutek urazu lub krwiaka na mózgu noże dojść natychmiast bądź po kilkunastu minutach lub nawet godzinach, kolega po upadku wstał chodził i narzekał na ból głowy i nagle stracił przytomność a zanim przyjechała karetka zmarł
Jest też niestety opcja że ojciec też może brnąć w kłamstwo.
bodzio2 napisał(a):
Karaoke napisał(a):

Tak to prawda, Rutkowski chciał jak najszybciej rozwiązać te zagadkę zaginięcia Madzi ma swoje sposoby na to, policji wiadomo że się to nie spodobało, ale chodziło o to aby dziecko jak najszybciej odnaleść (żywe) i czas tu grał ogromną rolę w tym wszystkim a procedury działania policji to ograniczały. Wiadomo że policja czuje się w tej sytuacji w pewien sposób "obnażona" i bezradna, co się nie podoba temu środowisku. Oczywiście można zarzucać Rutkowskiemu może nie etyczne działania w związku ze sprawą a ważny jest skutek i cel został osiągnięty, tylko szkoda że dziecko już nie żyło.

Policja też często działa o wiele nieyyczniej, dużo się słyszy że ludzie z wyrokami za morderstwo wychodzą po kilku latach z więzienia bo porzypadkiem znalazł się "właściwy sprawca". I okazuje się że proces był poszlakowy a głównym dowodem było przyznanie się oskarżonego na policji w czasie przesłuchania. Ciekawe jak wyglądało to przesłuchanie???? Pewnie klientowi się nudziło i z nudów się przyznał...
Tak, ta sprawa ZNOWU obnażyła metody działań a wręcz brak działań Policji, dziś w TV poseł zkomisji jakijś tam przyrównał sprawę "porwania" Magdy do sprawy porwania Krzysztofa Olewnika. Mimo że minęło tyle lat dyletanctwo i brak procedur (skutecznych) dalej jest bolączką policji.

PostNapisane: 15 lut 2012, 17:33 
Pisarz
Pisarz

No i patrzcie - wypuszczono matkę Madzi na wolność, nie wiem czy tak powinno być bo w sumie to bardzo dziwna i tragiczna historia.

PostNapisane: 15 lut 2012, 17:55 
Dyskutant
Dyskutant

Imię: szymon
A bo jest coś takiego jak domniemanie niewinności i dopiero sąd roztrzygnie czy przez jej zaniedbanie Madzia zmarła czy to był tak jak ona mówi "nieszczęśliwy wypadek"
Motywacja prokuratury była co najmniej groteskowa:
może wpływać na świadków (których de facto nie ma)
powinna przebywać w areszcie z racji na zagrożenie linczem lub próbą samobujczą, ewentualnie zagrożenie ucieczką, ale nie w związu z chęcią uniknięcia odpowiedzialności ale ze strachu przed reakcjami "społeczeństwa"- komentarz sądu- w takiej sytuacji organa ścigania muszą zapewnić bezpieczeństwo a nie izolować od społeczeństwa...

PostNapisane: 15 lut 2012, 18:08 
Pisarz
Pisarz

To zapewne hehe postawią przy niej policjanta. Mnie się w głowie nie mieści - jakby nie patrzeć jest winna tej śmierci i przebywa na wolności.

PostNapisane: 24 lut 2012, 12:37 
Moderator
Moderator

I jeszcze ochronę policyjną(do wczoraj) miała (jak jakiś świadek) ..... Co w tej POLSCE się dzieje :?:

I znowu nowe poszlaki : http://wiadomosci.onet.pl/wideo/nowe-sz ... .html#play

PostNapisane: 23 mar 2012, 14:07 
Dobry duch
Dobry duch

To Wszystko było zaplanowane.. Brak słów co za okrucieństwo, jak tacy ludzie mogą mieć dzieci..:(:(:(

PostNapisane: 23 mar 2012, 14:10 
Pisarz
Pisarz

Wczoraj usłyszałam, że sekcja wykazała iż ten upadek na główkę nie był bezpośrednią przyczyną zgonu Madzi.

PostNapisane: 23 mar 2012, 18:06 
Pisarz
Pisarz

Imię: K
No niestety okazało się, że to nie był wypadek, a zaplanowane w szczegółach. Dowody są twarde znalezione w komputerze,odwiedzane strony ich zdradziły.
Dla mnie to szok, jak można tak z zimną krwią zaplanować śmierć swojego dziecka.

PostNapisane: 23 mar 2012, 19:43 
Pisarz
Pisarz

Mnie się również to w głowie nie mieści. Wczoraj pokazywali w TV rodziców tej nieszczęsnej Madzi - dość podejrzanie wyglądali i może faktycznie, jak tu ktoś wspominał, należeli do jakieś sekty. Powinni przykładnie ukarać za takie dzieciobójstwo.

PostNapisane: 23 mar 2012, 22:03 
Pisarz
Pisarz

25 lat jak nic dostanie

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 121 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]