Witamy na Ogólnopolskim Forum Osób Niepełnosprawnych. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 154 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona

Autor Wiadomość
PostNapisane: 17 wrz 2007, 13:27 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

[quote="PatrycjA"]heh......ja mam słabość do kosmetyków.mam ich cały kuferek lubie mieć perfumy kremy. Ale najlepszy jest kremik NIVEA choć kiedyś preferowałam AVON.

PostNapisane: 17 wrz 2007, 13:41 
Pisarz
Pisarz

tak, krem do twarzy Nivea soft jest genialny. Na dzien , na noc, przed nałozeniem fluidu.

PostNapisane: 22 wrz 2007, 23:20 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Asiulek napisał(a):
tak, krem do twarzy Nivea soft jest genialny.
ja tez używam

PostNapisane: 24 wrz 2007, 06:50 
Pisarz
Pisarz

Raffaello napisał(a):
ja tez używam
a nie jest zbyt tlusty? Bo mialam dove i byl jak dla mnie zbyt tlusty, ale nadaje sie na szybkie nawilzenie.

PostNapisane: 5 sty 2009, 18:41 
Dobry duch
Dobry duch

Dziewczyny, odświeżam stary wątek, bo chciałam wam napisać o samoopalaczu, który jest dla mnie nr 1. Ja też jestem fanką kosmetyków. Zebrałabym tego ze 3 spore kuferki. Ale do rzeczy. Mam jasną karnację toteż od 20 lat testuje na sobie różne fluidy i samoopalacze. Z tych drugich, miałam już rezygnować, ale na rehabilitacji, zauważyłam jak moja sąsiadka z pokoju, smaruje się jakąś pianką. Okazało się, że to samoopalacz w piance firmy Dax Cosmetics. Dała mi wypróbować i od tej pory, czyli jakieś 3 lata, nie rozstaje się z tym kosmetykiem. Jest on w piance, po pryśnięciu na dłoń zamienia się w konsystencję wody i rozsmarowuje ją sobie na twarzy i szyji. Nie ma mowy o żadnych smugach, plamach. ładnie schodzi, bez smug, nie śmierdzi. Piszę wam o nim, bo jest to jedyny kosmetyk, którego nigdy nie zmieniam. Naprawde, szczerze wam polecam. Cena też jest niska, jakieś 15 zł w Rosmanie :smile:

PostNapisane: 8 sty 2009, 02:32 
Przyjaciel od serca
Przyjaciel od serca

Moja Mama używa tego samoopalacza i go też uwielbia, ja jakoś nie lubię tego sposobu na opalanie.

A ja problemów nie mam bo
Cierpienie nie jest w cenie
Jedyne co polecam to
Ponowne narodzenie

PostNapisane: 8 sty 2009, 17:17 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

To kobieta staje się ładniejsza i atrakcyjniejsza jak zrobi siebie bardziej czarną?
Czy to tylko ja jestem jakiś dziwny i po prostu tego nigdy nie zauważyłem? :D

Zgodnie z tą logiką, jaką kieruje się współczesna moda, to każde wybory miss powinna wygrywać murzynka. No bo skoro to co ciemne to ideał piękna ... :D

PostNapisane: 9 sty 2009, 01:31 
Przyjaciel od serca
Przyjaciel od serca

To nie to samo, poza tym co w tym złego? Osobiście o wiele lepiej się czuję gdy raz na jakiś czas przejdę się do solarium i 'nabiorę' koloru, ciało wtedy nie jest też takie galaretowate, że tak to nazwę:P Poza tym dla mnie to nawet nie jest tylko kwestia tego koloru, ale kocham się wygrzewać, a takie rozwiązanie jest jakąś tam namiastką lata, skóra też się lepsza robi.

Nie rozumiem też w tym momencie Twojego podejścia. Co w tym złego, że ktoś lepiej się czuje będąc opalonym? Po co to negować? Co do mody to się nie zgodzę, że jest jakiś szczególny nacisk na opaleniznę. Druga sprawa stosowanie samoopalacza jest po prostu następstwem chęci zadbania o siebie, uzyskania lepszego wyglądu. Możliwe, że jest Ci to obojętne, ale ja np. lepiej się czuję, gdy dobrze wyglądam, dodaje to pewności.

