Witamy na Ogólnopolskim Forum Osób Niepełnosprawnych. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 24 lut 2008, 12:23 
Dobry duch
Dobry duch

kochani pomuszcie mi zainstalowac kamerę MT 40 14do skype bo od kilku dni sprubuje bez skutecznie ja zainstalowac niby jest coś zaistalowane a kreator nie tego znalesc wogle komputer nie widzi kamery i nie wszystko co jest rzucone np.na pulpit morzna otworzyc jak juz to w jakims innym programie którego nie mam proszę o jakies szczególowe wskazówki bo albo oddam ją do sklepu albo wyrzuce stówe do kosza :/ moze ktos zna jakąs strone na której są szczególowe obcje zaistalowania potrzebny program nie wiem pomuszcie plis

PostNapisane: 24 lut 2008, 13:17 
Junior Admin
Junior Admin

Imię: Agnieszka
Małgorzatko, a powiedz mi, miałaś z kamerką jakąś płytkę??
Jak widzę, masz Windowsa XP a on domyślnie powinien już mieć w sobie sterowniki, które powinny działać po wpięciu kamerki. Na odległość ciężko pomóc
Czy w momencie wpinania kamerki coś się dzieje? Pokazuje, że kreator znalazł nowy sprzęt??
Co to za programy masz na pulpicie, o których mówisz??

PostNapisane: 24 lut 2008, 14:36 
Dobry duch
Dobry duch

plytka jest ale po wgraniu jej kreator nie widzi kamery i jest komunikat ze kreator nie moze odnalesc srzetu ze nie jest zaistalowany chociac ikonki w grane z plyty sa ale widołs nieniemoze ich otworzyc jesli sa sterowniki w komputerze to nie bardzo wiem które to i gdzie sie znajduja a w ogle to instrukcji jest tak 1 włóz plyteCD wybierz z menu instal camera driver lub uruchom znajdujacyw jej folderze sie plik EXE ale plik EXE otwiera sie w notatniku

PostNapisane: 24 lut 2008, 15:58 
Junior Admin
Junior Admin

Imię: Agnieszka
Małgorzatko, musiałabyś zrobić tak, żeby być pewną, czy komputer rzeczywiście nie widzi sprzętu, czy nie odnajduje sterownika z płyty, którą masz.
Żeby się o tym przekonać najlepiej, jak klikniesz:
1. Prawym przyciskiem myszki na mój komputer
2. Dasz właściwości
3. Sprzęt
4. Menadżer urządzeń
Po wejściu w menadżera pokaże Ci się cały sprzęt, który masz w komputerze.
Kamerka ma zapewne wyjście USB, a więc:
wepnij ją w wyjście USB i obserwuj,co się dzieje w menadżerze. Powinien Ci się odświeżyć i znaleźć kamerkę. Jeżeli pojawi Ci się pytajnik lub wykrzyknik, to oznacza, że urządzenie nie działa poprawnie. Powody mogą być różne. Winny za to może być sterownik lub niedziałająca kamerka.
Czasami zdarza się tak, że płytki ze sterownikami są wadliwe i nie mają właściwych sterowników. Może stad Twoje problemy. Jeżeli natomiast po wpięciu kamerki nic się nie dzieje, nie odnajduje jej, komputer nie reaguje, prawdopodobnie kamerka będzie uszkodzona lub nie reaguje wejście USB - najlepiej wtedy wyczyścić rejestr, co powinno usunąć problemy z niewidocznym USB :smile:

PostNapisane: 27 lut 2008, 21:10 
Dobry duch
Dobry duch

witaj dziekuję Ci za rady ta kamerka to już historia po próbie zaistalowania jej na 5 komputerach oddałam ją do sklepu nawet sprzedawca nie mógł sobie z nią poradzić okazało sie że oprogramowanie było złe i cos ze sterownikami na płytce mam drugą kamerkie jest ok działa tylko nie wiem co zrobić aby kolorystycznie ustawiona moja fotka w skypie była taka z sama zawsze a nie ze trzeba ją codziennie na nowo ustawiać pomimo jej zapisania :smile:

PostNapisane: 13 sty 2010, 03:28 
Dobry duch
Dobry duch

Imię: Przemyslaw
Małgorzatka napisał(a):
tylko nie wiem co zrobić aby kolorystycznie ustawiona moja fotka w skypie była taka z sama zawsze a nie ze trzeba ją codziennie na nowo ustawiać pomimo jej zapisania

Jeśli program konfiguracyjny zapisuje ustawienia kamery to powinny tak działać ze skype`m

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]