Witamy na Ogólnopolskim Forum Osób Niepełnosprawnych. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 102 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Autor Wiadomość
PostNapisane: 20 sie 2010, 16:58 
Dobry duch
Dobry duch

Imię: Piotrek
dzięki za info kruszynko :)

PostNapisane: 20 sie 2010, 18:48 
Pisarz
Pisarz

Imię: K
kruszynka napisał(a):
PiT chodzi Ci o rentę socjalną ? Bo jeśli tak to wynosi 504zł na rękę, przynajmniej ja tyle biorę

Kruszynko po ostatniej podwyżce renta socjalna jest w kwocie 525,88 zł(na rękę)

PostNapisane: 25 sie 2010, 10:28 
Dobry duch
Dobry duch

Imię: Wioletta
Mi z padaczką też powiedzieli że jestem zdolna do pracy!Pracuję ale na własne ryzyko bo szef nic nie wie o mojej chorobie...

PostNapisane: 31 sie 2010, 10:55 
Dobry duch
Dobry duch

Nie wiem co robic,5 lat temu stawałam na komisję w zusie.Wtedy nie dostałam renty.Czy jak papiery tam zostały będę musiała jeszcze raz wszystko składać,czy tylko uaktualnić?

PostNapisane: 31 sie 2010, 12:12 
Dobry duch
Dobry duch

Imię: iwona
na pewno bedzie trzeba wszystkie dokumenty uaktualnić :wink:

PostNapisane: 31 sie 2010, 22:44 
Moderator
Moderator

kika1 napisał(a):
Kruszynko po ostatniej podwyżce renta socjalna jest w kwocie 525,88 zł(na rękę)

A to przepraszam za błąd, a wynikł z tego, że ja mam rentę socjalną połączoną z rentą rodzinną i dlatego mi to obcinają, by całość nie przekroczyła jakiejś tam śmiesznej sumy :) Ale pewnie niedługo będę dostawała już całość, bo jedna renta (rodzinna) w grudniu mi się kończy i ciekawe czy znów wywalczę ją :twisted:

PostNapisane: 1 wrz 2010, 13:06 
Dobry duch
Dobry duch

mikołajh napisał(a):
na pewno bedzie trzeba wszystkie dokumenty uaktualnić :wink:

Dzięki:)Już się bałam że znów czeka mnie bieganina :wink:

PostNapisane: 6 paź 2010, 16:17 
Częsty bywalec
Częsty bywalec

Imię: Mati
witam apropos tematu to ja ostatnio byłem na komisji i wszystko gładko poszło ale poszło ale rzeczywiście papier mieć trzeba lekarz mi mówi jak mnie już przepytał "No ja wiem że się należy , widzę ale jakieś papiery?"

to wtedy ja mu na całe biurko aż się pogubił :-D :-D

ale w sumie to on mi dużo pomógł mówie mu że mam MPD a on mnie o objawy mnie niewiedzieć czemu zatkało on (chyba to widząc ) mówi "problemy z chodzeniem masz" , "motoryka upośledzona" ja "tak"

a on na to "To ja ci muszę wymyślać" :-D :-D
z badań tylko ciśnienie zmierzył (bałem się że za niskie będzie bo tabletkę wziołem ale od tego siedzenia tam to mi do 160 skoczyło)
już więcej nie wnikał :) :)

no i mam decyzję na 2 lata

tylko jedno mnie dziwi mój powiat mi napisał "stopień umiarkowany " a lekarz "całkowitą niezdolność do pracy"
Czy tak może być ?

ps w sumie nadciśnienie "wyszło już po komisji powiatowej

"Mój ojciec twardy człowiek zawsze mówił mi nie licz na nikogo musisz walczyć sam "
moja mantra D

PostNapisane: 10 lis 2010, 11:50 
Dobry duch
Dobry duch

Powiedziałam szefowi o chorobie...mogę normalnie wrócić do pracy!!!!Gorzej z lekarzem zakładowym,nie chce podpisać badań.Nie rozumiem,jakie przeciwskazania są do tego że nie mogę sprzątać!???Okien nie myję bo są na zlecenie,a ja nie chcę.Neurolog też powiedzial że mogę pracować,więc o co chodzi?Ja chcę w miarę normalnie żyć...

PostNapisane: 11 lis 2010, 17:37 
Częsty bywalec
Częsty bywalec

kruszynko mam kolege który miał operacje na kręgosłup to w zusie dali mu rente na 3miesiące a potem stwierdzili że może wrócić do pracy dosłownie komedia

Ostatnio edytowano 11 lis 2010, 19:32 przez LC, łącznie edytowano 1 raz
ort.

PostNapisane: 14 lis 2010, 22:12 
Moderator
Moderator

maciek77 napisał(a):
kruszynko mam kolege który miał operacje na kręgosłup to w zusie dali mu rente na 3miesiące

Jak byłam 2 lata temu na komisji w zusie, to był pan który samodzielnie nie mógł nawet wejść do tego pokoju gdzie przeprowadzana była komisja i tak mu nie przyznali renty, więc nie ma co się dziwić, że Twemu koledze dali tylko na 3 miesiące.