Jedyne co polecam to
Ponowne narodzenie

PostNapisane: 9 sty 2009, 14:35 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

lucyfrecja napisał(a):
To nie to samo, poza tym co w tym złego?

Ależ nigdzie nie napisałem, że jest w tym cokolwiek złego. Po prostu nie rozumiem często motywacji tych co tak postępują :P
lucyfrecja napisał(a):
Osobiście o wiele lepiej się czuję gdy raz na jakiś czas przejdę się do solarium i 'nabiorę' koloru, ciało wtedy nie jest też takie galaretowate, że tak to nazwę:P

Ja nie chodzę do solarium i nie zauważyłem żadnego galaretowatego, brzydszego ciała. No ale to widocznie wynika z różnic między płciami. Chociaż z drugiej strony - nigdy nie zauważyłem, aby nieopalona dziewczyna miałaby w jakikolwiek sposób ustępować urodzie tej opalonej. Ba, wręcz przeciwnie - uważam, że dziewczyna z naturalną karnacją, bez żadnych udziwnień i modyfikacji jest atrakcyjniejsza. Sztuczność nie do końca mi odpowiada. Ale to jest oczywiście tylko moje własne zdanie :)
lucyfrecja napisał(a):
Poza tym dla mnie to nawet nie jest tylko kwestia tego koloru, ale kocham się wygrzewać, a takie rozwiązanie jest jakąś tam namiastką lata, skóra też się lepsza robi.

Opalanie na solarium w rzeczywistości niszczy skórę :P Niepotrzebne wystawianie skóry na dodatkowe promieniowanie UV raczej jej nie doda urody ani nie zwiększy zdrowia.
lucyfrecja napisał(a):
Nie rozumiem też w tym momencie Twojego podejścia. Co w tym złego, że ktoś lepiej się czuje będąc opalonym?

Ależ nic :) Ja wypowiadam tylko swoje odczucia na ten temat.
lucyfrecja napisał(a):
Po co to negować? Co do mody to się nie zgodzę, że jest jakiś szczególny nacisk na opaleniznę. Druga sprawa stosowanie samoopalacza jest po prostu następstwem chęci zadbania o siebie, uzyskania lepszego wyglądu. Możliwe, że jest Ci to obojętne, ale ja np. lepiej się czuję, gdy dobrze wyglądam, dodaje to pewności.

Wszystko wynika z mody, czy zdajemy sobie z tego sprawę czy nie. Jakbyś żyła w XVI wieku to byś się wybielała pudrem abyś przypadkiem nie była zbyt podobna do opalonych chłopek z niskich warstw społecznych :D
To moda w zdecydowanej większości determinuje to co nosimy i jak wyglądamy. Czujesz się lepiej, bo wiesz że taki wygląd jest zgodny z aktualnie panującą modą. Jakby moda się zmieniła, to czułabyś się lepiej wyglądając inaczej :)

Nie wiem też co ma opalanie wspólnego z dbaniem o siebie. Dbanie o siebie to jest regularne mycie się, ogólna higiena, schludny wygląd a nie kombinowanie z upiększaniem na siłę swojego ciała. Tak to ja przynajmniej rozumiem :)

PostNapisane: 9 sty 2009, 16:19 
Przyjaciel od serca
Przyjaciel od serca

Po pierwsze karnacja, a opalona skóra to jest to samo :P Tzn. to jak się opalasz jest zależne od karnacji, opalanie nie jest nienaturalne, jest jak najbardziej naturalne. Solarium owszem jest szkodliwe, ale nie jak się do niego chodzi z głową - zresztą z większą ilością rzeczy tak jest. Kiedyś dermatolog mi nawet zalecał ;p

Co do mody to na pewno w jakiś sposób ona determinuje tylko nie rozumiem dlaczego to od razu negować do tego stopnia, poza tym moda modą, ale kazdy chyba głównie patrzy na siebie, na to jak wygląda i czy się sobie podoba? Chyba, że się mylę ....

