Witamy na Ogólnopolskim Forum Osób Niepełnosprawnych. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 469 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 24  Następna strona

Autor Wiadomość
PostNapisane: 23 sty 2012, 14:19 
Dobry duch
Dobry duch

Imię: Sara
Tak, ale wobec homo ten sprzeciw jest tak wielki, że to bardziej niż oczywiste, że takie dziecko nie będzie miało życia, więc to jawne narażanie dziecko na coś takiego.
Porównywanie mojej sytuacji jest średnie ponieważ jakby nie było to jednak wciąż mama i tata. Mogą co najwyżej przyczepić się do bycia rzekomym terrorystom, ale to minie.
A co minie jak na wywiadówki będzie przychodził tata z tatą, albo mama i mama? Wyobrażasz sobie te kpiny? Np. jakby matki miały syna? Albo jakby chłopcy uciekali przed synem dwóch ojców "bo pewnie też jest p..."?
Powiedzmy sobie szczerze, Polska nie jest przygotowana na coś takiego. O ile małżeństwa międzynarodowe są już po części normą o tyle dzieci u par homo są póki co nie do przejścia.

Ja naprawdę życzę im dobrze i mam szczerą nadzieję, że kiedyś będą mogli tworzyć pełne rodziny jawnie i na równych prawach z rodzinami mama+tata, ale to jeszcze nie ten czas. Nasze społeczeństwo jest zacofane, żywią szczerą nienawiść (podchodzącą nawet pod pobicia!!) do samych osób homo, a co dopiero jakby mieli dziecko...
Nawet mam znajome lesbijki, przeurocze dziewczyny, zaradne i naprawdę inteligentne, ale same powiedziały, że chociażby bardzo by chciały to by się nie zdecydowały na dziecko bo by się bały, że ktoś mu coś zrobi, że im je zabiorą bo niby skrzywiają psychikę dziecka itp. Zagrożeń dla takich dzieci jest narazie za dużo, czasem absurdalnych, ale realnych jednocześnie :( A szkoda, bo by znalazło się wiele par chcących adoptować legalnie dziecko i w końcu wiele dzieci zamiast zostawać w domu dziecka by miało prawdziwą rodzinę.

PostNapisane: 23 sty 2012, 15:06 
Dyskutant
Dyskutant

Imię: szymon
mahmadi napisał(a):

Nawet mam znajome lesbijki, przeurocze dziewczyny, zaradne i naprawdę inteligentne, ale same powiedziały, że chociażby bardzo by chciały to by się nie zdecydowały na dziecko bo by się bały, że ktoś mu coś zrobi, że im je zabiorą bo niby skrzywiają psychikę dziecka itp. Zagrożeń dla takich dzieci jest narazie za dużo, czasem absurdalnych, ale realnych jednocześnie :( A szkoda, bo by znalazło się wiele par chcących adoptować legalnie dziecko i w końcu wiele dzieci zamiast zostawać w domu dziecka by miało prawdziwą rodzinę.

I to jest przykład dojrzałości rodzicielskiej, mimo że byłyby dobrymi rodzicami i potrafiłyby obdarzyć diecko(swoje, bo każda może urodzić) to się na nie nie decydując z pbawy o te dziecko, dlatego adopcja dla zaspokojenia potrzeby rodzicielstwa lub dla pokazania słuszności pewnych idei to w drugim przypadku to juz nawet egoizmem nazwać nie można. Gdy społeczeństwo dojrzeje i gdy tolerancyjni ludzie będą potrafili w duchu tolerancji wychowywać soje dzieci wtedy posiadanie dzieci przez takie pary będzie możliwe.
Przypomnijcie sobie- jeszcze 20-30 lat temu panna z dzieckiem to była hańba dla rodziny. Dziś powoli zaczyna to być normalne. Powoli bo jeszcze nie we wszystkich środowiskach...

PostNapisane: 23 sty 2012, 15:27 
Dobry duch
Dobry duch

Szymon ma rację. Jeszcze kilka lat nam brakuje żeby to zaakceptować. Jeszcze trochę...
Myślę, że z czasem społeczeństwo to przyjmie. Szymon podał dobry przykład z panną z dzieckiem.

