Z grupą przyjaciół założyliśmy w listopadzie kwartalnik literacki
QFANT. Zajmujemy się szeroko pojętą fantastyką (horror, fantastyka naukowa i fantasy), oraz kryminałem.
Mamy kilkunastoosobowy zespół redakcyjny, złożony z ambitnych i zdolnych ludzi.
Współpracujemy z jednym z lepszych polskich pisarzy
Andrzejem Pilipiukiem.
Naszym celem jest promocja zdolnych polskich pisarzy, poprzez umożliwienie im wypłynięcia na szerokie wody czytelników.
Stawiamy przede wszystkim na poziom tekstów. Napływające prace oceniane są przez kilkunastu recenzentów, w tym kilku ludzi zajmujących się zawodowo pisarstwem, oraz administratorów dużych portali pisarskich. Oceniamy prace rzeczowo (szczerze i bez kokieterii. Redaktorzy nie wiedza nawet czyje prace oceniają, bo skrypt wysyłający ukrywa dane autorów) i pomagamy pisarzom w szlifowaniu (proszę w tej sprawie zwracać się bezpośrednio do mnie, chętnie pomogę lub skieruje do konkretnej osoby).
W marcu wyszedł pierwszy numer kwartalnika (do ściągnięcia na stronie
www.qfant.pl) i sami możecie się przekonać czy dobrze wywiązujemy się z obietnic.
W ciągu roku góra dwóch zaczniemy ukazywać się drukiem. Od numeru drugiego będziemy mieli
ISSN(International Standard Serial Number, ISSN czyli Międzynarodowy Znormalizowany Numer Wydawnictwa Ciągłego) i wszelkie prace zamieszczone u nas będą tak samo ważne, jak papierowe publikacje.
W marcu br wystartował, organizowany przez QFANT i kilka innych portali,
konkurs literacko-plastyczny(
www.horyzonty-wyobrazni.pl), w którym sponsorami i patronami są wydawnictwa (np Fabryka słów), pisarze (np. Stefan Darda) i poważne portale pisarskie. Pula nagród pieniężnych i rzeczowych zamyka się w kwocie około 2000 i nadal rośnie. Głównym jurorem jest wspomniany już Andrzej Pilipiuk.
Jeśli piszcie prozę fantastyczną lub kryminalna (albo dopiero zaczynasz), albo uwielbicie czytać to serdecznie zapraszamy do nas. Na pewno nikt się nie będzie nudził.
Proszę śmiało pytać o wszelkie rzeczy związane z kwartalnikiem czy konkursem, bardzo chętnie odpowiem.
Zapraszam na
gg: 3152635 przeważnie jestem na niewidocznym, lub prv forum, czy mail.
Literatura to wspaniały świat, tak dla czytelnika jak i dla twórcy.
Pozdrawiam