Cytuj:
Nie wiem też co ma opalanie wspólnego z dbaniem o siebie. Dbanie o siebie to jest regularne mycie się, ogólna higiena, schludny wygląd a nie kombinowanie z upiększaniem na siłę swojego ciała. Tak to ja przynajmniej rozumiem :)

To co piszesz jest prawdą, ale jednocześnie jest dla mnie standardem. Włosy pewnie też obcinasz długich nie nosisz, a przecież naturalnie byłoby gdyby sobie rosły prawda? i były po prostu zadbane. Dla mnie dbanie o siebie to nie tylko to co wypisałeś, ale również dbanie o włosy, ich kolor, czy są miękkie, paznokcie, cerę, to jaka jest skóra. Możliwe, że faktycznie nie zwracasz na takie rzeczy uwagi, ale szczerze mówiąc mało jest raczej obecnie takich kobiet :) Uczyłam się w żeńskim LO prowadzonym przez siostry, one mniej więcej w taki sposób dbały o siebie :razz:

Jedyne co polecam to
Ponowne narodzenie

PostNapisane: 9 sty 2009, 19:00 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

lucyfrecja napisał(a):
Po pierwsze karnacja, a opalona skóra to jest to samo :P Tzn. to jak się opalasz jest zależne od karnacji

Aha :P
lucyfrecja napisał(a):
opalanie nie jest nienaturalne, jest jak najbardziej naturalne.

No nie wiem, jak widzę w środku zimy dziewczynę, której bliżej do murzynki z Konga jak do Polki to nabieram wątpliwości czy aby to na pewno jest takie naturalne :D
lucyfrecja napisał(a):
Solarium owszem jest szkodliwe, ale nie jak się do niego chodzi z głową - zresztą z większą ilością rzeczy tak jest. Kiedyś dermatolog mi nawet zalecał ;p

No racja, wszystko dla ludzi, wszystko z umiarem :)
lucyfrecja napisał(a):
Co do mody to na pewno w jakiś sposób ona determinuje tylko nie rozumiem dlaczego to od razu negować do tego stopnia, poza tym moda modą, ale kazdy chyba głównie patrzy na siebie, na to jak wygląda i czy się sobie podoba? Chyba, że się mylę ....

No oczywiście, że tak. Ale na to czy się sobie podoba czy nie ma wpływ moda. To moda wpływa również na nasze gusta. Gdyby tak nie było, to moda by się nie rozprzestrzeniała, a każdy pozostawałby wierny swoim koncepcjom wyglądu/ubioru.
lucyfrecja napisał(a):
To co piszesz jest prawdą, ale jednocześnie jest dla mnie standardem. Włosy pewnie też obcinasz długich nie nosisz, a przecież naturalnie byłoby gdyby sobie rosły prawda? i były po prostu zadbane. Dla mnie dbanie o siebie to nie tylko to co wypisałeś, ale również dbanie o włosy, ich kolor, czy są miękkie, paznokcie, cerę, to jaka jest skóra. Możliwe, że faktycznie nie zwracasz na takie rzeczy uwagi, ale szczerze mówiąc mało jest raczej obecnie takich kobiet :) Uczyłam się w żeńskim LO prowadzonym przez siostry, one mniej więcej w taki sposób dbały o siebie :razz:

No znowu masz rację - u kobiet wiadomo, dbanie o siebie rozszerza się na wiele więcej czynności jak w przypadku mężczyzn :) Ale nie zmienia to faktu, że jak kobieta przesadza z zabiegami upiększającymi to jest to niefajne.