PostNapisane: 23 sty 2012, 15:42 
Pisarz
Pisarz

Imię: Adrianna
Jak już napisałam kilka postów wcześniej u nas jeszcze musi minąć sporo czasu żeby część społeczeństwa do pewnych rzeczy dojrzała, mnie chodzi tylko o to że jak ktoś używa argumentu w postaci dobra dziecka to musi mieć świadomość że to taki rykoszet, dzieci są szykanowane i dyskryminowane i nie jest to istotne że wychowują się w tzw. normalnej rodzinie, bo jeśli rodzice są o innym kolorze skóry to już jest powód żeby takie dziecko miało problemy, tak samo jest wtedy gdy rodzice są innego wyznania ,czy tez z innej grupy społecznej, poza tym trzeba sobie powiedzieć jasno że nie istnieje coś takiego jak jedyny ,prawdziwy wzorzec rodziny,w rzeczywistości wygląda to zupełnie inaczej , pomyślcie skąd się biorą dzieci w domach dziecka przecież nie ze związków homo,ile matek samotnie wychowuje swoje dzieci, i takich przykładów jest na pęczki, wiadomo my żyjemy w Polsce i zgodzę się z mahmadi to kraj pod wieloma względami zacofany, na świecie jednak osoby żyjące w zwiazkach homo adoptują dzieci, my sobie pewnie jeszcze poczekamy na to żeby wszyscy bez względu na orientacje seksualną mieli prawo do pełnej rodziny.

PostNapisane: 23 sty 2012, 16:36 
Dobry duch
Dobry duch

dr.House napisał(a):
(...)wiadomo my żyjemy w Polsce i zgodzę się z mahmadi to kraj pod wieloma względami zacofany, na świecie jednak osoby żyjące w zwiazkach homo adoptują dzieci, my sobie pewnie jeszcze poczekamy na to żeby wszyscy bez względu na orientacje seksualną mieli prawo do pełnej rodziny.

Tak, ale ja tu mówiłam cały czas o Polsce, a nie o świecie całym. :)
Więc co do Polski mamy podobne zdanie. Bo ogólnie, gdzieś gdzie zostało to już zaakceptowane przez społeczeństwo, to nie mam nic przeciwko.

PostNapisane: 23 sty 2012, 16:57 
Pisarz
Pisarz

Mahmadi jak najbardziej mamy podobne zdanie w tym temacie :)

PostNapisane: 19 lut 2012, 01:22 
Dobry duch
Dobry duch

Imię: Krzysiek
Polecam przeczytać książkę Anne Moir i Davida Jessel'a "Płeć mózgu". Jest tam mowa też o homoseksualizmie. Przedstawiono w niej dwie koncepcje genezy pociągu seksualnego do tej samej płci. Mianowicie stwierdzono, że istnieje homoseksualizm nabyty (wtórny) i pierwotny. Nabyty może być spowodowany czynnikami społecznymi, pierwotny natomiast powstaje, przez wpływ hormonów podczas kształtowania się mózgu w życiu płodowym (jednakże stwierdzono, że np. mózgi dziewczynek poddane działaniu, męskich hormonów, nie koniecznie determinują o przyszłej orientacji osób, tak samo jak prawdą jest, iż w grupach gdzie występują osoby jednej płci np. internaty, stosunki homoseksualne są częste, ale nie muszą być konsekwencją "homoorientacji").

Powyższe argumenty, w moim odczuciu świadczą, że żadna orientacja inna niż heteroseksualna, nie jest chorobą per se.

