Witamy na Ogólnopolskim Forum Osób Niepełnosprawnych. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 44 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Autor Wiadomość
PostNapisane: 17 lip 2010, 14:32 
Dobry duch
Dobry duch

Imię: RYSIEK
Witam.
Grześku tu masz link http://www.niepelnosprawni.pl/ledge/x/3549 który upoważnia cie do niestosowania się do następujących znaków drogowych.
Ja osobiście miałem parę takich przypadków i nigdy nie ukarano mnie choć nieraz chciano, a jeżdżę juz 5 lat jako ON. Niesłusznie otrzymałeś mandat a twoim błędem było jego przyjęcie !!! I tu się kłania nieznajomość przepisów :)

PostNapisane: 15 paź 2010, 21:00 
Dobry duch
Dobry duch

Imię: Adam
Witam wszystkich na forum !
Jestem osobą niepełnosprawną i posiadam kartę parkingową.
Mieszkam w Złotoryji (woj. Dolnośląskie)
Od ok. 3 miesięcy mam problem z zaparkowaniem przed urzędami w moim mieście, gdyż Władze zmieniły znaki z zakaz ruchu w obu kierunkach na zakaz wjazdu.
Nie mam pojęcia do kogo się z tym zgłosić.
Znalazłem w sieci tylko jeden artykuł na ten temat nieźle napisany i nawet o moim mieście.
http://www.bud-forum.pl/najlepsze-forum ... l#msg1721Są tam zdjęcia tego problemu.
Też ciekawi mnie czy w Waszych miastach także ograniczają Wam w ten sposób prawa.
Z góry dziękuję za pomoc i sugestie.

PostNapisane: 16 paź 2010, 19:42 
Dyskutant
Dyskutant

Imię: Jacek
Najprościej będzie napisać do miejscowej Policji Drogowej z zapytaniem. Na takie oficjalne pytanie (list polecony) instytucja musi odpowiedzieć w ciągu, chyba, 14 dni. A jak będziesz miał oficjalną odpowiedź, to możesz się do niej oficjalnie ustosunkować. Jeśli Ci na tym (na tych znakach!) zależy, wygrasz. Stanie się po Twojemu.
P.S.: Na moim podwórku, na które prowadzi ślepa uliczka (ma tylko wjazd, kończy się placykiem) jest znak zakazu wjazdu, co jest o tyle idiotyczne, że po pierwsze, uliczka nie jest jednokierunkowa, po drugie - jest ślepa. Ponieważ wszyscy widzą ten idiotyzm, nikt nie respektuje tego znaku, a ten, kto go postawił, może mi skoczyć, o czym on z pewnością wie, bo się nie ujawnia... :-D

Ostatnio edytowano 18 paź 2010, 17:57 przez Marcin87, łącznie edytowano 1 raz
poprawiona literówka

PostNapisane: 20 paź 2010, 20:24 
Dobry duch
Dobry duch

Imię: RYSIEK
Adamie zabrakło mi słów jak to zobaczyłem... Zgłosiłbym to na policje wraz z fotkami i zarządałbym o ukaramie tych osób króre tam wjechały. Przecierz przepisy obowiązują wszystkich !!!

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 44 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Strefa czasowa: UTC + 1