Witamy na Ogólnopolskim Forum Osób Niepełnosprawnych. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Autor Wiadomość
PostNapisane: 17 cze 2010, 12:27 
Częsty bywalec
Częsty bywalec

Imię: Sonia
witam,
jak w temacie, który z banków ma najkorzystniejsze konto osobiste internetowe? koszty dotyczące przelewów, wypłat z bankomatu, wpłaty/wypłaty z oddziału banku, prowadzenie konta, karty itd.

z własnych doświadczeń co byście polecili?

Ostatnio edytowano 7 lut 2011, 23:07 przez Marcin87, łącznie edytowano 1 raz
Poprawiona literówka w tytule wątku

PostNapisane: 17 cze 2010, 14:00 
Moderator
Moderator

Imię: DZASTI
JA mam eurobank i jestem bardzo zadowolona. Zero za wszystko. Można sobie założyć konto oszczędnościowe tam jakoś bardziej oprocentowane jest. A jak trzeba kasy to się daje na ROR i jest. Ja wszystko trzymam właśnie na oszczędnościowym i jak idę na zakupy czy opłaty mam porobić (trzymam do samego końca wszystko by odsetki mi leciały) to sobie na zwykle przelewam i już. Minusem jest to, że żeby było darmowe musi być minimum 800 zł wpłaty miesięcznie, ale to możesz wyciągnąć kasę i wpłacić w placówce czy wpłatomacie. Trochę zachodu ja na szczęście mam to 800 zł na miesiąc.

PostNapisane: 17 cze 2010, 14:11 
Dobry duch
Dobry duch

Imię: Dominik
Ja bym polecił mBank. Korzystam z tego konta już parę lat i jestem bardzo zadowolony. Zero opłat za prowadzenie konta, jeśli chodzi o wypłaty z bankomatów to bez prowizji w bankomatach Euronetu i WBK. Jeśli chodzi o przelewy to nawet nie wiem, ale to są jakieś groszowe sprawy.W obrębie tego samego banku przelewy za free. I dają takie fajne karty z delfinkiem :)

Ostatnio edytowano 10 kwi 2011, 15:46 przez Katarzyna Metzger, łącznie edytowano 1 raz
Brak dużych liter, spacji

PostNapisane: 17 cze 2010, 15:52 
Moderator
Moderator

JA mam złe doświadczenie z MBankiem Nie wiadomo czemu (wszystko dobrze robiłam) mi zablokowali konto. A, żeby odblokować trzeba zadzwonić a ja głucha, więc na czat siedziałam 3 godziny zanim mi ktoś odpowiedział, a jak odpowiedział to powiedział, że mam zadzwonić. Kolega próbował się dodzwonić nie dało się. Znowu straciłam pare godzin na czacie, ale już się nie dałam "zmyć". Aha i nie jestem jedyną osobom co nie wiadomo czemu zablokowali konto. No i nie masz odsetek :)

PostNapisane: 18 cze 2010, 10:56 
Pisarz
Pisarz

Imię: Piotr
Ja wybrałem ten co był najbliżej żeby nie latać do banku na drugi koniec miasta ale a zakładałem konto jak jeszcze nie było bankomatów i możliwości płacenia kartą, teraz wszystko robie sam przez internet więc myśle nad zmianą na mBank lub ING zobaczymy

