Witamy na Ogólnopolskim Forum Osób Niepełnosprawnych. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 25 lut 2011, 12:47 
Dobry duch
Dobry duch

Imię: Beata123
:rip: Wiecie miałam wczoraj taki przypadek ,mój mąż jest częściowo niepełnosprawny ale to już wiecie, ale wczoraj dostał wysokiej gorączki no i jądra mu bardzo spuchły ,więc zadzwoniłam na pogotowie żeby usłyszeć przynajmniej jakąś mądrą radę ,ale zanim pogotowie przyjechało ,to podałam mu leki przeciw gorączkowe i przeciw bólowe ,domięśniowo ,lekarz pacjenta zbadał i chce mu podać ten sam lek ,więc mu mówię że już podałam i zamiast mądrej rady ,usłyszałam ,,poco myśmy tu przyjechali''-no powiem że trochę to podejście mnie zaskoczyło. :o :o

PostNapisane: 25 lut 2011, 13:11 
Dyskutant
Dyskutant

a mnie zaskoczylo to z Ty jestes zaskoczona...skoro dzwonisz na pogotowie to dlaczego sama podajesz mu leki w tym zstrzyki???
skoro sama go szpikujesz prochami to po co zawracasz glowe pogotowiu?
w tym czasie moze ta karetka byla bardziej potrzebna gdzieś indziej.

PostNapisane: 25 lut 2011, 13:16 
Pisarz
Pisarz

Imię: Kasia
BeataLysek123
Takie coś jest możliwe tylko w Polsce kiedyś miałam dziecko chore z wysoką gorączka i wymiotami zadzwoniłam na pogotowie i usłyszalam ze mam dziecku coś podać i pojechać taksówką do lekarza bo oni nie są od takich przypadków.

---- Dodano 25 lutego 2011, 12:18 ----

zento
Po to aby lekarz przyjechał i zbadal i powiedzial co dalej tak trudno Ci to zrozumiec.

PostNapisane: 25 lut 2011, 15:55 
Dyskutant
Dyskutant

Kaska...od tego sa lekarze rodzinni.
pogotowie jest od ratowania zycia a nie od gorączki i spuchnietych kulek!

PostNapisane: 25 lut 2011, 19:08 
Dobry duch
Dobry duch

Imię: Beata123
Zento ,ale mądry jesteś ,naprawdę -tylko że on rano stracił te ,,kulki'' i zawiozłam go rano do szpitala ,z czterdziestostopniową gorączką ,której już się nie dało zbić ,a lekarz powinien troszkę inaczej do tego podejść bo ma od trzech lat założony cewnik ,pęcherz mu nie pracuje ,nawet nie zadał sobie trudu obejrzenia tych ,,kulek'' ,a przez telefon kazał mi podać te leki

PostNapisane: 25 lut 2011, 20:10 
Pisarz
Pisarz

zento
Wybacz mój drogi abym ja z dzieckiem który ma prawie 40 stopni gorączki prawie nie do zbicia szla na autobus w środku nocy bo np. na taksi mnie nie stac

PostNapisane: 25 lut 2011, 23:19 
Dyskutant
Dyskutant

Kaska...cos kręcisz.
teraz piszesz ze byl srodek nocy a post wyżej ze baba z pogotowia kazala Ci wziasc malego i zawieśc do lekarza....u was rodzinny przyjmuje w nocy????

BeataLysek123
zwaracam honor i przyznaje Ci racje ale przyznasz ze Twoj 1 post opisuje ta sytuacje zupelnie inaczej:)

PostNapisane: 26 lut 2011, 10:18 
Pisarz
Pisarz

zento
Tak u nas lekarz w przychodni jest 24 godziny dlatego pogotowie odsyła zazwyczaj do lekarza ale na szczęście narazie nie mam takich kłopotów.

PostNapisane: 26 lut 2011, 18:14 
Pisarz
Pisarz

Imię: Piotr
Człowiek jest taką zagadką medyczną u której najprostsze objawy mogą nie być tym na co wyglądają, zwykła gorączka może nie być zwykłą gorączką, a zwykła opuchlizna może nie być zwykłą opuchlizną czasem może to być ostatni gwizdek przed drewnianą skrzynką, a więc myślę że to jest ratowanie życia, poza tym nie każdy jest lekarzem i jego przypuszczenia co do diagnozy mogą być mylne.

PostNapisane: 31 maja 2011, 23:43 
Pisarz
Pisarz

Imię: Monika
Temat rzeka !!!
Ja mogę tylko powiedzieć jakie podejście ma moja rodzinna. Otóż jestem m.inn. astmatykiem i każda infekcja powoduje zaostrzenie astmy, co przeważnie kończy się pobytem w szpitalu. Ostatnia infekcja - leki po których niezaciekawie się czułam więc po 3 dniach do rodzinnej a ona nawet mnie nie osłuchała. Wspomnę tylko że nawet ciśnienia nie chce zmierzyć tylko odsyła do zabiegowago twierdząc że to rola pielęgniarki.

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]