ziutek503 napisał(a):
Dziwie się Mateo,że masz takie wypaczone mniemanie o tej sprawie, jako ON. Jak można kogoś usunąć z pociągu a zwłaszcza ON.Piękny obrazek ,nogi człowieka na peronie a człowiek w pociągu i co tutaj mógł zrobić konduktor. Pociąg powinni zatrzymać do przyjazdu policji i kosztami obciążyć tego delikwenta .Nie piszesz jak dalej dałaś sobie radę bez wózka i czy kontynuowałaś podróż.
Ja chciałbym tylko taką karę dla tego człowieka, żeby usiadł na wózku inwalidzkim.
Ja domyślam się dlaczego tak mogło być, ponieważ Twój wózek blokował dojście do baru i jaśnie pan mógł mieć mniejsze obroty.Oliwa czasami bywa sprawiedliwa, chociaż, może mu tego nie życzyć.

Jakie wypaczone mniemanie? Czy ja gdziekolwiek napisałem, że to było dobre zachowanie i ja to pochwalam? Przecież tak samo to potępiam, jak wy wszyscy.
Tylko wydało mi się po prostu, że natychmiastowe wzywanie policji w takiej sytuacji jest trochę bezsensowne. Jak to sobie wyobrażacie - pociąg by stał godzinę, jak nie dłużej, zanim policja przyjedzie, pospisuje, wlepi kary itd. ? Dlaczego inni pasażerowie mieliby cierpieć z tego powodu?
A konsekwencje i tak można wyciągnąć. Nie trzeba było policji, aby zainteresował się tym taki TVN i rozdmuchał sprawę. Nie wiem co spotkało tego pracownika WARSu potem (nie jest to zaznaczone w artykule), ale podejrzewam, że raczej nic przyjemnego.