Witamy na Ogólnopolskim Forum Osób Niepełnosprawnych. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 24 maja 2008, 22:24 
Pisarz
Pisarz

Oglądacie ?? Ja mam włączony tv i słucham - niestety nieco zażenowana :oops:
Moim zdaniem formuła się wypaczyła, lubiałam ten konkurs gdy wykonawcy śpiewali w języku narodowym, bez tych wszystkich szopek...wtedy chodziło naprawdę o muzykę i kulturę reprezentowanego kraju. A dziś to pokaz ile kto ma kasy (Rosja ponoć 1 mil euro wpakowała w występ)...

PS Reprezentanci chyba Łotwy - przebrani za piratów - masakra.
Podobała mi się Hiszpanka z zespołem....

[ Dodano: Sob Maj 24, 2008 22:57 ]
*Portugalka , Nie Hiszpanka i Izrael jeszcze był fajny

[ Dodano: Nie Maj 25, 2008 00:22 ]
Wygrała Rosja - czemu mnie to nie dziwi ??

PostNapisane: 25 maja 2008, 15:35 
Częsty bywalec
Częsty bywalec

Imię: Sylwia
Masz racje teraz to chlam kiedyś była dużo lepsza ta Eurowizja moje zdanie też jest takie ze Polska powinna sobie dać spokój z Eurowizją bo i tak co roku mamy marne noty no raz się zdarzyło ze Górniak zajęła drugie i na tym koniec nikt później tego nie powtórzył wydaje mi się że my nie mamy aż tak dobrych wokalistów i wokalistek na Eurowizję

wciąż układasz moje sny.
Bądź mym aniołem,
aż do końca świata i
strzeż mnie przed sama sobą,
gdy zawiodę wybacz mi"

Obrazek

PostNapisane: 25 maja 2008, 16:38 
Pisarz
Pisarz

Oficerka napisał(a):
nie mamy aż tak dobrych wokalistów i wokalistek na Eurowizję

Po wczorajszym pseudo widowisku, śmie twierdzić, że ten "konkurs" nie ma nic wspólnego z muzyką.
Genialne komentarze Orzecha i punktacja "przyznana" nim padną oficjalne wyniki, mówią same przez siebie. To było żenujące.
z E urowizji można zostawić same wyniki, bo to jak zostanie zaśpiewany utwór i co soba reprezentuje nie ma tu najmniejszego znaczenia :sad:
A pani, która reprezentowała Polskę, była jedną z najlepszych wokalistek tam sie występujących.

PostNapisane: 25 maja 2008, 18:52 
Moderator
Moderator

Hmm Eurowizja... teraz juz nie liczy się ze kto zaśpiewa własna piosenkę czy ma wlasna choreografię- ma byc szybkie tempo, duzo migoczacych swiatelek i pseudopiosenka lub jakiś cover...
malka napisał(a):
Po wczorajszym pseudo widowisku, śmie twierdzić, że ten "konkurs" nie ma nic wspólnego z muzyką.
Niestety muszę sie zgodzić.. P. Isis Gee ma ładną piosenkę pt "For life" . Zanim ktos skrytykuje posłuchajcie jej : http://misianka.wrzuta.pl/audio/1X9RJSX ... -_for_life

http://www.youtube.com/watch?v=vwVnogxSKQE&list=HL1337635196&feature=mh_lolz

PostNapisane: 25 maja 2008, 21:03 
Administrator Główny
Administrator Główny

Imię: Ewa
A ja się zastanawiam - dlaczego wszystkie kraje głosowały na swoich sąsiadów? Oprócz Irlandii, gdzie przeważająca część Polaków głosowała na swoich rodaków, a więc Polskę, pozostałe kraje głosowały głównie na swoich sąsiadów. O ile mnie pamięć nie myli prawie wszystkie kraje wschodnioeuropejskie głosowały na Rosję. Ciekawe tylko, czy faktycznie to dlatego, że tak "dobrze" śpiewali (widziałam tylko urywek ich "piosenki", masakra), czy wpływy polityczne. Nie wiem, ale Eurowizja dużo straciła w moich oczach. Tu nie ocenia sie muzyki, ale kraje :/

PostNapisane: 25 maja 2008, 21:31 
Pisarz
Pisarz

Niepokorna napisał(a):
O ile mnie pamięć nie myli prawie wszystkie kraje wschodnioeuropejskie głosowały na Rosję

Jak powiedział komentujący "show" Orzech to konkurs "matematyczno geograficzny... z zależnościami politycznymi" i nie ma się co oszukiwać to konkurs czysto polityczny, kraje bloku wschodniegociągle czują "respekt" przed mocarną Rosją... i jeden z licznych ukłonów to 12 punktów w Eurowizji.

[ Dodano: Nie Maj 25, 2008 21:33 ]
aha.. i skandynawowie też głosowali na siebie nawzajem.... a Polska jakoś tak pomiędzy...