PostNapisane: 20 lut 2012, 11:57 
Pisarz
Pisarz

Wczoraj wpadło mi w oko takie hasełko -
"Jeśli homoseksualizm jest chorobą, to ja poproszę L4 " :P

PostNapisane: 20 lut 2012, 12:22 
Dobry duch
Dobry duch

Imię: Krzysiek
To wszyscy homo mieliby wieczne wakacje :)

PostNapisane: 20 lut 2012, 13:55 
Pisarz
Pisarz

dr.House napisał(a):
Wczoraj wpadło mi w oko takie hasełko -
"Jeśli homoseksualizm jest chorobą, to ja poproszę L4 " :P

To tak samo można powiedzieć "Jeśli alkoholizm jest chorobą, to ja poproszę L4"

PostNapisane: 20 lut 2012, 20:01 
Pisarz
Pisarz

Prince napisał(a):
To tak samo można powiedzieć "Jeśli alkoholizm jest chorobą, to ja poproszę L4"

Prince alkoholizm jest chorobą, homoseksualizm nie :!: :!:

PostNapisane: 20 lut 2012, 20:22 
Pisarz
Pisarz

dr.House napisał(a):
Prince alkoholizm jest chorobą, homoseksualizm nie :!: :!:

To czym w takim razie jest homoseksualizm? Zboczeniem?

PostNapisane: 20 lut 2012, 20:30 
Moderator
Moderator

Imię: DZASTI
Homoseksualizm jest jedną z orientacji seksualnych.

W latach 1990-1998 psychologowie postawili wniosek, że nie ma żadnych różnic między funkcjonowaniem psychicznym osób homo- i heteroseksualnych przy zapewnieniu takich samych warunków środowiskowych.

W 1973 roku Amerykańskie Towarzystwo Psychiatryczne wykreśliło homoseksualizm z listy zaburzeń psychicznych DSM.

17 maja 1990 roku WHO wykreśliła homoseksualizm z Międzynarodowej Statystycznej Klasyfikacji Chorób i Problemów Zdrowotnych.

PostNapisane: 20 lut 2012, 20:31 
Pisarz
Pisarz

Prince napisał(a):

To czym w takim razie jest homoseksualizm? Zboczeniem?

Nie Prince homoseksualizm ,to nie jest choroba, to nie jest zboczenie, to jest preferencja seksualna, każdy ją posiada, poczytaj sobie posty w tym temacie może zrozumiesz

PostNapisane: 20 lut 2012, 20:33 
Pisarz
Pisarz

Obrazek

P.S. Jakby co, Trybunał Konstytucyjny orzekł już iż ten twór graficzny nie jest obraźliwy tak więc mam nadzieję że tutaj też nie zostanie on uznany za obraźliwy.

PostNapisane: 20 lut 2012, 20:34 
Moderator
Moderator

Stwierdza, że fałszywy jest stereotyp geja jako osoby zainteresowanej wyłącznie seksem i szczególnie skłonnej do seksualnego wykorzystywania dzieci. Podkreślając różnicę między homoseksualnością a pedofilią, głosi, że homoseksualność, w przeciwieństwie do pedofilii, nie jest uznawana obecnie za zaburzenie psychiczne.

Według autorów oświadczenia wszelkie próby utrwalania powyższych stereotypów i fałszywych mniemań są domeną ludzi nieświadomych i niekompetentnych bądź też uprzedzonych do ludzi homoseksualnych.

PostNapisane: 20 lut 2012, 20:37 
Pisarz
Pisarz

Prince napisał(a):
Obrazek

P.S. Jakby co, Trybunał Konstytucyjny orzekł już iż ten twór graficzny nie jest obraźliwy tak więc mam nadzieję że tutaj też nie zostanie on uznany za obraźliwy.

Prince a w jakim celu to wstawiłeś, i co niby ma to wyrażać Twoim zdaniem?

PostNapisane: 20 lut 2012, 20:53 
Przyjaciel od serca
Przyjaciel od serca

Imię: Lukasz
Tolerancja to pojęcie mało dostrzegalne musimy niestety z tym żyć.

PostNapisane: 20 lut 2012, 21:03 
Częsty bywalec
Częsty bywalec

Prince napisał(a):
Obrazek

1. Możesz podać źródło na którym się opierasz pisząc o tym co orzekł w tej materii Trybunał Konstytucyjny?
2. Czy Sąd Okręgowy to dla Ciebie to samo co Trybunał Konstytucyjny? Czy cebula to to samo co banan?

PostNapisane: 20 lut 2012, 21:14 
Moderator
Moderator

I my płaczemy jak to nas ON traktują, a zero tolerancji dla inności.......

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 469 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 24  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]