Witamy na Ogólnopolskim Forum Osób Niepełnosprawnych. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 113 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Autor Wiadomość
PostNapisane: 20 cze 2011, 19:51 
Pisarz
Pisarz

Imię: K
Kiedyś miałam IE,ale krótko,teraz mam Mozilla Firefox.

PostNapisane: 20 cze 2011, 21:21 
Pisarz
Pisarz

Mozilla firefox. Nie mam porównania jak inne bo to mój pierwszy komputer własny, ale działa ok, ma podkreślone na czerwono błędy co mi przydaje się, mogę ustawić powiększenie także jest ok :). Mogę tylko narzekać na bluconnect ery ale to osobny wątek co o ich internecie myślę :)

PostNapisane: 21 cze 2011, 18:54 
Dobry duch
Dobry duch

Imię: Piotr
ja używam Mozilla Firefox i nie zamienię jej na inną
to prawda ze używanie kilku przeglądarek internetowych spowoduje spowolnienie komputera sprawi ze będzie on nie stabilnie pracował wiec radze nie kombinować z kilkoma przeglądarkami internetowymi :)

PostNapisane: 21 cze 2011, 20:19 
Pisarz
Pisarz

Imię: Miroslaw
Hmm - nie mogę potwierdzić i nie widzę podstaw do powyższych stwierdzeń , poza że coś się tam wydaje.

PostNapisane: 21 cze 2011, 20:57 
Dobry duch
Dobry duch

Imię: Berto
Nie słyszałem zeby uzywanie paru przeglądarek spowolniało system, ale być może i tak jest. Ja mam chroma i nie narzekam, wolę ją niż ' liska'. :komp:

PostNapisane: 23 cze 2011, 22:48 
Pisarz
Pisarz

To jak mam IE i Mozillę Frefox to źle? Bo korzystam z Mozilli, ale gdzieś się plącze w komputerze IE ale nieużywane. Mam je odinstalować? Lepiej komputer będzie działał?

PostNapisane: 24 cze 2011, 01:11 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Imię: Tomek
Co to za bzdury,można mieć 10 przeglądarek na komputerze i nie ma to znaczenia dla jego pracy.
Przecież logicznym jest ze nikt nie otwiera kilku przeglądarek jednocześnie tylko ewentualnie korzysta z nich na przemian a to nie ma żadnego wpływu na prace komputera.

Obrazek

PostNapisane: 24 cze 2011, 20:43 
Moderator
Moderator

Imię: Marcin
Dokładnie Fabek. To tak jak by nie można było mieć kilku programó do obróbki grafiki. Jak coś jest wyłączone to w niczym nie przeszkadza. Rónie dobrze komp może spowolnić jak załaduję kilkadziesiąt kart w jednej przeglądarce i to jeszcze z multimedialną zawartością. To jak otworzyć kilkadziesiąt przeglądarek na raz. Ja mam IE, Firefox i ostatnio Chrome 10 i jakoś się nie gryzą.

PostNapisane: 24 cze 2011, 21:22 
Dobry duch
Dobry duch

Imię: Basia
google chrome i jak na razie najlepiej mi się sprawdza

Chętnie podzielę się swoim doświadczeniem, służę radą, pomocą i odpowiem na trudne pytania o życiu niepełnosprawnej osoby) - doświadczenia życiowe wzbogaciły moją wiedzę w wiele aspektów..........

PostNapisane: 24 cze 2011, 23:13 
Pisarz
Pisarz

fabek111
Marcin87
Ja chciałam się tylko upewnić bo całkowicie się na tym nie znam i na mim komputerze może być kilka programów o których nawet nie wiem do czego służą :-D . Dla mnie aby internet chodził w miarę dobrze to reszta nie interesuje mnie tak bardzo bo nie pracuję na komputerze i już zapomniałam wiele rzeczy z kursu komputerowego bo ogólnie nie korzystam z programów to i zapominam trochę. A na technicznych sprawach typu jaki antywirus to już całkowicie nie znam się, wiem że avast jest bo mi go przekazano z programami i zabezpieczeniami bym za bardzo nie spsociła tego staruszka :-D

PostNapisane: 31 paź 2011, 11:20 
Pisarz
Pisarz

Fajny dodatek do Mozilli - służy do pobierania treści z Youtube, tu akurat niczym szczególnym się nie wyróżnia, poza jedną dobrze zrobioną funkcją - opcja pobierania z automatyczną konwersją ścieżki dźwiękowej np. teledysku do formatu mp3, konwersja odbywa się po ściągnięciu video (wszystko automatycznie), z możliwością ustawienia jakości (bitare).
https://addons.mozilla.org/pl/firefox/addon/youtube-mp3-podcaster/?src=userprofile

PostNapisane: 2 lis 2011, 13:42 
Pisarz
Pisarz

Imię: Bogdan
Mozilla/Firefox jest OK.

