Witamy na Ogólnopolskim Forum Osób Niepełnosprawnych. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 19 sie 2009, 11:49 
Moderator
Moderator

Przeczytajcie ten tekst (nie wklejam bo krótki jest;) :
http://kubolski.blog.pl/archiwum/index.php?nid=14444715
Zgadzacie się z opinią autora czy nie :?:

http://www.youtube.com/watch?v=vwVnogxSKQE&list=HL1337635196&feature=mh_lolz

PostNapisane: 19 sie 2009, 13:05 
Dyskutant
Dyskutant

testy psychologiczne - pudło - szesnastu terrorystow samobójców , sprawców ataku na WTC
przeszłoby takie testy z powodzeniem . Częśc z nich z resztą miala je na pewno , bo to byli piloci szkoleni przez firmę Boening .moderowanie internetu , całego , jest technicznie niemożliwe , a więc tematu nie ma . Nie jestem sobie w stanie wyobrazić , jak można by moderować chociażby rozmowy telefoniczne , a co dopiero mówić o internecie .AŻEBY MODEROWAĆ INTERNET W 100 %LICZBA MODERATOROW MUSIAŁA BY BYĆ RÓWNA LICZBIE INTERNAUTÓW .

podobnie było z próbami zabezpieczania przed kopiowaniem filmów DVD , co z tego ,że płyty posiadały kod zabezpieczający , jeśli taki sam kod musiał zawierać każdy odtwarzacz np. Windows media player , ażeby płytę otworzyć . Crackerzy mieli wiec kody podane na tacy . System działał by jedynie wtedy gdy każda płyta DVD , miała by inny kod i swoja wersję odtwarzacza windows media player , do odczytu tylko tej jednej jedynej płyty co jest
całkowicie nieopłacalne i technicznie niewykonalne . Na całe szczęście . :roll: :roll: :roll:

Abstrahując od tego wszystkiego co napisałem powyżej , jestem przeciw inwigilacjom i ograniczeniom , internet to ostoja wolności słowa i wyrażania swoich opinii , i tak powinno pozostać .

Ostatnio edytowano 19 sie 2009, 13:38 przez Bogdanus, łącznie edytowano 2 razy

PostNapisane: 19 sie 2009, 14:53 
Junior Admin
Junior Admin

Imię: Agnieszka
Jestem jak najbardziej za obowiązkową rejestracją na wszystkich forach internetowych lub grupach dyskusyjnych. Jeżeli ktoś chce się tam wypowiedzieć, to poświęci chwilkę czasu na zarejestrowanie się. Ci, co tylko chcą napluć, a są leniuszkami ominą takie miejsce. Jak najbardziej, leniwi lub stronniczy moderatorzy powinni opuścić mury grupy. Ja nie raz oberwałam za zwracanie uwagi, ale taka moja powinność, i nic na to nie poradzę, że nalezę do tych wrednych, i przejmujących się swoją rolą :D
Czy kiedyś takie coś się stanie? Wątpię, czasami taki troll, to rozrywka dla innych, no i na większości for nikt ich nie toleruje i usuwa.

Testy psychologiczne to już drobna przesada :D

PostNapisane: 20 sie 2009, 15:14 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Imię: Marta
Testy przychologiczne moim zdaniem to przesada.

PostNapisane: 20 sie 2009, 18:41 
Dyskutant
Dyskutant

teraz robi się taka dyskusja , na ile można inwigilować obywateli itd . problemy jakie mogą dla nas internautów wynikać z nadmiernego ingerowania w prywatność , oraz możliwości techniczne inwigilacji i kontroli sa świetnie pokazane w filmie WRÓG PUBLICZNY /WILL SMITH , GENE HACKMAN / który to film niniejszym polecam , choć to nie temat filmy , gdzie zrobię przeklejkę :roll: :roll: :roll:

Ostatnio edytowano 20 sie 2009, 19:47 przez Bogdanus, łącznie edytowano 1 raz

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]