Witamy na Ogólnopolskim Forum Osób Niepełnosprawnych. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 79 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4

Autor Wiadomość
PostNapisane: 11 maja 2011, 12:01 
Moderator
Moderator

Opinie o tym ośrodku są tu: http://www.regor-brenna.pogodzinach.net/opinie.html

http://www.youtube.com/watch?v=vwVnogxSKQE&list=HL1337635196&feature=mh_lolz

PostNapisane: 20 maja 2011, 01:54 
Pisarz
Pisarz

Imię: Monika
Ja z kolei od kilku już lat jeżdżę do "Relaksu" w Serpelicach nad Bugiem. Ośrodek jest przystosowany dla osób poruszających się na wózku i podobnie część pokoi. Ośrodek położony jest praktycznie w lesie więc raj dla amatorów grzybobrania. Na terenie ośrodka jest basen, boiska do siatkówki i tenisa, kręgielnia. Z Warszawy mam bezpośredni dojazd PKS-em no i co dla mnie ważne niezbyt wygórowane opłaty za pobyt.

PostNapisane: 20 maja 2011, 09:46 
Dyskutant
Dyskutant

wybacz ale jak czytam opinie w necie o tym osrodku to sie odechciewa...wiadomo zę zawsze moze sie zdarzyc jakas zlosliwa opinia negatywna ale ten ma ich stanowczo za duzo.
może dlatego cena nie wygorowana (jak piszesz) skoro warunki do d...
oczywiscie wiem ze sa ludzie ktorym odpawiadaja warunki spartanskie , siedzenie w gluszy i nie zwazaja co dostaja jeśc ,jak podane i że w pokojach nie za czytso (w koncu jestesmy w lesie) ale ja naleze do ludzi ktorzy jesli maja placic to woleliby wiedziec za co...zaszyc sie w lesie mozna na byle jakiej kwaterze prywatnej i gwarantuje ze taniej wyjdzie:)
osrodek nie ma strony w necie chyba...o zabiegach jakie tam wykonuja nic nie wiadomo..(wykonuja jakies w ogole czy wszystko co maja to to boisko do siatkowki i basen?)..
kaszana w dziczy:(
dziewczyno...i Ty tam jezdzisz kilka lat???????
jedź żesz gdzies indziej i zobacz jak powinnien wygladac wypoczynek i rehabilitacja....bedziesz miec porownanie..w razie czego sluże pomoca i dam odpowiednie adresy

PostNapisane: 20 maja 2011, 14:00 
Pisarz
Pisarz

Zento - ale to nie jest tak. Owszem czytałam te opinie i też się zastanawiałam czego ludzie oczekują w trakcie pobytu w ośrodku. Praktycznie w każdym pokoju jest własna łazienka z natryskiem, piszę praktycznie bo 4 pokoje w jednym pawilonie mają łazienkę wspólną. W pokojach są tapczaniki, stół, krzesła, szafa, szklanki, talerzyki, spodeczki, telewizor, telefon. Baza zabiegowa przystosowana dla osób ON. Nie ma w nich oczywiście żadnych marmurów ani fontanny z wodotryskiem - tylko czy o to chodzi ?
Sprawa zabiegów :
- fizykoterapia : DD, jonoforeza, ultradżwiękii, pulsotronik, sollux, krio i inne,
- hydroterapia : masaże wirowe i podwodne, bicze, jacussi,
- kinezyterapia : ćwiczenia ogólne, w odciążeniu, bieżnia, atlas i inne,
- w okresie letnim hipoterapia
Stronkę owszem mają, ja jeżdżę właśnie jesienią i jak dla mnie to oki - nikogo oczywiście nie namawiam na siłę bo każdy wybiera to co dla niego jest najlepsze i tam gdzie się będzie dobrze czuć. Coś mi się wydaje Zento że Ciebie to uszczęślliwi wyłącznie ośrodek klasy lux - też dobrze.