PostNapisane: 2 lis 2011, 16:19 
Pisarz
Pisarz

xWilku

Dziękuję

PostNapisane: 2 lis 2011, 19:17 
Pisarz
Pisarz

Nie wiem za co, ale proszę :)

PostNapisane: 30 lis 2011, 20:37 
Dobry duch
Dobry duch

Od lat Mozilla Firefox i nie zamienię jej na żadną inną :)

W pracy (kiedy jeszcze byłam zatrudniona) miałam Internet Explorer, ale kosztował mnie wiele nerwów. Koleżanka, która co prawda rzadko, ale korzystała z tego samego komputera nie chciała jednak zmienić na "liska" więc przez 8 godzin pracowałam na IE.

PostNapisane: 30 lis 2011, 20:45 
Pisarz
Pisarz

Margaretja napisał(a):
W pracy (kiedy jeszcze byłam zatrudniona) miałam Internet Explorer, ale kosztował mnie wiele nerwów. Koleżanka, która co prawda rzadko, ale korzystała z tego samego komputera nie chciała jednak zmienić na "liska" więc przez 8 godzin pracowałam na IE.

Mogłaś zainstalować sobie liska nie zaznaczając opcji domyślna przeglądarka, wówczas w systemie domyślny pozostałby IE, a każdy by pracował na tym na czym mu wygodnie, no chyba że i takie praktyki były zabronione.

Ostatnio testuję Chrome i przyznać trzeba, że dodatki czynią tę przeglądarkę coraz sympatyczniejszą (sporo już jest takich jakich używam w FF), jednakże z racji jeszcze niedoścignionej funkcjonalności i różnorodności dodatków do Firefoxa, podstawową przeglądarką pozostaje lis, ale kiedy to nawet Chrom będzie ustępował pod tym względem Firefoksowi , to jak dopracują silnik obsługujący - "mowa na tekst" , wówczas podstawową przeglądarką w systemie będzie Chrome

PostNapisane: 30 lis 2011, 21:01 
Pisarz
Pisarz

Mam nowo zainstalowanego firefoxa i mam problem z dodatkami, poprzednia wersja była łatwiejsza dodatki szybko znajdywałam :) . A teraz nie mogę znaleźć Adobe flash playera wersję Adobe reader mam. Ale niektóre pliki wymagają tego. A ja nie umiem teraz tego szukać :( Zainstalowałam sama firefoxa, myślę że dobrze tylko ma inny układ niż poprzedni może dlatego Że na laptopie. Ten program jest do firefoxa czy jako oddzielny? Ogólnie firefox dobrze mi się sprawuje, spełnia swoje funkcje, podkreśla błędy co u mnie ważne, tylko nie mogę filmiku obejrzeć bez tego dodatku. Gdzie go szukać?

PostNapisane: 30 lis 2011, 21:16 
Dobry duch
Dobry duch

xWilku- tak bym zrobiła, ale koleżanka była "niekomputerowcem" i jakakolwiek zmiana wywoływała w niej palpitację serca. Wolałam jej nie stresować. Spokojnie sobie poradziłam, a jej zaoszczędziłam nerwów :wink:

smerfy3- Adobe Flash Player ja ściągnęłam stąd:
http://get.adobe.com/pl/flashplayer/

PostNapisane: 30 lis 2011, 21:17 
Częsty bywalec
Częsty bywalec

Imię: Lukasz
Ja używam od jakiś 3 lat Firefoxa wcześniej IE.

PostNapisane: 30 lis 2011, 21:50 
Pisarz
Pisarz

No właśnie problem z tą stroną ja ściągnęłam kilka razy ten dodatek wcześniej, ta sama strona, i podczas instalacji przerywa, pisze że pomyślnie zainstalowane jak połączę z internetem a potem nie mam tego na komputerze. Czy ja muszę go rejestrować jeszcze? Nie wiem jaki błąd robię podczas instalacji, wcześniej zainstalowałam go dobrze na starym komputerze teraz coś knocę i nie wiem co :wink:

---- Dodano 30 listopada 2011, 21:47 ----

Już zainstalowałam program :)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 113 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]