PostNapisane: 18 cze 2010, 11:21 
Moderator
Moderator

ING miałam i też nie podobało mi się. Opłaty były. Ten eurobank mi znajoma która w bankowości siedzi poleciła. No i w MBanku nie masz placówek i dlatego jak coś jest nie tak to jest masakra, bo nie masz gdzie iść i awantury robić ;)
Jak zastanawiałam się jakie konto otworzyć tzn w jakim banku na innym forum podpytałam i to co mi ludzie pisali:
"W Inteligo jeśli utrzymujesz 100,- przez cały miesiąc na koncie, albo średnie saldo z całego miesiąca jest 100,- to nie policzą opłaty za prowadzenie rachunku. Jeśli nie będzie takiego salda to opłata za prowadzenie jest 4,99 /m-c.Do tego za posiadanie karty bankomatowej miesięczna opłata 99 groszy. Wydanie pierwszej karty (ważność na 2 lata) bezpłatne, kolejne są już płatne, ale za 1,59 zł.
Przelewy jeśli poza PKO BP są po 99 groszy." "ING konto komfort opłata 15 zł plus coś tam za kartę chyba 2 zł ?przelewy za darmo i dostęp do Banku on-line" "Jestem w multibanku i wsio robię przez internet i opłata za kartę 7 złoty" "mBanku nie polecam, na dzień dobry zrobili mnie w kuku.Mam Inteligo od jakiś 4-5 lat i jestem zadowolona, nie miałam jeszcze problemu w kontaktach telefonicznych (zablokowanie karty, dowodu, aktualizacja danych, itd...), ani z systemem, bankomaty są wszędzie, opłaty do przetrawienia. Fajnym dodatkiem jest możliwość aktywowania powiadomień smsem, wtedy dostajesz info o wpływach na konto i po każdej transakcji, informację o pozostałych środkach" "Inteligo to jedno jest jeszcze PKO-Inteligo tzn https://www.ipko.pl/
Jest to dostęp do konta PKO przez Internet. Osobiście uważam, że to co "darmowe" niekoniecznie jest dobre... Z opłat tak na szybko to przelew po za pko koszt 0,5 zł ,w ramach pko i inteligo 0zł
opłata za samo konto 5,40zł + opłata za dostęp internetowy 2zł daje 7,40... PKO mam od wielu lat i mimo wielu opinii niepozytywnych (bo kolejki??) sam narzekać nie mogę! Nigdy nie miałem najmniejszych problemów. Spora oferta na przeróżne usługi. Bankomatów wiele. Ceny średnie pewnie, ale coś za coś. Pewność banku myślę, że jedna z większych..." "Ja już od kilku lat mam konto w WBK, jeszcze nigdy nie zdarzyło mi się, żeby coś zniknęło, czy żeby karta się zablokowała, czy bankomat był nieczynny. Internetowa usługa działa bez zarzutu, pierwsze pięć przelewów w miesiącu mam za darmo, a i tak w sumie więcej nie potrzebuję - zresztą kolejne kosztują mnie 50gr lub 1zł do innego banku. Mam konto <30, więc nie płacę nic za prowadzenie, inne typy kont płatne od 6zł do chyba 30zł. Placówek jest sporo, zawsze można się przejść, jeśli nie można zadzwonić - aczkolwiek ja nigdy nie musiałam." "Ja się zdecydowałam na konto w eurobanku przy wpływach 800zł, konto 5,05% 0zł
wszystkie przelewy (i wewn. i zewnętrzne) 0zł rachunek oszczędnościowy (7,07%) do konta 0zł
wypłaty w bankomatach eb 0zł, we wszystkich pozostałych 1zł token gsm 0zł Jedyne, ze co płacisz, to 0,95zł miesięcznie za kartę do konta (jeśli chcesz kartę, bo nie musisz) do konta on-line, możesz założyć 5 rach. oszczędnościowych http://eurobank.pl/#products, konto, konto_online
http://eurobank.pl/#products,konto,rach ... ednosciowy przelewy wewętrzne są za free, więc jak chcesz wybrać jakieś środki z rach. oszczędnościowego, najlepiej za darmo przelać je na konto on-line i z niego już robić wszystkie płatności za darmo" "znajomi ostatnio zwiewali z Lukasa" "ja mam konto w PKO i w WBK i z obu jestem zadowolona chociaż dużo bardziej poleciłabym WBK ale nie wiem jak jest z jego dostępnością u Ciebie chociaż słyszałam że jest już na całym zachodzie Polski... nie wiem. ja sobie cenie WBK i z niego nie zrezygnuje na pewno. co do mBanku to tez mam tam konto ale z niego nie korzystam bo moim zdaniem jest za drogo za wszystko" "bo ja mam konto w PKObp i byłoby spoko, przelewy online z ipko, karta kodów też fajny pomysł ale jak załatwiać coś w banku stacjonarnie to dzień z głowy. Jak spłacę kredycik odnawialny to chciałabym zmienić bank [konto]. Mam też karty kredytowe w GEmoney (bardzo spoko) i Millenium, myślałam jednak o małych cięciach bo po co mi tyle tego plastiku." "Co do "inteligo" - to mają mizerne zabezpieczenia ... co i rusz pojawiają się informacje o problemach (z bankomatami, ze znikającą kasą z kont itp.)" "Ja siedziałam w FortisBanku, ale od któregoś tam czerwca zrobili opłaty za przelewy, za konto. I przeniosłam się do Alior Banku. Nie dość, że płacę tylko 3zł na miesiąc za kartę, to co noc dostaję 0.10% wartości kasy na koncie. Czyli taka lokata też. Cudo " "Nie polecam Kredyt Banku - ciągle jakiś cyrk."
Ok mam nadzieję, że to pomoże podjąć decyzję :)

Ostatnio edytowano 10 kwi 2011, 15:59 przez Katarzyna Metzger, łącznie edytowano 2 razy
Posty połączono.