PostNapisane: 21 maja 2011, 10:57 
Dyskutant
Dyskutant

Tobie moze sie wydawać co tylko chcesz...ale że nie ma to kompletnie nic wspolnego z prawdą to juz inna sprawa:P)
osrodek istotnie jakąs tam stronke ma.
a co do warunkow....
wiesz..ja moge jechac wszedzie ,gdzie nie ma barier,gdzie jest dobre wyzywienie i dostep do basenu (ten basen tam to jakis ,,hihi) lub morza...no i że mozna tam jakos dojechac co wcale nie jest takie oczywiste dla wozkowicza i to na elektryku.
a najwazniejsze zeby bylo czysto-a z tym jest problem w tamtym osrodku jeśli wierzyc opiniom.
zaznaczam ze nie bylem wiec sie nie madrze tylko czytam opinie ludzi...jak sie pojawia ich za duzo negatywnych to cos jest nie tak.
ale nawet jesli jest tam pieknie i cacy to i tak bym tam nie jechac co roku bo jest tyle innych ciekawszych miejsc do zoabczenia ze po prostu glowa boli:P)
no ale ja jestem ciekawski świata a ogladanie ciagle tych samych drzew by mnie nudzilo....moze dlatego że kolo identycznych mieszkam:)

PostNapisane: 21 maja 2011, 13:59 
Pisarz
Pisarz

Dla mnie największą barierą jest kasa i kwestia dojazdu. Jeśli masz coś interesującego na oku to chętnie się zapoznam.

PostNapisane: 22 maja 2011, 09:49 
Dyskutant
Dyskutant

pytanie ile możesz dac za taki wyjazd...bo dla jednych nie do przeskoczenia jest kwota 2000 a dal drugich 1000.
no i jak to jest z tym Twoim dojazdem bo nad ten bug to chyba tez za dobry dojazd nie jest.
odezwij sie na priv...cos zaproponuje;)

PostNapisane: 15 cze 2011, 07:20 
Częsty bywalec
Częsty bywalec

Imię: Robert
Witam z rana, proponuję Mrzeżyno pod Kolobrzegiem.
Sa Osrodki dostosowane dla niepełnosprawnych wózkowiczów a i okolica jest super piękna, ładna plaza, szeroki las.I dobre rybki z piwkiem. Zapraszam.

PostNapisane: 19 cze 2011, 17:02 
Moderator
Moderator

x1961 A jaki ośrodek w Mrzeżynie byś zaproponował :?:

http://www.youtube.com/watch?v=vwVnogxSKQE&list=HL1337635196&feature=mh_lolz

PostNapisane: 19 cze 2011, 17:47 
Częsty bywalec
Częsty bywalec

Imię: Robert
Różne, uwazam, że sporo jest tam dobrych, np. Meduza. Trzeba wy wejść na stronę Mrzeżyna i poczytać, bo wszystkich nazw nie pamiętam.
A jeśli ktoś chce tak prywatnie, to polecam kwatere prywatną, przy ul. Kopernika 10 u Pani Ireny Wetlińskiej....mam do tej pani maila, mogę podać przez wiadomosć prywatną.Ma swoją stołówkę z domowym jedzeniem. koło jej kwatery jest szkola oraz basen(boczna uliczka, spokój, cisza, blisko do morza).

PostNapisane: 29 cze 2011, 23:44 
Dyskutant
Dyskutant

i pewno zero przystowania dla wozkowiczow:(

PostNapisane: 12 sie 2011, 20:43 
Pisarz
Pisarz

No więc jadę 4 września do Serpelic. Pewnie ktoś powie - znowu w to samo miejsce - ale ja tam dobrze się czuję i mogę spacerować godzinami po lesie no i pełnia szczęścia będzie jak znajdę grzyby. Same przyjemności i znajomi.

PostNapisane: 4 wrz 2011, 11:21 
Pisarz
Pisarz

No to za parę godzin jadę. Tak się jednak zastanawiam a może od przyszłego roku ruszyć gdzieś indziej. Okolice górskie odpadają no i musi być las najlepiej grzybowy - zna ktoś taki przyzwoity ośrodek gdzie i rehabilitacja jest na poziomie ?