PostNapisane: 14 lip 2009, 17:14 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Imię: Marta
Ja kilka razy w życiu używałam samoopalacza i powiem szczerze nigdy więcej... Wole naturalne metody opalania :)

Aniołek - 11.02.2010 (7tc) :-(

Obrazek

PostNapisane: 11 sie 2009, 15:20 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Dzięki samoopalaczowi można być w plamy.Co do solarium,jeśli się używa z umiarem ,ok i to jeszcze zależy jakie natężenie kolorystyczne ma ta opalenizna.Znam osoby co się namiętnie opalają i wyglądają póżniej jak białe Afrykanki ,wygląda to co najmniej głupio.Po drugie u takich osób nadużywających lamp,bardzo niszczy się skóra,jest bardzo wysuszona i się marszczy. Widziałam kilka dni temu dziewczynę,blondynkę [jej białe włosy plus skóra wyglądaly idiotycznie],która miała tak brązową skórę,aż przechodziła w pomarańcz.Wyglądała po prostu śmiesznie.

PostNapisane: 12 sie 2009, 13:46 
Moderator
Moderator

Imię: DZASTI
Ja w tym roku zaczełam uzywać samoopalaczy i jak się dobrze rozprowadzi nie ma plam.
W tym roku jeszcze nie moge na słońce a solarium juz nigdy a biała jak córka młynarza nie chcę być.

PostNapisane: 18 sie 2009, 17:10 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Imię: Marta
Lucy napisał(a):
która miała tak brązową skórę,aż przechodziła w pomarańcz.Wyglądała po prostu śmiesznie._

Lucy, popieram, nie które dziewczyny to nie znają umiaru, a na starość będą płakać. Istnieje uzależnie od solarium.

Aniołek - 11.02.2010 (7tc) :-(

Obrazek

PostNapisane: 5 wrz 2009, 20:46 
Częsty bywalec
Częsty bywalec

Ja kosmetyków też mam pełno mogłabym drogerie otworzyć hehe

PostNapisane: 11 gru 2009, 22:37 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Lokalizacja: ...Gdy patrzę w twe oczy, zmęczone jak moje To kocham to miasto, zmęczone jak ja ...
Imię: Chmurka
Może odświeżę temat i pogadamy o pudrach,Jestem ciekawa czy używacie pudru do twarzy, jeśli tak to jakie?
Ja od lat używam pudru Max Faktora " Creme Puff" Jest to połączenie podkładu z pudrem, czyli "dwa w jednym" Bardzo lubię ten kosmetyk bo ładnie pokrywa wszelkie niedoskonałości, daje efekt zmatowienia skóry i ładnie pachnie.Minus tego produktu- brudzi ubranie :)

PostNapisane: 11 gru 2009, 23:05 
Mile widziany
Mile widziany

ja uzywam z oriflame i jestem zadowolona bo odcień dostosowuje się do koloru skóry

PostNapisane: 11 gru 2009, 23:41 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Lokalizacja: ...Gdy patrzę w twe oczy, zmęczone jak moje To kocham to miasto, zmęczone jak ja ...
Imię: Chmurka
czarownica188 napisał(a):
ja uzywam z oriflame

A jak nazywa się ten puder :?: Bo jak się nie mylę, to Oriflame ma kilka rodzajów pudrów w swojej ofercie.

PostNapisane: 25 gru 2009, 13:47 
Dobry duch
Dobry duch

Ja mam bzika na punkcie podkładów/fluidów w najjaśniejszych możliwych odcieniach, bo mam porcelanową cerę. :roll: Jeśli ktoś ma podobną i szuka dobrego fluidu, polecam mój absolutny numer jeden: GOSH X-ceptional Wear, ja używam go w odcieniu Porcelain. Na drugim miejscu wśród ulubionych jest Vichy Dermablend odcień Opal 15, czyli też najjaśniejszy (Vichy ma niestety tylko cztery odcienie). I chociaż Vichy jest o wiele droższy od Gosha, więc w zasadzie powinien być lepszy, to ja wolę Gosh. Za jakiś czas mam zamiar wypróbować jakiś podkład mineralny, może któraś z Was ma jakieś doświadczenia z kosmetykami mineralnymi i może mi doradzić? :roll:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 154 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]