Witamy na Ogólnopolskim Forum Osób Niepełnosprawnych. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 5 wrz 2006, 20:03 
Moderator
Moderator

Imię: Katarzyna
http://www.hipoterapia.org/
Fundacja Pomocy Dzieciom Niepełnosprawnym HIPOTERAPIA rozpoczęła działalność w listopadzie 1992 r. Jest zarejestrowana w Sądzie Rejonowym dla m.st. Warszawy pod numerem KRS 91766. Fundacja ma status organizacji pożytku publicznego i nie prowadzi działalności gospodarczej. Fundacje założył zespół ludzi, którzy od 1988 r. prowadzili zajęcia hipoterapeutyczne dla dzieci niepełnosprawnych, głównie dzieci z mózgowym porażeniem dziecięcym. Misją Fundacji jest działanie na rzecz integracji społecznej dzieci i młodzieży niepełnosprawnej, walka o przynależne im prawa.

Celami Fundacji są:

Pomoc dzieciom niepełnosprawnym, głównie przez prowadzenie terapii, Popieranie i upowszechnianie hipoterapii jako metody rehabilitacji w niektórych schorzeniach dzieci i młodzieży, doskonalenie wiedzy i umiejętności hipoterapeutów, troska o bezpieczeństwo i higienę zabiegów hipoterapeutycznych. W realizacji celów Fundacji uczestniczą lekarze, rehabilitanci, psycholodzy, pedagodzy, pedagodzy specjalni, instruktorzy hipoterapii i jazdy konnej oraz społecznicy - głównie rodzice dzieci niepełnosprawnych, którzy w rozwoju hipoterapii widzą jedną z dróg pomocy ich dzieciom.

PostNapisane: 18 wrz 2006, 00:19 
Administrator Główny
Administrator Główny

Imię: Wojciech
Witam.
Fundacja Pomocy Dzieciom Niepełnosprawnym HIPOTERAPIA
ul. Nowoursynowska 100
02-797 Warszawa
tel./fax +48(22) 59-31-900
Pozdrawiam

PostNapisane: 9 mar 2009, 03:05 
Dobry duch
Dobry duch

Jestem studentką fizjoterapii i prowadzę badania do pracy licencjackiej pt. „Efekty hipoterapii”. Uprzejmie proszę o wypełnienie ankiety, która jest kierowana do rodziców/ opiekunów dzieci i młodzieży niepełnosprawnej korzystającej z hipoterapii. Ma ona charakter anonimowy a uzyskany materiał zostanie wykorzystany do pracy. Z góry dziękuję!!!!!
http://www.moje-ankiety.pl/wypelnij/kwe ... iusz/1138/

PostNapisane: 24 lis 2009, 19:47 
Dobry duch
Dobry duch

Imię: Roksana
witam, piszę pracę z hipoterapii, a dokładnie jej wpływu na rozwój dzieci z mpd. niestety kiepsko jest z literaturą, jeśli coś macie, słyszeliście to dajcie znać.
piszcie na maila jedrzejczykroksana@o2.pl
z góry dziękuję
Roksana :)

PostNapisane: 5 lut 2010, 15:38 
Dobry duch
Dobry duch

Imię: madzia
Witaj Roksanko
Z tej strony Magdalena z mpdz Chętnie Ci pomogę. pozdrawiam ciepło.

PostNapisane: 16 maja 2011, 10:36 
Pisarz
Pisarz

Fundacja "Hej, Koniku" zajmująca się w Warszawie hipoterapią dzieci i młodzieży, ale nie tylko też pośrednictwem pracy i zapewnieniem pomocy asystenta.

http://www.hejkoniku.org.pl/O-Fundacji,43,j,1.html

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]