Witamy na Ogólnopolskim Forum Osób Niepełnosprawnych. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 128 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona

Autor Wiadomość
PostNapisane: 5 paź 2011, 19:19 
Pisarz
Pisarz

Imię: DARIUSZ
:) Witajcie ja jestem osobą dosyć nieśmiałą. To, że jestem na tym portalu a także na innych portalach poświęconych O.N. nawet nie bardzo umiem to nazwać ciekawość? Chęć poznania nowych osób? Może w świecie wirtualnym mam większą odwagę żeby kogoś poznać, bo w realu jest mi bardzo ciężko nawiązać znajomość. Od dzieciństwa taki jestem, nie wiem dlaczego. Teraz jestem taki bardziej otwarty, bo kiedyś mi wychodziło z wielkim trudem. Jeżeli macie podobny problem podzielcie się ze mną i napiszcie może coś wspólnie wymyślimy jak temu zaradzić :)

PostNapisane: 6 paź 2011, 14:20 
Moderator
Moderator

Artykuł "Jak walczyć z nieśmiałością" : http://edukacja.gazeta.pl/edukacja/1,10 ... scia_.html

http://www.youtube.com/watch?v=vwVnogxSKQE&list=HL1337635196&feature=mh_lolz

PostNapisane: 6 paź 2011, 18:05 
Pisarz
Pisarz

Imię: Kasia
Darek to fakt jesteś nieśmiały i pewnie gdyby nie net nigdy byśmy się nie poznali i nie spotkali. A le ten problem nie dotyczy tylko Ciebie. Ja teraz może jestem trochę bardziej śmiała ale nadal mam swoje kompleksy. Nie masz powodu do nie śmiałości fajny z Ciebie facio :)

PostNapisane: 6 paź 2011, 18:45 
Pisarz
Pisarz

haciasta napisał(a):
Darek to fakt jesteś nieśmiały i pewnie gdyby nie net nigdy byśmy się nie poznali i nie spotkali. A le ten problem nie dotyczy tylko Ciebie. Ja teraz może jestem trochę bardziej śmiała ale nadal mam swoje kompleksy. Nie masz powodu do nie śmiałości fajny z Ciebie facio :)
Dzięki Kasia tez jesteś super dzięki za komcia

PostNapisane: 8 paź 2011, 13:40 
Pisarz
Pisarz

Imię: Mariola
Wiecie co? Ja też, należę raczej do osób nieśmiałych, i tylko wtedy, kiedy widzę, że towarzystwo jest mile, zabieram głos, ale tak ogólnie, to raczej siedzę cicho. :)

PostNapisane: 8 paź 2011, 18:13 
Pisarz
Pisarz

ja też w towarzystwie mało się odzywam chociaż staram się cześciej uczestniczyć w rozmowie

PostNapisane: 8 paź 2011, 19:17 
Pisarz
Pisarz

i bardzo slusznie,bo to pierwszy krok,do przelamania niesmialosci :)

PostNapisane: 8 paź 2011, 19:46 
Pisarz
Pisarz

Może w ten sposób przełamię tą swoją nieśmiałość to fajnie popisać sobie na forum ale w realu to bym się bał być taki odważny

PostNapisane: 9 paź 2011, 15:26 
Pisarz
Pisarz

a powinienes,przelamywac te swoja niesmialosc.ja tez,staram sie z moja,walczyc. :)

PostNapisane: 9 paź 2011, 17:53 
Dobry duch
Dobry duch

Imię: Adrian
Może i źle zrobię, ale chciałbym poruszyć temat nieśmiałości z mojej strony. Często widzę ON czy to w mieście, czy w szpitalu i chociaż w środku się nad nimi lituję i chciałbym pomóc to,jakoś nie potrafię się do tego przełamać. Owszem jak byłem w sanatorium (2003 rok) to woziłem jednego chłopaka z połamanymi nogami i drugiego chyba umysłowo chorego (juz nie pamiętam) i wiem, że widok człowieka w 1 kl gimnazjum idącego na spacer po mieście z niepełnosprawnym który, raz że ma problemy z chodzeniem to do tego jest jeszcze umysłowo chory. Przypuszczam,że wywoływałem niemałe ździwienie w Busku zdroju. A teraz nie mogę sie przełamać mimo tego, że żal mi tych ludzi....

PostNapisane: 9 paź 2011, 18:27 
Pisarz
Pisarz

ale nie trzeba nad osobami niepelnosprawnymi sie litowac... :oops: bo i po co? najlepiej nas traktowac na rowni z innymi.chociaz rozumiem ze nie kazdy tak potrafi...

PostNapisane: 9 paź 2011, 18:33 
Dobry duch
Dobry duch

Chodziło mi o to, że jak widzę takiego smutnego człowieka na wózku to mi go szkoda. Ja wiem , że wy jesteście lepsi chociażby ode mnie i innych pełnosprawnych ale nie chcę offtopa robić. Może kiedyś się przełamię.

PostNapisane: 9 paź 2011, 19:00 
Pisarz
Pisarz

Imię: Miroslaw
ryba969 napisał(a):
Chodziło mi o to, że jak widzę takiego smutnego człowieka na wózku to mi go szkoda.

