Witamy na Ogólnopolskim Forum Osób Niepełnosprawnych. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 19 lip 2009, 15:49 
Dyskutant
Dyskutant

Polecam zakup do komputera , karty telewizyjnej podłączenie laptopa do kablówki i wieży , a także zastosowanie radio-słuchawek .
Do laptopa potrzebna jest karta telewizyjna zewnętrzna , ma postać dużego pena , z wejściem , z jednej strony do anteny , zbiorczej , lub kabla , z drugiej usb .Musi to być karta analogowa (170 pln saturn ) , lub z myślą o przyszłości , również z wersja cyfrową (300 pln) , na cyfryzację się predko nie zanosi , proponuję zakup analoga (w razie co się dokupi )
do kompów stacjonarnych , są karty wewnetrzne , można je na stałe przykręcić .

Do karty telewizyjnej , dołączony jest pilot i program który daje możliwość , z marszu nagrywania audycji , bądż filmów , albo nastawianie czasowe nagrywania na plik avi .
reklamy z filmu można bez problemu wyciąć darmowym prgramem Virtual Dub ,który przy okazji kompresuje do divixa , czyli jest także ripperem można , dzielić , lączyc pliki ,dodawać napisy (o czym już pisałem ) cudować ... wspaniała zabawa . Telewizje można zatrzymywać , cofać , funkcję takie same jak w dekoderze telewizji N .
Oczywistością jest możliwość nagrywania płyt dvd , czyli macie nagrywarkę DVD, która kupiona jako oddzielne urządzenie , kosztuje nie mniej niż 1200 pln .

PostNapisane: 13 sty 2010, 02:50 
Dobry duch
Dobry duch

Imię: Przemyslaw
A po co oddzielna nagrywarka ? przecież teraz w laptopach standardowo sie montuje nagrywarki DVD :)

PostNapisane: 13 sty 2010, 09:02 
Dyskutant
Dyskutant

karta telewizyjna przekształca sygnał telewizyjny np. z kablówki , czyli analogowy , na cyfrowy , i daje możliwości wyświetlania go na ekranie laptopa , oraz nagrywania z marszu w wielu formatach . Z nagrywarką nie ma to na razie nic wspólnego .Nagrywarka będzie potrzebna gdy będziesz chciała sobie wypalić płytę z nagranym filmem . Zwykle w pakietach są od razu dwie karty , analogowa i cyfrowa ta ostatnia, na wypadek posiadania sygnału cyfrowego z dekodera np.
Check it mój DVDrip - z karty telewizyjnej , nawiasem mówiąc świetny film Pieczka i spółka . nagrany z kablówki ...

http://wrzucamy.pl/polecane-filmy/19379 ... 84-pl.html

miłego seansu , mam nadzieję ,że będę pojawiał się na forum częściej , pozdrawiam .

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]