PostNapisane: 18 cze 2010, 15:30 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Imię: Marta
My mamy konto w PKo i na razie nie narzekamy.
Ponadto AIG też jest ok, dla rencisów i ewentualnie branie czegoś na raty :)

Aniołek - 11.02.2010 (7tc) :-(

Obrazek

PostNapisane: 21 cze 2010, 18:30 
Moderator
Moderator

Aha ostatnio w internecie było o zabezpieczeniach banków internetowych i eurobank był w czołówce a jednym z najgorszych był MBank

"Liderem zestawienia najbezpieczniejszych banków internetowych w Polsce Bankier.pl został Euro Bank"

Ostatnio edytowano 23 cze 2010, 16:31 przez Marcin87, łącznie edytowano 1 raz
Połączono posty

PostNapisane: 3 lip 2010, 17:11 
Moderator
Moderator

Ja mam konto w Banku Spółdzielczym.Założyłam bo musiałam pielęgnacyjnego (nie chcieli mi wypłacać "do ręki" :/ ) Tyle dobrze że na razie za prowadzenie konta zero zł. Z bankomatów jeszcze nie korzystam i nie wiem czy ja na wózku sama sobie poradzę...bankomat jest wysoko :/

http://www.youtube.com/watch?v=vwVnogxSKQE&list=HL1337635196&feature=mh_lolz

PostNapisane: 5 paź 2010, 01:59 
Dobry duch
Dobry duch

Imię: Mariusz
Zabezpiczenia zabezpieczeniami - wszystko zalezy jakie masz priorytety :) dlatego najlepiej korzystać z takiego wynalazka jak porównywarka kont ososbistych i wybrac najlepsze dla siebie :) obecnie najtansze jest chyba deustche a najbezpieczniejsze toyota,euro

PostNapisane: 5 paź 2010, 10:23 
Dyskutant
Dyskutant

nie ma lepszego banku w necie niż mBank.
wszystko za friko,zadnych limitow ,duzo bezplatnych bankomatow w tym we wszystkich wiekszych sklepach.
absolutnie nie polecam Inteligo w PKOBP bo wiem jak moja mama przeklina ze nie ma ich bankomatow w okolicznych sklepach..OBI.Eleclerc,Mediamarkt.
ale...wybor nalezy do kazdego z osobna

PostNapisane: 5 paź 2010, 10:56 
Moderator
Moderator

Dla mnie ten bank to jedno wielkie NIC.

Nie tylko ja miałam z nimi kłopoty.

Bez powodu (dobre hasło i numer nie miałam CAPS) zablokowali mi konto, żeby odblokować trzeba dzwonić, a ja bardziej głucha od pnia. A za mnie nikt nie mógł. Byłam na czacie to w końcu jak po paru godzinach się dostałam do rozmowy i powiedziałam co jest, tak powiedziałam, żem głucha..........a kobieta do mnie "to trzeba telefonicznie"
Przelewy nie powychodziły: kilka razu robiłam.

Z resztą już chyba o tym pisałam.

Ktoś mi kiedyś powiedział "Broń Boże bank co nie ma placówek"

PostNapisane: 5 paź 2010, 11:07 
Dyskutant
Dyskutant

masz jakies udzialy u nich czy co?
watpie.
poza tym napisalem ze kazdy sobie wybiera co chce..
ja mam juz ladnych kilka lat i ŻADNYCH problemow nie bylo.
powiem wiecej...jestem stasznie zadowolony bo jak np.zgubilem karte do bankomatu to dostalem od nich nowa za FRIKO.
popytaj ile zaplacisz w innym banku za wystawienie drugiej karty..np.w PKO.
Place przelewami juz lata wszystkie rachunki..prad,net,tel,Cyfra.woda....bez oplat i jakichkolwiek problemow..
a jak ktos ma problemy z prawidlowym wyslaniem przelewu to....no coz...żal.