To że ci szkoda to w sumie dobrze, z takich empatycznych postaw może gdzie kiedy się coś urodzi pożytecznego w Twojej głowie,

ryba969 napisał(a):
Ja wiem, że wy jesteście lepsi chociażby ode mnie i innych pełnosprawnych ale nie chcę offtopa robić.

Ta wazelina jest nie potrzebna - porównanie w odniesieniu do całości jest dyskusyjna, bardziej by pasowało np. ON są bardziej doświadczeni w różnych płaszczyznach życiowych odnoszących się do egzystencji trudniejszej niż większości OP.

PostNapisane: 9 paź 2011, 19:06 
Pisarz
Pisarz

xWilku napisał(a):
ON są bardziej doświadczeni w różnych płaszczyznach życiowych odnoszących się do egzystencji trudniejszej niż większości OP.

zgadza sie. :) tak powionno to zabrzmiec ale ryba,mam nadzieje nie ma nic zlego na mysli :)

PostNapisane: 9 paź 2011, 19:11 
Dobry duch
Dobry duch

Miałem na myśli to, że jesteście lepsi od OP więcej przeżyliście itd. Natomiast jeśli chodzi o offtopa to wątek jest o nieśmiałości a nie o tym kto lepszy. I to miałem na myśli ;)

PostNapisane: 9 paź 2011, 19:58 
Pisarz
Pisarz

Imię: Kasia
ryba969
a wczym Ja niby jestem lepsza od Ciebie? a czemu sie boisz zapytac czy ktoś potrzebuje pomocy przecież my nie gryziemy. Fakt ludzie OP wachają sie zapytac czy ktos potrzebuje pomocy.

PostNapisane: 10 paź 2011, 18:31 
Pisarz
Pisarz

ryba969 napisał(a):
Może i źle zrobię, ale chciałbym poruszyć temat nieśmiałości z mojej strony. Często widzę ON czy to w mieście, czy w szpitalu i chociaż w środku się nad nimi lituję i chciałbym pomóc to,jakoś nie potrafię się do tego przełamać. Owszem jak byłem w sanatorium (2003 rok) to woziłem jednego chłopaka z połamanymi nogami i drugiego chyba umysłowo chorego (juz nie pamiętam) i wiem, że widok człowieka w 1 kl gimnazjum idącego na spacer po mieście z niepełnosprawnym który, raz że ma problemy z chodzeniem to do tego jest jeszcze umysłowo chory. Przypuszczam,że wywoływałem niemałe ździwienie w Busku zdroju. A teraz nie mogę sie przełamać mimo tego, że żal mi tych ludzi....

Ryba nie ma takiego nazewnictwa w Polsce ja ty tu określiłeś umysłowo chory to jest przestarżała nazwa i nie podoba mi się Teraz się określa takich ludzi niepełnosprawny intelektualnie kiedyś upośledzenie umysłowe Mam nadzieję że się zgadzasz ze zgrywusem

---- Dodano 10 października 2011, 18:36 ----

Villemka napisał(a):
xWilku napisał(a):
ON są bardziej doświadczeni w różnych płaszczyznach życiowych odnoszących się do egzystencji trudniejszej niż większości OP.

zgadza sie. :) tak powionno to zabrzmiec ale ryba,mam nadzieje nie ma nic zlego na mysli :)

ja też mam taką nadzieję że ryba nie jest rekinem ludojadem

PostNapisane: 10 paź 2011, 18:53 
Pisarz
Pisarz

:lol: rekinem ludojadem napewno nie jest...bo jest napewno troszke mniejsza :lol: rybka

PostNapisane: 10 paź 2011, 18:57 
Pisarz
Pisarz

Villemka napisał(a):
ale nie trzeba nad osobami niepelnosprawnymi sie litowac... :oops: bo i po co? najlepiej nas traktowac na rowni z innymi.chociaz rozumiem ze nie kazdy tak potrafi...

Wilemka masz rację zgadzam się z tobą nie można na nas patrzeć przez pryzmat litosci i myślę że ryba lekko przesadził i trzeba go naprowadzić na inny tor

---- Dodano 10 października 2011, 19:04 ----

haciasta napisał(a):
ryba969
a wczym Ja niby jestem lepsza od Ciebie? a czemu sie boisz zapytac czy ktoś potrzebuje pomocy przecież my nie gryziemy. Fakt ludzie OP wachają sie zapytac czy ktos potrzebuje pomocy.

wiesz Kasiu ja też się tak zastanawiam co ta mała rybka miała na myśli no bo jak nie jest rekinem ludojadem to może taką małą płotką która pierw coś powie a potem pomyślli

PostNapisane: 10 paź 2011, 19:08 
Pisarz
Pisarz

ZGRYWUS napisał(a):
Wilemka masz rację zgadzam się z tobą nie można na nas patrzeć przez pryzmat litosci i myślę że ryba lekko przesadził i trzeba go naprowadzić na inny tor

:) a no wlasnie!

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 128 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]