PostNapisane: 5 wrz 2011, 15:56 
Pisarz
Pisarz

Imię: K
Ja proponuje ośrodek w Gościmiu (lubuskie). Jest tam las, a więc i grzybki, jeśli ktoś woli to może łowić rybki.Dawno nie byłam na turnusie więc nie orientuje się cenowo,czy jest tanio czy drogo. Ale jest tam pięknie.
Obrazek
http://sireh.zpchr.pl/index.php?url=goscim&id=0

PostNapisane: 23 wrz 2011, 15:52 
Pisarz
Pisarz

Krysiu - słyszałam wiele dobrego o tym Gościmiu szczególnie o zabiegach rehabilitacyjnych. Przyjrzę się ich ofercie i może na przyszły rok zmianię kierunek.

PostNapisane: 3 paź 2011, 19:16 
Dobry duch
Dobry duch

Imię: Piotr
Słuchajcie jestem nowy na forum...i generalnie też jestem nowy i nie obeznany w temacie. Chciałbym się wybrać na jakiś turnus a znajomy polecał mi wyjazd do Duszników Zdrój sam był tam w ośrodku CHEMIK. Wyjazd dziesięciodniowy był w przystępnej cenie. Czy ktoś z was był może w takim miejscu mógłby mi coś jeszcze polecić. Jestem troche rozbity po wypadku, poprostu nie wiem w co zainwestować, i gdzie pojechać żeby trochę się ogarnąć.

PostNapisane: 26 paź 2011, 19:46 
Dobry duch
Dobry duch

Imię: Wiktoria
Nie martw się Piotr, dasz sobie radę i wyjdziesz z tego!! Turnusy rechabilitacyjne są naprawde pomocne w takich sytuacjach i nie masz się czym przejmować. Ośrodek, o którym piszesz jest bardzo dobry, co roku wysyłam tam moją mamę, ponieważ ma bóle kolan i kręgosłupa. Nie jest to żaden wielki uraz, poprostu wiek, zmęczenie, całe życie ciężkiej pracy robi swoje i organizm już niewydala. Ale wiem, że organizują tam naprawde dobrą rechabilitację na różnego typu schorzenia:) Wyjazdy tam organizuje firma PATRONA, Polecam Ci również wyjazd do Ustki, są niedrogie a w cenie turnusu masz jeszcze 2 dziennie w dni robocze, wg zaleceń lekarza:
Gabinet odnowy biologicznej: ćwiczenia, indywidualne i zbiorowe,
Masaże: aquavibron, masaż klasyczny, jednoodcinkowy, dwuodcinkowy, kręgosłupa, odchudzający, relaksacyjny, przyspieszający regenerację tkanki tłuszczowej i tkanki skórnej po przebytych chorobach,
Fizykoterapia: diadynamik, interdynamik, pulsatronik,
Światłolecznictwo: lampy Sollux i Bioptron,
Inhalacje.

Więc naprawde warto, no i stała opieka medyczna, jeśli będziesz chciał to Ci wyślę kontakt albo linka:)

Będzie dobrze!!

PostNapisane: 26 paź 2011, 20:18 
Pisarz
Pisarz

Imię: Piotr
9 Listopada jadę do Iwonicza do ośrodka Górnik mam dylemat czy zabrać narty,czy sanki (żartowałem oczywiście).Przypuszczam że przez 20 dni się tam bardzo wynudzę, listopad jest wymarzoną porą na pobyt w sanatorium zimno, ciemno i jeszcze pewnie śnieg mnie zasypie a bardzo nie lubię zimy, lata zresztą też. Najchętniej bym się z tego wykręcił ale potem znowu będę czekał albo wogule mi nie dadzą. Może ktoś wie jak tam jest, to poprosił bym o opinię

PostNapisane: 20 kwi 2012, 16:45 
Pisarz
Pisarz

Imię: Kris
Witam dzisiaj otrzymałem dofinansowanie na turnus marzy mi się wypoczynek na mazurach, może polecicie jakiś ośrodek np Augustów gdzie można czynnie spędzić czas na żaglach itp ?

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 79 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]