PostNapisane: 5 paź 2010, 11:23 
Moderator
Moderator

że co niby mam?
Mam złe doświadczenia co pisałam i nie tylko ja. Mojemu ex też zablokowali. Karty to mi w ogóle wydać nie chcieli nawet nie wiem czemu.

W moim nowym banku też za nic nie płacę opłat. I nie bądź chamski, wypraszam sobie jak nie wiesz, bo wszystko prawidłowo robiłam to oni sknocili coś i potem mnie przepraszali.

Każdy sobie wybierze co chce. Opisałam moje doświadczenia (i nie tylko moje) z tym bankiem i proszę bardzo mnie nie obrażać, bo jak już to żal ludzi co czytać nie potrafią i wmawiają innym co sobie ubzdurali.

PostNapisane: 5 paź 2010, 16:11 
Dyskutant
Dyskutant

Ty nie napisalas ze masz zle doswiadczenia i tyle tylko toczysz krucjate z tym bankiem jak te dewoty z krzyzem ...wrzeszczysz i machasz tym swoim bankiem w ilu postach?..caly elaborat tu napisalas jakby to mialo jakies znaczenie albo mialo kogokolwiek przekonac.

Moglbym sie dostosowac do Ciebie i wypisywac tu kolejne za moim bankiem (np.ze pare klat pod rzad zostal wybrany za najbardziej przyjazny bank wlasnie przez ON) ale mam to gdzies..

Wisi mi kto gdzie trzymie swoja kase...moze nawet w skarpecie.

PostNapisane: 5 paź 2010, 16:34 
Moderator
Moderator

Chłopie wyluzuj. Napisałam złe doświadczenia z bankiem owym nie tylko moje.
Napisałam też to co sądzę o tym w którym mam i dlaczego.

Chyba o to chodzi by dać przykłady za i przeciw i niech sobie dana osoba wybierze co najlepsze.

I sorry dla niepełnosprawnych przyjazny? Niby jak?

I jeśli piszesz, że coś jest cacy a ja tak nie uważam i mam ku temu powód to to napiszę czemu tak anie inaczej. Nie są to brednie wyssane z palca tylko doświadczenie. Chyba to o to chodzi prawda?

PostNapisane: 8 paź 2010, 00:33 
Dobry duch
Dobry duch

zdecydowanie odradzam multibank

PostNapisane: 5 lut 2011, 17:21 
Moderator
Moderator

Ten bank wydaje się fajny : http://www.aliorbank.pl/pl/klienci_indy ... kata_nocna

http://www.youtube.com/watch?v=vwVnogxSKQE&list=HL1337635196&feature=mh_lolz

PostNapisane: 15 lut 2011, 15:54 
Dobry duch
Dobry duch

Wejdź sprawdź i zdecyduj :)
konta osobiste przez internet

PostNapisane: 17 lip 2011, 14:34 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Imię: Tomek
Ja mam dwa konta, jedno w Kredyt Banku ok 12lat niestety i drugie w mBanku.
Zdecydowanie odradzam KB ze względu na kupę opłat za wszystko czyli przelewy płatne,karty płatne,konto płatne, do tego przelewy długo idą i z wyciągu nigdy nie wiadomo dokładnie za co są pobrane szeregi opłat.
mBank uważam za najlepszy wybór ponieważ jest zero opłat, wszystko za free jedynie place 5zl miesięcznie za usługę w której mam wypłaty ze wszystkich bankomatów bez prowizji.
Założenie konta to 10min oczywiście z domu przez neta, za 2 dni był u mnie kurier z umową do podpisania a po 7 dniach przyszła karta i co fajne pin do niej ustalamy sobie sami.
Wszelkie opłaty,przelewy,ustawienia konta,kredyty,limity kredytowe załatwiamy przez neta.
Przelewy do innych banków idą błyskawicznie, nie potrzeba żadnych list haseł jednorazowych do autoryzacji przelewu,przy każdej operacji hasło dostajemy smsem oczywiście bezpłatnie.
Bardzo fajna jest tez usługa cash back dzięki której można wypłacać gotówkę podczas płacenia kartą i nie trzeba szukać bankomatu.
Ogólnie konto w mBanku jest bardzo przyjemne w obsłudze i przejrzyste ,nie wiem jak w innych miastach ale u mnie są 3 placówki tego banku więc nie zgodzę się że jest to bank bez placówek.

Obrazek

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]