PostNapisane: 27 maja 2008, 13:13 
Częsty bywalec
Częsty bywalec

dla mnie eurowizja promuje gwiazdy jednego sezonu. nikt poza Abbą Celine Dion i Bjork i jeszcze paru innych nic nie wniósł do światowego muzycznego biznesu. od kiedy ich troje nie przeszło w 2006 roku to jakoś przestałem się interesować. tylko lalki barbie i kiczowaty pop. zauważcie że Isis Gee dostała najwiecej punktów od wielkiej brytanii i Irlandi. dlaczego? bo moim zdaniem mamy tam ostatnio wielką falę imigracyjną.

PostNapisane: 27 maja 2008, 14:08 
Pisarz
Pisarz

Nie oglądam.
Moim zdaniem po pierwsze kazdy kraj powinien reprezentowac obywatel tego wlasnie kraju , spiewajac jezykiem ojczystym.
Po drugie tu licza sie stosunki miedzynarodowe , a nie śpiew.

PostNapisane: 27 maja 2008, 16:04 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nasz kraj nie ma szans zająć wysokiego miejsce.W tedy gdy Górniak zaszła tak wysoko ,to były jeszcze czasy gdy muzyka w wokal się liczył.Teraz liczy się to,jaki kraj jest mocniejszy,popularniejszy i liczą się ''przyjażnie''między narodami.Głosowanie jest nudne,nasz kraj jest lekcewarzony i nie wiem jak pięknie mógłby ktoś śpiewać w Polsce ,to i tak nie dostanie ocen .Portugalia do 12 punktów Hiszpani ,Rosja Litwie i tak dalej.
Jeśli organizatorzy chcieliby coś zmienić w tym konkursie,to powinni wszyscy śpiewać po angielsku i nie powinno się pokazywać ,kto z jakiego jest kraju.To dopiero powinno być zdradzone przy wręczaniu nagrody.

PostNapisane: 27 maja 2008, 18:19 
Administrator Główny
Administrator Główny

Imię: Ewa
Lucy napisał(a):
Jeśli organizatorzy chcieliby coś zmienić w tym konkursie,to powinni wszyscy śpiewać po angielsku i nie powinno się pokazywać ,kto z jakiego jest kraju.To dopiero powinno być zdradzone przy wręczaniu nagrody.

Lucy, to rozwiązanie by nie przeszło, chociażby dlatego, że jeśli dane przyjaźnie istnieją między państwami, to dowiedzenie się, kto z jakiego kraju będzie występował nie jest problemem. Przecież wybiera się zespół do Eurowizji, jest o tym głośno.
Myślę, że propozycja Asiulek byłaby łatwiejsza do zorganizowania
Asiulek napisał(a):
kazdy kraj powinien reprezentowac obywatel tego wlasnie kraju , spiewajac jezykiem ojczystym.

PostNapisane: 27 maja 2008, 21:11 
Pisarz
Pisarz

Asiulek napisał(a):
Moim zdaniem po pierwsze kazdy kraj powinien reprezentowac obywatel tego wlasnie kraju , spiewajac jezykiem ojczystym.

Każdy kraj jest reprezentowany przez swojego obywatela, a śpiewanie w języku narodowym było kiedyś jedną z zasad tego konkursu, zrezygnowano z tego kilka lat temu, a szkoda.
Ten konkurs nie ma przyszłości, jeśli jego forma się nie zmieni...

PostNapisane: 27 maja 2008, 21:46 
Pisarz
Pisarz

Mówie o polakach 100%- ych , a nie o osobach które maja sie tylko za polaków , bo mieszkaja tu pare lat, badz maja za małżonka/e polaka.

Dlatego tez nie oglądam , bo lubie zasady fair.

PostNapisane: 30 maja 2008, 16:26 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Imię: Marta
Kiedyś oglądałam Eurowizje, teraz to czasami jak przełacze. Zrobił się z tego kiczowaty konkurs nie to co kiedyś. Trochę denerwuje mnie to, że Polska nie wystawia, rodowitych Polaków do "konkursu", tylko jakieś zagraniczne gwiazdki, które niby tam mają jakieś polskie korzenie / powiązania. Czy w polsce nie ma już dobrych wokalistów :?: Poza tym nie wiwem czy jest sens brać udział w Eurowizji skoro i tak mamy marne noty (oprócz Edyty Górniak) i punkty przyzwane są głównie przez sąsiadów danych państw.

Aniołek - 11.02.2010 (7tc) :-(

Obrazek

PostNapisane: 31 maja 2008, 14:25 
Mile widziany
Mile widziany

Asiulek napisał(a):
Nie oglądam.
Po drugie tu licza sie stosunki miedzynarodowe , a nie śpiew.

Zgadzam się z tym całkowicie

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]