Witamy na Ogólnopolskim Forum Osób Niepełnosprawnych. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 59 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Autor Wiadomość
PostNapisane: 30 paź 2009, 16:19 
Mile widziany
Mile widziany

Imię: Marcin
Właśnie przeczytałem pewien artykuł. Według mnie niezbyt dobrze napisany, a niektóre komentarze pod nim jeszcze gorsze... Ale warto przeczytać więc podaje link http://www.kafeteria.pl/przykawie/obiekt.php?id_t=920 Ten temat już był na forum, ale co sądzicie o artykule i komentarzach internautów???

Uzupełniłam nieco tytuł tematu./Niepokorna

Ostatnio edytowano 1 lis 2009, 03:17 przez ktoś30, łącznie edytowano 2 razy

PostNapisane: 3 lis 2009, 16:51 
Częsty bywalec
Częsty bywalec

Zawsze jest coś do poprawienia, a komentarze są różne, od obraźliwych po bardzo miłe. Jeśli chodzi o moje zdanie o tej sprawie, to myślę, że moja obecność na tym forum już wyraża mój pogląd! Pozdrawiam!

Ostatnio edytowano 22 mar 2011, 20:52 przez Katarzyna Metzger, łącznie edytowano 1 raz
literówki

PostNapisane: 15 lis 2009, 23:24 
Częsty bywalec
Częsty bywalec

Fakt, to co tam piszą to w większości prawda-nie wnikam, bo ja mam udane życie seksualne. Ale chce zwrócić uwagę na to, że jak ktoś nazwał by mnie "upośledzonym" ruchowo to bym się [powiem delikatnie] zdenerwował.

PostNapisane: 17 lis 2009, 00:13 
Zbanowany
Zbanowany

A co w tym nieprawdziwego? Wiesz kiedy mnie pełnosprawni nazywają kaleką to mnie wkurza, ale sam używam w pewnym towarzystwie tego słowa dosyć często. Często mówię zamiast "niepełnosprawny" po prostu: kaleka. Na przykład w rozmowie z koleżanką chodzącą o kulach powiedziałem, że "Kaleki też mogą przecież coś knuć, niech sobie ta Dymna nie myśli, że wszystkie są fajne i dobre" Człowiek z niepełnosprawnością ruchową jest ruchowo upośledzony, z intelektualną jest upośledzony intelektualni itd, wiadomo, to dla mnie jak ze słowem "czarnuch" albo "pedał", w ustach heteryka brzmi obraźliwie, ale w dyskusji to normalne, zwłaszcza kiedy rozmawiają "pedały", nie?

Ostatnio edytowano 22 mar 2011, 20:59 przez Katarzyna Metzger, łącznie edytowano 1 raz
literówki

PostNapisane: 17 lis 2009, 01:23 
Moderator
Moderator

Imię: Zbyszek
Moim zdaniem seks z niepełnosprawnym, to prywatna sprawa każdego z nas i nie powinna podlegać dyskusji.

Bytom - Rozbark

PostNapisane: 17 lis 2009, 10:00 
Częsty bywalec
Częsty bywalec

Jeszcze dodam, że słowo 'kaleka' też nie bardzo mi pasuje. Ja używam słowa 'niepełnosprytny' :). Może brzmi śmiesznie, ale najbardziej mi pasuje.
Brat Wody napisał(a):
Wiesz kiedy mnie pełnosprawni nazywają kaleką to mnie wkurza, ale sam używam w pewnym towarzystwie tego słowa dosyć często.
Odnosiłem się do tego.

