Witamy na Ogólnopolskim Forum Osób Niepełnosprawnych. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Autor Wiadomość
PostNapisane: 11 sty 2011, 21:53 
Dobry duch
Dobry duch

Imię: Dzidek
:/ Fajnie mieć miejsce dla inwalidy w swoim miejscu zamieszkania ale tylko na papierze,a potem to tylko się denerwujesz ze takie miejsce masz i przeciętny kierowca zajmuje tobie to miejsce i śmieje tobie w nos , a co mi tam on musi zrobić zakupy lub nie widział znaku. A jak wiemy ustawa jest od dawna ze zajmowanie miejsce dla inwalidy grozi grzywna do 500zl , ale to tylko teoria a życie płata figle niepełnosprawnemu.Wiec trzeba zadać pytanie w jakim my państwie żyjemy?Gdzie jest Policja Straż Miejska i inne instytucje, która by mogła podjeżdżać na takie parkingi gdzie jest wyraźnie znak dla inwalidy??My musimy się obudzić ze żyjemy w państwie nie stworzonym dla osób niepełnosprawnych.

PostNapisane: 13 mar 2011, 13:20 
Dobry duch
Dobry duch

:komp: co do miejsca dla osoby niepełnoprawnej , na naszych osiedlach , trzeba dużo wytrwałości i nerw aby przeciętny użytkownik pojazdu nie zajmował twojego miejsca dla inwalidy, ale co zrobić społeczeństwo nie dorosło do zakazów wjazdów, i parkowania tam gdzie nie można.Mam taką sytuacje u siebie nikt nie szanuje tego miejsca, walka o miejsce trwa. :/

PostNapisane: 13 mar 2011, 20:09 
Pisarz
Pisarz

Imię: Kris
U mnie samo narysowanie koperty nic nie dało gdyż znaleźli się sąsiedzi, którzy mają w domu kogoś chorego czyli byli ich kierowcami i tak samo parkowali na moim wywalczonym miejscu, uważali je za parking całodobowy, a ja dalej musiałem sam szukać miejsca pomimo, że wywalczyłem zdawać by się mogło własne, sytuacja się zmieniła gdy zadzwoniłem do Warszawy i dowiedziałem się, że mogę złożyć podanie o dodatkowe oznakowanie swojego miejsca tablicą rejestracyjną, od tamtej pory nikt mi nie parkuje nawet inni inwalidzi, no zdarzyło się jednemu śmiałkowi ale kosztowało go to 500 zł i to w same święta Wielkiej Nocy :P pozdrawiam

PostNapisane: 13 mar 2011, 22:59 
Dobry duch
Dobry duch

:/ jak czytałem o miejscu dla inwalidy z nr rejestracyjnym, to mnie śmieszy u mnie na osiedlu mam dyskont Biedronka, wiec nikt nie szanuje czy takie miejsce jest oznakowane czy nie, aby zrobić zakupy!Walka o miejsce trwa, na jutro jestem umówiony z Rzecznikiem do Spraw Inwalidztwa w Łodzi, zobaczymy co mądre głowy wymyślą, poinformuje
a na razie zainteresowanym polecam. http://www.mmlodz.pl/354687/2009/12/21/ ... ry=magazyn

---- Dodano 14 marca 2011, 17:57 ----

8) więc dziś byłem w urzędzie do spraw inwalidztwa i rozmawiałem z panią dr Ewą....rzecznikiem ds inwalidztwa w sprawie miejsca dla osoby niepełnosprawnej, jak zauważyłem i po rozmowie, to w/ w pani była niezorientowana co komu przysługuje,zamiast pomagać utrudnia życie niepełnosprawnemu, czekam na oficjalne pismo i zobaczymy dalej!!

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]