PostNapisane: 8 sty 2011, 08:47 
Dobry duch
Dobry duch

Imię: jagoda
Przechodziłam zus w tamtym roku makabra okulistka podstawiła mi krzesełko żeby sprawdzić czy naprawdę tak kiepsko widzę wywróciłam się dostałam całkowitą niezdolność do pracy na półtora roku po tym czasie chyba wyzdrowieje ha,ha

PostNapisane: 13 sty 2011, 23:36 
Moderator
Moderator

Jagoda ja od 2 miesięcy znowu mam do czynienia z zusem, bo 2 lata szybko zleciały. Na pierwszej komisji dali mi ortodontę - zastanawiam się tylko po co skoro co jak co ale uzębienie mam dobre :) Na drugiej komisji odwoławczej według jednego z lekarzy 3x16=54 :lol: No po takiej znajomości tabliczki mnożenia ręce mi opadły. Widać jakiś pseudo lekarzy do orzekania przyjmują :o Teraz czekam na wezwanie na komisję w Sądzie, tam chociaż potraktują mnie jak człowieka.

PostNapisane: 14 sty 2011, 00:38 
Dyskutant
Dyskutant

Imię: Jacek
Piszesz, Zamykaczu:
Cytuj:
Udawać że jestem w gorszym stanie niż ma to miejsce na prawdę czy raczej nic nie symulować i pokazać to co jest na prawde....?
Miałbyś ochotę udawać, czy symulować? Czyżbyś chciał coś wyłudzić od ZUSu? No, fantastyczny pomysł! Nie przyszło Ci do głowy, że byłoby to zwyczajne oszustwo? Chcesz oszukać i wyłudzić jakieś pieniądze? A potem pomyśleć sobie: "Jakie to szczęście, że jestem ON - przecież renta mi się należy"?

PostNapisane: 15 sty 2011, 16:53 
Dobry duch
Dobry duch

Imię: jagoda
Kruszynka to ja jestem ciekawa co oni zrobią ze mną w pażdzierniku jak mi doszły skorupiaki wrzucą mnie do wody ha ha .To jest nienormalne co oni robią z ludżmi na komisjach zusowskich powinli na jakiś czas zabrać naszę schorzenia i zobaczyć jak to jest,pozdrawiam

PostNapisane: 16 sty 2011, 23:32 
Moderator
Moderator

Nienormalne jest to fakt, ale co tych pseudo lekarzy obchodzą nasze schorzenia. Oni najlepiej to wysłaliby nas do kamieniołomów.

PostNapisane: 19 sty 2011, 21:53 
Dobry duch
Dobry duch

Dostałam rentę!!!!Co prawda na 10 mieś.ale przynajmniej wiem na czym stoję :P Lekarz z początku nie byl miły bo z nerwów pomyliłam pokój i weszlam 40 min.po czasie,ale pózniej mu przeszlo i nawet sie śmiał że mi chyba ciśnienie podniósł :lol: .

PostNapisane: 21 sty 2011, 23:01 
Częsty bywalec
Częsty bywalec

Imię: Kolo
Ja byłem na komisji tyle, że nie ZUS tylko MSWiA. Sekretarka brała papiery ode mnie zabierała, a ja mówię jej z grubsza historię choroby. Okazało się, że to przewodnicząca komisji była nie sekretarka. Efekt 5/5.

PostNapisane: 11 lip 2011, 09:50 
Dobry duch
Dobry duch

Niestety,długo się rentą nie nacieszyłam...Nawet nie zdążyłam odebrac pieniędzy,zus się odwołał i jestem całkowicie zdolna do pracy!Z pracy zostałam zwolniona,minął okres 6 miesięcy mojego zwolnienia lekarskiego :( Do diabła z tym wszystkim,mam dość :evil:

PostNapisane: 11 lip 2011, 17:27 
Pisarz
Pisarz

To ja na ostatniej komisji w zusie na odwołaniu w warszawie dostałam wpis "nie jest pani całkowicie niezdolna do pracy" starałam się o zwykłą rentę, zabrakło mi wtedy 3 miesiące do 5 lat pracy. Potem nie odwoływałam się już. Ale teraz myślę drugi raz złożyć wniosek, wtedy dosłownie odwołanie miałam na dzień przed 2 operacją oka, stres związany z komisją, czekającą mnie operacją, masakra :cry: . Też mam epi do tego oczy i inne problemy, ale jestem zatrudniona w zpch. Może lekarze myślą że jak pracuję to mi się nie należy?? Chciałabym mieć ten luksus wyboru pracy, nie myśleć czy starczy do następnego miesiąca :( . Bo już to że ja mam zmienić pracę to okulistka truje mi od operacji, ale cóż ja na to poradzę, nie zwolnię się ze względu na zdrowie, nie ma szans na lepszą pracę

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 102 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1