PostNapisane: 29 sty 2010, 17:50 
Dobry duch
Dobry duch

Imię: Piotr
Wkurza mnie to co napisałeś: że pedały mowią do siebie ty pedale, albo jestem pedałem, lub też my pedały... Powiem ci coś szczerze, bo w twe słowa nie wierze: Pedały to są, ale przy rowerze

PostNapisane: 30 sty 2010, 13:06 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Imię: Tomek
Brat Wody napisał(a):
to dla mnie jak ze słowem "czarnuch" albo "pedał", w ustach heteryka brzmi obraźliwie, ale w dyskusji to normalne, zwłaszcza kiedy rozmawiają "pedały", nie?
Nie mam pojęcia co Ty widzisz normalnego w tym nazewnictwie? Nie spotkałem się jeszcze nigdy żeby homoseksualiści w rozmowie ze sobą używali słowa "pedał" a znajomych mam sporo o różnych orientacjach seksualnych.
Dla mnie takie określenia to nic innego jak gwara spod trzepaka u ludzi o trochę zaniżonym IQ. Co do tematu to dla mnie nie ma o czym dyskutować sex z ON niczym się nie różni od sexu z OP, jeżeli dwoje ludzi coś do siebie czuje to sex będzie dla nich wspaniałym przeżyciem bez względu na okoliczności. Osobiście po rozstaniu z zoną miałem 3 kobiety (z trzecią jestem nadal :) ) i wszystkie były pełnosprawne, żadna z nich nie narzekała na sprawy łóżkowe a wręcz przeciwnie :) Myślę ze ON same popadają w kompleksy myśląc ze są gorsze od OP a wierzcie mi ze to nieprawda.

Obrazek

PostNapisane: 30 sty 2010, 19:45 
Pisarz
Pisarz

Imię: Greg
Febek pogadaj sobie z Jacykowem :-)
IQ ma tu niewiele do rzeczy moim zdaniem.
"Pedał" w ustach heteryka brzmi źle, w ustach homoseksualisty normalnie, sam ich zapytaj :D

PostNapisane: 30 sty 2010, 20:46 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Wiesz Greg akurat Jacykow nie jest dla mnie żadnym autorytetem, a pytać nikogo nie muszę, bo jak pisałem mam znajomych o różnych orientacjach. Uważam ich za inteligentnych ludzi i nie używają oni takich określeń w żadnych sytuacjach, wszystko zależy kto się gdzie obraca i w jakim towarzystwie mi akurat takie określenia nie leżą więc wyrażam tu swoją opinię co nie znaczy ze każdy musi się z nią zgadzać.

Obrazek

PostNapisane: 30 sty 2010, 21:36 
Pisarz
Pisarz

Jacykow może być autorytetem, jest dobrym stylistą, ale wszystko wszyscy w Polsce chcą wiedzieć lepiej, to i (*zwłaszcza na mężczyzn) patrzeć nie można - tak się ubierają :) Znajomi Ci nie powiedzą, bo pewnie nie jesteś "swój", no ale to oczywiście moja opinia :)

PostNapisane: 30 sty 2010, 21:53 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Każdy ma swój gust(no prawie każdy), mi akurat styl Jacykowa nie odpowiada ani nie odpowiada mi sposób jego bycia i wypowiedzi ale to tylko moja opinia. Co do tego czy moi znajomi mówią mi to czy owo to oczywiście możesz mieć swoją opinię, ale jest ona bezzasadna, nie znasz ani mnie ani ich i nie masz pojęcia jakie są między nami relacje więc tym samym nie możesz wiedzieć co mi mówią, a czego nie mówią. Twoje stwierdzenie ze mi tego nie powiedzą jest w tym momencie bezsensowne.

Obrazek

PostNapisane: 30 sty 2010, 22:07 
Pisarz
Pisarz

No tak, pewnikiem dają Ci kwiaty i do kina zapraszają, ale mniejsza o to :) Jacykow nie jest do patrzenia, wcale nie mówi "ubieraj się jak ja", tylko podpowiada jak się ubierać albo nie i zna się na tym. Odnośnie seksu z Niepełnosprawnym to ja myślę, że problem tkwi w naszych zahamowaniach, ile razy słyszałem jak rodzice, sami rodzice niepełnosprawnych dziwią się, że oni mają albo chcieliby mieć życie seksualne. Tak jakby byli III płcią... :)

PostNapisane: 30 sty 2010, 22:27 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Greg_Zorba napisał(a):
No tak, pewnikiem dają Ci kwiaty i do kina zapraszają, ale mniejsza o to :) Jacykow nie jest do patrzenia, wcale nie mówi "ubieraj się jak ja", tylko podpowiada jak się ubierać albo nie i zna się na tym.
Wiesz co do Twojej ironicznej wypowiedzi to kwiatów mi nie dają ale do kina owszem chodzimy nie raz i nie widzę w tym nic nadzwyczajnego no chyba ze dla Ciebie wyjście do kina z kumplem to zboczenie :-D Co do Jacykowa to już swoje zdanie wyraziłem i nie muszę tak jak Ty pałać zachwytem do niego bo mam swoje odmienne zdanie do którego mam prawo i temat Jacykowa uważam za zbędny w tym temacie. Zahamowania seksualne u ON biorą się w większości z nas samych bo czujemy obawę przed zbliżeniem, boimy się ze nie będziemy dość dobrzy, boimy się ze nasz partner /partnerka będzie rozczarowany itd.

Obrazek

PostNapisane: 31 sty 2010, 12:29 
Pisarz
Pisarz

Tobie łatwo mówić, bo po wypadku jest nieco inaczej niż kiedy się jest ON od zawsze. Ja Ci mówię, że bywa tak, że już rodzice wpajają dzieciom, że niestety, ale SEKS to nie dla nich. Co nie zmienia faktu, że myślę że też masz rację.

PostNapisane: 31 sty 2010, 13:01 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nie chce się tu licytować czy lepiej jest po wypadku czy lepiej jest jak się urodziło ON. Jednak po wypadku chyba ma się większe kompleksy bo pamiętasz jaki byłeś i ludzie Cię pamiętają z okresu przed wypadkiem a w pewnym momencie tracisz wszystko,stajesz się innym człowiekiem wiec tu bywa różnie ponieważ chyba trudniej jest zaakceptować obecna sytuację. Co do rodziców którzy wpajają dzieciom takie pierdoły to z mojej strony brak komentarza bo musiałbym brzydko napisać.

Obrazek

PostNapisane: 31 sty 2010, 15:36 
Pisarz
Pisarz

Nie wiem co lepiej, ale zgodzimy się z tym chyba, że inaczej :-) Lepiej i gorzej, zależy z której strony się spojrzy. Na przykład wiesz jak rozmawiać z kobietami, byłeś już z ilomaś tam w łóżku i po szoku jaki wywołuje wypadek chcesz żeby życie było choć trochę podobne do dawnego- tak mi mówił znajomy który skoczył niefortunnie do wody. Ja na przykład musiałem się dużo uczyć o relacjach społecznych i seksualności, bo kiedy byłem nastolatkiem to dla kobiet mnie tak jakby nie było, wszystko później okazywało się nowe i dziwne - tak było :)

PostNapisane: 31 sty 2010, 15:50 
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Tutaj masz racje,na pewno jest łatwiej w kontaktach bo jakieś doświadczenie zawsze zostaje, ale też przychodzi niepewność "jak to będzie teraz".

Obrazek

PostNapisane: 7 mar 2010, 16:48 
Moderator
Moderator

Imię: Katarzyna
Czytając waszą polemikę zastanawiam się czemu odbiegacie od tematu. Myślę, że ten artykuł powinni przeczytać zdrowi żeby coś zrozumieć.

PostNapisane: 15 mar 2010, 15:15 
Dobry duch
Dobry duch

Imię: anna
Osoby niepełnosprawne jeżeli są w związkach udanych prowadza normalne życie seksualne... Seks jest dla wszystkich ludzi tutaj nie powinno ani nie ma barier..., bariery tworzą sobie sami ludzie swoimi kompleksami czy innymi czynnikami. Prawda jest jednak taka, że tylko pewna cześć on ma partnera partnerkę niestety. Pozdrawiam.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 59 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]